Dodaj do ulubionych

Jak Pachnie Narciso Rodriguez?

09.11.05, 12:39
Kochane, Nie znam tego zapachu ale zauwazyłam je pierwszy raz w gazecie.
Przyznam, że mnie zaintrygowały i strasznie chciałabym je mieć! Dziwne prawda?
Do jakich perfum są podobne swym zapachem? Czy są słodkie a może podomne są
do Kashmiru? Proszę odpowiedzcie, u nas w pomorskiem niestety ale ich nie ma.
Majka
Obserwuj wątek
    • laura27 Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 09.11.05, 12:54
      Kochana, użyj wyszukiwarki, dużo było o Narcisso i na pewno znajdziesz
      interesujące Cię info...:-)
    • ptasia Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 09.11.05, 13:36
      ja bym nie kupowała w ciemno. tzn. też zapragnęłam je mieć i po powąchaniu
      okazało się, że to właśnie TO (i będzie pod choinką :)), ale np. mojej mamie
      zupełnie nie pasował. nie są ani słodkie, ani podobne do Black Cashmere, choć
      czuć piżmo. imho są b. kobiece, otulające, ale nie ciężkie czy mocno kadzidlane,
      i jakoś kojarzą mi się z futrem czarnego kota - np. takim, jak mojej Bici ;).
      moim zapachem wszechczasów jest Gio Armaniego, jeśli to coś pomoże.
      • benita5 Re: Jak Pachnie Narciso -> Ptasia :)) 09.11.05, 13:41
        ptasia napisała:
        > ,
        > i jakoś kojarzą mi się z futrem czarnego kota - np. takim, jak mojej Bici ;).
        > moim zapachem wszechczasów jest Gio Armaniego, jeśli to coś pomoże.

Z futrem moga sie skojarzyc, fakt. Ptasia, uwielbiam zdjecie Bici na talerzu i
        łowieckie:))Jeszcze z czasow gdy podczytywalam Was u Anexxy jeszcze nie w
        podziemiu.
        • ptasia Re: Jak Pachnie Narciso -> Ptasia :)) 09.11.05, 13:59
          w imieniu Bici (przechodzącej jakąś fazę alienacji ;/) dziękuję :)
    • szczekuszka Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 09.11.05, 13:58
      Lepiej przetestuj, mnie zwyczajnie meczyly i zupelnie nie rozumiem zachwytu nad
      tymi perfumami.
    • izolden Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 09.11.05, 14:38
      Kiedyś kupiłam je na allegro w ciemno, jedynie po zaczerpnięciu opini i
      odsprzedałam natychmiast na drugi dzień. Moja siostra była nimi zachwycona a mi
      nie pasowały.
    • mmartiene na mnie jak maślanka morelowa - blech! 09.11.05, 14:59
      zapach kuriozalny, na haska-mi jest super seksowny, na mnie wręcz oburzająco niesmaczny, jakbym się kefirem wysmarowała, niestety :(
      • kalooo a na mnie jak stare mydło z kwiatem pomarańczy. 09.11.05, 15:49
        stare mydło czyli takie socjalistyczne,jakieś szare takie się znaczy-gwoli
        wyjaśnienia;))
        A na zlocie mnie zaskoczył ładnie-w czarnej butelczynie takie ładne białe
        kwiatki,zaś z miniaturki aplikowany przeszkadza mi normalnie;>
        • renia.renia Miałam je 1 dzień... 09.11.05, 17:02
          kupione w ciemno na podstawie opisów, wymarzone i wyczekane pachniały na mnie
          dokładnie tak jak ujęła to kaloo, czułam się jak przebrana w ciuchy własnej
          babci. A szkoda, wiązałam z nimi wilkie nadzieje.
          Czekam na edp, moze mnie polubi?

• modern_witch Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 09.11.05, 18:00
      Na mnie zaczynały miodem, potem łagodniały, z wyraźną nutą jakiegoś słodkiego
      kwiatu. Nawet fajne, ale zbyt "obecne", zmęczyły po jednym dniu. To pewnie wina
      tych białych kwiatów, jakoś nie przepadają za mną ani ja za nimi. Tu nie było
      źle, ba - było nawet ładnie bardzo. Ale nosząc je czułam, że "za dużo tego
      szczęścia na mnie jedną";-P
      Najpiękniejsze były na bluzce, którą zapomniałam wrzucić do prania, tylko
      rozbierając się rzuciłam w kąt;-P. Jak sie zorientowałam i niosłam do pralki...
      to mi było szkoda;-)
      • rawita Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 09.11.05, 18:15
        Ja je na sobie bardzo słabo czułam. Wydawały mi się jakieś takie... Niby ładne,
        ale jakoś słabo zgrywające się z ciałem. Dla mnie nie są to perfumy zostajace w
        pamięci
    • luloo1 Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 09.11.05, 21:59
      A mnie niestety bardzo rozczarował ten zapach.
    • kajakajak Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 09.11.05, 22:23
      Dla mnie odkrycie i to wielkie. Właśnie zaaplikowałam sobie na nadgarstek i
      wącham.:-) Pachnie subtelnie, jest bardzo kobiecy, miękki, lubi ciepło. Przy
      niskich temperaturach nie będzie się tak ładnie rozwijał.Jest delikatny, ale
      ciepły. Nietypowy, niczego innego nie przypomina.
      • salma88 Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 10.11.05, 17:21
        Na poczatku bylam zachwycona NR, pachnial dla mnie kwiatowo, konwaliowo, bardzo
        kobieco i tak wiosennie. Ale za drugim i trzecim razem dziwnie sie na mnie
        rozwinely - na mnie pachna jak papier, ksiazka, troszke szypru tez czuje.
        Niestety trzyma sie blisko ciala i jest nietrwaly.
    • graza4 Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 16.11.05, 14:05
      Na mnie pachną dość miekko i łagodnie, mam też nadzieję, że choć troche
      seksownie :). Wolę perfumy "w kulce" niż edt, która czasmi ujawnia jakąś zbyt
      drażniącą nutę (moze to ten szypr?). Za to wczoraj odkryłam w "mojej" sephorze
      tester olejku Musc for Her i, podobnie jak Balbina, nie za bardzo rozumiem o co
      tu chodzi... Dlaczego to cos kosztuje tyle ile kosztuje, czyli prawie 700 zl za
      50 ml??? Zapach jest bardziej niz delikatny, pozbawiony mleczno-maślanej nuty
      wyczuwalniej w edt, takie subtelne piżmowe kwiatki, ale tak naprawdę prawie ich
      sie nie czuje, nic sie nie czuje! Staram sie brać poprawkę na fakt, że w
      chłodny dzień na mojej zimnej ręce mało który zapach może sie rozwinąć, a co
      dopiero ciepłolubny Narciso. Tym bardziej, że zaaplikowałam go na wierzch
      dłoni, zbyt zestresowana manewrowaniem oślizgłym jak węgorz flakonikiem, żeby
      jeszcze podciągać liczne rękawy. Niemniej myślę, że o ile jako olejek do ciała
      będący częścią linii pielęgnacyjno-kapielowej mogłby się sprawdzić (ale na
      pewno nie za tą cenę!), to jako sposób perfumowania sie jest jakimś
      nieporozumieniem. Ale na pewno będę go jeszcze testowac w bardziej
      sprzyjających warunkach, a co :)
      • madllen Re: Perfumy w kulce? 16.11.05, 14:38
        Purse perfume zniknęły z mojej skóry po chwili-po godzinie nie było nawet
        cienia, wspomnienia woni, czegokolwiek, mogłam wykorzystać wolną przestrzeń do
        dalszych testów - podczas gdy cztery poranne psiki EDT spowijają mgłą zapachu
        do późnego wieczora:/ Nie wiem, co o tym myśleć. Poczułam lekkie rozczarowanie,
        tak bardzo chciałam poznać jak będzie 'po kulce':)
        • elve Re: Perfumy w kulce? 16.11.05, 23:16
          no popatrz, a na mnie trzymają się jak opętane, od rana do wieczora, wyraziście,
          choć przy skórze. super są, strasznie się cieszę, że nie brzmią na mnie jak woda
          toaletowa (ostro, miodowo) tylko delikatnie, łagodnie i "czysty seks", że tak
          powiem :)
      • balbina_alexandra Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 16.11.05, 17:35
        Muszę się podpisać w zupełności pod tym co napisała Graża. Dla mnie Narciso
        jest odkryciem minionego roku - oczywiście dzięki wspaniałej Coralin :* - od
        niej dostałam próbkę, ach ze łzą w oku wspominam... Na mnie pachnie wspaniale,
        jest piękny, ciepły i bardzo zmysłowy, pachnie kwiatami i rozgrzaną skórą...
        używałam w obfitej ilości wiosną i latem też, teraz jest dla mnie zdecydowanie
        za zimno na takie ekscesy (na mojej skórze zapach ginie w niskich
        temperaturach). EDT ma jak dla mnie niezłą trwałość, ale oczywiście zapragnęłam
        eksperymentów. Elve ma perfumy w kuleczce - piekne, testowałam dzięki jej
        uprzejmości :) pozazdrościłam jej i upolowałam ten niebotycznie drogi olejek -
        Musc Oil. O żesz głupoto ludzka :) dobrze że nie zapłaciłam tych 700 zł a
        zdecydowanie mniej u naszego ulubionego sprzedawcy Mateusza, a i tak czuję się
        sromotnie rozczarowana. Pięknie i luksusowo zapakowany - rozkoszna czarna
        trumienka, ale zapach jest tak słaby że aż szkoda gadać... ginie po chwili...
        na pewno nie równa się swą trwałością z roll on perfume. Bardzo przyjemny
        bajerek, ale bardziej jako uzupełnienie linii pielęgnacyjnej - ot taki
        delikatnie perfumowany olejek do ciała. Zważywszy że jak na produkt
        pielęgnacyjny jest tego tylko 50 ml a cena wiadomo jaka - czuję się trochę
        oszukana :) Powąchać wcześniej Musc Oil nie miałam okazji bowiem w Trójmieście
        NR nie ma nigdzie... Tak, tak na takiej prowincji mieszkamy...
        • maja118 DZIĘKUJĘ WAM ZA ODPOWIEDZI 18.11.05, 13:29
          Z całego serca:)))

Pozdrawiam
    • akikoo Re: Jak Pachnie Narciso Rodriguez? 22.11.05, 17:28
      Oto opis, jaki znalazłam w Perfume Emporium :)

Sex in a bottle. What more can I say? The box is a delicate and feminine pink
      and when you open it up, the bottle is clear glass painted coal black on the
      inside to hide the secret that is the sexy woman this fragrance was made for.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka