Dodaj do ulubionych

Nie wiem, czym pachnę;)

08.03.06, 19:20
To chyba najpiekniejszy, bo zapachowy Dzień Kobiet w moim życiu;) Oczywiście większość prezentów zrobiłam sobie sama, hihi,ale... od kilku godzin siedzę nad kompem i się zastanawiam, czym ,kurka, pachnę? Testowałam Be Delicious, Envy , Stila Creme Bouqet i męskie L'eau par Kenzo. Jeden zapach zdecydowanie się wybija na 1-wszy plan. Jest ładny, hmmm...to mało powiedziane, idealnie współgra z moją skóra. Nie wiem , co to:( Czy też sie Wam to zdarza, nie wiedzieć, czym się pachnie. Mam przypuszczenia,że to Envy,które od dawna za mną chodzi, wysmarowałam się balsamem a potem wykończyłam próbkę. Coś mi się wydaje,że bez kupna się nie obejdzie.
Obserwuj wątek
    • absolut_mirage Re: Nie wiem, czym pachnę;) 08.03.06, 19:46
      Znam to - juz od tygodni tak się męczę !!! Zaczęło się niewinnie od rutynowego
      najazdu na Sephore : obwąchania paru rzeczy , sprawdzenia nowości itd. Dopiero
      po dotarciu do domu odkrylam iż pachnę czymś czego na pewno nie testowałam
      (ktoś mnie musiał niechcący psiknąć) ... i to pachnę rewelacyjnie ! Zapach
      trochę nie w moim stylu (ciężki), ale przylepił się do mnie jak druga skóra
      i ... nie może odejść - już od paru TYGODNI mój płaszcz pachnie tym czymś a ja
      wciąż nie mogę tego zidentyfikować ! Przypuszczam iż to jakiś Dior ale pewna to
      nie jestem ...
    • elve Re: Nie wiem, czym pachnę;) 08.03.06, 19:58
      gorzej, gdyby pytanie brzmiało: nie wiem CZY pachnę :D
      a ja akurat wiem, czym pachnę. mam na nadgarstku J'ose Eisenberga. i mimo
      wszystkiego złego, co się nasłuchałam o tych perfumach, na przekór - podoba mi
      się szalenie! jest tak czysto, wprost słodki, aż męskawy w bazie, dosadny dość,
      a jednocześnie nie prostacki. kupiłabym od razu, ale nie ma na allegro. spytam
      na straganie :)
      testowałam też tegoroczne ILA - nie bardzo.
      • kalia_t Elve:) 08.03.06, 20:18
        elve napisała:

> gorzej, gdyby pytanie brzmiało: nie wiem CZY pachnę :D
        > a ja akurat wiem, czym pachnę. mam na nadgarstku J'ose Eisenberga. i mimo
        > wszystkiego złego, co się nasłuchałam o tych perfumach, na przekór - podoba mi
        > się szalenie! jest tak czysto, wprost słodki, aż męskawy w bazie, dosadny
        dość,
        > a jednocześnie nie prostacki. kupiłabym od razu, ale nie ma na allegro. spytam
        > na straganie :)

Zgadzam sie z Tobą w 100%, Jose Eisenberg to jedne z najpiękniejszych perfum
        jakie miałam przyjemność nosić(próbka), pachną niezwykle piekną czekoladą:)
    • elve Re: Nie wiem, czym pachnę;) 08.03.06, 20:01
      oj, kliknęło się :)
      a co do samej sytuacji konfuzji zapachowej: oj, zdarza się często. ile to razy
      sobie plułam w brodę, że zamiast stosować jakies mnemotechniki w perfumerii,
      chciałam po prostu zaufać swojej dziurawej pamięci. a potem męka: co to było?
      gdzie to stało? czasem zdarza mi się dojść do rozwiązania, ale dopiero gdy znowu
      zobaczę półki w tej samej perfumerii, w której testowałam :)
      • sliwkaa Re: Nie wiem, czym pachnę;) 09.03.06, 09:31
        właście - powrót do perfumerii i prześledzenie swojej trasy po półkach jest
        bardzo dobrym sposobem na odświeżenie pamięci ;-)

już kilka razy zdarzyło mi się wracać do Sephory i dokładnie przejść trasę,
        którą kilka godzin wcześniej się poruszałam .. za każdym razem doznawałam
        olśnienia i trafiałam na perfumy, które testowałam!!!
    • forevermore79 Re: Nie wiem, czym pachnę;) 09.03.06, 09:37
      Zdarza, zdarza :-). Zwlaszcza na lotniskach, gdy do blotterow daleko, a jest
      tyle nowosci, przecen, czy "duty-free exclusive", hehe.
      Potem biegne szybko umyć lapki, bo nie wytrzymalbym sam ze soba w samolocie :-).

Acha, jeszcze fajny epizod- szedlem wczoraj z przyjaciolka ulica- i sledzila
      nas przez kilka min piekna Niemka- okazalo sie, ze po to, aby skomplementowac
      zapach i spytac sie przyjaciolki, czym Ona pachnie. Uzyla sporo Aliena- jak
      widac, ten zapach tez moze sie podobac :-)
      • mmartiene Re: Nie wiem, czym pachnę;) 10.03.06, 14:28
        tak tak forever, piekne Niemki jak juz kogos sledza na ulicy to na pewno sa to KOLEZANKI ciemnookich brunetow... ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka