Dodaj do ulubionych

Dziś pachnę...

21.07.05, 11:01
Shalimarem Light, czyli najświeższym nabytkiem i przedmiotem pożądania wielu
dusz na tym forum :) ale że u nas w Gdańsku wreszcie chłodniej, to zaraz
poprawię nieco klasykiem EDP. Wreszcie po fali upalów mogę użyć czegoś
normalniejszego :)
Obserwuj wątek
    • mangos L'or de Torrente 21.07.05, 11:12
      ...na nadgarstkach. Redshine- dziękuje, że udało mi się dzięki Tobie zrealizowac moje kolejne , zapachowe marzenie. L'or są super,ale zupełnie inaczej je sobie wyobrażałam. Dla mnie zdecydowanie na lato!:)
    • agmusz Miracle, a na łapce Król Słońce:) 21.07.05, 11:44

• madlaine_xx Shalimar 21.07.05, 11:49

• icegirl Innocent 21.07.05, 12:06
      + balsam waniliowy.
      Mój ukochany zapach :-)
    • redshine L'or de Torrente 21.07.05, 12:08
      ...tak jak Mangos :) Cieszę się, że L'or Ci się podoba! Miło było spełnić choć
      jedno Twoje marzenie :) Dla mnie zdecydowanie jest to zapach na poprawę
      nastroju - już nie przeraża mnie dzisiejszy zimny dzień...
    • sorbet CdG Sequioa 21.07.05, 13:43

• kalooo Dolce Vita 21.07.05, 13:46
        Mam nadzieję,że wystarczająco 30-tkowy Olesiu moja miła...;)
        • charade Naomi Campbell 21.07.05, 14:02

• kalia_t Pure Poison nostalgicznie...:) 21.07.05, 15:50
      Gratuluję Balbinko nowego nabytku, a nie miałaś czasem wrażenia, że zza tej
      cytrynki wyłania się mięta w Shalimar Light? Właściwie cały zapach jest
      przyjemnie chłodny...:)
      • chatka_ Hiris dzieki Agmusz :* 21.07.05, 17:11
      • balbina_alexandra Re: Pure Poison nostalgicznie...:) 22.07.05, 13:10
        No dziękuję, sama się cieszę przeokrutnie, zawsze jak mam nową zabaweczkę to
        uciecha na 3 dni jest przednia :) mam znów sporo nowych kosmetycznych
        gadżecików, chucham, dmucham i układam :) Mięty to powiem szczerze, nie
        wyczuwam, choć jest coś tam coś trochę podobnego, chłod i rześkość w najlepszym
        wydaniu, szkoda że musiałam go kupić akurat wtedy kiedy upały odeszły (u nas
        dziś zimno i jesienna pogoda :D).
    • oosemka Winter Delice, tak tak 21.07.05, 17:19
      choc nie pora i temperatura na te pysznosci, to nie moglam sie oprzec, zeby nie
      zaaplikowac ich sobie po otwarciu przesylki.

8
      • mangos Re: Winter Delice, tak tak 21.07.05, 17:28
        Ósemko-jak zdobyłas Winter Delice,jesli oczywiście mogę spytać;)
        • madlaine_xx ja znalazłam tutaj, nie wiem czy jeszcze realizują 21.07.05, 17:48
          www.e-perfumy.pl/linia.php?l=149&pa=323
          • renia.renia Escada Col. n/m. 21.07.05, 18:03
        • oosemka Re: Winter Delice, tak tak 22.07.05, 02:11
          Mangos, kupilam je tutaj:
          www.perfumebay.com/women-s-a-aqua-allegoria-winter-delice-by-guerlain-for-women.html

nie wiem czy wysylaja do Polski. jesli nie, to cos wymyslimy:-)

pozdrawiam
          8
    • olesiam EdM Hermes 21.07.05, 20:24
      a Ty, droga Kaloo, za tyle kasy mogłabys nawet 40-ke zagrac:)Jak powiedział mój
      mąz, on to i za kobiete by sie przebrał:)
      Pozdrawiam
      olesia
      • modern_witch Hmm, hmmm, czy tu jakieś aluzje do wieku są? 21.07.05, 21:09
        30-tka to najpiękniejszy wiek dla kobiety, prosze Szanownych Pań, a jak dojde
        do 40-tki za te 8 lat, to będę twierdziła, ze 40-tka to najpiękniejszy wiek;-P
        • kalooo Re: Hmm, hmmm, czy tu jakieś aluzje do wieku są? 22.07.05, 06:49
          hihi,przeszło bez problemu!;))) Wiek jest rzeczą względną,zwłaszcza jak się
          wygląda nieco starzej niż metryka faktycznie wskazuje-ta zasada jest zachowana
          u mnie-wprost odwrotnie niż u MW;)))
          A Olesia jest naprawdę Wielką Osobistością!;D

A ja dziś Caleche Eau Delicate;)
    • modern_witch Prada i Mauboussin - efekt wymiany z Grażą;-) 21.07.05, 21:02
      ponadto na ręku Sequoia i Tea CdG.
      Dziwnie się na mnie ostatnio zachowują zapachy. W Intrusion wylazły na mnie
      dziś jakieś strasznie uciążliwe białe kwiaty. W życiu mi ono tak nie pachniało!
      A teraz Tea wariuje - pachnie mydłem jakby. Co sie dzieje? Prada oczywiście
      złagodniała, no ale to do przewidzenia było akurat;-)
      • olesiam Do MW 21.07.05, 21:57
        Kaloo dzisiaj na potrzeby badań rynku udaje 30 latke:)Ale za jaka kase:)
        • modern_witch Re: Do MW 21.07.05, 22:53
          jak będzie kiedyś trzeba, żeby ktoś poudawał 16-stkę, to się mogę poświęcić;-P.
          jestem chyba wystarczająco narwana;-)
    • graza4 Re: Dziś pachnę... 21.07.05, 22:26
      Generalnie to Presence d'une Femme, a po spotkaniu z Modern_witch, w różnych
      punktach na nadgarstkach i okolicach: Palisander (dość trwały na mnie),
      Sequoia, Musc Ravageur, zwane czule tu na forum śmierdzielem :) (nie taki
      śmierdziel straszny jak go malują)
      • madlaine_xx Yvresse YSL bedzie mi się z dobrze spało :) 21.07.05, 22:29

• modern_witch Graża, daj znać jak ta starsza próbka Eternity? 22.07.05, 00:08
        nie jest zbyt "zestarzała" w porównaniu z tą nową? Napisz, jak je porównasz...
        • graza4 Eternity jak Eternity, ale ten Palisander..! 22.07.05, 10:11
          Ok, dam znać jak porównam, ale dzisiaj wybrałam Palisander, coraz bardziej mi
          się podoba :) Dzięki za próbkę, Agni, miałas naprawdę dobry pomysł, żeby mi ją
          zrobić ;)
          • modern_witch A ja dziś właśnie Palisander;-) 22.07.05, 10:32
            A tak się broniłaś przed tą próbką, "nie trzeba" i "nie trzeba". A widzisz!
    • vanilia72 Re: Dziś pachnę...Eclat D'Arpege 22.07.05, 08:30
    • mangos Hermes Rouge-chwilowy kaprys:) 22.07.05, 08:37

• forevermore79 Wykanczam probke Dark Rose- i jestem all in black 22.07.05, 09:28
    • urstina Apparition Ungaro 22.07.05, 10:09
      • sharlotka Sensi, bo cos zimno i pada 22.07.05, 10:10
        • merolik Re: Po dłuższym "odstawieniu" - czerwona D&G. :) R 22.07.05, 10:31
          Rany, kocham ten zapach!!!!!!!!!
    • balbina_alexandra Re: Dziś pachnę... 22.07.05, 13:04
      Ziewam rozdzierająco, nie mam ani sily ani ochoty na nic, chyba pójdę się
      zdrzemnąć na godzinkę... Dla pobudzenia użyłam Jungle słonika, ale nic z tych
      rzeczy, usypia mnie jeszcze bardziej!
      • mangos Królem Słońce... 22.07.05, 13:28
        Ja mam podobnie: ziewanie, przeciąganie przed kompem, powieki na zapałkach lub snucie się z kąta w kąt i tęskne spojrzenia w stronę łóżka. Rouge troche mnie zmęczył, więc sięgnęłam po Króla Słońce. Nastąpiła chwilowa poprawa,ale czuję ,że zmęczenie ( czy jak to nazwać) znów nadciąga.
        • sorbet CdG Sherbet Rhubarb 22.07.05, 15:47

• olesiam Drole de Rose 22.07.05, 22:04
      Łapka -Wodą Królowej Węgier z Polleny Aromy (6,5 ml za 1600...na migreny i
      humory podobno pomaga, hihi)
      A na biurku papierki z Quality w kolejności uwielbienia
      Houbigant Quelques Fleurs
      L'Artisan
      -Mechant Loup
      -Premier Figuier
      -La Chasse aux Pappilons
      -Mure & Musc
      -l'Eau Ambre
      -Passage d'Enfer

Drole de Rose (pachnie jak dobry puder )

No i to coś zupełnie niewyobrazalnie napastliwego, krzykliwego- Pheromones
      Marilyn Miglin, choc stworzony wg starozytnych egipskich zapisków i ma w sobie
      179 naturalnych esencji...ja dziekuje serdecznie
    • oosemka Ungaro 'Diva' n/t 22.07.05, 22:29
    • mangos Gucci edp- do poduszki kropla na nadgarstek:) 22.07.05, 22:37

• chatka_ Re: Gucci edp- ja tez :) 22.07.05, 22:49
        • rawita Re: czerwona dolce gabbana 22.07.05, 22:55
          ukochana :)
          • renia.renia Wczorajszym wspomnieniem Shalimara n/m 23.07.05, 06:00
    • mangos Jeans Trussardi 23.07.05, 07:39

• chatka_ Eau Fraiche Diora 23.07.05, 09:42
        i zaraz ide z siebie zmyc, co by tu na siebie wlozyc na chwile przed odlotem? :)
        • rawita lanvin arpege 23.07.05, 09:44
          dostałam właśnie na urodziny :-)))
    • olesiam Orange Spice Creed 23.07.05, 11:45

• kalia_t Celebration Fendi owocowo mi:) 23.07.05, 14:14

• balbina_alexandra Re: Dziś pachnę... 23.07.05, 14:31
      w zasadzie niczym - bo trudno mi liczyć te parę kropel Shalimara Light użytych
      na przedpołudniowe zakupy - już dawno staly sie wspomnieniem. Nie wiem czego by
      tu użyć, bo nie wiem czy się dziś ruszę z domu, mam okropnie marudny nastrój
      dziś, rozbite kolano i komórkę :(
      • modern_witch Re: Dziś pachnę... 23.07.05, 15:27
        ojej, co się stało, potknęłaś sie? Biedactwo... to moze faktycznie odpocznij
        dziś w domu. Ja tez niczym nie pachnę, z premedytacją, bo zamierzam za jakieś
        dwie godziny pachnieć czyms, co mi przybędzie;-)
        choc tez oczywiście zarzekam się, ze już więcej nie kupię nic...
        • merolik Re: Dziś pachnę... 23.07.05, 16:30
          Testy: Trussardi Jeans i D&G Sicily. Ten pierwszy ładny, choć mało trwały, ten
          drugi trwały, ale mało oryginalny.
          • mangos Jeans nadal+La Perla Shiny C. 23.07.05, 17:29
            Hmmm...na mnie Jeans są dość trwałe, choć na pewno nie tak jak Addict klasyk i Fraiche;). Na lewym nadgarstku : La Perla. Tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że kiedyś kupię.
        • modern_witch CdG Sherbet Cinnamon! 23.07.05, 20:41
          Boski! Dzięki, Sorbet!
          • sorbet Bois des Iles Chanel, i Prada, dzięki MW:-) 23.07.05, 22:29

• sorbet Trzymaj się i nigdzie nie wyruszaj:-), Balbinko. 23.07.05, 22:31
        • balbina_alexandra Za późno :) 24.07.05, 00:45
          Ruszyłam się z domu na szpilkach, namaszczona czule balsamem Black Cashmere i
          obficie skropiona wodą perfumowaną :) (ubrana szlachetnie w czerń of course).
          Wyszłam w zasadzie coś zjeść (mamy nową interesującą knajpę z pysznym żarciem
          na starówce, i ceny mocno konkurencyjne! mniam), ale również zdecydowanie
          wódeczka humor mi tu poprawiła, już nie marudzę (właśnie dotarłam do domu :))).

A poślizgnęłam sie wczoraj w strugach deszczu jakie nawiedziły Gdańsk - lało
          niczym w listopadzie - pobiegłam jak osioł i wywrociłam się na moich
          niebotycznych koturnach, grzmotnęłam kolanem o chodnik, przy okazji komórka mi
          z hukiem wylądowała w kałuży. O dziwo nie potrzaskała się - dziś suszę ją
          suszarką i wraca do życia jakby :D

A ten balsam Black Cashmere to cud. Pamiętam jak o nim Elve opowiadała. Wodę
          mam od dawna ale ten balsam pozostawał w sferze marzęń (200 zł). Mam go
          wreszcie i jest niesamowity. Po prostu obłędny, znakomicie wygładza i nawilża
          skórę, a ten zapach! Na mnie nie pachnie żadnym kościołem, pachnie ciepło i
          bezpiecznie - ale kurczę, w ogóle nie czuję go na sobie, buuu... Są sygnały że
          inni wyczuwają, ale ja nic a nic...

No w każdym razem jest lepiej, chęć do zycia mi wróciła :) i mojej komórce
          także :D
          • renia.renia Balbinko! Dobrze, że juz Ci lepiej :o) Na ... 24.07.05, 09:48
            koturnach powinnyśmy spacerowac jak damy a nie biegać i podskakiwać ;o))
            Buziaki
            r
            • modern_witch Re: Balbinko! Dobrze, że juz Ci lepiej :o) 24.07.05, 10:27
              hehe, niezła jesteś, wskoczyć na szpilki po takiej przygodzie;-) i jeszcze po
              wódeczce wracac. Szacunek;-)
              Ja dziś znów Cinnamon;-)
              A ja też zawsze biegam,na koturnach też. W pracy mnie poznają po tupaniu na
              schodach, a jak czasem ktoś za mną idzie z przystanku, to nie może dogonić,
              takie biegi w drodze wrzucam - fakt że zawsze na granicy spóźnienia do pracy
              wychodzę...
            • balbina_alexandra Usprawiedliwienie 24.07.05, 12:53
              Biegłam bo się śpieszyłam do pracy jako osoba o wysoko zakorzenionym poczuciu
              obowiązku nie chcialam się spóźnić. Lało, ślisko, wywaliłam się, normalka :)
              Bez obcasów i makijażu nie wychodzę na miasto :) niekoniecznie muszą być to
              szpilki ale jakżesz pięknie noga w nich wygląda - efekt jest wart zachodu :)
              próżna ze mnie bestia i już! Na obcasach chodzę od 15 roku życia i nienawidzę
              zupełnie plaskich butów :)

A żeby nie było tak zupełnie offtopicznie, to jeszcze nie wiem czy by tu dziś
              pachnieć. Zużyję zaraz jakieś próbki, za dużo ich mi się uzbierało. White Linen
              Breeze - polubiłam, w przeciwienstwie do klasycznego White linen, którego nie
              toleruję pod żadną postacią!
              • eclat Extreme L'artisan + 24.07.05, 17:00
                zastanawiam się mocno,testuje w głuszy zupełnie odłączona od życia wielkiego
                miasta i muszę przyznać,że wyjątkowy jest!;)))
              • modern_witch to ja też offtopicznie trochę;-P 24.07.05, 17:28
                bo mam dzień niesubordynacji hehe!
                ale nie całkiem, bo cały dzień Cinnamonem pachne i się specjalnie pod wiatr
                ustawiam, żeby mi zawiewało i chodze jak kot po walerianie;-P
                a offtopicznie bo sobie pogadać muszę;-P
                Balbinko, znam ten ból, pół życia na obcasach wysokich przechodziłam, płaskie
                noszę dopiero od września, chyba Ci opowiadałam, ale już powoli zaczynam się
                znów "podwyższac", choć nie na takie niebotyczne jak kiedyś;-P
                kupiłam sobie dzisiaj fajna torbę, od paru dni za mną chodziła, z czarnego
                sztruksu, w Carry (nie mogłam sobie wczoraj przypomnieć co to za sklep był,
                gdzie fajną torbe widziałam) i zabłądziłam w CH Targówek, nie mogłam mojego
                wyjscia znaleźć;-)
                i postanowiłam być twarda i niewzruszona wobec pokus, choć wychodzę ze
                słusznego skądinąd założenia, że jak się już nie wyjechało nigdzie, to chociaż
                częsć tego co by się wydało na wyjazd, można wydać na jakieś małe przyjemności:-
                ), albo i nie małe... a dziś w Sephorze targówek dawali do kupna zapachów CN
                balsam... a mi się Scent podoba (ten "goły" Scent, znaczy, nie Sheer i nie
                Gloss), no ale powiedziałam sobie stanowcze "Nie" i nawet posłuchałam głosu
                (fuj) rozsądku...
                ej, to nie tak bardzo offtopicznie było;-P, zwłaszcza że w torbie się dużo
                flakonów zmieści, a chodzenie z torbą pełną flakonów na wysokich obcasach
                wymaga ostrożności;-P
                • kalia_t Re: to ja też offtopicznie trochę;-P 24.07.05, 18:15
                  Zazdroszczę Wam tych obcasów:)))
                  O obcasach i koturnach mogę(na najbliższych kilka lat) tylko pomarzyć i jak tu
                  być elegancką w obuwiu na płaskiej lub minimalnej podeszwie?;)))
    • mangos Nature YR-zielono mi;) 24.07.05, 09:01

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka