Dodaj do ulubionych

jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużych"?

13.11.09, 16:12
Bo właśnie wyczytałam ze 65D (taki mam rozmiar) to objętościowo to samo co 75A
(i duuuużo mniejsze od 75D), czyli w sumie niewielkie:). Głupie trochę to
pytanie, wiem... :/

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • w_miare_normalna Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:30
      Nie wiem jakie wśród społeczeństwa, ale sama mam 85 DD uważam, że mam
      duże.
      • baba67 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:50
        Bo one sa spore-dokladnie takie jak moje ale jeszcze w miare normalne calkiem
        babskie przedsiewziecie:-)
    • rumak.hrabiny Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:31
      mam taką prośbę do pań, by w tej dyskusji mniej operowały symbolami, cyferkami a
      więcej jpg-ami. wtedy i mężczyźni okiem eksperta by ocenili które piersi są za
      małe a które za duże, a nawet by się o to między sobą pokłócili.
      • lacido Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 22:45
        wyjątkowo sie zgadzam ;)
      • maitresse.d.un.francais Rumaczku 13.11.09, 22:52
        to poszukaj odpowiednich jotpegów po necie. To wcale nie takie proste. ;-)

Poza tym nie ma obowiązku uczestnictwa w dyskusji, naprawdę nie musisz. To może
        być wątek samych bab.
        • rumak.hrabiny Re: Rumaczku 16.11.09, 19:06
          a jak mam te jotpegi skomentować, ocenić fachowym okiem? jak mam o tych bombkach
          podyskutować? ileż można tylko rozmawiać z kumplami o dupie maryni? ucywilizować
          się chcę w miłym towarzystwie.
          • maitresse.d.un.francais Re: Rumaczku 16.11.09, 19:52
            rumak.hrabiny napisał:

> a jak mam te jotpegi skomentować, ocenić fachowym okiem?

najpierw je znajdź

> podyskutować? ileż można tylko rozmawiać z kumplami o dupie maryni?

a co, wolałbyś o cycku maryni?

ucywilizowa
            > ć
            > się chcę

Gadanie o cyckach to ucywilizowanie? Takie rzeczy to tylko z zeberdeee...
            • rumak.hrabiny Re: Rumaczku 16.11.09, 20:16
              tylko z zeberdee? nawet nie wiesz, jak błądzisz.
              czy masz ładny biust?
              • maitresse.d.un.francais Re: Rumaczku 16.11.09, 20:21
                rumak.hrabiny napisał:

> tylko z zeberdee? nawet nie wiesz, jak błądzisz.

Tylko.

> czy masz ładny biust?

Kazik nie ma ładnego biustu, a ja nie cierpię rapu.
                • rumak.hrabiny Re: Rumaczku 16.11.09, 20:40
                  ja też nie cierpię rapu, ale lubię dziady część któraś tam
                  • maitresse.d.un.francais Re: Rumaczku 16.11.09, 20:46
                    rumak.hrabiny napisał:

> ja też nie cierpię rapu, ale lubię dziady część któraś tam

to było tekst zalinkować
                    • rumak.hrabiny Re: Rumaczku 16.11.09, 21:27
                      DZIEWCZYNA

Na głowie mam kraśny wianek.
                      W ręku zielony badylek,
                      Przede mną bieży baranek,
                      Nade mną leci motylek.
                      Na baranka bez ustanku
                      Wołam: baś, baś, mój baranku,
                      Baranek zawsze z daleka;
                      Motylka rózeczką gonię
                      I już, już chwytam go w dłonie;
                      Motylek zawsze ucieka.

pl.wikisource.org/wiki/Dziady/Poema/Część_II
    • enith Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:34
      Myślę, że najważniejsza jest różnica rozmiarów "w" i "pod", a nie objętość. U mnie ta różnica wynosi 16 cm i jestem małobiuściasta. Fakt także, że jestem wysoka i mam dość szerokie ramiona potęguje efekt małych piersi. Myślę, że spokojnie mogłabym mieć 10 cm więcej w biuście i dalej pasowałby on do mojej budowy, a i wtedy pewnie nie łapałby się na to, co wizualnie określane jest jako dużych biust.
      • c_amala Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:42
        enith napisała:

> Myślę, że najważniejsza jest różnica rozmiarów "w" i "pod", a nie objętość.

Może nie tyle różnica wymiarów, co proporcja w stosunku do tułowia.
        Ja mam jeszcze mniejszą różnicę zazwyczaj 15 cm, w porywach do 18cm, a znajomi
        twierdzą, że mam duży biust.
        • enith Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:21
          A ile masz wzrostu? Bo 16 cm różnicy będzie wyglądać zupełnie inaczej na osobie 150 cm, niż osobie 175 cm wzrostu.
          • c_amala Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:22
            Mam 165 cm... więc tak średnio...
            • enith Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:27
              No widzisz, mamy mniej więcej tę samą różnicę rozmiarów, z tym, że jestem od ciebie 10 cm wyższa to i cycki wydają się mniejsze, niż twoje :)
    • savilala Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:44
      Ja noszę 36 DD i w porównaniu do kolezanek mam spory biust - jestem niska tzn. mam 162 cm wiec dodatkowo "go widac"
      • milemi27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:48
        Pogubiłam się w tym co piszecie..
        No dobra a jeśli ja mam w 98 cm a pod 75 cm to jaki to biust ?bo naprawdę
        zgłupiałam z tymi wymiarami...
        • enith Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:25
          Moim zdaniem średni, ale jeśli masz np. tylko 150 cm wzrostu, to będzie wizualnie prezentował się jako duży.
          • milemi27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:33
            170cm mam
        • symulacrum Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 22:56
          chyba 70 (32) FF

czy są tu jakieś panie z lobby biuściastych? :)
          • symulacrum Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 22:57
            to do milemi27 było :)
    • martishia7 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:52
      Jak miałam źle dobrany stanik to nosiłam 85 D od biedy. Jakośtam niby się
      trzymało. Potem zostałam oświecona. teraz noszę 34-36 G. Chętnie oddałabym
      połowę. Tanio.

65 D to całkiem niewielki biuścik. Zależy też od tułowia do jakiego jest
      przyklejony :-)

Rumak ma rację, trzeba operować zdjęciami, a nie rozmiarami bo nic z tego nie
      bedzie :-)

• rumak.hrabiny Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:58
        dzięki, bo ja tej grypserki nie rozumiem
        • maitresse.d.un.francais Nasza grypsera ci jest 13.11.09, 23:13
          i chłopy jej rozumieć nie muszą!

Ja też mam 34G i też bym oddała połowę. To kosztuje 9000 zł.
          • haldeman79 Re: Nasza grypsera ci jest 14.11.09, 01:06
            maitresse.d.un.francais napisała:

> i chłopy jej rozumieć nie muszą!
            >
            > Ja też mam 34G i też bym oddała połowę. To kosztuje 9000 zł.

106,5 pełną piersią? :)
            • maitresse.d.un.francais Re: Nasza grypsera ci jest 14.11.09, 14:59

>
              > 106,5 pełną piersią? :)

Pełną czego, chłoptasiu? Komórek gruczołowych?

Piersi ewoluowały z gruczołów potowych, hihi.
          • rumak.hrabiny Re: Nasza grypsera ci jest 16.11.09, 18:51

> i chłopy jej rozumieć nie muszą!
            >
            > Ja też mam 34G i też bym oddała połowę. To kosztuje 9000 zł.

bądź cierpliwa, poczekaj do 60-tki i zaufaj przeznaczeniu. czas spełni twe
            marzenia.
            • maitresse.d.un.francais Re: Nasza grypsera ci jest 16.11.09, 19:51
              rumak.hrabiny napisał:

> maitresse.d.un.francais napisała:
              >
              > > i chłopy jej rozumieć nie muszą!
              > >
              > > Ja też mam 34G i też bym oddała połowę. To kosztuje 9000 zł.
              >
              > bądź cierpliwa, poczekaj do 60-tki i zaufaj przeznaczeniu. czas spełni twe
              > marzenia.

ja chcę TERAZ

• martishia7 Re: Nasza grypsera ci jest 16.11.09, 19:55
            Hehe. Wiem, sprawdzałam.
            Powstrzymuje mnie, obok braku 9k luzem, ogólna niechęć do ingerencji
            chirurgicznych oraz fakt, że to bardziej kłopotliwe i powodujące powikłania niż
            powiększanie. Co za paradoks... Tym niemniej nie wykluczam, że gdzieś kole 35-ki
            i po dwóch ciążach zmienię zdanie ;-)
      • milemi27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:59
        ja noszę chyba zły rozmiar też:(nosze 75 D)a powinnam raczej większą literke
        chyba..zresztą te rozmiary są rózne..:(mam 23 cm róznicy miedzy "w" a "pod" ..i
        naprawde nie wiem jaki stanik byłby dobry w moim przypadku.
        • martishia7 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 18:10
          Mi, generalnie to może się oddalić w stronę lobby biuściastych, albo skorzystać
          ze zwięzłej notatki którą Ci tu przedstawię :D Pierwszy krok w stronę dobrego
          rozmiaru.

Zmierz się ciasno pod biustem centymetrem krawieckim. Odejmij pięć
          centymetrów. To co Ci wyjdzie zaokrąglij do rozmiaru "w dół". Dla przykładu -
          mierzysz się ciasno i wychodzi Ci 78 cm. 78-5=73. Szukaj stanika o rozmiarze pod
          biustem 70, bądź w angielskiej numeracji 32.

Następnie zmierz się luźno w biuście, bez stanika albo w miękkim staniku.
          Policz różnicę pomiędzy "pod", a "w" i licz jedną miskę na każde 5 cm.
          To co uzyskasz stanowi punkt wyjścia do poszukiwania dobrego stanika. Powodzenia :-)
          • venettina Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 22:41
            Znalazlam biustonosz ta metoda i... nie moglam go nosic. BOLALO
            , a pregi mialam takie jakbym przeszla jakies tortury. W mojej
            ocenie: zmierzyc ciasno pod biustem i wybrac rozmiar w dol, to
            zupelnie wystarcza.
          • ona.jest.ze.snu Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 23:34
            Policzyłam wg tego wzoru, co podałaś i wyszło mi 55 E.Czy takie
            rozmiary w ogóle występują w rozmiarówkach?
            • martishia7 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 14:28
              Rozmiarówki zaczynają się najczęściej od 60, więc takiej powinnaś szukać. Jeżeli
              będzie taka potrzeba to wiele profesjonalnych sklepów oferuję usługę
              zmniejszenia obwodu za niewygórowaną opłatą.
      • c_amala Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:21
        :) To ja kupuję:) tak, żeby było 3 cm w obwodzie więcej:)

>65 D to całkiem niewielki biuścik. Zależy też od tułowia do jakiego jest
        > przyklejony :-)

I tak też wszystkim odpowiadam... :) Że to tylko tak wizualnie wygląda, bo
        jestem szczuplutka w talii i w ramionach.

> Rumak ma rację, trzeba operować zdjęciami, a nie rozmiarami bo nic z tego nie
        > bedzie :-)

Oj właśnie wyczytuje, że sie mierzy jakąś długość piersi, wokół piersi, ile
        odstaje patrząc z boku... Oj wymiary, wymiary...
    • masher pokaz to sie oceni 13.11.09, 17:03
      jako facet to miare mam dwojaka, w rece albo w oku. wiec jesli mam ocenic to
      musisz pokazac lub powiedziec gdzie mozna cie spotkac i czy nie dasz w morde jak
      bede bral miare :D
      • milemi27 Re: pokaz to sie oceni 13.11.09, 17:08
        hahaha ja to pokazywałam jak byłam mała:)
        Teraz nie pokazuję absolutnie nikomu:)Chyba ,że trzeba:)
        • 5er Re: pokaz to sie oceni 13.11.09, 17:20
          milemi27 napisała:

> Teraz nie pokazuję absolutnie nikomu:)Chyba ,że trzeba:)

chyba teraz jest taka właśnie okoliczność
    • 5er Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:19
      c_amala napisała:

> Bo właśnie wyczytałam ze 65D (taki mam rozmiar) to objętościowo to
      samo co 75A
      > (i duuuużo mniejsze od 75D), czyli w sumie niewielkie:). Głupie
      trochę to pytanie, wiem... :/

dla mnie duże, to przekraczające chwytne zdolnści mojej dłoni
      • maitresse.d.un.francais Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 23:14

>
        > dla mnie duże, to przekraczające chwytne zdolnści mojej dłoni

a jaki masz rozmiar dłoni?
        • anyx27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 23:20
          Zawsze wydawało mi się, że mam 80C, a tu okazało się, że 75F (34F) ;) Mam raczej
          standardowy biust - pod biustem 80cm, w biuście 98cm.
        • 5er Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 00:18

dla mnie duże, to przekraczające chwytne zdolności mojej dłoni
          >
          > a jaki masz rozmiar dłoni?

nie pamiętam (12?) od dawna nie noszę rękawiczek. masz linka na
          rozmiary dłoni?
    • baba67 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:52
      Sliczny MALY biuscik(nie mylic z krostami)
      • zawszezabulinka Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 10:23
        ja mysle ze od miseczki d, to juz sa duze piersi. ja bylam 1 z niewielu
        dziewczyn w klasie co biust odstawal od normy.

2 lata temu nosilam miseczke dd (75) i to byly juz duze piersi. teraz nosze g/gg

najlepszym wyznacznikiem jest bielizna w sieciowce :D jak nie mozesz znalezc tam
        stanika to znaczy ze masz duze :D
        • grassant Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 10:50
          zawszezabulinka napisała:

> ja mysle ze od miseczki d, to juz sa duze piersi. ja bylam 1 z
          niewielu dziewczyn w klasie co biust odstawal od normy.
          >
          > 2 lata temu nosilam miseczke dd (75) i to byly juz duze piersi.
          teraz nosze g/gg
          >
          > najlepszym wyznacznikiem jest bielizna w sieciowce :D jak nie
          mozesz znalezc tam stanika to znaczy ze masz duze :D

wrzucisz... :))

• anyx27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 11:00
          zawszezabulinka napisała:

>
          > najlepszym wyznacznikiem jest bielizna w sieciowce :D jak nie mozesz znalezc ta
          > m
          > stanika to znaczy ze masz duze :D

Bzdura, w sieciówkach nie ma rozmiarów na normalne piersi. i dlatego większość
          kobiet mysli, ze nosi 80 B, ewentualnie 85 C, a takich rozmiarów biustów raczej
          nie ma. Czy według ciebie biust 92cm, a pod biustem 65cm to duży biust? a to
          przeciez rozmiar 65E... w sieciówkach nie dostaniesz...
          • kasi-a789 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 16:51
            a ja mam 70 B i mam bardzo mały biust, kiedyś było fajnie..przed pierwszą ciążą
            i w trakcie karmienia, teraz to mam takie dwa szczury..sorry raczej myszki.
            • nocarka Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 19:00
              polskie 65I się kłania :D raczej średnie w kierunku mniejszych, ale
              najpiękniejsze na świecie bo moje :D i już :D
              • heca7 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 16.11.09, 20:20
                No dobra zmierzyłam. Pod mam 83, w biuście 95. Mam zaokrąglić do 75???(skoro
                odejmuję 5 i zaokrąglam w dół). I miseczkę D???
                • daslicht Kalkulator 16.11.09, 20:39
                  Tak, prawdopodobnie 75D :)

Tu możecie sobie wyliczyć rozmiar - orientacyjny, to tylko maszyna. Ale na pewno wskaże właściwe okolice. A w razie wątpliwości można zapytać na forum :)
                  • heca7 Re: Kalkulator 16.11.09, 20:43
                    Dzięki:) Odetchnęłam. Wczoraj kupiłam dwa biustonosze i mają 75D, tyle ile
                    pokazuje kalkulator. Czyli nauki "Pani z Grochowskiej" nie poszły w las;)
          • baba67 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 21.11.09, 13:30
            Dziewczyny, przeciez wielkosc miski ZALEZY OD OBWODU. 65 to jest filigraniowa
            kobitka i nawet jesli ma miske czy E to jej piersi nie sa duze-ma zgrabny sredni
            biuscik.Gdyby miala obwod 80 i miseczke D toby znaczylo ze ma juz spory
            biust=65 F ale tez nie pamelowaty.
    • ritsuko Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 16.11.09, 20:42
      Mam 65D i uważam się za raczej normę. Ani płaska ani super obdarzona. W sam raz
      :). A żeby nie było- mam 171 wzrostu :D
      • alessia27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 16.11.09, 21:20
        80 E/F 170 cm uwazam ze mam cyce jak donice ...dla mnie za wielkie ciagle mam
        problemy z bluzkami na guziki !

♥ Macius 10.05.2002
        • awanturka Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 20.11.09, 22:39
          Ja mam 75 K-L i nie narzekam, :) moze tylko na to, że czasem to nie wygodne - i staników muszę szukac na e-bay. A swoją drogą to smieszy mnie jak ktoś pisze, że biust ma duży a nosi dd-e
    • moniakociara Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 20.11.09, 23:53
      Ja mam 65G/GG. Zalezy od rozmiaru. jestem wysoka, mam budowe klepsydy. Niby
      rozmiar mozna zaliczyć do 'duzych' to one u mnie jakos na wielkie nie wygladaja.
    • soulshunter Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 21.11.09, 16:39
      duze cycki to takie ktore z ktorych kazdy osobno sie nie miesci w dwie dlonie. Jesli jeden cycek miesci sie w jednej dloni to jest w sam raz. O galkach od radia nie dyskutujemy, przyjmujemy do wiadomosci ze istnieja.
    • iksantia Przy okazji;) 21.11.09, 19:24
      Ostatnio usłyszałam, że piękne piersi to takie, które mieszczą się w dłoniach
      uczciwego mężczyzny. Dla mnie super ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka