Dodaj do ulubionych

Intrusion Oscar de la Rebta

30.03.05, 16:43
Juz poruszlam temat tych perfum w innym watku. Niesttey pewnei wiekszosc z
Was go ie czytala a chcialam wiedziec ktora Waszym zdanbiem wersja jest
lepsza: EDt czy EDP? Niestetty ja wachalam EDP a EDT jest ponoc inna. Porsze
o pomoc:)
Obserwuj wątek
    • luloo1 Re: Intrusion Oscar de la Rebta 30.03.05, 19:36
      Jestem zaskoczona, że Intrusion występuje w dwóch wersjach...
    • luloo1 Re: Intrusion Oscar de la Rebta 30.03.05, 19:38
      Ale faktycznie są dwie:) Każdego dnia człowiek się czegoś uczy:)
      • omma1 Re: Intrusion Oscar de la Rebta 30.03.05, 19:48
        Jest jeszcze wersja limitowana letnia - Intrusion Icy (niebieska butelka).
        • salma88 Re: Intrusion Oscar de la Rebta 30.03.05, 21:04
          A wiecie co jest najzabawniejsze? Ze pierwszy raz je spotkalam w ogole w moim
          miescie i tester jest w wersji EDP. Natomiast do kupienia jest chyba tlyko
          EDT:) No rece opadaja... I to nowa perfumeria. Niech sie sprowadzaniem zapachow
          zajmie ktos kto sie orientuje w tej dziedzinie :)
          • modern_witch Re: Intrusion Oscar de la Rebta 30.03.05, 21:32
            Salmo, spróbuje jutro pojechać po pracy do jednej perfumerii, gdzie chyba
            widziałam obie wersje w testerach (tak mi sie coś mgliście przypomina, ale
            głowy nie dam sobie uciąć, choć nie zawsze z niej wielki pożytek) i porównam
            obie wersje...ale wydaje mi się, że EdT jest jednak inne, chyba
            bardziej "ukwiecone" i może zatracić przez to cały urok...ale moge sie mylić,
            oczywiście
            A tak w ogóle to narobiłas mi znów apetytu na ten zapach! Ja tak z nim juz od
            roku tańcuję! Może sie okazać, że jutro z zakupem wrócę, no!
            pozdr.
            • kalooo Re: Intrusion Oscar de la Rebta 31.03.05, 09:54
              Piękny.Wspaniały,niepowtarzalny,zapadający w pamięc.Świdrujący,ale zarazem
              świeży i delikatnie mocny,wyjątkowy,z nutą jeziora właśnie-tak tak,jednak
              sugestia agni pozostaje..;) Naprawdę tak sie je odbiera,przy czym nie są
              absolutnie mdłe,ani wybitnie ozonowe-intrygujące i zaskakujące,ale jednocześnie
              nie nachalne.Na pewno zapach godny uwagi.
              Ja też się zbieram do zakupu,ale nawet na Allegro rzadko bywają...
              Natomiast w Douglasach praktycznie ich nie ma,w sephorach też nie we
              wszystkich.A szkoda,bo naprawdę wspaniały zapach.
        • luloo1 Re: Intrusion Oscar de la Rebta 31.03.05, 14:25
          omma1 napisała:

> Jest jeszcze wersja limitowana letnia - Intrusion Icy (niebieska butelka).

tę wąchałam i podoba mi się
          • salma88 Re: Intrusion Oscar de la Renta 31.03.05, 14:35
            No ladnego zamieszania narobilam:) A jak czytam Wasze komentarze to juz w ogole
            chyba zaraz sie rzuce:))) Oczywiscie oznacza to bankructwo, ale co tam;) Mozna
            w sumie jakos przewegetowac:) Najgorsze jest to, ze ja bym je juz kupila, tylko
            nie wiem jaka wersje... Bo ta EDP jest super, ale boje sie, ze moze byc troszke
            za mocna na te pore roku... Hm? No i jestem zwolenniczka raczej kwiatowych
            perfum, wiec moze EDT w ciemno? Bede wdzieczna, Modern Witch, jelsi mi
            przyblizysz te wszystkei wersje:) Pozdrawiam:*
            • modern_witch zaraz jadę! 31.03.05, 18:49
              za jakies pół godziny wychodzę! Jescze tylko odpocząć chwilę po pracy
              chciałam...
              jestem niemal pewna, że w Olimpii w Klifie widziałam oba testery kiedys...ale
              może mi sie wydawać... opieram swoje przypuszczenie na tym, że jak chciałam to
              kiedyś, dość dawno temu tam własnie powąchać, dziewczyna się spytała KTÓRY mi
              pokazać. tak mi się teraz przypomniało. a z tego wniosek, że mozna tam oba
              zbadać! Odezwę się po powrocie!
              • salma88 Re: zaraz jadę! 31.03.05, 21:01
                No podziwiam Twoja motywacje:) Bede wdzieczna za wszelkie informacje od
                Ciebie:) Ja dzis porbowalam sie dodzwonic do tej sephory zeby sie dowiedziec
                czy maja EDT czy EDP, ale rzecz jasna sie nie dodzwonilam, a latac co chwilke
                mi sie nie chce:/ No to czekam cierpliwie:) Chodzi mi jesczze po glowie
                Essential AS, musze powachac, zanim sie na Oscara zdecyduje... Ech.
                • modern_witch jestem...trochę trwało 31.03.05, 23:54
                  ...zdążylam się w tym czasie pokłócić i pogodzić z przyjaciółką, iść na piwo
                  etc., a intrusion sobie dojrzewało na nadgarstkach. Zdecydowanie polecam Ci EdP
                  jednak. Niestety, równoczesne ich porównywanie jest kłopotliwe, bo EdP zwycięża
                  i nos na drugim nadgarstku wysiada kompletnie. Końcówka jest w każdym razie
                  zbliżona, choć w EdT mniej wyrazista i odrobine doslodzona. Początek w EdP jest
                  dla mnie bardzo trudny, niestety - po pierwszych paru minutach czuje anyż i
                  jeszcze jakby kokos...mam też wrazenie, że i odrobinę...suszonych grzybów (?).
                  Dziwne. EdT z kolei jest słabe i rozmyte, cień tego zapachu zaledwie, ale to
                  był może po prostu zły pomysł, równoczesne testowanie obu. Kwiatowości w nim
                  nie czuję za bardzo, choć w pewnością miał być dokwiecony, nawet opakowanie na
                  to wskazuje. W EdT nie czułam tez anyżku! W tej chwili oba rozkwitły tą moja
                  ukochaną nutą "gorzkawego czystego jeziora". Mimo to jednak ja wzięłabym EdP -
                  mimo tych trudności początkowych na mojej skórze. Coś za coś - tam sie nie
                  meczę z anyżem, ale też mniej się zachwycam ostatecznym rozkwitem zapachu. A
                  decyzja...należy do Ciebie;-)
                  • salma88 Re: jestem...trochę trwało 01.04.05, 11:02
                    Super! Wielkie dzieki:) Naprawde mi pomoglas. Moze niedlugo sie wybiore po
                    Intrusion. Pozdrawiam:)
                  • seria Re: jestem...trochę trwało 06.05.05, 12:14
                    Czy Intrusion EDP można porównać do Kingdom, a jak nie, to do czego ewentualnie?
                    Proszę powiedzcie też jak z trwałością i „wyczuwalnością”.
                    • seria Podnoszę...Intrusion 06.05.05, 13:09
                      seria napisała:

> Czy Intrusion EDP można porównać do Kingdom, a jak nie, to do czego ewentualnie
                      > ?
                      > Proszę powiedzcie też jak z trwałością i „wyczuwalnością”.
                      • mangos Re: Podnoszę...Intrusion 06.05.05, 14:04
                        Kingdom nie znam, ale dzięki Agni znam już Intrusion. Zapach trwały, dwa małe psiki rano i czułam cały czas w pracy. Poza tym nie męczy-ani mnie , ani otoczenia. Super zapach !
                        • salma88 Re: Podnoszę...Intrusion 06.05.05, 16:27
                          Na pewno nie jest podobny do Kingdom (na szczescie!). Nie jest to swiezuch,
                          przynajmniej nie ma wodnych, ogorkowych nut. Jest raczej lekki, ale wyczuwalny,
                          trzyma sie calkiem przyzwoicie. Nie wiem czemu ale kojarzy mi sie troszeczke z
                          jakas meska woda toaletowa, ktorej uzywa moj chlopak, chyba z Gio Armani:)
                          Radze przetestowac, zanim kupisz...
                    • elve Re: jestem...trochę trwało 06.05.05, 18:29
                      raczej nie mozna go porownac, kompletnie inna polka. intrusion nie jest ani
                      troche zwierzecie, ostre... modern witch slusznie napisala o poczatku - jest i
                      anyz i grzyby, bardzo ciekawe otwarcie. potem cudowne, letnie pachnace powietrze
                      nad woda. coraz bardziej mnie kusi ten zapach, obopjetnie w jakiej wersji
                      zreszta. trwalosc - na mnie bez zarzutu, ale nie jest to zapach z warkoczem.
                      blisko skory. milo.
                      • seria Re: jestem...trochę trwało 06.05.05, 20:22
                        Serdeczne dzięki za Wasze opinie. Zależy mi na zapachu z wyczuwalnym „warkoczem”
                        właśnie, więc Intrusion to chyba jednak nie będzie to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka