Dodaj do ulubionych

Kookai; Oui Non

07.12.05, 13:18
Poszukuję tej wody w Poznaniu; chętnie odkupię lub wymienię.
Będę wdzięczna za namiary np. na polskie sklepy internetowe mające je w
swojej ofercie.
Obserwuj wątek
    • salma88 Re: Kookai; Oui Non 07.12.05, 20:51
      Pisalismy juz troszke o tych perfumach. Niestety w ogole nie ma ich w Polsce, w
      perfumeriach internetowych tez juz nie. Zostaly chyba w ogole wycofane i juz
      ich nie produkuja. Na allegro ich nie ma, wiec zdaje sie, ze pozostalo po nich
      tylko wspomnienie... Pare lat temu moja kolezanka z liceum ich uzywala i juz
      wtedy mowila, ze nigdzie nie mogla znalezc i okazalo sie, ze juz sa wycofane.
      • marghot Re: Kookai; Oui Non 08.12.05, 09:14
        Salamo, dziękuję za wyjaśnienia :)
    • mangos Re: Kookai; Oui Non 08.12.05, 09:20
      Jeżeli masz mozliwość zakupów na niemieckim ebay to polecam.Kilka miesięcy temu kupiłam tam Kookai.Niestety po latach to juz nie to, wystawiłam na naszym straganiku a w efekcie odkupiła je ode mnie jakaś dziewczyna.Powodzenia w poszukiwaniach.
      • svanne Re: Kookai; Oui Non 12.12.05, 22:58
        ja rowniez swego czasu uzywalam tego zapachu - ale jako,ze teraz go nie ma
        przezucialm sie na lolite lempicka....jak dla mnie zapach dosc podobny -
        oczywiscie nie identyczny...w kazdym razie polecam do sprawdzenia.... :)
        • fufu-dilla Re: Kookai; Oui Non 13.12.05, 12:35
          w ogole nie podobny, co ty! Kookai jest swiezy i zaczepny (bedac we Francji tez
          go szukalam - bez powodzenia) a Lolita duszna i buduarowa. Te pierwsze o niebo
          lepsze.
          • svanne Re: Kookai; Oui Non 13.12.05, 23:08
            a no widzisz - a mnie sie te zapachy kojarza, dlatego polecam sparwdzic, a nie
            zamawiac (kupowac) na slepo - kazdy ma inny nos i na kazdej skorze dany zapach
            bedzie pachnial inaczej :) ale fakt faktem - gdyby miala wybrac czy kookai czy
            lolita, wybrala bym jednak kookai (ale jak sie nie ma co sie lubi...) :)
    • jaworszczanka Re: Kookai; Oui Non 13.12.05, 13:26
      ha, pamietam ze kiedys reklamowano ten zapach w gazecie dla dziewczat pt
      filipinka ktora nie byla wowczas takim szmatlawcem jak obecnie...
      • a.g.n.i Re: Kookai; Oui Non 14.12.05, 00:23
        a tak, pamiętam. Choć najbardziej wbiła mi się w pamięć reklama w Filipince
        Wild Musk, dziewczyna w takich butach na wieeelkiej platformie;-P. Kookai nigdy
        jakoś nie używałam, WM uwielbiałam.
        a Filipinka, hehe... ja sie na tej starej wychowałam;-P Mam na myśli wielką
        płachtę na szmatławym papierze - to jeszcze wtedy nic w niej nie reklamowali.
        Mam schowane u mamy parę starych numerów na pamiątkę, do dziś mogę czytać je z
        przyjemnością... Dziennikarski poziom tekstów był naprawdę wysoki. Potem
        narzekałam, że stopniowo "schodzi w dół", ale z przyzwyczajenia czytałam, chyba
        do 26 roku życia. A teraz chyba pismo faktycznie mocno spsiało... i to raczej
        nie była tylko kwestia mojego "wyrośnięcia" z niego.
        • jaworszczanka Re: Kookai; Oui Non 14.12.05, 21:10
          daj spokoj, teraz to jest kupsko nieprawdopodobne, rowne dziewczynie czy innym
          brawogirlom. kiedys bylo adresowane chyba do starszych nastolatek, dzis
          najpewniej do dwunastek=czternastek, i to takich, ktorych najwiekszym
          zmartwieniem jest "jak zrobic jazzy makijaz" :/// przykro patrzec na tak nedzny
          koniec czegos, co sie niegdys szanowalo i cenilo.

wielka plachte na smzatlawym papierze tez pamietam i chyba cos u siostry
          jeszcze zostalo - ale w sumie zalapalam sie na koncowke tego formatu, poniewaz
          jestem rocznik 80.

wymieniona przez Ciebie reklame pamietam oczywiscie, ta dziewczyna w butach na
          platformie skakala radosnie na bialym tle i miala chyba szalone loki, tak? ja
          niestety nie mialam wowczas wlasnej kasy, a budzet domowy nie przewidywal
          takich wydatkow, wiec o WM pozostalo mi marzyc :) wlasciwie mozna to jeszcze
          gdzies kupic czy raczej poniuchac?

w filipince reklamowali ponadto zdaje sie masumi. a potem jeszcze puzzle.
          • a.g.n.i Re: Kookai; Oui Non 14.12.05, 22:15
            reklamę Masumi pamiętam też "Są kobiety, które pachną wiatrem..." i taka urocza
            brunetka w białym stroju. Puzzle? chyba też, ale jakaś ta reklama chyba była
            mniej wyrazista, bo nie pamiętam...
            Naprawdę aż tak ta Filipinka spsiała? No szkoda... A miałam w pewnym momencie
            nadzieję, że będzie pewnym "odbiciem" od tych wszystkich "Bravo Pop Dziewczyn";-
            P, ale w pewnym momencie jak zaczęła zjeżdżać z poziomu powiedziałam sobie -
            "Koniec z sentymentami, lepiej to zapamiętać dobrze... a poza tym i tak już z
            tego moja droga wyroslaś";-P
            WM nie powąchasz raczej. Tzn. powąchasz, ale zapach się zmienił. Też popsuł.
            Przykro mi....
            • piroksena Re: Kookai; Oui Non 15.12.05, 03:27
              Filipinka przeszla pod koncern ktory wydaje takze Twoj Styl - no to juz macie
              odpowiedz dlaczego pismo warte jest podtarcia sie (za przeproszeniem).
              Strasznie mi szkoda tej gazety, byla sensowna, dowcipna (strona Filipa - zdaje
              sie), na fajnym papierze. Teraz to pisemko dla młodych ,,gwiazdeczek''
              myslacych o makijazu, seksie i jak najlepszej antykoncepcji.
              A kto pamieta ,,Jestem'' (jeszcze pod PCK) i ,,Swiat Mlodych"?? Niezapomniany
              czas... Och, ogarnela mnie nostalgia (jestem rocznik 79).
              • sorbet Re: Kookai; Oui Non 15.12.05, 03:35
                Jestem przeszdł pod Murator. To wyjaśnia:-D
                • kalooo Jestem i Filipinka;) 15.12.05, 09:20
                  Tak,to były czasy;)) Jestem mama nam sama podrzucała do czytania, bo jak mówiła
                  to fajna gazeta i sama z niej dużo wyniosła;) Niestety jak my z siostra
                  chciałyśmy nieco wynieść to i szata zaczęła się zmieniać, potem poziom,az w
                  końcu juz przestałyśmy cokolwiek wynosić;) A szkoda..
                  A Filipinkę tez wielbiłam- aż szkoda,że teraz w gąszczu BravoGirl i innych
                  popcornów się nawet nie wyróżnia..;(
              • mangos Re: Kookai; Oui Non 15.12.05, 09:12
                Ja to pamietam jeszcze dodatkowo ..."Zarzewie":) Co za czasy!:) Teraz na topie w gimnazjum są: Bravo Girl, Twister, Popcorn, FanClub. Wpadnie cos takiego w ręce panny trzynastoletniej i ...efektów sie mozna domyślić. Raz jedna taka przyszła do mnie na lekcję cała w błękicie, na lakierze do paznokci skończywszy a w ręce trzymała...błekitnego misia. <?>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka