kkml_mav Re: Ładnie!!! 04.08.04, 17:58 Tez happy tyle ze meskie :), z dodatkiem 2 psikniec cravea Odpowiedz Link
balbina_alexandra Eau Fantasque! 04.08.04, 20:01 Przyszło dziś pocztą, wprawiając mnie w błogostan :) idealne na duszną upalną pogodę jaka dziś u nas. Piękne po prostu... Odpowiedz Link
elve Re: Eau Fantasque! 04.08.04, 23:43 o, balbińcia, szczęściaro... skąd masz takie dojścia? :) jak się już spotkamy na tym ciachu z foreviu, to może przyniesiesz ze sobą - straszniem ciekawa tego zapachu... a ja dziś pachniałam eau torride. też niezłe na upał. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Elve :) 05.08.04, 10:38 Oczywiście że przyniosę! Musimy się jakoś zmobilizować i ustalić wreszcie jakąś datę :) bo wakacje nam miną a później to już może być ciężko z czasem :))) A ja mam ekstrakt perfum, Coralin odradzała zakup EDT. Ze sposobem mojego zdobycia tegoż zapachu wiąże się cała historia. Pomogła mi go zdobyć pewna wizażanka, z którą się bardzo zaprzyjaźniłam - wszystko zaczęło się od tego że kupiłam od niej Etoile de Sud, zaczęłysmy mailować, napisałam jej jak strasznie się cieszę z tego zapachu i że chciałabym poznać inne. Od razu typowałam Eau Fantasque, bo uwielbiam nutę porzeczki w perfumach. Moja znajoma powiedziała ze sama się nie wybiera w te rejony póki co, ale może ktoś inny... I słowa dotrzymała, pamietała o mnie - jej przyjaciółkę firma wysłała w te rejony, Magda dała jej szczegółowe wytyczne, mapkę i opis co ma kupić :))) zresztą spotkałam się z tą przyjaciółką w Warszawie nawet :))) Jestem bardzo wzruszona zawsze taką ludzką bezinteresownością, tym ze ktoś specjalnie zadaje sobie tyle trudu, żeby drugiej osobie sprawić przyjemność. Zawsze mam nadzieję że i jak kiedyś będę mogła się zrewanzować jakoś? Mi się ten zapach bardzo podoba, jest świeży, ożywczy. Mi jaśmin tu jakoś nie przeszkadza za bardzo - na ogół nie trawię mocno jaśminiwych perfum typu Poeme czy Tresor, przyprawia mnie o bóle głowy. W Eau Fantasque świetnie się komponuje z resztą! Elve pozdrawiam Cię serdecznie, mam nadzieję że znosisz dobrze te upały które mamy za oknem. Buziaki! Odpowiedz Link
elve Re: Elve :) 05.08.04, 11:44 ech, no to pięknie się znajomość rozwinęła :) kochani, jesli ktoś z Was wybiera sie w okolice, gdzie jest dostępne eau fantasque... rozważcie możliwość zakupów dla chwilowo unieruchomionej forumowiczki ;) Balbinka, ja jestem praktycznie cały czas w Gdańsku (z wyjątkiem początku przyszłego tygodnia - czekam na cynk, kiedy się spotkamy. moje namiary na gg macie oboje :) Odpowiedz Link
luloo1 Edt masz? 05.08.04, 07:11 Kiedyś mi się bardzo bardzo podobał, a niuchałam miesiąc temu i jednak po jaśminie boli mnie głowa. Odpowiedz Link
damona Re: Dzisiaj pachnę... 05.08.04, 10:00 moim najczesciej uzywanym przeze mnie zapachem: xs paco r. Odpowiedz Link
sorbet CdG Calamus 05.08.04, 10:35 kilka dni temu pachnialem Garage na lewo i CdG Sequoia na prawo. Z kieszeni Soda, Tar i Skai (ktore to mi sie tak mieszaly ze nie wiem juz ktore jest ktore:-). Napisze cos wkrotce. Najbardziej mi sie podobaja Garage ("ostra" mieszanka benzyny i oleju) i Sequoia (drzewny, swiezy i slodki jak soczek z drzewa:-) Odpowiedz Link
luloo1 Garage 05.08.04, 12:17 Sorbet, to juz możesz być mechanikiem samochodowym w tej Moskwie:) Odpowiedz Link
sorbet Re: Garage 05.08.04, 21:16 A wlasnie ze mieszkam nad warsztatem samochodowym :-) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Garage 06.08.04, 07:07 sorbet napisał: > A wlasnie ze mieszkam nad warsztatem samochodowym :-) To stąd te garażowe klimaty industrialne:))) Odpowiedz Link
taje Re: Dzisiaj pachnę... 05.08.04, 13:22 Woman Banana Republic - wspaniałe na (umiarkowane) upały - świeże a nie ozoniczne, słodkie ale zieloną słodyczą traw, pewnie to sugestia nazwą ale wyczuwam lekką nutę bananową Odpowiedz Link
merolik Re: Dzisiaj pachnę... 05.08.04, 13:55 Zara Woman, mało trwałe, ale i nie przeszkadza w upał, lekkie :))) Odpowiedz Link
staua Re: Dzisiaj pachnę... 05.08.04, 17:21 Le Baiser Lalique'a. Po raz pierwszy, chociaz kupilam je juz ponad miesiac temu, ale czekaly na mniej goracy dzien. Dzis pada, pochmurno a ja pachne slodko i cieplo :-)) Odpowiedz Link
renia30 Re: Dzisiaj pachnę... 05.08.04, 17:58 Addict Eau Fraiche z kroplą olejku grejfrutowego, cudnie. Odpowiedz Link
elve Re: Dzisiaj pachniałam 06.08.04, 01:45 najpierw eau des merveilles hermesa (bardzo zacnie), potem le monde est beau kenzo (również bardzo zacnie). jutro zapewnie będzie podobnie, bo pogoda się chyba ustaliła. Odpowiedz Link
marla30 Re: rano - Addict Eau Fraiche, teraz Eau de Dolce 06.08.04, 18:31 Etoile du Sud Fragonarda, cudo! Odpowiedz Link
elve Re: Dzisiaj pachnę... 06.08.04, 20:18 na razie envy, ale zaraz zarzucę coś cieplejszego. Odpowiedz Link
renia30 Re: Dzisiaj pachnę... 09.08.04, 18:46 Do południa Eau de Dolce Vita, teraz JPG Classique edp ale odrobinka :o) Odpowiedz Link
mathilde17 Charade! :) 10.08.04, 15:51 Oto piramida zapachowa L'Heure Bleue (podaję za stroną Guerlaina): Głowa: nuta anyżkowa, bergamotka Serce: tuberoza, fiołek, róża, neroli, goździk Baza: irys, żywica, wanilia. Niestety, słowa nie oddadzą nijak tego zapachu...To dla mnie jedne z najlepszych perfum na świecie (a na pewno najlepsze z kwiatowo-orientalnych), bardzo eleganckie, wyważone, ale zmysłowe. Bardzo harmonijne - żadna z nut nie wybija się z czasem, wszystkie pięknie ze sobą współgrają. Bardzo lubię irys u Guerlaina, fajny jest też w Apres l'Ondee - też z anyżkiem w głowie, ale wszystko o wiele delikatniejsze (to tak a propos perfum, których u nas nie ma...:(((() W każdym razie, powąchaj koniecznie przy najbliższej okazji, zakochasz się na pewno!! :)) Odpowiedz Link
sorbet Biche dans L& & #35; 8217;Absinthe 10.08.04, 16:26 Wrocilem z St. Petersburg. Szkoda, ze tylko 3 dni, a w ost. padalo:-( Bylem w sklepie Red Star CdG. Po ponad godzinym wachaniu i przymierzeniu nic nie kupilem :-) A Zagorsk pachnial super, Skai straszliwie. Odpowiedz Link
charade do Mathilde 14.08.04, 22:26 Dzięki za opis L'heure Bleue, niestety ciężko mi będzie go powąchać, bo w Polsce chyba nawet nikt o nich nie słyszał... :( Ale pewnie i tak są nie dla mnie, jak zresztą prawie wszystkie perfumy sprzed 1990 roku Odpowiedz Link
coralin Re: do Charade 14.08.04, 22:54 Ja znam . W Polsce był w połowie lat 90 na 100 % i wąchałam go (chyba ?) w Krakowie na św.Jana :) Odpowiedz Link