mogra1 18.12.06, 19:14 to jak na razie mój numer jeden wśród perfum - które polecacie jako najbardziej podobne ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
merolik Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 18.12.06, 20:04 Podobne jest wg mnie Fleurs d'Oranger Lutensa :) Odpowiedz Link
sorbet Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 19.12.06, 14:05 I tak samo trudno dostępne:-) Myślę że FdO jest świeższe, bardziej przypomina naturalny kwiat niż 24F, które z kolei bardziej przypomina "cięższe" perfumy. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 18.12.06, 20:22 Amazone Fleur d'eau Odpowiedz Link
seria Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 06.01.07, 15:06 Czy 24 Faubourg edp to rzeczywiście zapach dojrzałej prawniczki? Czy jest chociaż odrobinę ''sexy'' ;)? Wąchałam resztki edp z dna wypsikanej butelczyny, bez możliwości ''aplikacji'', a intryguje mnie... Odpowiedz Link
mmartiene Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 06.01.07, 16:14 moim skromnym zdaniem 24F to zapach prawniczki juz lekko przejrzalej... Jesli chcesz usidlic Seana Connery, go for it - jesli raczej jego wnuka, zdecyduj sie na cos innego :) pol zartem, ale raczej serio Odpowiedz Link
mogra1 Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 06.01.07, 18:48 Kurcze prawiczką już nie jestem ;) i to dosyć dawno... Ale 24 F uwielbiam. Do pracy są raczej za mocne ale używam ich na noc do łóżka. Uwielbiam nimi pachnieć...po prostu jestem w nich zakochana. Już teraz martwię się co to będzie jak skończy się moja setka :( W pracy gdy ich parę razy użyłam jedna koleżanka stwierdziła że są brzydkie i że pachnę Być może... Odpowiedz Link
mmartiene Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 06.01.07, 21:54 prawNiczką :))) hihiihih nie prawiczką :))))))) Odpowiedz Link
mogra1 Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 07.01.07, 14:28 Ha,ha a ja przeczytałam "prawiczka" - dobre ;) Odpowiedz Link
charade Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 07.01.07, 00:05 Sean Connery, no no... wysoko mierzycie ;)))) Ciekawe swoją drogą, jakie zapachy na kobietach działają na Seana, on sam ponoć używa Jicky. Odpowiedz Link
elve Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 07.01.07, 12:53 imo jest sexy i to bardzo, choć w specyficzny, niedzisiejszy sposób. bo nie jest to seksowność "prosto w twarz", tylko bardzo intymna, ciepła aura. i inteligentna przy okazji. ten zapach "wyprzystojnia". także dla dobrej, dojrzałej prawniczki jak najbardziej by się nadawał, ale jest to raczej komplement niż obraza dla 24 F. Odpowiedz Link
seria Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 07.01.07, 14:41 Nie chciałam obrazić prawniczek! To był umowny skrót myślowy... Sean Connery - nie, dziękuję, poproszę Johny Deppa ;) A czy edt jest inne od edp? Czy to jest zapach typu Gio, Fragile, Samsary? Podobny gatunek ''antyku''? Odpowiedz Link
zettrzy Re: Co w/g was jest najbardziej podobne do 24 Fau 07.01.07, 17:26 dla prawniczki jak najbardziej - klienci klasy "old money" rozpoznaja znajoma won i poczuja sie jak u siebie w domu, na przeciwleglym koncu skali ten zapach odpowiednio ustawi klopotliwego rozrabiake, wysylajac podswiadomy sygnal ze tutaj trzeba sie zachowywac ;) mnie sie ten zapach kojarzy z wielce wytworna dama z towarzystwa, tak wysoko ponad lysym lbem Connery'ego ze nie zechce jej sie schylic do jego poziomu Odpowiedz Link
seria Re: EDT a EDP 09.01.07, 18:22 Kopiuję z innego wątku, zależy mi na informacji... 24 F. EDT - niestety brzydko się na mnie rozwinęła, takie metaliczne, ''stare'' perfumy. Czy EDP jest inna? Tester był tylko z EDT. Dziękuję :) Odpowiedz Link
mogra1 Re: EDT a EDP 09.01.07, 20:43 Ja nawet nie wiedziałam że jest EDP ? Ale moje EDT mają właśnie urok takich starych perfum... Odpowiedz Link
seria Re: EDT a EDP 10.01.07, 13:08 Jest EDP, jest... http://france.hermes.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?storeId=10201&catalogId=10051&langId=-2&categoryId=11241&leftCategoryId=11241&topCategoryId=11235&parentCategoryId=11235&productId=17505&modeDisplay=categoryWithProductArg&CategorySexe=FEMMES&nbItem=0 Ja doceniam EDT, na papierku pachnie super ;), lubię takie zapachy z charakterem i nawet retro, niestety EDT nie gra z moją skórą. Zastanawiam się, czy EDP byłaby "miększa". Odpowiedz Link
zettrzy Re: EDT a EDP 10.01.07, 17:58 nie tylko na papierku to bardzo piekny i wytworny zapach, ale wymaga odpowiedniej oprawy - ubrania, makijazu, pantofli, wiec nie jest latwy w noszeniu ps. czy dobra jakosc jest retro? w mysl zasady, ze "teraz juz nie potrafia zrobic takich... jak..." Odpowiedz Link
seria Re: EDT a EDP 12.01.07, 17:44 ''Tylko retro dobre'' -nie, nie, nie o to mi chodziło, no i aż tak zaawansowana wiekowo nie jestem ;) Ale nutka retro - bywa ciekawa, np. taka jak w Agent Provocateur. Odpuszczam sobie 24 F, bo jak dla mnie, na mojej skórze i na mój nos te perfumy jednak ''noszą człowieka'' a nie odwrotnie. Odpowiedz Link