roxi_hart 29.03.06, 16:12 Jest kilka zapchow, ktore ewidentnie kojarza mi sie z apteka, lekarstwami, w rezultacia nei sa dla mnei zbyt przyjemne. Moje typy to BC, Prada i Theorema. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sliwkaa Re: zapachy jak z apteki 29.03.06, 16:14 dla mnie to GUCCI eau de parfum - czysta apteka. Odpowiedz Link
charade Re: zapachy jak z apteki 29.03.06, 16:17 BC pachnie jak coś pomiędzy gabinetem dentystycznym, a maścią na reumatyzm. Kiedyś nałożyłam na siebie Boudoir z próbki i mama powiedziała, że pachnę, jak jakieś lekarstwo. Sporo niszowych zapachów śmierdzi kamforą. Odpowiedz Link
icegirl Re: zapachy jak z apteki 29.03.06, 19:19 Basala - bezkonkurencyjny pod tym względem. Odpowiedz Link
kalia_t Re: zapachy jak z apteki 29.03.06, 19:26 Helmut Lang w 100% aptekarski zapach, ale wcale mu to nie ujmuje uroku:-) Odpowiedz Link
elami3 Etro Tradition 29.03.06, 21:49 podobno pachnie plombą do zębów i gabinetem dentystycznym.Tak twierdzi moja córka ale mnie się podobał. Odpowiedz Link
saturnzreturn Z Męskich to Lacoste Pour Homme 29.03.06, 22:05 Lacoste Pour Homme ma coś sterylnego aptecznego w swobie..pozatym jest jeszcze jeden taki zapach róznież męski który ewidetnie zapodaje gabinetem lekarsko- dentystycznym ale niestety nie wiem co to było..kiedyś psiknełem na papierek ale nie wiem do dzis z racji wielu testowanych zapachów co to było...może jakiś Hilfiger ??? Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: zapachy jak z apteki 29.03.06, 22:02 Bardzo aptecznie pachnie mi początek Le baiser du Dragon - skojarzył mi się z taką staroświecką apteką, ciemne wnętrze, ciemne butelki mikstur, jakies tajemnicze składniki ucierane w moździerzu, hehe... A Daim Blond pachnie mi w pierwszej chwili walerianą... Z kolei Night Aoud Micallef ma dziwny, chłodny, sterylny początek, też kojarzący się "medycznie". Coś podobnego czułam kiedyś w Dark Rose, podobno to szafran. Aczkolwiek nie wiem, czy w Aoudach szafran w nutach siedzi;-P. W Sables Annick Goutal czułam z kolei ziołową mieszankę na kaszel, takie krople na spirytusie były kiedyś;-P Odpowiedz Link
izabela.tauzowska Re: zapachy jak z apteki 30.03.06, 01:18 Jako zawodowy aptekarz nie mogę sie nie zgodzić, La Baiser du dragon pachnie apteką na kilometr. I jeszcze perfumy Shalimar. Pozdrawaim.Iza Odpowiedz Link
alixana Re: zapachy jak z apteki 30.03.06, 15:32 Pozytywnie odbieraną przeze mnie apteką jest Le Baiser du Dragon - ciężki, klimatyczny, przesycony tajemniczymi ingrediencjami, którymi posiłkuje się medycyna wschodu. Apteką do której wchodzić nie chcę za nic jest Boudoir VW, źle na mnie leży :( Odpowiedz Link