Dodaj do ulubionych

Isaac Hayes...

17.02.04, 17:22
Właśnie słucham paru takich odkurzonych mp3, niestety dość sredniej jakości sad
Gość jest genialny... długaśne wersje "Walk On By" albo "The Look Of Love" to
jest to smile)) Polecam gorąco.
Moze ma ktoś jakieś CD na zbyciu po ludzkiej cenie??
Obserwuj wątek
    • ashanti5 Re: Isaac Hayes... 17.02.04, 17:50
      Wiesz, jak słucham w pracy Isaaca H. to wszyscy przychodzący pytaja się mnie
      czy to Barry White
      p.s. jakość moich nagran też pozostawia wiele do życzenia, bo mam to w kompie
      ściągnięte w internetu
      • franzmaurer Re: Isaac Hayes... 18.02.04, 11:14
        ashanti5 napisała:

> Wiesz, jak słucham w pracy Isaaca H. to wszyscy przychodzący pytaja się mnie
        > czy to Barry White

Ale masz fajnie w robocie smile
        Barry to bardziej takie "dicho" ale tez fajny smile
        Ja jakiś czas temu zassałem kilka płyt z muzyką z filmów "blacksploitation" -
        'Shaft w Afryce' i podobne afro klimaty.

Znalazło się tam parę genialnych rzeczy Hayes'a ale tez Mayfield albo G-S
        Heron - polecam. Moze Tarantino odgrzeje trochę tego w kolejnym "Kill Bill" wink)
        • ashanti5 Re: Isaac Hayes... 18.02.04, 17:15
          Barry i Isaac to dwie rózne bajski, ale barwe głosu mają podobna nieprawdaż?
          uwielbiam Curtis Mayfielda! Spodobałaby Ci się płyta Shaolin Soul - jest to
          składanka starego soulu. Niestety nie znajdziesz chyba tej płyty w polsce, a ja
          mam przegrywaną. rewelka.
          • franzmaurer Re: Isaac Hayes... 18.02.04, 19:47
            ashanti5 napisała:

> uwielbiam Curtis Mayfielda! Spodobałaby Ci się płyta Shaolin Soul - jest to
            > składanka starego soulu.
            Mam gdzieś tego Mayfielda wink Ściągnąłem kiedyś chyba z 6 płyt kopie zrobione z
            vinyli co też ma swój urok.
            Ściągam od czasu do czasu coś ze starego soulu albo muzyki filmowej z lat
            70-tych - takie klimaty na pograniczu soul,disco i lounge swietnie mi sie
            slucha w aucie - człowiek sobie wyobraża że jedzie przez jakieś Frisco albo
            Harlem wielkim Dodge'em tuż przed kryzysem paliwowym smile))
            Mam super źródełko muzyki wszelkiej maści - R'n'B tez tam jest pełno, jak sobie
            klikniesz:
            www.audiofind.com/alt/binaries/sounds/mp3/soul-rhythm-and-blues/ to
            zobaczysz dużo różnego dobra które jest aktualnie do zassania.
            Jak Ci coś wpadnie szczególnie w oko to mogę Ci coś podessać wink
            • ashanti5 Re: Isaac Hayes... 19.02.04, 09:25
              Najwyraźniej gustujemy w tym samym gatunku muzyki. W tej chwili ma
              przeprowadzke biura. Nie mam czasu grzebac w sieci, bo kompy będą poodłączane,
              ale w niedługim czasie przejrzę dokładnie tą stronę, którą mi podesłałeś i z
              pewnością coś wybiorę.
              Czy jesteś z Warszawy?

Oczywiście, że winyle mają swój urok. Mayfield na winylach...to brzmi świetnie.
              Jest (był) taki żeński zespół Vibrettes. Mam ich jenda piosenkę "Humpty Dump".
              Jest rewelacyjna i zastanawiam się, czy reszta twórczości jest równie fajna, bo
              nie mogę znaleźć nic ponadto.

Spodobałaby Ci sie płyta Georga Bensona "The other side of Abbey Road". Również
              tego poszukuję. Kilka lat temu przegrałam to z analogu na kasetę. Kaseta jest
              już zupełnie zjechana.
              Pewnie znasz Donniego Hatheway'a - to są również Twoje klimaty.Jego
              piosenka "Little Ghetto Boy" po prostu mnie rozwala.
              A Cissy Houston (matka Whitney) jest Ci znana? Słyszałam jedna piosenke , którą
              wykonywała z Herbiem Mannem "Cajun Moon" - mam nadzieję, że nie jest to jedyny
              fajny kawałek w jej wykonaniu, ale jescze się o tym nie miałam okazji przekonać.
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka