Dodaj do ulubionych

Są potrzeby a kasy brak

09.10.09, 15:45
Co robicie gdy kasy brak albo jej mało albo masa innych wydatków ( wiemy ze
jest kryzys i pewnie nie jedną z nas to spotkało)a będąc babami chcecie o
siebie zadbac , ubrać się , potrzebny wam kosmetyk,albo np cera kiepska i
przydałby sie specjalista itd Probujecie kombinować i kupujecie cos dla siebie
za wszelką cenę , odpuszczacie , cos wymyslacie?
Obserwuj wątek
    • pliwa Re: Są potrzeby a kasy brak 09.10.09, 15:53
      Jak nie ma za co, to nie ma dylematów
    • nsc23 Re: Są potrzeby a kasy brak 09.10.09, 16:05
      Korzystam z karty kredytowej, albo robie debet na koncie. Dotyczy to jednak
      tylko i wylacznie sytuacji awaryjnych - nie zrobilabym sobie na kredyt paznokci
      czy henny, bo mozna sie bez tego obejsc, ale gdybym miala 10cm odrostow i
      rozmowe o prace w perspektywie, to jak najbardziej poszlabym do fryzjera na
      karte kredytowa.
      • melixsa Re: Są potrzeby a kasy brak 09.10.09, 16:28
        Rety, co za czasy, że baby biorą kredyty na kosmetyczkę.
        • klarysa.pl Re: Są potrzeby a kasy brak 09.10.09, 16:35
          Sponsoring?
        • nsc23 Re: Są potrzeby a kasy brak 09.10.09, 16:35
          Nie na kosmetyczke, a na fryzjera. Calkiem to logiczne - majac odrost 10cm
          wygladam nieprofesjonalnie, ergo zrobienie wlosow zwieksza moje szanse na
          dostanie pracy - karta splacona w terminie nie kosztuje nic, w zwiazku z czym
          jest to tylko przelozenie wydatku o dwa miesiace - jezeli dostane prace to tym
          lepiej, bo bede miala z czego splacic, jezeli nie, to najwyzej zacisne pasa w
          innych sektorach ;)
          • mahadeva Re: Są potrzeby a kasy brak 10.10.09, 17:00
            hehe ja mam pozaciagne limity na wszystkich kartach i mam ich tyle, ze juz
            wiecej nie dadza, dopiero wtedy mozna mowic o braku kasy
    • alanis11 Re: Są potrzeby a kasy brak 09.10.09, 16:49
      Szczerze mówiąc też jestem za tym tzn, byłabym gotowa wydać ostatnie pieniądze
      na siebie by lepiej wyglądac bo to przekłada sie na sukces zawodowy, pomaga.
    • venettina Odpuszczam 09.10.09, 17:08
      Odpuszczam albo staram sie dorobic. Jak widze ze nie moge dorobici -
      nie podsycam emocji, nie lazikuje po sklepach, itp. Wiem jak to jest
      kiedy sie kompletnie nie ma kasy...
    • cafem Re: Są potrzeby a kasy brak 09.10.09, 17:59
      Zalezy.
      Jesli wiem, ze niedlugo dostane spory zastrzyk gtowki (a zazwyczaj
      mam jakas dodatkowa niezle platna prace na tydzien/dwa kilka razy do
      roku), to jasne, przepuszcze na zapas.

Ale jesli jest cienko (a bylam raz az trzy miesiace bez pracy) - nie
      wydam nawet na glupie przyslowiowe waciki.
      Nigdy nie zylam i nie zyje na kredyt.

• mila.85 Re: Są potrzeby a kasy brak 09.10.09, 18:25
      Teraz nie mam takich problemów ale gdy kiedyś miałam gorszą sytuację finansową
      to po prostu oszczędzałam - zamiast robić zabiegi u kosmetyczki kupowałam takie
      kosmetyki na jakie mogłam sobie pozwolić, tanie lakiery do paznokci też malują,
      a włosy można ufarbować w domu - taniej, a da się. Nigdy nie miałam długów i nie
      chcę się w to wpędzać. Teraz na szczęście nie martwię się o pieniądze ale jeśli
      kiedyś nie będzie mnie stać na kosmetyczkę czy spa to po prostu nie pójdę.
    • kobieta_na_pasach Re: Są potrzeby a kasy brak 09.10.09, 19:39
      jak bylam mlodsza, to, zarabiajac grosze, jako urzednik panstwowy dorabialam
      sobie 3 razy w tygodniu sprzataniem. korona z glowy mi nie spadla. tobi tez to
      radze.
    • sumire Re: Są potrzeby a kasy brak 09.10.09, 22:24
      zabezpieczam się, kiedy mam kasę - nauczona doświadczeniami z czasów, kiedy zarabiałam pierwsze pieniądze, przepuszczałam je na nic w dwa dni, a potem głodowałam.
      zaznaczam przy tym, że nowa bluzeczka i kremik nie podpadają dla mnie pod kategorię potrzeb. potrzebą jest coś w lodówce i ciepłe mieszkanie. i - możliwość realizowania pasji.
      • alanis11 Re: Są potrzeby a kasy brak 10.10.09, 10:07
        Ja mam tak na prawde jeden sposob otóż czyszcze szafe z ubran które kupowalam
        jak kasa była w ktorych nie chodze i mi z mi nie po drodze wystawiam na aukcje
        i juz mam kase na cos nowego , odswieżam garderobe.
        • nanai11 Re: Są potrzeby a kasy brak 10.10.09, 10:09
          Jak mnie na cos nie stać to nie kupuje. Ale stać mnie na wiele. To inna sprawa.
          Dużo pracuje i dużo zarabiam.
    • mahadeva Re: Są potrzeby a kasy brak 10.10.09, 16:58
      oj mam ten sam problem :) kilka mcy postu - teraz zmieniam prace na troche lpeij
      platna i lepsza :) wiec sie poczuje lepiej :)
      staram sie wydawac tylko na rzeczy potrzebne, np zero ubran, moge uzywa stare,
      kosmetyki tansze...
    • soulshunter Re: Są potrzeby a kasy brak 10.10.09, 17:12
      > Co robicie gdy kasy brak albo jej mało albo masa innych wydatków

Zbieram puszki po piwie i inny zlom aluminiowy. Niedawno oddalem na zlom kolekcje puszek i kawalkow aluminium skrupulatnie kolekcjonowana przez 1,5 roku. Zarobilem cale 16,50 i bylem w niebo wziety. Pomyslcie, tyle kasiory ze az nie wiadomo w co inwestowac. Oczywiscie zainwestowalem w 4-ro pak poniewaz mysle przyszlosciowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka