Dodaj do ulubionych

Orange Boss - co sądzicie? albo inna pomarańcza

06.06.09, 20:43
Orange Boss - rozpoczęłam ten wątek, bo nie znalazłam dla niego, a jestem ciekawa Waszych opinii :) Co sądzicie o tym zapachu? szukałam ostatnio jakiegoś ciekawe zapachu z pomarańczą w tle, a ten wydaje mi się ciekawy. (z tym że nie w typie Pampelune, który mi nie pasuje - od razu uprzedzam, bo wiem że jak pomarańcza to Aqua Allegoria :)a ten niestety nie dla mnie.
Obserwuj wątek
    • aggis20 Re: Orange Boss - co sądzicie? albo inna pomarańc 06.06.09, 20:53
      Słodka, chemiczna oranżada w proszku rodem z PRL :)
      • dixi Re: Orange Boss - co sądzicie? albo inna pomarańc 06.06.09, 20:59
        osobiście nie znam Bossa, a z pomarańczy polecam niuchnąć przy okazji Feu
        d'orange L'occitane - jak dla mnie pomarańczowy nr 1.
      • tonle Re: Orange Boss - co sądzicie? albo inna pomarańc 06.06.09, 21:02
        oj jak ja lubiłam taką oranżadę :)) duzo bardziej niż te wszystkie cole, pepsi, sprity i inne czorty.
        Jeszcze moje roczniki dzieciństwem zahaczyły właśnie o prlowską oranżadę, pamiętam jak poszedł wujek do sklepu u babci i przyniósł latem ten rarytas ;) (teraz jest taka białą nawet podobna, nie pamiętam firmy, z takimi kolorowymi kwadracikami w dużej butli)
        szukam pomarańczy nie kwaskowej, w stylu mandarynka, bo taka na mojej skórze źle leży, każdy ma inny zapach skóry, a ja mam i ciemniejszą karnację, i intensywniejszy zapach samej skóry, więc lepsze słodsze zapachy, niż kwaśnawe.

Dzięki za opinię :)
        • aggis20 Re: Orange Boss - co sądzicie? albo inna pomarańc 06.06.09, 21:07
          Hehe, ja oranżadę w proszku tez w sumie lubiłam, i jeszcze vibovit w
          saszetkach jadłam namiętnie przez całe dzieciństwo :) a to Ty nie
          wąchałaś jeszcze tego Bossa? Mnie tam się za bardzo nie podoba,
          słodki jest wprawdzie, ale chemiczny i troche męczący. Baza ładna. W
          sumie tylko chyba na papierkach testowałam, musze spróbować na
          skórze.
    • forevermore79 Re: Orange Boss - co sądzicie? albo inna pomarańc 06.06.09, 22:10
      Nowego damskiego Bossa Orange jeszcze nie wachalem, dla
      przypomnienia tylko nuty, ktore przewinely sie juz w mini-newsach:
      www.nstperfume.com/2009/04/30/boss-orange-by-hugo-boss-new-fragrance/
      • tonle Re: Orange Boss - co sądzicie? albo inna pomarańc 06.06.09, 22:54
        A ktoś wie kto ten zapach skomponował?
        I czy lubicie wogóle zapachy tej firmy, bo mi do tej pory umknęły, w czasie poznawania. Wiem tylko że firma niemiecka i gdzieś jakieś "ciekawostki" historyczno-wojenne czytałam...
        • forevermore79 Re: Orange Boss - co sądzicie? albo inna pomarańc 06.06.09, 23:04
          Niemiecka i przez lata tylko kojarzona z produktami dla mezczyzn
          (glownie garnitury), dopiero potem doszly inne linie ubran, no i
          zapachy i moda damska. Wg mnie kobiece kompozycje (jak i wiekszosc
          meskich) srednio sie im udaly, a raczej Procter and Gamble, czyli
          koncernowi majacemu licencje na perfumy Bossa i szeregu innych
          marek. Nazwiska nosa nie podaly komunikaty prasowe, ale w przypadku
          tej marki zdarza sie to czesto.
          Wiecej o Boss Orange takze na:
          www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Orange-5979.html
          • tonle Re: Orange Boss - co sądzicie? albo inna pomarańc 07.06.09, 22:22
            testowałam, wąchałam i jednak się nie podoba....do oranżady z prlu do pięt nie sięga :)
            • forevermore79 Re: Orange Boss - co sądzicie? albo inna pomarańc 07.06.09, 22:38
              Tez wachalem- dla mnie niestety raczej tandetny. Nuty z opisu jednak
              brzmialy zachecajaco, nijak sie majac do efektu koncowego.
    • tonle Re: Orange Boss - co sądzicie? albo inna pomarańc 07.06.09, 23:38
      wogóle pachnie mdławo i tandetnie...takie popłuczyny po pomarańczy..jakby wycisnął sok, wypił, dolał wody do tego co na dnie i przelał do flakonu :)i to nawet nie to.. ale brutalna jestem, ale niestety...i cena też niezła za takie cuś! skusiła mnie otoczka, niby ładny flakon, elegancki, reklama, ale nie dałam się nabrać. Bardzo mdły zapach, owszem nie ma kwaśności pomarańczy, ale jej świeżości też nie, ani słodyczy oranżady, i to mają być perfumy...żal.
      Znalazłam na lato - może nie pomarańcza, ale też letnio owocowo - Incanto Charms :) bardziej się postarali, przynajmniej łądny zapach subiektywnie :).
    • forevermore79 Boss Orange Happiness Edition 23.01.10, 12:06
      Z dekorowanym flakonem i bizuteryjnym solidem:
      www.jebe.de/Boss-Orange-Woman-EdT-50ml-Happiness-Edition.htm?shop=jebe&SessionId=&a=article&ProdNr=5909208

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka