kasien-ka-87 20.11.09, 20:35 czesc właśnie odebrałam wyniki badań krwi i sie okazało ze mam LYMPH 54.6 (20-48) NEUT 37.8 (42-76) prosze o konsultacje bo mi juz przychodzą czarne myśli do głowy ze mam białaczke albo jakąś inna chorobe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezrobotna1984 Re: wyniki krwi 20.11.09, 20:44 może spytaj na www.commed.pl Jakby nie było, życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
tetika Re: wyniki krwi 20.11.09, 20:47 Granulocyty (Neut) - przeważają nad limfocytami przed 4. dniem życia i po 4 roku życia. Ich wysoki poziom świadczy zwykle o infekcji bakteryjnej, zwłaszcza jeśli towarzyszy mu podwyższona liczba krwinek białych pałeczkowatych (Band powyżej 5%). Limfocyty (Lymph) - dominują nad granulocytami między 4. dniem a 4 rokiem życia. Podwyższenie ich liczby lub znaczna przewaga nad granulocytami świadczy zwykle o infekcji wirusowej. dokladnych opisow szukaj sobie wpisujac w google rozmaz krwi/ A tu masz stronke z prawidlowymi normami. krzychuc.fm.fm.interia.pl/krew.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasien-ka-87 Re: wyniki krwi 20.11.09, 20:51 nie wypowiadaj sie jak nie masz nic do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: wyniki krwi 20.11.09, 20:54 Lol:DDD No przecież mam. Ba, nawet pytanie zadałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sadaga Re: wyniki krwi 20.11.09, 20:55 spokojnie, nie masz wyników strasznie odbiegających od normy. radzę powtórzyć wynik (nie jedz dzień wcześniej od min. 18.00)a potem iść do lekarza (zaufanego) i z nim porozmawiać. P.s. Nie masz infekcji wirusowej? Możliwe że jakiś stan zapalny w organizmie już jest (tyle ludzi teraz choruje że załapać wirusa nietrudno) A może jakieś problemy z tarczycą? Jak inne wskazania? W normie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasien-ka-87 Re: wyniki krwi 20.11.09, 20:58 mam raka skóry tylko nikt o tym jeszcze nie wie Odpowiedz Link Zgłoś