Dodaj do ulubionych

Zapachy odmładzające

06.05.05, 13:35
czy istnieją wg Was takowe?

zapachy, w których czujecie się młode/młodzi duchem i ciałem, dodające
energii, radości zycia, w których mozna poczuć się jak przysłowiowy młody bóg;

ja doznaję często takiego uczucia po eau d dv, czuję się w nich młodsza,
radośniejsza, lżejsza, trudno to opisać, ale odmładzają mnie i dodają energii
Obserwuj wątek
    • kalia_t Re: Zapachy odmładzające 06.05.05, 13:51
      Dla mnie takim zapachem jest Esencia de Duende, zdecydowanie poprawia
      samopoczucie i dodaje energii.:)
    • nikielka AromaTonic 06.05.05, 13:59
      Dodaje mnóstwo energii. Stawia mnie na nogi natychmiast.
      Podczas ogromnych upałów tylko je znoszę i dzięki nim jakoś pracuję. Łączę z
      balsamem chłodzącym do kompletu.
      Żaden inny zapach nie daje mi tyle świeżości, siły, energii. Zmęczenie mija bez
      śladu.
      • renia30 Re: AromaTonic 06.05.05, 15:22
        Tak mam w przypadku ILA 2005 - czuję się w nich lekko i radośnie czyli młodo.
    • aviance Re: Zapachy odmładzające 06.05.05, 19:42
      Zdecydowanie Laura. Jest dziewczęca i tak się w niej czuję. Poza tym
      przyjemność jaką daje mi noszenie na sobie tego zapachu jest tak wielka, że w
      każdej trudnej sytuacji podnosi na duchu i dodaje energii.
    • mangos Re: Zapachy odmładzające 06.05.05, 22:16
      Ja wyjątkowo młodo czuję się w Red Jeans
    • balbina_alexandra Chyba się wyłamię... 06.05.05, 23:53
      Bo ja się czuje bardzo młodo właściwie przez cały czas, im starsza jestem tym
      bardziej szczenięco się czuję :) Najlepiej się czuję w cięzkich, mocno
      orientalnych zapachach i kadzidłach - Black Cashmere, Organza Indecence, Mania
      stara, Shalimar, Coco. To są właśnie zapachy, z którymi się zżyłam, w których
      dobrze się czuję. Czy dodają mi radości życia> Chyba nie, raczej miło komponują
      się z depresyjnym nastrojem. Radości zycia dodaje Dolce Vita. Zapach w którym
      czuje się silną, wszechwładną i zimną profesjonalistką to 24 Faubourg i Eau de
      Soir Sisley.

Jeśli chodzi o zapachy orzeźwiają, energetyzują w upały, to na pewno jest to
      Eau Perfumee Bvlgari, Eau d'Orange Verte Hermesa, Esencia de Duende. W tym roku
      będę się jeszcze orzeźwiać najpiekniejszym cytrusem - Eau d'Hadrien.
      • mangos Re: Chyba się wyłamię... 07.05.05, 07:26
        "Najlepiej się czuję w cięzkich, mocno
        > orientalnych zapachach i kadzidłach - Black Cashmere, Organza Indecence, Mania
        > stara, Shalimar, Coco. To są właśnie zapachy, z którymi się zżyłam, w których
        > dobrze się czuję. Czy dodają mi radości życia> Chyba nie, raczej miło kompo
        > nują
        > się z depresyjnym nastrojem. Radości zycia dodaje Dolce Vita. Zapach w którym
        > czuje się silną, wszechwładną i zimną profesjonalistką to 24 Faubourg i Eau de
        > Soir Sisley."

Ja także je kocham, z wyjątkiem 24 Faubourg i Eau de Soir Sisley,których nie znam.Tylko, czy dodają mi młodości? Duchem też jestem młoda,mimo uciekających lat;), naturę mam raczej ekstrawertyczną, a wymienione przez Ciebie zapachy pozwalają mi zamykać się w ciągu dnia na ułamki sekund we własnym ,małym światku. Poza tym , mam ten komfort,że u nas nikt tym nie pachnie. ( u nas czyt. na wsi;)) Czasem ubolewam nad tym,ale przynajmniej nikt mi w twarz nie krzyczy,że "pachnę jej zapachem";)
      • modern_witch Re: Chyba się wyłamię... 07.05.05, 09:56
        hmmm... ja właściwie też nie czuję potrzeby się "odmładzać";-), uplyw czasu
        mnie nie przeraża, tylko fascynuje, umacnia. Czuję się świetnie z moją 32 i
        uważam, że to najlepszy w moim życiu czas.
        ale chyba wiem, o co chodzi...jak chcę się poczuć jakoś subtelnie i powiewnie,
        to biorę Pur desir de lilas YR, a ostatnio - Violetta di Parma. Nie wiem, czy
        mnie "odmładzają", ale mam z nimi wrażenie, że wyglądam jakos łagodniej,
        subtelniej, tak się też poruszam i zachowuję.
        Są też zapachy, które mają moc "przenoszenia w czasie", w tym oczywiście ten
        najważniejszy. W nim się zawarła cala siła i wszystkie doświadczenia ostatnich
        lat, mogę w każdej chwili cofnąć się z nim do dowolnych przeżyć (więc to też
        jakieś "odmlodzenie"). Są też takie, których już zabrakło, ślepe, zamknięte
        alejki, bo nie wszystko udało sie kupić na zapas... nie powącham już Cantate
        YR, nie powącham Sabatini Magnetic, to takie "neverlandy" do których już nie
        odnajdę drogi.
        • vanilia72 Re: Chyba się wyłamię... 07.05.05, 10:10
          mam Cantate, chcesz troszkę?
          • modern_witch Re: Chyba się wyłamię... 07.05.05, 10:19
            byłabym szalenie wdzięczna... moge w zamian się zrewanżować próbką Króla
            Słońce, jeżeli go nie masz (nawet nalegałabym na to, jeżeli go dotąd nie
            nosiłaś), bo wiem, że się zastanawiasz nad kupnem, a nie wiem, czy miałaś go
            już kiedyś, czy nie;-)
            szczegóły ustalmy w @
            pozdr.
            • nikielka do modern_witch 07.05.05, 10:49
              A ja mam Magnetic. Nawet dwie flaszeczki. Więc jedną mogę Ci odstąpić. Napisz
              na priv, jeśli reflektujesz.
              • modern_witch Re: do modern_witch 07.05.05, 12:16
                napisałam;-) :-*
                • nikielka Re: do modern_witch 07.05.05, 13:13
                  A ja odpisałam walcząc z pocztą.
                  Jak nie doszło, to daj znać.
      • seria Hadrian 07.05.05, 12:07
        Ja mam edp Hadrian, bardzo ładny zapach ale trwałość maksymalnie do 3 godzin.
        Natomiast edt jest już zupełnie nietrwała.
        • salma88 Re: Hadrian 07.05.05, 12:25
          Ja staram sie nosic same "odmladzajace" zapachy, bo jestem mloda wlasnie ik
          chyba tak by pasowal;) Ale przyznaje, ze Tresor, Glow, Chanel odbierane sa jako
          perfumy dla starszych, czyli powyzej 30;) He he:)
          Perfumy odmladzajace wg mnie to:
          O oui Lancome
          Fleur de diva Ungaro
          wszystkie cukierkowe Escady
          odmladza bardzo wyraznie Anytime Jackpota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka