estorilla 06.05.08, 13:36 od drugiego wąchnięcia :D w perles de lalique. muszę się postarać w pracy, bo premia będzie mi niezbędna :D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: zakochałąm się 06.05.08, 13:39 Slusznie, bo to intrygujacy zapach- i nie taki niewinny, jak wkazuje nazwa. :-) Udanego zakupu! Odpowiedz Link
bursztynek22 zakochałąm się 06.05.08, 14:24 blotter lezy na biurku iz kazdym wąchnięciem zakochuję sie coraz bardziej. bursztynek to moje alter ego-pzdr-estorilla :D Odpowiedz Link
jop Re: zakochałąm się 06.05.08, 14:46 Też je kocham. I mam, od niecałych dwóch tygodni! Ta mieszanka róży z paczulą jest po prostu oszałamiająco piękna. Odpowiedz Link
mettemarit Re: zakochałąm się 06.05.08, 16:09 Zazdroszczę Wam, niestety na mnie Perles wali apteką zielarską, czuję się jakbym była w Herbapolu Odpowiedz Link
paulinaa Re: zakochałąm się 06.05.08, 18:44 tez kocham Perły :) z tym, ze ja od pierwszego wąchnięcia;) Odpowiedz Link
elve Re: zakochałąm się 06.05.08, 19:25 to zazdroszczę. jak ja bym się chciała w czymś zakochać? a Perły - wącham i wącham mój odpsik - i szukam i szukam tego czaru - i nic... :) Odpowiedz Link
jollinka Re: zakochałąm się 06.05.08, 21:25 ano ja je odkrylam i zakochalam sie oczywiscie od pierwszego wachniecia juz ze dwa (???) lata temu - mysle ze niedlugo po tym jak zaistnialy ale dopiero od kilku miesiecy jestem ich szczesliwa posiadaczka /ze straganu od niesiatka :***/ czy nie wydaje sie wam ze elle ysl ma z perlami wiele wspolnego? czy ja mam jakies omamy? Odpowiedz Link
jop Re: zakochałąm się 06.05.08, 22:14 Elle YSL? Z perłami? A skąd. Dla mnie to tandetny klon Cinemy. Odpowiedz Link
heliamphora Re: zakochałąm się 06.05.08, 22:16 O trak, wg mnie mają wiele wspolnego :) Oba uważam za bardzo udane paczulowe wariacje, ale dla mojej skóry akurat bardziej łaskawa jest Elle, bo Perły pachną zbyt surowo-piwnicznie. Tak czy inaczej naszła mnie ochota, żeby jedno i drugie przetestować ponownie... Odpowiedz Link
a.malinka Re: zakochałąm się 06.05.08, 23:13 ja rowniez sie zakochalam w perlach ale otoczenie nie moglo ich zniesc i musialam sie ich pozbyc. draznily mnie glupie uwagi oraz odzywki, kiedy je nosilam..... Odpowiedz Link
jollinka Re: zakochałąm się 06.05.08, 23:27 hmm... a ja odbieram elle jak mieszanke perles i narciso ;-) bardzo bogaty zapach cudnie sie rozwijajacy i potwornie trwaly; z cinema nic a nic wspolnego nie czuje; no... co nos to odbior! Odpowiedz Link
aveyrone Re: zakochałąm się 09.05.08, 19:30 Och, tez kocham perły i narkotyzuję się nimi co najmniej tak długo jak jollinka, (zaczynam drugą 50-tkę), świetny jest również perłowy balsam. Dla mnie daleką i słodsza kuzynką pereł jest cocon YR Odpowiedz Link
renia.renia Re: zakochałąm się 10.05.08, 06:53 W Perłąch niezwykle podoba mi się pierwsza, ziołowo-apteczna nuta, jednak pojawiająca się później paczula uderza młotem i powala mnie na podłogę (wychodzi wilgotna, stęchłą, ciemna piwnica). Nie mogę ich nosić. Koleżanka pracowa kocha ten zapach i z dużym wyczuciem oswaja mnie z Perłami. Po pierwszych traumach, teraz już dzielnie znoszę kiedy ich używa ;o) Jednak zapach w pokoju jest wyraźnie piwniczny ;o). Odpowiedz Link
rawita7 Re: zakochałąm się 10.05.08, 12:23 Ja uwielbiam w Perłach właśnie tą paczulę w bazie. Na mnie nie jest piwniczna, a przytulna i trochę czekoladowa. Bardzo zmysłowa. Apteczne nuty dodają jej smaczku. Z wymienionych "bliźniaków" Perły najbardziej kojarzą mi się z Coconem YR, a sama ich baza przywodzi mi na myśl Statkusa. Odpowiedz Link
niesiatek Re: zakochałąm się 10.05.08, 23:40 jollinko pozdrawiam i cieszę się, że Perły zostały z Tobą na dłużej:) Po nagłej fascynacji okazało się, że nie mogę ich nosić. Wychodziły na mnie nuty zielarskie z akcentem olejku kamforowego. Odpowiedz Link
jollinka niesiatku :) 12.05.08, 12:57 zostana ze mna na zawsze a dla kamfory to ja dam sie posiekac :))) z kokonem to wlasnie te kamfore maja wspolna ale kokon nie ma tej pieknej rozy co perly a one z kolei tej wanilii co kokon; dla mnie perly na ten czas to skonczony ideal zapachu :) Odpowiedz Link
jop Re: niesiatku :) 12.05.08, 14:41 Kamfora! No jasne, to już wiem, co mi się tak podoba w Helmucie Langu... Odpowiedz Link