cancro 02.07.05, 14:38 Nie wiem, czy uda mi sie wkleić linka do zdjęcia przedstawiającego nasze miasto. Jeśli nie to sorry, ale cierpliwi, tak jak ja, będą mogli odnaleźć zdjęcie satelitarne czego tylko zechcą. Powodzenia! maps.google.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jelmar Re: Żagań z kosmosu 02.07.05, 21:54 Heh nie uda ci sie :P Żagania szukalem juz kilka dni temu i znalazlem. Maisto jak miasto, ale dopiero traz widac ogrom poligonów je otaczających, wszystkie instalacje wojskowe jak na dłoni, a jest tego troche (od szlaka i ciut ciut):P. Widac nawet łache piasku na gryżycach jak i same żwirownie te stre i te nowe. Swoja droga dzisiaj juz nic nie jest tajne, dlatego jakze smieszny jest zakaz fotografowania obiektow wojskowych, a kto im zabroni ;P. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Żagań z kosmosu 03.07.05, 12:40 Przy zdjęciach z satelity, zakazy fotografowania obiektów wyglądają rzeczywiście pociesznie, choć nie do końca. Chodzi o szczegóły konstrukcyjne, których znajomość jestkonieczna np. przy zamiarze wysadzenia mostu. Nie znam się na tym aż tak dobrze aby stwierdzić, czy zdjęcie stelitarne umożliwia obejrzenie np. nitów spajających konstrukcję. Poza tym nie widać na zdjęciu co jest we wnętrzu obiektów. Zresztą i technika maskowania też poszła naprzód. Pokazuje się więc tylko to, co nie ma większego znaczena lub to, co chce się pokazać. Ale fotki przynacie fajne, co? PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
jelmar Re: Żagań z kosmosu 03.07.05, 14:27 Cancro pamiętaj ze ta technologia pochodzi z początku lat 70, i CIA uznało ją już dawno (chyba przed 5 czy 6 laty) za przestarzałą i niepotrzebną więc ją skomercjalizowano. Ciekawe czego tam dzisiaj amerykance używają, w każdym bądź razie obejrzyj sobie NY, SF czy LA tam zdjęcia są dużo lepsze i można sobie obejrzeć na przykład pływające motorówki obok Golden Gate, czy samochody na samym moście. Na południu stanów widać dokładnie czy na polach rośnie bawełna czy tytoń :). Właściwie to zacząłem się obawiać czy w kibelku rzeczywiście mamy zapewnioną prywatność, i czy aby jakiś dupek z CIA nie śmieje się z naszego zatwardzenia czy biegunki, żrąc chipsy czy popcorn. :-| Pozdrowienia jelmar Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Żagań z kosmosu 04.07.05, 15:14 jelmar napisał: > Cancro pamiętaj ze ta technologia pochodzi z początku lat 70, i CIA uznało ją > już dawno (chyba przed 5 czy 6 laty) za przestarzałą i niepotrzebną więc ją > skomercjalizowano. Technologia może i tak, ale zdjęcia są dość aktualne. Np. we wrocławiu widać ukończomą Galerię dominikańską, a ta funkcjonuje dopiero jakieś 3-4 lata. Pozatym zdjęcia duzych miast są o wiele bardziej szczegółowe. > Właściwie to zacząłem się obawiać czy w kibelku rzeczywiście mamy > zapewnioną prywatność, i czy aby jakiś dupek z CIA nie śmieje się z naszego > zatwardzenia czy biegunki, żrąc chipsy czy popcorn. :-| Obawy sa w pełni uzasadnione. Widziałeś "Public enemy no. 1" z Wille'm Smithem? Jeśli nie to wypożycz sobie na lato. Polecam! > > Pozdrowienia > jelmar Odpowiedz Link Zgłoś