luloo1 14.09.05, 12:20 Bardzo proszę o podpowiedź, w których zapachach jest. Chodzi o dość wyraźną nutę, która nie jest schowana głęboko między kwiatami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalia_t Re: Nuta frezji 14.09.05, 12:36 Pierwszy przykład z brzegu- Lacoste pour Femme:) Odpowiedz Link
salma88 Re: Nuta frezji 14.09.05, 12:39 Hm. Ja tam nie czuje frezji... Moze mam cos z nosem, ale frezje kocham, a Lacoste nienawidze:p Odpowiedz Link
escape5 Re: Trzeci z brzegu 14.09.05, 13:45 O kurcze,czytam skład i tam wcale nie ma frezji...A naprawdę są wyraznie wyczuwalne,może to ten goszek??? Odpowiedz Link
lune Re: Nuta frezji 14.09.05, 15:14 luloo1 napisała: > Bardzo proszę o podpowiedź, w których zapachach jest. Chodzi o dość wyraźną > nutę, która nie jest schowana głęboko między kwiatami. Ja czuje ja w zapachach ktore mi sie podobaja /lub podobaly/ - tzn. w Lacoste, Rush-2, Eau de lalique, Cerruti 1881, 'V' Valentino ; moim zdaniem najbardziej wyrazista jest w dwoch pierwszych ; nie przytlaczaja jej kwiaty ; szczegolnie lubie frezje w Gucci Rush 2 - bo ma tam cieple tlo nut drzewnych i pizma ; Kompletnie nie czuje frezji - nawet gdy jest - w zapachach ktorych nie lubie :) widocznie inne nuty 'zabrzydzaja' mi ja dokumentnie ; lune Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Nuta frezji 14.09.05, 18:54 Bardzo lubie zapach tego kwiatka i bardzo lubię gdy w perfumach jest on w miarę dobrze wyczuwalny ale niestety, prawie zawsze jest czymś przytłoczony - moim ulubionym frezjowym zapachem, gdzie najsilniej czuję te kwiatki jest Fleur de Diva Ungaro. Oprócz tego faktycznie wspomniana Lacoste Pour Femme, Paco Rabbane pour Elle, Miracle (strasznie przytłumiona czym innym...), Romance R.Laurena (tu da się wyczuć). Delikatną nutkę frezji i ja czuję w Premier Jour/P.J. Lucky Day. No i Rush 2! Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Nuta frezji 14.09.05, 18:56 A no i podobnież frezja jest w Noa, jak mówią czujne nosy ale ja mam problem z wyróżnieniem czegokolwiek tam :) Odpowiedz Link
zettrzy Re: Nuta frezji 14.09.05, 18:58 takie watki juz byly powtarzam: Fresia Diptyque Fresia Caswell Massey Fresia Crabtee & Evelyn sama czysta frezja i nic poza Odpowiedz Link
coralin Re: Nuta frezji 14.09.05, 19:09 Fleur de Diva i Lacoste for woman- pierwszy zapach damski Lacoste, mocno czuć frezje i kwiaciarnię (nie ten Lacoste pour femme!) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Nuta frezji 17.09.05, 19:26 Bardzo dziękuję wam za pomoc. Jesteście nieocenione:) Odpowiedz Link
kalooo Re: Nuta frezji 17.09.05, 19:53 Chciałam powiedziec,że pewna miła forumowiczka odkryła jeszcze zapach czystej frezji w postaci body mist firmy parfums de coeur-dostepne w Warszawie w przejściu pod rotundą,pachną pięknie frezjowo;))) Odpowiedz Link
mw35 Re: Nuta frezji 19.09.05, 10:40 frezją pachnie puma woman lecz nie jest trwała, niestety. Odpowiedz Link