mhr-cs 11.03.09, 13:06 czekam niecierpliwie kiedy zacznie rosnac Rukiew wodna, to nasz pierwszy wiosenny przysmak, posiekana i posypana na kromce chleba z maslem, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x a tymczasem trzeba sie zadowolic rzezucha IP: *.unitymediagroup.de 11.03.09, 13:32 (Gartenkresse). Odpowiedz Link Zgłoś
achulaw Re: a tymczasem trzeba sie zadowolic rzezucha 11.03.09, 13:49 Ja z utęsknieniem czekam na botwinkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: pierwsza wiosenna potrawa 11.03.09, 13:56 a ja czekam na pachnące pomidory bo tego zimowego papieru jeść się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: pierwsza wiosenna potrawa 11.03.09, 14:02 ale pomidory to bardziej letnie, ja czekam na mloda kapustkę z młodymi ziemniakami (na te nie z egiptu poczekam sobie do czerwca), botwinkę i moja najukochańszą pod słońcem potrawę - chłodnik litewski! ale smaku na kanapkę z masłem i rzeżuchą (bo w polsce nie ma chyba rukwi) mi narobilas teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: pierwsza wiosenna potrawa 11.03.09, 14:07 botwinka i szczawiowa:) te zupy kojarzą mi sie z wiosną :) i pieczony kurczak z młodymi ziemniakami i mizerią :) a serio - ja toi chyba rzeżuche sobie wysieję.. i szczawiową lub botwinkę z zapasów słoikowych zrobię :) Odpowiedz Link Zgłoś
brown_hania Re: pierwsza wiosenna potrawa 11.03.09, 14:16 a mi to już tęskno za świeżymi warzywkami, wiosną mają najlepszy smak, a ja to jestem smakoszką wszelkich sałatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: pierwsza wiosenna potrawa IP: *.acn.waw.pl 11.03.09, 18:41 O, kochani jesli chodzi o "zimowy paier pomidorowy", to ja dziekuje na kolanach, ze o tej porze roku sa pomidory i ogorki. Pamietacie czasy kiedy nic nie bylo? Jak sie tesknilo o tej porze roku za swiezymi warzywami?! PS. Warto kupowac pomidorki truskawkowe bo sa naprawde smaczne. Drogie, ale warto mniej a z przyjemnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: pierwsza wiosenna potrawa 11.03.09, 14:19 Zwykłe, prawdziwe rzodkiewki, a nie to styropianowe, pompowane coś. I botwina. I kapustka młoda, z dużą ilością koperku. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: pierwsza wiosenna potrawa 11.03.09, 14:26 Zazdroszczę rukwi, u nas niestety nie rośnie :( Ja czekam z utęsknieniem na pierwsze szparagi, młody szpinak i truskawki. Co prawda truskawki to już taka późna wiosna w sumie, początek lata, ale doczekać się nie mogę. Niestety raczej się ich w tym roku nie najem :( Aha, i młody czosnek, taki fioletowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: pierwsza wiosenna potrawa 11.03.09, 15:04 Czekam na botwinkę, młodą kapustę, ziemniaki i truskawki. I na pomidory!! Choć najpyszniejsze latem to już w maju zjadliwe,bo teraz nie:( Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: pierwsza wiosenna potrawa 11.03.09, 15:07 Młoda kapusta zasmażana na maśle z dużą ilością koperku, do tego młode ziemniaczki bez żadnych innych dodatków. Tęsknię już za tym. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: pierwsza wiosenna potrawa 11.03.09, 15:22 Ja też i juz mi sie znudziło zimowe jedzenie. Nawet pyszne czyli suszone pomidory, pesto, bakłażany w oleju, kiszonki. Niestety wiele rzeczy jest dla mnie niezjadliwych tą porą(pomidory). Wiosennie smakują kiełki rzodkiewki. Bardzo polecam do sałatki, bo mają smak jak rzodkiewki z dawnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
beata6464 Re: pierwsza wiosenna potrawa 11.03.09, 16:12 Oj, jak miło poczytać o wiosennych potrawach, gdy za oknem od ponad doby znowu, o zgozo, ZIMA! Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: pierwsza wiosenna potrawa 12.03.09, 07:18 Ja czekam na pierwszy, wiosenny rabarbar. Ciasto z rabarbarem m....:) Odpowiedz Link Zgłoś