c_amala 13.11.09, 16:12 Bo właśnie wyczytałam ze 65D (taki mam rozmiar) to objętościowo to samo co 75A (i duuuużo mniejsze od 75D), czyli w sumie niewielkie:). Głupie trochę to pytanie, wiem... :/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_miare_normalna Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:30 Nie wiem jakie wśród społeczeństwa, ale sama mam 85 DD uważam, że mam duże. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:50 Bo one sa spore-dokladnie takie jak moje ale jeszcze w miare normalne calkiem babskie przedsiewziecie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:31 mam taką prośbę do pań, by w tej dyskusji mniej operowały symbolami, cyferkami a więcej jpg-ami. wtedy i mężczyźni okiem eksperta by ocenili które piersi są za małe a które za duże, a nawet by się o to między sobą pokłócili. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 22:45 wyjątkowo sie zgadzam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Rumaczku 13.11.09, 22:52 to poszukaj odpowiednich jotpegów po necie. To wcale nie takie proste. ;-) Poza tym nie ma obowiązku uczestnictwa w dyskusji, naprawdę nie musisz. To może być wątek samych bab. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Rumaczku 16.11.09, 19:06 a jak mam te jotpegi skomentować, ocenić fachowym okiem? jak mam o tych bombkach podyskutować? ileż można tylko rozmawiać z kumplami o dupie maryni? ucywilizować się chcę w miłym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Rumaczku 16.11.09, 19:52 rumak.hrabiny napisał: > a jak mam te jotpegi skomentować, ocenić fachowym okiem? najpierw je znajdź > podyskutować? ileż można tylko rozmawiać z kumplami o dupie maryni? a co, wolałbyś o cycku maryni? ucywilizowa > ć > się chcę Gadanie o cyckach to ucywilizowanie? Takie rzeczy to tylko z zeberdeee... Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Rumaczku 16.11.09, 20:16 tylko z zeberdee? nawet nie wiesz, jak błądzisz. czy masz ładny biust? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Rumaczku 16.11.09, 20:21 rumak.hrabiny napisał: > tylko z zeberdee? nawet nie wiesz, jak błądzisz. Tylko. > czy masz ładny biust? Kazik nie ma ładnego biustu, a ja nie cierpię rapu. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Rumaczku 16.11.09, 20:40 ja też nie cierpię rapu, ale lubię dziady część któraś tam Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Rumaczku 16.11.09, 20:46 rumak.hrabiny napisał: > ja też nie cierpię rapu, ale lubię dziady część któraś tam to było tekst zalinkować Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Rumaczku 16.11.09, 21:27 DZIEWCZYNA Na głowie mam kraśny wianek. W ręku zielony badylek, Przede mną bieży baranek, Nade mną leci motylek. Na baranka bez ustanku Wołam: baś, baś, mój baranku, Baranek zawsze z daleka; Motylka rózeczką gonię I już, już chwytam go w dłonie; Motylek zawsze ucieka. pl.wikisource.org/wiki/Dziady/Poema/Część_II Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:34 Myślę, że najważniejsza jest różnica rozmiarów "w" i "pod", a nie objętość. U mnie ta różnica wynosi 16 cm i jestem małobiuściasta. Fakt także, że jestem wysoka i mam dość szerokie ramiona potęguje efekt małych piersi. Myślę, że spokojnie mogłabym mieć 10 cm więcej w biuście i dalej pasowałby on do mojej budowy, a i wtedy pewnie nie łapałby się na to, co wizualnie określane jest jako dużych biust. Odpowiedz Link Zgłoś
c_amala Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:42 enith napisała: > Myślę, że najważniejsza jest różnica rozmiarów "w" i "pod", a nie objętość. Może nie tyle różnica wymiarów, co proporcja w stosunku do tułowia. Ja mam jeszcze mniejszą różnicę zazwyczaj 15 cm, w porywach do 18cm, a znajomi twierdzą, że mam duży biust. Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:21 A ile masz wzrostu? Bo 16 cm różnicy będzie wyglądać zupełnie inaczej na osobie 150 cm, niż osobie 175 cm wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
c_amala Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:22 Mam 165 cm... więc tak średnio... Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:27 No widzisz, mamy mniej więcej tę samą różnicę rozmiarów, z tym, że jestem od ciebie 10 cm wyższa to i cycki wydają się mniejsze, niż twoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
savilala Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:44 Ja noszę 36 DD i w porównaniu do kolezanek mam spory biust - jestem niska tzn. mam 162 cm wiec dodatkowo "go widac" Odpowiedz Link Zgłoś
milemi27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:48 Pogubiłam się w tym co piszecie.. No dobra a jeśli ja mam w 98 cm a pod 75 cm to jaki to biust ?bo naprawdę zgłupiałam z tymi wymiarami... Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:25 Moim zdaniem średni, ale jeśli masz np. tylko 150 cm wzrostu, to będzie wizualnie prezentował się jako duży. Odpowiedz Link Zgłoś
milemi27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:33 170cm mam Odpowiedz Link Zgłoś
symulacrum Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 22:56 chyba 70 (32) FF czy są tu jakieś panie z lobby biuściastych? :) Odpowiedz Link Zgłoś
symulacrum Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 22:57 to do milemi27 było :) Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:52 Jak miałam źle dobrany stanik to nosiłam 85 D od biedy. Jakośtam niby się trzymało. Potem zostałam oświecona. teraz noszę 34-36 G. Chętnie oddałabym połowę. Tanio. 65 D to całkiem niewielki biuścik. Zależy też od tułowia do jakiego jest przyklejony :-) Rumak ma rację, trzeba operować zdjęciami, a nie rozmiarami bo nic z tego nie bedzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:58 dzięki, bo ja tej grypserki nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Nasza grypsera ci jest 13.11.09, 23:13 i chłopy jej rozumieć nie muszą! Ja też mam 34G i też bym oddała połowę. To kosztuje 9000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Re: Nasza grypsera ci jest 14.11.09, 01:06 maitresse.d.un.francais napisała: > i chłopy jej rozumieć nie muszą! > > Ja też mam 34G i też bym oddała połowę. To kosztuje 9000 zł. 106,5 pełną piersią? :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Nasza grypsera ci jest 14.11.09, 14:59 > > 106,5 pełną piersią? :) Pełną czego, chłoptasiu? Komórek gruczołowych? Piersi ewoluowały z gruczołów potowych, hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Nasza grypsera ci jest 16.11.09, 18:51 maitresse.d.un.francais napisała: > i chłopy jej rozumieć nie muszą! > > Ja też mam 34G i też bym oddała połowę. To kosztuje 9000 zł. bądź cierpliwa, poczekaj do 60-tki i zaufaj przeznaczeniu. czas spełni twe marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Nasza grypsera ci jest 16.11.09, 19:51 rumak.hrabiny napisał: > maitresse.d.un.francais napisała: > > > i chłopy jej rozumieć nie muszą! > > > > Ja też mam 34G i też bym oddała połowę. To kosztuje 9000 zł. > > bądź cierpliwa, poczekaj do 60-tki i zaufaj przeznaczeniu. czas spełni twe > marzenia. ja chcę TERAZ Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Nasza grypsera ci jest 16.11.09, 19:55 Hehe. Wiem, sprawdzałam. Powstrzymuje mnie, obok braku 9k luzem, ogólna niechęć do ingerencji chirurgicznych oraz fakt, że to bardziej kłopotliwe i powodujące powikłania niż powiększanie. Co za paradoks... Tym niemniej nie wykluczam, że gdzieś kole 35-ki i po dwóch ciążach zmienię zdanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
milemi27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 16:59 ja noszę chyba zły rozmiar też:(nosze 75 D)a powinnam raczej większą literke chyba..zresztą te rozmiary są rózne..:(mam 23 cm róznicy miedzy "w" a "pod" ..i naprawde nie wiem jaki stanik byłby dobry w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 18:10 Mi, generalnie to może się oddalić w stronę lobby biuściastych, albo skorzystać ze zwięzłej notatki którą Ci tu przedstawię :D Pierwszy krok w stronę dobrego rozmiaru. Zmierz się ciasno pod biustem centymetrem krawieckim. Odejmij pięć centymetrów. To co Ci wyjdzie zaokrąglij do rozmiaru "w dół". Dla przykładu - mierzysz się ciasno i wychodzi Ci 78 cm. 78-5=73. Szukaj stanika o rozmiarze pod biustem 70, bądź w angielskiej numeracji 32. Następnie zmierz się luźno w biuście, bez stanika albo w miękkim staniku. Policz różnicę pomiędzy "pod", a "w" i licz jedną miskę na każde 5 cm. To co uzyskasz stanowi punkt wyjścia do poszukiwania dobrego stanika. Powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 22:41 Znalazlam biustonosz ta metoda i... nie moglam go nosic. BOLALO , a pregi mialam takie jakbym przeszla jakies tortury. W mojej ocenie: zmierzyc ciasno pod biustem i wybrac rozmiar w dol, to zupelnie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
ona.jest.ze.snu Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 23:34 Policzyłam wg tego wzoru, co podałaś i wyszło mi 55 E.Czy takie rozmiary w ogóle występują w rozmiarówkach? Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 14:28 Rozmiarówki zaczynają się najczęściej od 60, więc takiej powinnaś szukać. Jeżeli będzie taka potrzeba to wiele profesjonalnych sklepów oferuję usługę zmniejszenia obwodu za niewygórowaną opłatą. Odpowiedz Link Zgłoś
c_amala Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:21 :) To ja kupuję:) tak, żeby było 3 cm w obwodzie więcej:) >65 D to całkiem niewielki biuścik. Zależy też od tułowia do jakiego jest > przyklejony :-) I tak też wszystkim odpowiadam... :) Że to tylko tak wizualnie wygląda, bo jestem szczuplutka w talii i w ramionach. > Rumak ma rację, trzeba operować zdjęciami, a nie rozmiarami bo nic z tego nie > bedzie :-) Oj właśnie wyczytuje, że sie mierzy jakąś długość piersi, wokół piersi, ile odstaje patrząc z boku... Oj wymiary, wymiary... Odpowiedz Link Zgłoś
masher pokaz to sie oceni 13.11.09, 17:03 jako facet to miare mam dwojaka, w rece albo w oku. wiec jesli mam ocenic to musisz pokazac lub powiedziec gdzie mozna cie spotkac i czy nie dasz w morde jak bede bral miare :D Odpowiedz Link Zgłoś
milemi27 Re: pokaz to sie oceni 13.11.09, 17:08 hahaha ja to pokazywałam jak byłam mała:) Teraz nie pokazuję absolutnie nikomu:)Chyba ,że trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: pokaz to sie oceni 13.11.09, 17:20 milemi27 napisała: > Teraz nie pokazuję absolutnie nikomu:)Chyba ,że trzeba:) chyba teraz jest taka właśnie okoliczność Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:19 c_amala napisała: > Bo właśnie wyczytałam ze 65D (taki mam rozmiar) to objętościowo to samo co 75A > (i duuuużo mniejsze od 75D), czyli w sumie niewielkie:). Głupie trochę to pytanie, wiem... :/ dla mnie duże, to przekraczające chwytne zdolnści mojej dłoni Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 23:14 > > dla mnie duże, to przekraczające chwytne zdolnści mojej dłoni a jaki masz rozmiar dłoni? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 23:20 Zawsze wydawało mi się, że mam 80C, a tu okazało się, że 75F (34F) ;) Mam raczej standardowy biust - pod biustem 80cm, w biuście 98cm. Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 00:18 maitresse.d.un.francais napisała: dla mnie duże, to przekraczające chwytne zdolności mojej dłoni > > a jaki masz rozmiar dłoni? nie pamiętam (12?) od dawna nie noszę rękawiczek. masz linka na rozmiary dłoni? Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 13.11.09, 17:52 Sliczny MALY biuscik(nie mylic z krostami) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 10:23 ja mysle ze od miseczki d, to juz sa duze piersi. ja bylam 1 z niewielu dziewczyn w klasie co biust odstawal od normy. 2 lata temu nosilam miseczke dd (75) i to byly juz duze piersi. teraz nosze g/gg najlepszym wyznacznikiem jest bielizna w sieciowce :D jak nie mozesz znalezc tam stanika to znaczy ze masz duze :D Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 10:50 zawszezabulinka napisała: > ja mysle ze od miseczki d, to juz sa duze piersi. ja bylam 1 z niewielu dziewczyn w klasie co biust odstawal od normy. > > 2 lata temu nosilam miseczke dd (75) i to byly juz duze piersi. teraz nosze g/gg > > najlepszym wyznacznikiem jest bielizna w sieciowce :D jak nie mozesz znalezc tam stanika to znaczy ze masz duze :D wrzucisz... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 11:00 zawszezabulinka napisała: > > najlepszym wyznacznikiem jest bielizna w sieciowce :D jak nie mozesz znalezc ta > m > stanika to znaczy ze masz duze :D Bzdura, w sieciówkach nie ma rozmiarów na normalne piersi. i dlatego większość kobiet mysli, ze nosi 80 B, ewentualnie 85 C, a takich rozmiarów biustów raczej nie ma. Czy według ciebie biust 92cm, a pod biustem 65cm to duży biust? a to przeciez rozmiar 65E... w sieciówkach nie dostaniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-a789 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 16:51 a ja mam 70 B i mam bardzo mały biust, kiedyś było fajnie..przed pierwszą ciążą i w trakcie karmienia, teraz to mam takie dwa szczury..sorry raczej myszki. Odpowiedz Link Zgłoś
nocarka Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 14.11.09, 19:00 polskie 65I się kłania :D raczej średnie w kierunku mniejszych, ale najpiękniejsze na świecie bo moje :D i już :D Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 16.11.09, 20:20 No dobra zmierzyłam. Pod mam 83, w biuście 95. Mam zaokrąglić do 75???(skoro odejmuję 5 i zaokrąglam w dół). I miseczkę D??? Odpowiedz Link Zgłoś
daslicht Kalkulator 16.11.09, 20:39 Tak, prawdopodobnie 75D :) Tu możecie sobie wyliczyć rozmiar - orientacyjny, to tylko maszyna. Ale na pewno wskaże właściwe okolice. A w razie wątpliwości można zapytać na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kalkulator 16.11.09, 20:43 Dzięki:) Odetchnęłam. Wczoraj kupiłam dwa biustonosze i mają 75D, tyle ile pokazuje kalkulator. Czyli nauki "Pani z Grochowskiej" nie poszły w las;) Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 21.11.09, 13:30 Dziewczyny, przeciez wielkosc miski ZALEZY OD OBWODU. 65 to jest filigraniowa kobitka i nawet jesli ma miske czy E to jej piersi nie sa duze-ma zgrabny sredni biuscik.Gdyby miala obwod 80 i miseczke D toby znaczylo ze ma juz spory biust=65 F ale tez nie pamelowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 16.11.09, 20:42 Mam 65D i uważam się za raczej normę. Ani płaska ani super obdarzona. W sam raz :). A żeby nie było- mam 171 wzrostu :D Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 16.11.09, 21:20 80 E/F 170 cm uwazam ze mam cyce jak donice ...dla mnie za wielkie ciagle mam problemy z bluzkami na guziki ! ♥ Macius 10.05.2002 Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 20.11.09, 22:39 Ja mam 75 K-L i nie narzekam, :) moze tylko na to, że czasem to nie wygodne - i staników muszę szukac na e-bay. A swoją drogą to smieszy mnie jak ktoś pisze, że biust ma duży a nosi dd-e Odpowiedz Link Zgłoś
moniakociara Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 20.11.09, 23:53 Ja mam 65G/GG. Zalezy od rozmiaru. jestem wysoka, mam budowe klepsydy. Niby rozmiar mozna zaliczyć do 'duzych' to one u mnie jakos na wielkie nie wygladaja. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: jakie piersi są zaliczane do kategorii "dużyc 21.11.09, 16:39 duze cycki to takie ktore z ktorych kazdy osobno sie nie miesci w dwie dlonie. Jesli jeden cycek miesci sie w jednej dloni to jest w sam raz. O galkach od radia nie dyskutujemy, przyjmujemy do wiadomosci ze istnieja. Odpowiedz Link Zgłoś
iksantia Przy okazji;) 21.11.09, 19:24 Ostatnio usłyszałam, że piękne piersi to takie, które mieszczą się w dłoniach uczciwego mężczyzny. Dla mnie super ;) Odpowiedz Link Zgłoś