Dodaj do ulubionych

Pytanie o nowe Angel TM

12.04.05, 21:36
W czasopismach pojawily sie wzmianki o nowej serii Angel. Czy ktos dobrze
poinformowany moglby mi powiedziec czy widzial juz te slynna trulogie:
fiolek, piwonia i lilia? Osobicie jestem zainteresowana fiolkiem i
zastanawiam sie czy sa juz dostepne w naszych (jakich?) sieciowych
perfumeriach? A moze ktos juz je wachal...?
Obserwuj wątek
    • elve Re: Pytanie o nowe Angel TM 13.04.05, 00:09
      dzis w sephorze i marionnaud nie bylo
      • icegirl Re: Pytanie o nowe Angel TM 13.04.05, 08:18
        Ja też nie widziałam (w Krakowie). I nie wiedzą, kiedy będzie. Ale jest na
        allegro. Bu (bo nie mozna powachać).
    • mmoni Re: Pytanie o nowe Angel TM 13.04.05, 01:26
      Wąchałam na papierkach w niemieckim Cosmopolitanie, o ile coś można na takiej
      podstawie powiedzieć, to raczej mnie nie zachwyca, ale ja za oryginalnym Angelem
      też raczej nie przepadam (mój stosunek jest taki, że fajnie się to wącha przez
      chwilkę na papierku, ale kilka godzin pod rząd jest nie do wytrzymania). Te
      kwiatowe Angele wydały mi się równie agresywne.
    • luloo1 Re: Pytanie o nowe Angel TM 13.04.05, 07:02
      Wiem, że wąchała je taje.Ale ostatnio nie ma jej na forum z braku czasu.
    • mathilde17 Re: Pytanie o nowe Angel TM 13.04.05, 10:56
      Wąchałam je wczoraj, napiszę co nieco w blogu forumowym:)
      • chatka_ Re: Pytanie o nowe Angel TM 13.04.05, 11:13
        Łomatko, na allegro za 350 zl 100 ml.....
        • icegirl Re: Pytanie o nowe Angel TM 13.04.05, 11:31
          Wszystkie tyle kosztują.
          A w perfumerii może dochodzić do 600 zł za flakon rozkręcalny.
    • mathilde17 Re: Pytanie o nowe Angel TM 13.04.05, 11:51
      Aha, zapomniałam dodać, że oprócz normalnych pojemności widziałam też zestaw
      wszystkich trzech miniaturek za 37 euro bodajże. Może w Polsce też się pojawi?
      • salma88 Re: Pytanie o nowe Angel TM 13.04.05, 13:49
        No wlasnie widze, ze sa na allegro, ale takze w nizszych cenach - np. 179 czy
        229 zl. Kurcze, a ja zamierzalam Krakow objechac, zeby je powachac, szczegolnie
        zalezy mi na fiolku... MOze akurat bedzie w jakiejs perfumerii?
        • icegirl Re: Pytanie o nowe Angel TM 13.04.05, 14:00
          Za 179 są, ale mniejsze objętości: np 25 ml.
          Jak będzie gdzieś i trafię w Krakowie, to Cię poinformuję.
          • chatka_ Re: Pytanie o nowe Angel TM 13.04.05, 14:42
            O rany a ja kupilam za 131, widze, ze trafilo mi sie jak ziarno slepej kurze
            hihi. Poczekajacie moze zaraz bedzie na straganiku... :)))
    • icegirl Są w GC Kraków! 20.04.05, 08:38
      Wąchałam wszystkie, niestety tylko na papierku.
      Każdy z nich jest ciekawy, ale mnie najbardziej podobał się Lily Angel (le lys).
      Podejrzewam, że to z powodu nuty miodu, która to nuta szalenie mnie fascynuje.
      A - IMHO, Lily Angel jest podobny do Innocent :D
      • nitulina Re: Ten miód mnie zainteresował 20.04.05, 12:06
        Jest wyczuwalny czy raczej w sferze wyobrażenia o zapachu?
        • anexxa Re: Ten miód mnie zainteresował 20.04.05, 17:32
          wąchałam dziś (nawiasem mówiąc, cud boski, żeśmy się na piątek przestawiły, bo
          dziś robiłam za wielbłąda, ale to ci opowiem). ten miód.. bo ja wiem, ja to
          bardziej czułam czekoladę w le lys, ale może i miód byłby, gdybym nie z papierka
          wąchała.

violet jak dla mnie dusi straszliwie.

to peoniowe mi się nawet podoba - słodkie, ale ma taką nutę, jakby, bo ja
          wiem... jak pranie przyniesione z ogrodu. ultraświeżość. w pozytywnym znaczeniu.
        • icegirl Re: Ten miód mnie zainteresował 21.04.05, 08:56
          Nie wiem, może na mnie to inaczej pachnie, ale to nie jest karmel.
          Po głębszym zastanowieniu przychodzi mi na myśl miód wielokwiatowy.
          A najlepsze jest to, że nie zawsze czuję go z taką samą mocą. Czasem, gdy się
          poruszę, zmienię pozycję, jakoś przybiera na sile i wtedy aż podskakuję i
          momentalnie zaczynam się obwąchiwać. Coś niesamowitego :)
          • salma88 Re: 21.04.05, 13:36
            Oj, tos ie bardzo ciesze, ze jest w Centrum:) Mowicie, ze fiolek dusi?:(
            Ojeeeej...
            • icegirl Re: 21.04.05, 13:41
              Nie sugeruj się naszymi opiniami :) Mnie nie przypadła do gustu Piwonia. Może,
              gdyby była sama, to byłoby inaczej, ale jeśli mam do wyboru 3, to wybrałam inne.
              U mnie w kolejności wg podobania się wygląda to tak: najsampierw Lilija ;),
              potem Fiolek, a za nim drepta Piwonia.

Sama sprawdź, co Tobie się podoba.
    • olesiam Re: Pytanie o nowe Angel TM 21.04.05, 19:05
      Byłam wczoraj na premierze w Klifie-violet miałam na papierku i na łapie, to
      dla mnie było jedno z autentycznie koszmarnych przeżyć,moc angela połączona z
      olbrzymią dawką piżma i paczuli to przesada, fiołeczek biedny jest chyba tylko
      w nazwie i kolorze butelki, piwonia chyba najbardziej im sie udała, zapach
      miękki i szybko łagodnieje, dzisiaj na papierku pachnie całkiem całkiem, lilia
      spodoba sie osobom których angel kusi, bardzo delikatna wersja, taka
      chłodniejsza od oryginału.
      Ceny zabójcze-mogę skłamać, ale ok 350 zł za 25 ml, lub wersja do przelania 280
      za 50 ml...
      O.
      • sorbet Re: Pytanie o nowe Angel TM 21.04.05, 23:54
        Wąchałem piwonię i fiołek. Lilię mam na papierku i nie mogę porównać do tych
        pierwszych. Chyba trochę mnie rozczarowują:-)

Imo mają ten sam schemat. Najpierw "uderza" aniołek, później kwiaty. W piwoni
        angel znika szybko, pozostaje jakiś słodki kwiatek, zupełnie gładki, ale po
        kilku godzinach odsłania się mleczna słodycz. Jest fajniej:-) Po zmywaniu
        pozostają piżmo i "oddech" angela. Całkiem ciekawy zapach się rozwija.

Fiołek jest natomiast świeży, chłodny, "metaliczny". Miesza się ze spaleniznami
        angela. Mogłoby być fajnie. K mojemu przerażeniu, robi się jednak duszący. Żeby
        po chwili stać się gładki, zieleń jest rozmarzana, świeżość skwaśniała. Szkoda:-
        )

W lilii czuję lilię:-)))) przez chwilkę. Na papierku Angel trzyma się mocno i
        tylko od czasu do czasu jakaś zielona nutka się odsłania. Muszę zrobić test na
        skórze. Lilia to b. interesujący kwiatek. Potrafi być nieznośna i ostra. Ale
        chyba wtedy jest najlepsza:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka