Dodaj do ulubionych

Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło????

17.12.05, 19:51
Mam do was specjalistów prośbę... ilekroć chcę się dowiedziec jaki jest skład
perfum to na każdej stronce piszą co innego..nierozumiem tego skąd oni te
informacje biorą, czy też może sobie sami wymyślają. Poczebuję pewnego źródła
wiedzy o faktycznych składnikach danego perfuma. Mam nadzieję ,że mi
pomożecie :)
Obserwuj wątek
    • agmusz sorry za złośliwość 17.12.05, 20:02
      błagam nie perfuma tylko perfum:)
      • nitulina Re: sorry za złośliwość 17.12.05, 20:08
        No mnie też cała życzliwość mija jak widzę coś takiego.
        Skąd to się bierze...
    • kalooo Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 17.12.05, 20:13
      Ja tam niczego nie poCZebuję,a już na pewno nie perfumA.
      • agmusz kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 17.12.05, 20:26
        ale nie mogę się powstrzymać jak widzę takie "kwiatki":) Uwielbiam- perfuma,
        nożyc, spodzień itp;)
        • nitulina Re: kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 17.12.05, 20:36
          poszłem kupić perfune
          • nitulina Re: kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 17.12.05, 20:36
            Albo poszłem kupywać perfune
            • agmusz Re: kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 17.12.05, 20:39
              poszłem z przyjacielami kupywać perfume;)
              • nitulina Re: kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 17.12.05, 20:41
                poszłem z przyjacielami kupywać perfune ale wiater na dworzu jak cholera wiał
                • agmusz Re: kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 17.12.05, 20:45
                  we twarz
                  • nitulina Re: kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 17.12.05, 20:51
                    we twarz, więc nie kupili my nic
                    • anniehall78 Re: kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 17.12.05, 20:55
                      no to se czabyło wziąść i ubrać gruby swetr. pozdrowionka!
                      • agmusz Re: kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 17.12.05, 21:02
                        Annie, nie wziąść ino wziońć;)
                        • anniehall78 Re: kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 17.12.05, 21:06
                          agmusz, sorki, ale sie zakućkałam!
                          chyba se wemze i pójde z tąd w pieruny...
                          • chatka_ Re: kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 17.12.05, 21:12
                            Moim zdaniem to czysta życzliwość z Waszej strony, że zwracacie uwagę ;)))
                            Kolega powinnien podziekowac, od takiego obciachu go ratujecie ;)
                          • staua Re: kurcze, a my czasem wredne jesteśmy;) 18.12.05, 18:01
                            ale przed tem zdejm swetr

Niezla zabawa...
    • anniehall78 mam nadzieję, że Sorbet to skasuje! 17.12.05, 21:11

• nitulina Re: mam nadzieję, że Sorbet to skasuje! 17.12.05, 21:14
        Eee tam niech bedzie dla potomnych... niom ;)
      • agmusz Re: mam nadzieję, że Sorbet to skasuje! 17.12.05, 21:16
        a uchowaj Bóg- toż my ze szczyrego serca dobrze radzim koledze, coby na zaś
        miał:)
        • saturnzreturn Re: mam nadzieję, że Sorbet to skasuje! 17.12.05, 22:57
          O wy złosliwe babajagi :D..wiedziałem byłem pewien ,że się do tego któraś
          przyczepi ale nie wiedziałem ,że aż taki atak
          nastąpi :)...napisałem ''perfuma'' specjalnie bo czytam to forum sporo i nie
          raz to krytykowaliście i dobrze o tym pamiętałem, ale swoją drogą odmiana tego
          słowa nie jest prosta. język polski to nie angielski i powinniśmy preferować
          własne odmiany i polonizować słownictwo tak jak to robią czasi ze swoim
          językiem który jest bardzo archaiczny i starosłowiański...dzieki temu jakoś tam
          podbudowują swoją tożsamość narodową :)....Sorbet kasuj to bo nic nie wnosi do
          tematu..żadna pani nie skupiła się na odpowiedzi na moje pytanie tylko zajęły
          się tym co mniej ważne ale to normalne u kobiet :P
          • nitulina Re: mam nadzieję, że Sorbet to skasuje! 17.12.05, 23:02
            Dziadu Ty ;)
          • saturnzreturn Obiecuję poprawę ale odpowiedzcie na moje pytanie! 17.12.05, 23:03
            Pozatym czasem piszę nie dokładnie i nie starannie taki zły nawyk informatyka i
            na innych forach czesto swoje posty edytuję bo wiem gdzie popełniłem błędy ale
            na tym forum niestety nie ma opcji edytowania albo ja jej poprostu nie
            zauważyłem :(
          • agmusz Re: mam nadzieję, że Sorbet to skasuje! 17.12.05, 23:06
            Że złośliwe to się nie zgodzę, raczej życzliwe;) A baba jagi to już na pewno
            nie:) My przecudnej urody jesteśmy, po prostu laleczki:P
            A propos- to ważnymi rzeczami muszę się w pracy zajmować, a tu zajmuję się
            równie ważnymi, ale znacznie przyjemniejszymi:)
            Widać kolega ma poczucie humoru, to sie ceni:)
            • nitulina Re: mam nadzieję, że Sorbet to skasuje! 17.12.05, 23:08
              No właśnie, Baba Jagi nie, pomożemy ale pod warunkiem że jesteś młody,
              przystojny, zgrabny, zabawny, uroczy, bogaty i wolny...
              Inaczej to marnacja czasu ;)
              • agmusz Re: mam nadzieję, że Sorbet to skasuje! 17.12.05, 23:10
                Nituś, to za mało. Cholera, jakaś wymagająca jestem- jeszcze o intelygencje
                poproszę;)
                • nitulina Re: mam nadzieję, że Sorbet to skasuje! 17.12.05, 23:12
                  Eeee tam, inteligentni to za dużo na moje nerwy teraz :(;)
                  • agmusz Re: mam nadzieję, że Sorbet to skasuje! 17.12.05, 23:14
                    Może i racja, jeszcze mógłby być mądrzejszy i dopiero ból:)
                • chatka_ Re: mam nadzieję, że Sorbet to skasuje! 17.12.05, 23:15
                  No patrzecie jak sie dałysmy sprowokować, kolega specjalnie napisal te perfume,
                  bo wiedzial, ze my takie zlośliwe jesteśmy i glupie pożal sie boższe... No
                  znowu sie nabrałyśmy...Ale i tak nas lubi łaskawca...
                  ;)))
          • kalooo No toś se zażartował,no niech to!!!;P 18.12.05, 00:01
            A na temat-żeby nie było,że takie szuje tu te baby jagi;))-na górze forum jest
            WYSZUKIWARKA, w FAQ też,nie dała rady pomóc??
            BTW-moim zdaniem najwiarygodniejsze są strony producentów,ale też tylko w
            podstawowej kwestii opisu nut.
            • chatka_ Re: No toś se zażartował,no niech to!!!;P 18.12.05, 00:04
              No patrz jakie, zadna nie doradzila, ze moze se w wyszukiwarce poszukac ;)))
              • kalooo Re: No toś se zażartował,no niech to!!!;P 18.12.05, 00:06
                chatka_ napisała:

> No patrz jakie, zadna nie doradzila, ze moze se w wyszukiwarce poszukac ;)))

A co se będzie żałował!;D
                • saturnzreturn Nie no informatykowi wyszukiwarkę polecili :D 18.12.05, 11:28
                  Mi chodziło piękne panie ''dziewczeta'' o jakąś profesjonalna stronkę a nie
                  wyszukiwarkę. Hmmm zastanawiam się, być może specjalnie nie podaje się
                  wszystkich nut zawartych w perfumach ponieważ tania konkurencja mogła by z
                  większa łatwością je podrabiać ;)...A jęsli chodzi o to jak wyglądam to
                  średnio, mam 186cm wzrostu i naliczyłem już 21 wiosen swego marnego żywota :P
                  ( to dla potencjalnych zaintersowanych na tym forum :D) aha noi oczywiscie
                  jestem wolny :P
                  • nitulina Re: Mało konkretów ;) 18.12.05, 14:22
                    Biceps triceps, rozmair kołnierzyka, kolor oczu włosów...
                    W ciemno nie dajemy informacji o składach :)
                    • agmusz Re: Mało konkretów ;) 18.12.05, 14:25
                      Oj Nituś, chyba jednak nas nie zainteresuje te przystojny informatyk;)
                      zobacz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=33638634&a=33668314
                      Myślę, że wolałybyśmy wójka:P
                      • agmusz zapomniałam:) 18.12.05, 14:29
                        orginalnego wójka;)
    • nitulina Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 14:36
      Eeee tam wójka bym nie wychowała chyba już ;)
      • agmusz Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 14:39
        Ale pamiętaj wój to wój;) Ja pasuje;)
      • saturnzreturn Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 14:46
        ''wujka'' oczywiscie :D...Jestem na tyle inteligentny ,że rozumiem wasz
        sarkazm :]....kultura ''mówi'' ,że nie zwraca się uwagi komuś na błędy :] jeśli
        się go nie zna :D...Ps. Takie wymagania macie.. a ciekawe co same sobą
        reprezentujecie :D...;)...Pozdrawiam przemiłe nowe koleżanki i zamykam temat bo
        dalej tego co chciałem się nie dowiedziałem :]
        • nitulina Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 14:49
          Oj z tym zamykaniem tematu to chyba jednak przesadziłeś ;)

Powiedziałyśmy Ci, biceps triceps i pierwszy link do składów jest Twój ;)
        • agmusz Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 14:53
          Ta sama kultura "mówi", że poprawne posługiwanie się językiem ojczystym jest
          wyrazem szacunku dla rozmówcy. Jeśli ktoś ma problemy z ortografią to zawsze
          można skorzystać ze słownika ortograficznego. Człowiek inteligentny umie
          wyciągać wnioski z własnych błędów.
    • nitulina Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 15:07
      Oj agnieszka czepiasz się strasznie młodego człowieka, a On po prostu dyslektyk
      czy jakoś tak jest ;) to choroba pokoleniowa ;);)bardzo bardzo ciężka...;)
      • agmusz Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 15:11
        No czepiam się- czepianie to moja choroba zawodowa:) A dysleksja i
        dysortografia to bardzo modne choroby i co gorsza nieuleczalne;)
      • nitulina Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 15:41
        Chora ta dzisiejsza MŁODZIERZ a my się czepiamy ;)
    • sorbet Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 16:05
      Wydaje mi się że nie ma takiego jednego źródła. :-) Najpewniejszym jest
      oczywiście materiał prasowy od właściciela marki.

Perfumy zazwyczaj zawierają sporo nut, w każdym razie o wiele więcej niż kilka,
      które podane do publicznej wiadomości. Te nuty z kolei odegrają funkcję PR:-P
      (wanila jest zmysłowa, róża jak u Kleopatry, a irys jest arystokratyczny blah,
      blah...)

Luca Turin napisał, że podobno domy perfumeryjne podają formułę podzieloną na 2
      części dwóm perfumiarzom, żeby nikt nie był w stanie odtworzyć oryginalnt
      zapach:-))) Tak więc i my nigdy dokładnego składu nie poznamy.

Poza tym irys Ferre (to taka "wykałaczkowa" nutka) z irysem Shalimara czy Dior
      Homme, wiele wspólnego, imo nie ma:-)

A dość pewne źródła to m.in. BN, Osmoz, Sephora.
      • saturnzreturn Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 18:02
        Przynajmniej sorbet się nie czepia :P..odpowiedział jako jedyny na moje pytanie.
        z osmoz kożystam z sephory stronki także..jedynie nie wiem co to BN ale się
        dowiem :)..Dzięki
        • staua BN 18.12.05, 18:06
          www.basenotes.net
        • agmusz Zamiast perfum- słownik ortograficzny kup!!! 18.12.05, 18:10
          bo to naprawde wstyd robić takie błędy i jeszcze uważać się za inteligentnego
          człowieka. To już śmieszne nie jest, ale żałosne!!!
          O tempora! O mores!
          • sorbet Mamy również "słownik perfum"+ 18.12.05, 18:13
            ze skrótami włącznie:-P
      • staua Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 18:05
        Jak porownuje opisy na roznych stronach, to na ogol jednak sa podobne... czasem pisza, ze sa jakies
        skladniki trzymane w sekrecie (na luckyscent.com czesto cos takiego jest w opisie). Dla mnie (tez osoby
        raczej niedoswiadczonej) najtrudniejsze jest to, ze wiele zapachow opisywanych jest jako zawierajace w
        zasadzie identyczne nuty, a jednak bardzo sie roznia - proporcje sa tu istotne, a tego nikt Ci w opisie
        nie poda...
        Ale tez chyba najbardziej polecam Basenotes.
        • saturnzreturn Re: Skład perfum.Jakie najpewniejsze źródło???? 18.12.05, 23:31
          Szczególnie widać to w porównaniach perfum na tej stronce www.sorea.pl/
          Jakies perfumy i na dole wypisane ''podobne zapachy'' noi często gęsto są tu
          wpisane zapachy wydawać by się mogło z zupełnie innej bajki...niewiem jakie
          kryterium na tej stronie przyjęto :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka