forevermore79 Re: letni zapach dla mężczyzny 23.06.09, 13:18 Hej, widze, ze letnie watki w modzie :-) Moze jakies dane dodatkowe- chocby zapachy z jakiej kategorii lubisz? Ogolnie, latem sprawdzaja sie wszelkie zapachy o swiezszych, cytrusowych, czy ziolowo-mietowych nutach, choc wiele osob chetnie nosi wtedy rowniez i mocniejsze, bardziej charakterne orientalne kompozycje. Z bardziej klasycznych, uznawanych za dobre na lato typow polecam chociazby meskie Dune i Higher Diora, Sisley Eau de Campagne, Mugler Cologne, Guerlain Vetiver, Mugler IceMen (mrozne akordy polaczane ze slodsza baza), z zapachow bardziej niszowych: Parfums d'Empire Iskander, Etro Lemon Sorbet, Goutal Eau d'Hadrien, Armani Prive Cedre Olympe i Vetvier Babylone (te ostatnie w wybranych Douglasach). Dobrze gra latem takze mietowy Cartier Roadster, czy Cartier Pasha Eau Menthe. Poza tym, sporo marek wypuszcza na lato specjalne edycje- Armani Summer Mania, Armani Code Summer, letnie Opium i Le Male, coroczne letnie CK One, mozna na pewno wiec cos dobrac. Pozdr. Odpowiedz Link
lucapuka Re: letni zapach dla mężczyzny 23.06.09, 13:21 Sonia Rykiel Grey Homme - bardzo przystępne ceny na allegro i bardzo piękny, letni i trwały zapach: jabłka, cytrusy, cynamon i drzewo sandałowe - mniam. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: letni zapach dla mężczyzny 23.06.09, 13:22 Tak, tez apetycznie :-) O ile klasyczny, nieco fiołkowy Homme mnie po jakims czasie zmeczyl, to Grey jest calkiem si! Odpowiedz Link
justyna2731 pytanko odnośnie Sonia Rykiel Grey Homme 23.06.09, 13:38 zaintrygował mnie zapach, szukam coś nowego dla męża, nie jest on niestety, (mąż) fanem wyszukanych zapachów ulubiony to versace eau fraiche i boss pure, spodoba mu się Sonia? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: pytanko odnośnie Sonia Rykiel Grey Homme 23.06.09, 13:54 Wg mnie Grey jest nieco mocniejszy i w sumie bardziej meski od 2 wspomnianych przez Ciebie i raczej neutralnych, cytrusowo-drzewnych zapachow. Rowniez sporo cytrusow, ale podanych ciekawie, na przyprawowej bazie. Mysle, ze moglby sie Jemu spodobac, nie jest kontrowersyjny, ale za to na pewno solidnie skomponowany. Tu nuty: www.fragrantica.com/perfume/Sonia-Rykiel/Rykiel-Homme-Grey-1478.html Odpowiedz Link
justyna2731 Re: pytanko odnośnie Sonia Rykiel Grey Homme 23.06.09, 14:02 wielkie dzięki, chciałabym troszkę rozszerzyć jego horyzonty zapachowe :-) i spróbuję zachęcić do Grey Homme Sonii Odpowiedz Link
forevermore79 Re: pytanko odnośnie Sonia Rykiel Grey Homme 23.06.09, 14:03 Jasne, wez tylko pod uwage, ze w Polsce ciezko go juz dostac do przetestowania w perfumeriach- allegro moze byc najlatawiejsza droga do zakupu, tym bardziej, ze ceny faktycznie niskie. Pozdr :-) Odpowiedz Link
lucapuka Re: pytanko odnośnie Sonia Rykiel Grey Homme 23.06.09, 15:59 Czując odpowiedzialność jaka na mnie zaciążyła :) oferuję próbkę. Niech się mąż zapozna, zeby mnie nie przeklinał ;) Odpowiedz Link
lune Tokyo by Kenzo 24.06.09, 08:18 nieustajaco polecam :) odswiezajace, chlodne otwarcie i fajna miekka baza ; ja czuje w nim nute rabarbaru ... choc nie ma jej w piramidce www.osmoz.com/fragrances/Haute-Couture-Brands/Kenzo/TOKYO-BY-KENZO# no i wazna rzecz - cena :) TERAZ w Superpharm cena jest rewelacyjnie niska, zdaje sie ze 69 PLN za 30 ml lune Odpowiedz Link
aggis20 Re: letni zapach dla mężczyzny 24.06.09, 08:24 Ja polecam Aqua Mat i Armani White. I analogicznie w wątku damskim Mintea i damski White ;) bardzo udane lekkie i świeże duety na lato. Odpowiedz Link