necessity 11.09.09, 09:35 Mój mąż oświadczył, że nie umie ze mną rozmawiać. W związku z powyższym zaprzestał tego. Co ja mam zrobić w takiej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
potworski Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 09:47 necessity napisała: > Mój mąż oświadczył, że nie umie ze mną rozmawiać. W związku z > powyższym zaprzestał tego. Co ja mam zrobić w takiej sytuacji? Ściągnij mu maskę przeciwgazową. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 09:47 przestań się fochować i czasem wysłuchaj argumentów drugiej strony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
necessity Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 09:48 Ależ ja go zawsze słucham. On nie chce słuchać mnie. Nie chce rozmawiać na tematy, które mu nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 09:53 a coz to za tematy, ktore mu nie pasuja??? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 09:54 necessity napisała: > Nie chce > rozmawiać na tematy, które mu nie pasują. a to ja czasem miałem tak jak Ty, tyle że z kobietami, masakra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 09:56 necessity napisała: > Mój mąż oświadczył, że nie umie ze mną rozmawiać. W związku z > powyższym zaprzestał tego. Co ja mam zrobić w takiej sytuacji? mailuj. Odpowiedz Link Zgłoś
necessity Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 09:57 już to przerabiałam kiedyś - nie działa, zmeczona monologami napisałam mu wszystko, ale nie dostałam odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 09:56 To jest naukowo stwierdzone że kobieta i mężczyzna się nie rozumieją najczęściej bo inaczej pracuje mózg kobiety i mężczyzny. Ja go rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
necessity Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 09:59 ale jak w takiej sytuacji żyć pod jednym dachem, po co w ogóle ze sobą być? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 10:08 No wiesz... słyszałam taką historyjkę: Para młoda na weselu pokłóciła się. Każde z nich stwierdziło, że się pierwsze nie odezwie. I słowa dotrzymali, jako honorni górale. Nie przeszkodziło to być im kochającym się nawzajem małżeństwem z kilkorgiem dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 11:14 Przestań na jakiś czas "rozmawiać". Używaj słów do przekazywania komunikatów niezbędnych do organizacji dnia codziennego oraz komunikatów pozytywnych na temat partnera: dziękuję ci za pomoc, to miło z twojej strony że... oraz komunikatów wyrażających pragnienia seksualne: marzę o tym żebyś mi, pragnę cię. Z czasem pomału przemycaj treści bardziej pogłębione. Powinno pomóc. A poważnie: jest jakiś problem w komunikacji. On przed czymś ucieka. Albo temat mu nie odpowiada, albo sposób przekazania (za dużo informacji, za rozwlekle, czuje się oskarzany?- cholera wie). I nawet nie mozna dac tu ulubionej rady forumowiczów - porozmawiajcie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 11:28 Popieram. Dobry pomysł z tym przemycaniem komunikatów powoli z czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 11:29 zapytaj go na czym polega różnica miedzy rozmawianiem z Tobą a rozmową z innymi Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 11:49 mam się przedstawić z imienia i nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Problem z komunikacją 11.09.09, 11:58 moje pytanie nie było pytaniem o Twoje imię czy nazwisko, raczej retoryczne do zastanowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś