Dodaj do ulubionych

Meski Pure- perfumiarz

13.10.04, 12:29
Poprawilem watek perfumiarza, zeby bylo czytelniej i szybciej do niego wejsc
i bys mial wiecej odpowiedzi :-)

Opinia perfumiarza:
"Jest już dostępny w Sephorach. Mnie coś przypomina,początkowo miałem
skojarzenia z Casranem Choparda, ale jest od niego mniej mdły
i jakiś bardziej w Aquamana. Co Wam przypomina, wąchaliscie już? p."

Obserwuj wątek
    • perfumiarz Re: Meski Pure- perfumiarz 13.10.04, 14:13
      Wielkie dzięki Forevermore :))))) A wąchałeś już może ten zapach, bo ja mam
      nawet wysępiona z Sephory próbkę :)) p.
      • sorbet To dziś idę powąchać:-) 13.10.04, 14:30
        • sorbet Poor (Jil Sander) i nowe Issey Miyake 13.10.04, 23:35
          Duże rozczarowanie, bo polubiłem Pure damskie. Czemu Jil nie robi pure ambra,
          pure drzewo sandałowe czy pure wetiwer. Bo ten zapach jest banalny. Miminalizm
          w ubogim wydaniu. Cytrusowo-świeży i zamieniający się w drzewo sandałowe w
          głębi. Przypadkowo psiknąłem na palce i omal nie umarłem z nadmiaru oschłych i
          syntetycznie brzmiących nut.

W nutach jest wanilia, białe piżmo (chyba trochę czuć w bazie) i tzw. "Pure Air
          Transparent Molecules". Zapach jest zaskakująco "płaski" i przyznaję, żadna
          przyjemność.

Przy okazji powąchałem nowe Issey. Rozumiem że temat jest "woda" i w bazie
          pachnie bardzo "wodnisto" - abruzowo :-P + drzewo sandałowe. Wolałbym chyba
          stare Miyake.

Nie wiem, czy nos mam "przeregulowany", ale z nowości w tym roku podobają mi
          się na razie jedynie Guerlain L'Instant PH i trochę mniej B*Men. Mają dość
          niezwykłe nuty jak na "tylko" selektywne:-)
          • perfumiarz gdzie jest serce??? ;) 14.10.04, 10:24
            To fakt, jest w tym zapachu właśnie taka płasko-chemiczna piżmowość, którą w
            Casranie opisywano jako zapach nagrzanego kamienia. Mam zapaszek na łapce i dla
            mnie nie jest aż taki tragiczny, tylko jakiś, hmm.... bez serca ;))) p.
            • forevermore79 Re: gdzie jest serce??? ;) 14.10.04, 19:14
              Ja wachalem 1-y raz tydzien temu, ale tak mi wylecial z glowy, ze dzis
              ponowilem test na rece :-) .Cienizna, jeden z wielu cytrusowo-plaskich, 1-
              wymiarowych zapachow, o wiele gorszy od tegorocznych premier, niby trwaly, ale
              bardzo bezbarwny i nudny. Utrzymany w podobnej, swiezej tonacji nowy Miyake
              jest o niebo lepszy, szczegolnie w ostatniej, ciekawej nucie.
              Z Casranem mi sie Pure nie kojarzy- ten mam, jest specyficzny- slodkawy,
              orientalny, ale jednoczesnie z mdla nuta rumu i lukrecji. Z nowosci pozytywnie
              zaskoczony jestem Escada Magnetism- od ciemnofioletowego flakonu, po sam
              zapach. Ich damskie nowosci nie powalaja, ale meskie mieli zawsze dosc
              przyzwoite, szczegolnie klasyczny, koniakowo-skorzany Pour Homme. Musze
              przetestowac ponownie ow Magnetism.
    • luloo1 Re: Meski Pure- perfumiarz 25.10.04, 18:39
      Wąchając zastanawiałam się, co na to nos naszego Sorbeta:) Mój ocenił Pure
      średnio. Zwyczajny, jakich wiele na półkach. Początek ostro, typowo męski,
      zadziorny. Ja spodziewałam się raczej bezwonności w nucie głowy, ledwo
      wyczuwalnej delikatności. Ale być może za bardzo zasugerowałam się damską
      wersją, która na mnie niknie już w głowie.
      Nie zachęcił mnie do przetestowania go drugi raz.
      Podoba mi się w każdym razie zimna nuta, która pojawia się chyba w sercu, jak
      kostka lodu.Być może to mięta, podobna do tej w Ultramarine.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka