Dodaj do ulubionych

Pozbawione wanilii

24.11.06, 20:30
Często czuję wanilię nawet tam gdzie jej nie ma. Mam ostatnio awersje do słodkich zapachów a wanilia mnie mdli. Wydaje mi się,że spora liczba perfum zawiera ta nutę. A w czym jej nie ma i, co najważniejsze, w czym nie czuć? Szukam takiego zwiewnego zapachu w stylu Champs Elysees podszytego czymś leśno-drzewnym ( szypry odpadają), kobiecego, troszkę "chłodnego", czegoś, co nie przytłacza. W ramach sentymentu kupiłam wiciokrzew Yves Rocher,którego używałam dawno temu. Nadal szukam...
Obserwuj wątek
    • lune Re: Pozbawione wanilii 24.11.06, 21:39
      nie lubie wanilii, miodu, szyprow ... to tak jakbym szukala czegos dla
      siebie :)
      Nie znam Champs Elysees ale ze znanych mi zapachow Eau de lalique wydaje sie
      najbardziej zblizony do opisu (przynajmniej ja go tak odbieram) ; jest
      nieinwazyjny, delikatny, kwiatowo-kobiecy (choc to unisex), troszke chlodny
      (orzezwiajacy - ale nie cytrusowy !), z pewnoscia nie przytlacza i ma ciepla
      drzewna baze :)

to taka moja polka :) Biala herbatka Bvlgari, Trussardi Bianco ...
      niewinwazyjne, spokojne, lekkie ; zero wiercenia w nosie, zadnych slodziuchow :)

pozdrawiam serdecznie, lune

• renia.renia Re: Pozbawione wanilii 24.11.06, 22:13
        a HC edp? Bez wanilii, wytrawne i trwałe? Moze Cashmere Mist?
        pozdr
    • groszek75 Re: Pozbawione wanilii 24.11.06, 22:41
      dla mnie bez waniliii mocno rabarbarowe :-) Happy Heart Clinique, a taki
      chłodny, ale z ciekawą nutką Gap dream.
    • elve Re: Pozbawione wanilii 24.11.06, 23:45
      Feminite du Bois? Murmure? Cabaret? i te kwiatowe wody Evy co były po 5 zł,
      szczególnie ta w fioletowe kwiatki (werbena bodajże)
    • zp68 Re: Pozbawione wanilii 25.11.06, 21:17
      Tak sie zastanawialam i jedyne co mi przychodzi do glowy to perfumy na lato,
      Eau de Campagne - moze zbyt "surowy"?, Eau d'Hadrian - cytrusowy, moze jakis
      Diptyque - slodkie lub nie ale ulotne i nie nachalne, Fleurissimo - moze zbyt
      slodki? choc z czasem robi sie bardziej swiezy, a na ubraniu nie omalze
      cytrusowy, Apres l'Ondee - zwiewny, slodko deszczowy, Iris Silver Mist - zbyt
      zimny i bunczuczny?, En Passant?

Polecam doskonala strone boisdejasmin.typepad.com/

Moze Cie natchnie.... Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka