Dodaj do ulubionych

Pure Poison

03.09.04, 10:19
Witam dziewczyny, jestem nowa osoba na forum, mam na imie Ewelina, chce
napisac ze bardzo milo mi sie czyta to forum od paru dni, wiec postanowilam
tez troche na nim popisac:).

Pierwszy moj poscik i odrazu pytam czy ktoras z was juz miala okazje zapoznac
sie z tym nowym zapachem Diora, ja widzialam w necie tylko wyglad buteleczki,
powiem szczerze ze porownujac do pozostalych poison daje wrazenie takiej
anielskiej delikatnosci:).
Bardzo prosze o opinie, z checia sama bym zapoznala sie z zapachem ale widze
ze jeszcze nigdzie nie idzie zalapac probki na allegro:/a na ebayu nie
potrafie kupowac, moje jezyki obce sa na tyle slabe ze...:P wstyd sie
przyznac.

Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za laskawe przyjecie mnie na forum:)
Obserwuj wątek
    • sorbet Re: Pure Poison 03.09.04, 10:43

Witamy serdecznie! Czytałem o tym zapachu dość dobre opinie na BN:-) Może pójdę
      dziś powąchać do Sephory.
      • blackrose86 Re: Pure Poison 03.09.04, 11:41
        mmmmmmmmmm prosze o opinie po testach:).
        Ja w sephorze moze bede w nast tyg:/.
      • elve Re: Pure Poison 03.09.04, 15:52
        a już jest? no tak, niespodziewanie zrobił się wrzesień.
        jeśli Sorbet potwierdzi, że jest już w sephoach, to jutro skoczę i obwącham -
        straszniem go ciekawa.
        a w marrionaud dzis nie było.
        • forevermore79 Re: Pure Poison 03.09.04, 16:42
          Ja jeszcze nie widzialem u nas, ale mam powachac tester na dniach. A w
          marionnaud jest fajna gazetka na jesien- sporo nowosci i zapowiedzi.
        • voluptas Re: Pure Poison 03.09.04, 18:14
          Wczoraj próbowałam go znależć w Sephorze w Galerii Mokotów, ale tam jeszcze nie
          mieli. A strasznie go jestem ciekawa ;) Może ktoś z Was widział go już w
          Warszawie?

pozdr.
          • sorbet Re: Pure Poison 03.09.04, 20:19
            W Sephorze i Douglasie jeszcze nie mają:-)
            • blackrose86 Re: Pure Poison 03.09.04, 20:48
              szkoda ze jeszcze nie jest dostepny , ale mysle ze powinien wejsc lada dzien,
              nie wiecie kiedy czy moze juz sephora wydala sobie gazetke z nowinkami?:).
              Ja dzis wachalam Mexx ten nowy kobiecy rozowy niestety tylko na papierku bo nie
              mialo sensu psikac sie na perfumy:/, wiecie co bardzo fajniutki ten zapaszek,
              planuje jeszcze go sprawdzic glebiej.A tak to moj dzien zakonczyl sie zle,
              przed chwila polamal mi sie fotel skorzany:/// taki ach ech ze tylko na nim
              tyleczek sie chcialo kisic:(( .

pozdrawiam serdecznie
              • fa25 Re: Pure Poison 10.09.04, 14:39
                Witajcie wszyscy Przyjaciele po wakacjach ! Dobrze znowu być z Wami..
                Zaczęłam od szukania opinii o tym zapachu bo obwąchiwałam go starannie na
                lotniskach. Na naszym Okęciu też już jest.. Odczucia mam mieszane. Z założenia
                wszystkie Poison mi leżały. Ta jest mało "trucicielska ", bardzo łagodna..Chyba
                jest najmniej atrakcyjna ze wszystkich aczkolwiek zwraca uwagę..Ale na kolana
                na pewno nie rzuca. Moi Panowie mają skojarzenia z Mydełkiem Fa a to dobrze nie
                brzmi...Może jeszcze ktoś wąchał ?
                • sorbet Re: Pure Poison 10.09.04, 15:10
                  Słyszałem opinię, że to "czysta gardenia", że to miłe że Dior wypuszcza prawie-
                  singlenote na szerszą dystrybucję:-) Ale w Wawie jeszcze nie ma.

Testowałaś może podczas wakacji jakiejś nowości, których w PL jeszcze (albo w
                  ogóle:-) nie ma?

• fa25 Re: Pure Poison 10.09.04, 15:17
                    Wąchałam nowe Envy i jakiegoś nowego Diora -nie pomnę nazwy za to było w niej
                    dużo " Love ". Zdecydowanie wolę stare Envy -dużo bardziej "charakterne " a to
                    nowe bez wyrazu. Dior podobny do "Forever " czyli też żaden hit sezonu.
                    W sumie rozczarowanie -są nowe zapachy a tak jakby ich nie było...
                    • forevermore79 Re: Pure Poison 10.09.04, 19:20
                      Eternity Moment juz jest- i nijako. Ten Dior to "Love me, love me not"- tak
                      myslalem, ze bedzie w stylu poprzednich- Forever, czy Remember me. Jak zwykle u
                      Diora, maja go najpierw strefy wolnoclowe i travel value, a w lutym, na
                      walentynki dostaniemy go my. Ten Dior ma za to w miare ladny, nie tak krzykliwy
                      image.
    • balbina_alexandra Re: Pure Poison 13.09.04, 16:39
      U nas (Trójmiasto) nie ma. To znaczy jest jedna wolna półka między innymi
      Diorami z potężną reklamą i napisem - tu wkrótce pojawi się nowy zapach :))))
      Niezła strategia, niechcący oczka wszystkich jakoś się w tę stronę kierują!
      Osobiście się na nic nie nastawiam, bo z trucizn uznaję właściwie tylko
      Hypnotic Poison...
    • voluptas znalazłam, powąchałam, padłam. 19.09.04, 14:04
      Jako miłośniczka klasycznej trucizny (choć niestety tylko w sezonie jesienno
      zimowym) miałam baaardzo duże oczekiwania, mając nadzieję, że wreszcie pojawi
      się wersja tego zapachu, którą strawię i w cieplejsze dni. Niestety,
      rozczarowanie kompletne. Pure Poison to dla mnie takie kwiatowe nic. Sam
      jaśmin, który wykręca nos tuż po "aplikacji" - koszmar. Nie zrażona czekałam aż
      zapach rozwinie się na skórze, ale niestety - zamiast zmysłowej kwiatowej
      symfonii, po 2 godzinach czułam na nadgarstkach mdłą stęchliznę.
      Summa summarum zostaję przy starym dobrym Poison i nic mi go nie zastąpi!
      • sorbet W TVN24 19.09.04, 15:10
        była relacja z imprezy towarzyskiej :-) z okazji wylansowania zapachu. Stylista
        Diora powiedział, że to "zapach dla *dziewczyn", które wiedzą czego chcą i
        biorą to. Więc młode kobiety to kupują" :-) A naczelna Elle mówi, że "po
        okresie sezonowych zapachów, kiedy to kobiety ciągle chcą coś nowego, wraca
        retro":-)

Ale dwa różne "przekazy" no nie:-) IMO, naczelna miała rację, że retro wraca
        (przynajmniej już na wybiegach). A i zapachy Prada są z opisu dość retro,
        zarówno butikowe i selektywny. Ciekawy jestem czy Hermesy też. A czy akurat ten
        zapach Dior'a jest retro:-)? Bo z relacji na forum, chyba nie bardzo:-)
    • mathilde17 Re: Pure Poison 20.09.04, 18:10
      Ani retro, ani jakoś specjalnie niezwykły... Wąchałam i jestem dosyć
      rozczarowana. Zapach kwiatowy- jaśmin, kwiat pomarańczy i gardenia- nie
      pozostawia po sobie specjalnych wspomnień, poprawny, milutki i właściwie nic
      poza tym. Biorąc pod uwagę potężną kampanię, jaką wokół niego zrobiono -
      baaardzo przereklamowany.
      Coś te nowości niespecjalne w tym roku :))) Na razie najbardziej podoba mi się
      nowy Yves Rocher.
      • sorbet Re: Pure Poison 21.09.04, 21:29
        Też wywąchałem kwiat pomarańczy. Dziewczyna w Sephorze powiedziała, że jest
        neroli i piżmo, a nie dowierzałem:-) bo początek był strasznie syntetyczny i
        słodki. Była i nutka zielona. Neroli dopiero "w metrze" się odkryło, ale jakoś
        trochę "mączne":-) Na papierku pachnie mocno słodzyczą przez jakiś czas, ale
        później znacznie ładniej niż na mojej skórze. Bo tu ani drzewa sandałowe, ani
        ambra, tylko bardzo lekko-słodko i z odrobiną "kurzu".

W sumie to raczej komercyjny zapach, ani pure, ani poison.
        • sorbet Re: Pure Poison 21.09.04, 23:13
          Wiecie co, na papierku pachnie b. fajnie:-) mlecznie, świeżo i soczyście. Co
          innego na moim nadgarstku, piżmowo, ale czysto i bez wyrazu.
          • blackrose86 Re: Pure Poison 22.09.04, 10:38
            a szkoda ze tak sie skonczylo:/ myslalam ze zapach powali mnie na kolana a tu
            nic wyjatkowego prostolinijny dla mego nosa.
            • charade Re: Pure Poison 22.09.04, 11:05
              Wąchałam wczoraj i... to nie pachnie jak perfumy ! Tylko jak jakiś, nie wiem,
              odświeżacz do powietrza ? Chuteczki dezodorujące ? Perfumowane wkładki
              higieniczne ? Dziwaczny zapach, bardzo silny i inwazyjny na początku. Nigdy bym
              nie kupiła, aczkolwiek butelka jest super.
              • effa Re: Pure Poison 22.09.04, 13:50
                Dzięki Charade:) wąchałam wczoraj, pierwsze wrażenie b. miłe bo tak inaczej niż
                wszystko, no prawie, pozostałe obecnie na rynku co jest głównie słodko-
                waniliowe, ale jak już dotarłam do nut środka i dołu to sie okazało, że
                pachnie...właśnie, nie mogłam sobie uświadomić czym, wiedziałam, że czymś co
                absolutnie nie powinno kojarzyć sie z perfumami, marki, bez względu na prywatne
                preferencje, znanej i uznanej,...teraz wiem - chusteczki odświeżające...i mydło
                w płynie w hotelowych łazienkach...raczej clean niż pure;)
                • renia30 Re: Pure Poison 22.09.04, 18:00
                  Wczoraj wyrażnie przez dłuższy czas czułam w PP zapach ... naftaliny.
    • elve Re: Pure Poison 25.09.04, 18:57
      mam go na apaierku! kochany mąż przywiózł mi 3 nowości na papierkach, nawet je
      podpisał!
      no więc dla mnie na tym papierku pachnie to jak czyste, krystaliczne gardenia i
      floksy, z delikatnym cytrusem - a może raczej geranium - w tle. nie widzę
      żadnych punktów wspólnych z którymkolwiek wcześniejszym poison... w ogóle
      szalenie nieskomplkowanie pachnie, jak jakiś Yves Rocher.
      Za jakiś czas dopiszę wrażenia ze skóry (dziś już prawie mi się udało wejść do
      perfumerii - niestety zostałam zaalarmowana, że mały płacze i musiałam szybko
      wracać ;) ).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka