gaultier1982 10.01.06, 01:04 witam moze ktos ma jakis propozycje na dobry moze polic cos dobrego krem na zime pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: kremy na zimie sugestie 10.01.06, 10:08 Tak, Uroda to bardziej odpowiednie miejsce :-) Ale skoro zapytales (jak w ogole Le Male Tout Beaut, Tout Propre?), to bardzo polecam meski Biotherm Aquapower do cery suchej- idealny na zime, fajnie poprawia stan skory, z kremow bardziej unisex nowy Hydraaction Diora w wersji Extreme, klasyczny od pokolen Nutrix Lancome, z ciut nizszej polki np. apteczne Nutrilogie Baume Vichy, czy tez marke La Roche Posay- sporo tam odzywczych specyfikow dobrych na lekki mroz, ktory wlasnie mamy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
gaultier1982 Re: kremy na zimie sugestie 10.01.06, 10:59 witam z seri tout beau uzylem <wytestowalem :) > juz wszystko zostalem przy nawizajacym dezodoracie ,balsamie nawizajacym i fludzie brazujacym natomiast genialne okazalo sie mydlo pakowane po dwa naprawde cialo mocno pachnie po nim, o i odkrylem ostatnio super serie pielegniacyjna nickel narazie proboje bo dostalem kilka probek do trzech produktow ale mistrzem jest kremik po imprezie ktore osttanio sie non stop zdarzaja:) i genialny design pozdrawiam i dzieki za typy chyba skusze sie na tego diora bo biotherm homme aqua power uzywalem i tego vichy baume tez ,jeszcze raz dzieki za odp i pozdraiwam Odpowiedz Link
forevermore79 Re: kremy na zimie sugestie 10.01.06, 11:07 Nickel po imprezie tez uzywalem, hehe. Ta marka jest b. fajna- zele do mycia jak kanistry, czy tez fajny rzezbiacy balsam do ciala po silowni. Mydlo Le Male- owszem, mialem miniature w zestawie kiedys. Diora polecam (moze znajdziesz jeszcze gdzies starszy Nutri Move- Hydraaction Extreme go zastepuje, ale ma mniej odpowiadajacy mi zapach). Jest jeszcze slynny 8 Hours Arden, ale to juz mega tlusta rzecz. Acha, z meskich serii jeszcze Clinique Maximum Hydrator: www.lumiere.pl/index.php?action=productdetails&prod_id=8425 Zuzylem 2 probki, na zime rowzniez by sie nadawal. Pozdr. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: kremy na zimie sugestie 10.01.06, 11:09 I link do diora: www.lumiere.pl/index.php?action=productdetails&prod_id=9014 Jest kilka wersji, chodzi o ta najbardziej tlusta. Odpowiedz Link
gaultier1982 Re: kremy na zimie sugestie 10.01.06, 11:46 oki dzieki za linka to juz wiem jak wygladam za tydzine za granica wiec trza zakupic acha nie wiem czy widziales-wachales serie pielegnacyjna sephora men zapach podchodzi pod serie gaultiera:) a clinique tez probowalem mialem jakas probke z 15ml w takim opakowaniu co kilka produktow bylo acha a probowales cos moze z lancomme homme???? pzdr Odpowiedz Link
forevermore79 Re: kremy na zimie sugestie 10.01.06, 12:01 Clinique ostatnio odnowil meska serie- tez mialem miniature z takiego zestawu "discovery kit". Sephora Men mi nie podchodzi- kiepska, niestety. Aaa, za granica bedziesz kupowac- to zakup tez cos z nieobecnej u nas serii L'Oreal Men Expert- niby mass market, ale jakosc naprawde niezla- porownywalna z nalezacym do nich Biothermem, czy Lancome. Szczegolnie polecam Hydra Energy do twarzy, pod oczy, swietny peeling Skin Renovator (meska wersja mikrodermabrazji Refinish), czy tez zele do mycia twarzy. Maja b. dobre recenzje. Stronka: www.lorealparis.fr/minisites/menexpert Ja uzywam ich lacznie z Biothermem. Co do Lancome- probowalem wszystkiego, choc zbyt intensywny zapach, troche zawyzona w stosunku do jakosci cena- moge najbardziej polecic zel do twarzy i krem intensywnie nawilzajacy. Nie zapomnij sprawdzic tez linii Clarins Men- maja fajne pianki do golenia, najlepszy samoopalacz i kremy do rak. Odpowiedz Link
gaultier1982 Re: kremy na zimie sugestie 10.01.06, 15:16 mi z sephory tylko zel do twarzy i pod prysznic odpowiada ale to chyba bardziej z zapachu:) natomiast loreal men ostatnio juz przywiozlem znalazlem w niemieckim rossmanie hydra energy w swiatecznym opakowaniu z dezodorantem i kosmetyczka kosztowal 11 euro oprocz tego zel matujacy pur i mat 6 euro a produkty naprawde super dziwie sie ze przy wysypie meskiej pielegniacji nikt jej nie wpuszcza na polski rynek tym bardziej ze ma przystepna cene oprocz tego polecam meska serie francuskiej firmy matis w polsce mozna kupiuc na www.matis.pl w seri min. samoopalcz,krem pod oczy liftingujacy,krem nawizajacy i balsam oraz maseczka oczyszczajaca i hit "le soin" zel liftingujacy w male ilosc na zmeczono twarz czyni cuda po nieprzespanej nocy:D acha nie widzialem tego skin renovatora musze sprobowac bo ostnio uzywalem tego refinisha a z lancome sproboje kupie jeden produkt ostatnio na strefe widzialem ze dorzucaja prawie wszystkich produktow miniaturki nawet jedna maseczke Odpowiedz Link
zettrzy Re: kremy na zimie sugestie 10.01.06, 16:14 Jurlique maja pare kremow stosownych do roznych rodzajow cery, wszystkie sa fenomenalne; co wiecej, maja zraszacz do twarzy, cos jakby tonik w spraju, ale dziala to jak nawilzajacy krem, zabezpiecza przed uczuciem zimna i naprawde "odzywia" sprzedaja przez internet, o ile sie orientuje ich kosmetyki sa bezzapachowe, jako premia Odpowiedz Link
ivesman Re: kremy na zimie sugestie 10.01.06, 16:20 NIVEA :) Tłusty,ale skuteczny.natomiast z tych z bardziej "luksusuowych" to Biotherm-pachnie super,także Clarins robi świetne kremy pielęgnacyjne(oliwka do golenia to prawdziwy cud!),nie próbowałem nigdy marki Shiseido,która ponoć jest świetna. Odpowiedz Link
nitulina Re: Jak to fajnie poczytac o początku drogi ;) 10.01.06, 18:04 Na której też się kiedyś było ;) Odpowiedz Link
gaultier1982 trzeba temat zmienic na meska pielegnacja:))))))) 10.01.06, 19:13 ojjj temat poszedl gleboko od kremu na zime do wiekszej czesci meskej kosmetyki:))) Odpowiedz Link
gaultier1982 jeszcze jednao pytanko do forevermore79???? 10.01.06, 19:27 czy na zime moze byc z la roche posey toleriane riche krem???? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: jeszcze jednao pytanko do forevermore79???? 10.01.06, 20:16 Jasne, ze moga- toleriane uzywalem sam- i jeszcze hydraphase riche, ten lepszy, bo przynajmniej pachnie po ludzku. LRP sa skuteczne i stosunkowo niedrogie, wiec polecam, zwlaszcza alergikom, do ktorych na szczescie nie naleze. Jak ktos lubi miod, to moze drogeryjny Garnier do suchej skory nawet kupic. Ale tamtego Diora i tak kup :-). Co do Skin Renovatora L'oreala- to to samo, co Refinish, ale za pol ceny- i jest tylko 1 krok, bez tego badziewnego Step 2, czyli lejacego sie kremu ze slabym filtrem. Zestawow z deo L'oreala, o ktorych pisales wyzej, w Niemczech nie widzialem. Matis znam, uzywalem poprzedniej serii dawno temu, bodajze samoopalacza i kremu pod oczy. Shiseidso- tylko z probek, niezly Total Revitalizer i Body Creator do ciala. Olejka Clarinsa do golenia faktycznie fajna :-). Co do maseczek- nie potrzebuje specjalnych, poimprezowych preparatow- choc tu czasem pomaga Beauty Flash Clarinsa, Biotherm tez wypuscil ostatnio Hydra Detox O2, mam i te preparaty- choc maseczki w saszetkach nie polecam. Wkrotce pojawi sie meska wersja Line Peel Biothermu, fajnie. Maska kompresowa Lancome jest kiepska i droga, krem nawilzajacy super. Na codzien, zeby uniknac szarej cery, przydatne sa preparaty pod krem- sam koncze kolejny flakon serum Energy Move So Perfect Diora, powoli wycofuja go- wiec mam jeszcze zapas- efekty swietne- naturalnie rozswietlona, perfekcyjna cera bez zadnych niedoskonalosci. Czasem funduje sobie kuracje Idealistem i Idealistem Micro-D Laudera, kwasy glikolowe rzadko,2 razy w zyciu zafundowalem sobie tylko Hydracid SP SVR-a, moze sprobuje Renoviste L'oreala. To tyle o meskiej pielegnacji, w wydaniu czysto podstawowym, haha. A forum nie jest potrzebne- jeden off-topic wystarczy moze, hehe. Meska, czy damska pielegnacja, wyzsza, czy nizsza ciut polka- to wszystko i tak marketingowy trik, wazne sa efekty poszczegolnych preparatow- zeby wygladac po prostu dobrze. :-) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: jeszcze jednao pytanko do forevermore79???? 10.01.06, 20:24 Jasne, ze moga- toleriane uzywalem sam- i jeszcze hydraphase riche, ten lepszy, bo przynajmniej pachnie po ludzku. LRP sa skuteczne i stosunkowo niedrogie, wiec polecam, zwlaszcza alergikom, do ktorych na szczescie nie naleze. Jak ktos lubi miod, to moze drogeryjny Garnier do suchej skory nawet kupic. Ale tamtego Diora i tak kup :-). Co do Skin Renovatora L'oreala- to to samo, co Refinish, ale za pol ceny- i jest tylko 1 krok, bez tego badziewnego Step 2, czyli lejacego sie kremu ze slabym filtrem. Zestawow z deo L'oreala, o ktorych pisales wyzej, w Niemczech nie widzialem. Matis znam, uzywalem poprzedniej serii dawno temu, bodajze samoopalacza i kremu pod oczy. Shiseidso- tylko z probek, niezly Total Revitalizer i Body Creator do ciala. Oliwka Clarinsa do golenia faktycznie fajna :-). Co do maseczek- nie potrzebuje specjalnych, poimprezowych preparatow- choc tu czasem pomaga Beauty Flash Clarinsa, Biotherm tez wypuscil ostatnio Hydra Detox O2, mam i te preparaty- choc maseczki w saszetkach nie polecam. Wkrotce pojawi sie meska wersja Line Peel Biothermu, fajnie. Maska kompresowa Relax Mask Lancome Homme jest kiepska i droga, krem nawilzajacy super. Na codzien, zeby uniknac szarej cery, przydatne sa preparaty pod krem- sam koncze kolejny flakon serum Energy Move So Perfect Diora, powoli wycofuja go- wiec mam jeszcze zapas- efekty swietne- naturalnie rozswietlona, perfekcyjna cera bez zadnych niedoskonalosci. Czasem funduje sobie kuracje Idealistem i Idealistem Micro-D Laudera, kwasy glikolowe rzadko,2 razy w zyciu zafundowalem sobie tylko Hydracid SP SVR-a, moze sprobuje Renoviste L'oreala. Warto wspomniec o meskiej serii Aramis Lab Series- z tego mialem tylko krem Triffecta, teraz zas zel ABS Rescue, po treningu- naprawde daje efekty :-) To tyle o meskiej pielegnacji, w wydaniu czysto podstawowym, haha. A forum nie jest potrzebne- jeden off-topic wystarczy moze, hehe. Meska, czy damska pielegnacja, wyzsza, czy tez czasem nizsza ciut polka- to wszystko i tak marketingowy trik, wazne sa efekty poszczegolnych preparatow- zeby wygladac po prostu dobrze. :-) Odpowiedz Link
nitulina Re: Forever a tak z ciekawości co za kurację 10.01.06, 20:57 Idealistem sobie fundujesz? Nie żebym się czepiała ale to jest preparat który nie robi DOSŁOWNIE NIC oprócz chwilowego wygładzenia buzi,no ten silikon... więc żadnej kuracji nim przeprowadzić się nie da... Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Forever a tak z ciekawości co za kurację 10.01.06, 21:05 Wiem, wiem, masz racje :-) Same wygladzajace silikony, krotkotrwale dzialanie gladkiej skory- podobne jak Total Turnoaround Clinique, Source Therapie, czy Impactive Flash Perfect. Sprawdza sie bardziej pewnie u kobiet, pod makijaz itd. Ale w polaczeniu z Micro-D daje u mnie dobre efekty, usuwajac skutki przemeczenia. Teraz pojawil sie takze Resurface-C Lancome, ale jakos mnie nie przekonuje, zwykle mikrokrysztalki, no i ta forma witaminy C nie wyglada zbyt stabilnie. Lepsze byloby juz Flavo-C. O wieloetapowym Resurface Peel za prawie 6 stow wspominac tez nie bede, hehe. Odpowiedz Link
nitulina Re: Czyta się te babskie fora co ;) 10.01.06, 21:16 Jak już bardzo ma być porządna witamina C i silikon to serum na noc z Body Shopu z serii pomarańczowej, Basia Kwiatkowska polecała. Mam i sobie chwalę. Flavo C też lubię ale od dawna nie mogę dostać w Wawce. Cała reszta pic na wodę fotomontaż, cała wysokopółkowa pielęgnacja poszła do śmieci... Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Czyta się te babskie fora co ;) 10.01.06, 21:20 Hehe- fakt, jak babskie, co za czasy, ze juz mydla i czasem nivei sie tylko nie uzywa, haha. Ale skora to skora- mam 26 lat i oby najlepsze lata przed soba- byle w dobrym opakowaniu, haha. No i sporo ekspertow, ktorzy moga dookola cos doradzic- Flavo C jeszcze nie uzywalem, wiec ze jeszcze teraz wyszla wersja Flash w ampulkach. Pozdrowionka! :-) Odpowiedz Link
nitulina Re: Dawno wyszła ta w ampułkach 10.01.06, 21:30 Od dawna jest na rynku,tz nie wiem jak długo ale już jakiś rok temu miałam. Powinno Ci odpowiadać, nie tłuści, szybko się wchłania, no tylko nie jest napisane, że dla mężczyzn, dla mojego chłopa to tragedia ;) Odpowiedz Link
nitulina Re: Forum 10.01.06, 19:22 Panowie a może sobie forum założycie kosmetyczne dla mężczyzn? Odpowiedz Link
sorbet Dobra, zapraszam na m.kosmetyki:-D 10.01.06, 22:08 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36283 Odpowiedz Link
sorbet Re: O kurczaki :) 10.01.06, 23:12 No właśnie jeszcze nie można. Może trza najpierw trochę tam napisać:-))) Odpowiedz Link