Dodaj do ulubionych

Zapach na lato

12.04.06, 21:56
Jaki zapach bedzie Wam towarzyszył tego lata? :) U mnie chyba jednak Ogrodek
Nilowy (wreszcie upolowalam, 100ml/210zl ). Jak myslicie, Gucci II nadaje sie
na lato? Z poczatku wydaje mi sie pachniec miskami Haribo ale jak sie
rozwinie, jest cudowny :) Mysle,czy sobie nie zamowic 30 ml :)
Obserwuj wątek
    • senta Re: Zapach na lato 12.04.06, 21:59
      DKNY przede wszystkim.
      • chatka_ Re: Zapach na lato 12.04.06, 22:07
        Dzis wyobrazam sobie moje letnie zapachy w takiej kolejnosci, od czerwca do
        września: Herba Fresca, BLV, Chris 1947, Lucky Day NR, Jaipur Saphir, EdM,
        Sicily...
    • addinka Re: Zapach na lato 13.04.06, 00:58
      z pewnością Twice, który juz do mnie idzie, od jednej z miłych forumowiczek:))

trudno sobie wyobrazić jakie to lato będzie w tym roku i czy w ogóle nadejdzie,
      ale jeśli będzie upalnie to tylko ogródek nad Nilem- boskie są !!!

no a na wieczory może Lovely SJP- coś mnie kusi ostatnio:((pasowałoby do trendów
      tego sezonu-koronek, falbanek, ogólnie mody retro, kwiecistych i bałych,
      zwiewnych sukienek
      • rheia Re: Zapach na lato 13.04.06, 08:27
        Wczesnym latem i w chłodniejsze dni samego lata planuję pachnieć Ombre Rose
        Jean-Charles Brosseau.Na upały bardzo pasuje mi Eau De Charlotte Annick Goutal:)
    • homyk Re: Zapach na lato 13.04.06, 09:00
      W zależności od stroju i nastroju - Baby Doll, Bazar, Krizia. Nie obejdę się
      też pewnie bez Nu.
      • merolik Re: Zapach na lato 13.04.06, 09:14
        Z letnich mam Rush2, Addicta Fraiche, miniaturkę Champagne, ale myślę, że to za
        mało. Aha, jeszcze Energizing Fragrance, jeśli się nie pozbędę ;)
    • dori7 Re: Zapach na lato 13.04.06, 09:15
      Jak tu o lecie pisac, skoro jeszcze nawet wiosna nie zdazyla jak nalezy
      zawitac, wrrr! Ja chce slonca, slonca, sloncaaaaaaaaa!

Moje zapachowe plany na lato obejmuja staly zestaw ukochanych owocowo-zielonych
      swiezakow, dosc pokazny, bo chyba najbardziej kocham takie letnie zapachy.
      Mialy do nich dolaczyc wytesknione Fleurs de Citronnier, ale cos nie wyszlo z
      zamowieniem i nia ma, beda dopiero jesienia - ale mowi sie trudno, wyczekane
      perfumy bardziej ciesza :))
    • lucy215 Re: Zapach na lato 14.04.06, 19:44
      Red Jeans
      Herba Fresca
      Sunflower
      a na wieczór SMS :)
      taki mam plan
    • staua Re: Zapach na lato 14.04.06, 20:25
      Ja mam AA Gentiana, CdG Calamus i Image (oraz bardzo duze watpliwosci co do tego ostatniego)
      • rawita Re: Zapach na lato 14.04.06, 22:33
        a ja z typowo letnich nic nie mam. Nie mam jeszcze nawet pomysłu. Może trochę
        mi po głowie chodzi Eau de Dolce Vita. Dawno jej u mnie nie było. Zasadniczo po
        prostu nie przepadam za świeżakami i w upały mam problem.
        • rybkad Re: Zapach na lato 14.04.06, 22:41
          Herba Fresca - aż mi się buźka śmieje na myśl, że już niedługo bdzie
          odpowiednia pora roku na ten zapach:))))
          Gentiana, Le Monde est Beau, Etra, Baby Doll - choć ostatnio zaczynają mnie
          drażnić i mdlić;(
          Grosselina?? Może:),zapach znam od kilku godzin dopiero ale wydaje się bardzo
          mój:) - jak rabarbarowo-porzeczkowe ciasto babci:)
    • jollinka Re: Zapach na lato 20.04.06, 12:39
      chyba uruchomie mentafollie i anisie belle - AA jak zwykle niezawodne
      • maja1000 Re: Zapach na lato 21.04.06, 17:08
        AA jak wyżej Mentafollia i Herba Fresca, a w tzw. 'międzyczasie' Ogródek
        Sródziemnomorski. Efekt ochłodzenia murowany po wszystkich trzech:-)
    • i2h2 Re: Zapach na lato 21.04.06, 20:03
      ILA, Le monde est beau, a na większe okazje AA Gentiana (bo mam tylko
      miniaturkę). Po dzisiejszej podróży tramwajem doszłam do wniosku, że Gucci II
      na lato są za ciężkie - dziewczyna obok była wypachniona i to niemalże dusiło
      (bo było gorąco):-( Ale na wieczór - czemu nie :-)
      I chętnie zapoluję na Eau dynamisante Clarinsa. Kusi mnie też Herba Fresca, ale
      nie znoszę na sobie mięty - czy ktoś mi może powiedzieć, czy mocno ta mięta sie
      tam wybija?
      Pozdrawiam
      • mangos Re: Zapach na lato 22.04.06, 09:49
        Mieta wybija się w Mentafolii,która mi osobiście przypomina gumę do życia,miętową oczywiście.
        • mangos Re: Zapach na lato 22.04.06, 09:53
          Of course : gumę do żucia;)
    • chiara76 Re: Zapach na lato 22.04.06, 00:30
      u mnie będą:
      Jaipur, Jaipur Saphir na wyjścia, Baby Doll...
    • mangos A ja nie mam pomysłu... 23.04.06, 11:58
      Upolowałam Sun Jil Sander ale wiem,że na upały to nie będzie "to". Marzy mi się Ogródek Śródziemnomorski, miałam próbkę i chyba nic do tej pory nie potrafi im dorównać. Chłodzą doskonale. Mentafolia też mnie kusi, Herba Fresca już mniej. Powoli przekonuje się do Pamplelune, wydaje mi sie,że mogłyby się sprawdzić. Mam resztki Grain de Folie- ubóstwiam i wiem,że na pewno wykończę tego lata, Extravagance tez będę używac ,ale to raczej teraz, w kwietniu i maju, podobnie resztki Fleur de Diva. Shiny Creation są zbyt pudrowe i póki co lezą i czekają na lepsze czasy. Zatem...wygrywa Ogródek Śródziemomorski, własnie zapodałam sobie resztki z mini fiolki i wiem,że to o nim będę obsesyjnie myśleć... Kojarzy mi się z latem, przenosi mnie w czasie do chwili ,gdy je pierwszy raz powąchałam, czyli jakiś rok temu, pod koniec lipca...
      • mangos Gdy nie będzie kasy to... 23.04.06, 12:03
        kupię Manifesto I.Rossellini:)
        • rawita Re: Gdy nie będzie kasy to... 23.04.06, 21:41
          W ramach szukania letniego zapachu spryskałam sobie dzisiaj nadgarstki Pampelune
          i Lemon Fresca i poszłam na słoneczny spacer (aby dać im się rozwinąć).
          Niestety, ciągle przypominają mi tani napój gazowany. A Anisia Bella - jedyna
          AA, która robi na mnie wrażenie - zniknęła z Sephory!
          Myślę też ciągle nad ogrodami. Szkoda, że ten Śródziemnomorski taki niedostępny.
          • ammeux Re:Ogródek na nad Nilem 25.04.06, 09:18
            Witam. Pierwszy raz na tym forum.
            Zainteresował mnie Ogródek na d Nilem.....jaka to firma?
            • forevermore79 Re:Ogródek na nad Nilem 25.04.06, 09:31
              Witamy na forum! :-)
              To perfumy marki Hermes, zapach dostal tytul Doskonalosci Roku 2005 Twojego
              Stylu, pochodzi z serii "ogrodow"- pierwszy byl srodziemnomorski.
              To ten zapach:
              www.osmoz.com/encyclo/marques/parfums_fiche.asp?ID=2547&CATEGORIE=PARFUM&LANGUE=en
              Calosc lekka, zwiewna, z wyczuwalna nota mango, cytrusow i kadzidlem w bazie.
              Powinien bywac w sephorach- mimo, iz byla to z poczatku edycja sezonowa,
              wstawiono go do stalej oferty.
              Pozdrawiam!
    • kalia_t Re: Zapach na lato 26.04.06, 10:45
      Nie moge doczekać się lata w kolejce już czekają: Be delicious, Esencia de
      Duende, Duende EDT, Skin, Eclat d'Arpege i Curious, eeech rozmarzyłam się:-)))
    • escape5 Re: Zapach na lato 26.04.06, 10:52

U mnie napewno Premier Jour,a co jeszcze-nie mam pojęcia.Własnie się wybieram pobuszowac po perfumeriach.

• epikurejka Re: Zapach na lato 26.04.06, 19:32
      U mnie to będą:
      AA Mentafollia, Grain de Folie, True Love, Intuition i Jaipur
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka