Dodaj do ulubionych

romance ralph lauren

07.02.07, 20:12
przymierzam się do tej wody, uwielbiam lekkie kwaitowe zapachy, a tam jest
róża, fiołek, jasmin też zdaje się, jakie są wasze wrażenia?
Obserwuj wątek
    • milena.rl Re: romance ralph lauren 07.02.07, 21:54
      Nie kupuj w ciemno. To specyficzne perfumy, mogą wydać się zbyt kolońskie,
      mydlane.
      Kochałam ten zapach, jednak ostatnio odstawiłam wszelkie różane perfumy na
      półkę. W Romance czuć przede wszystkim rózę, ale nie taką polną, lecz różę
      ogrodową i to bardziej tę żółtą odmianę +- herbacianą (o cytrynowych
      akcentach). Do tego ogrom imbiru.
      Na początku róży towarzyszy nagietek (charakterystyczny słonawy zapach),
      wyczuwam też owoc liczi, czy nawet zapach herbaty owocowej albo zielonej
      aromatyzowanej chyba opuncją. To powoduje metaliczny posmak na samym początku.
      Później uspokaja się, można wyczuć coś "liliowatego" (zółta liliia?), momentami
      róża "przeskakuje" mi w czeremchę.

Jaśminu i fiołka tam nie uświadczysz. Frezja może i jest, ale nie da się jej
      wyraźnie wyłowić.
      • zefirelka Re: romance ralph lauren 07.02.07, 22:25
        A ja czuję w Romance przede wszystkim frezję :-), taką bardzo "kwiaciarnianą".
        Ale faktycznie, lepiej nie kupuj w ciemno, bo to zapach dość specyficzny. U mnie
        zaczął wywoływać ból głowy i musiałam odstawić. Pierwsza nuta jest moim zdaniem
        bardzo podobna do pierwszej nuty Cerruti Image.
        • renaczar Re: nie romance, wię co? 08.02.07, 07:23
          dziewczyny, serdeczne dzięki za opinie.A jeśli nie romance, to co waszym
          zadaniem? Chodzi o lekki kwiatowy zapach, bo ciężkich nie znoszę, coś w stylu
          pour femme lacosta.Co prawda za pour femme po prostu przepadam ale tym razem
          chciałabym coś innego.Przyzanm ,że właśnie ta woda była strzałem w dziesiątkę a
          niestety zdarzało mnie się kupować wodę( oczywiście nie w ciemno), której potem
          nie mogłam znieść i wyzbywałam się jej.W Douglasie jest taki wybór, że po
          powąchaniu kilku niemożliwe jest rozpozanawać zapachy.
          • mangos Re: nie romance, wię co? 08.02.07, 08:40
            Sensi
            Sensi White Notes
            Armani biała Mania
            Style Jil Sander
            Sensations Jil Sander
            Yohji Yamamoto pour Femme edp
            Prosze powąchaj, te zapachy kojarzą mi się troszkę z Lacoste pour Femme.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka