morgianna 29.12.09, 16:35 Szukam jakiś niskokalorycznych nie tuczących przegryzek na oszukanie głodu , moj mąz gdzies wyczytał ze mało kalorii mają ogórki kiszone i sok pomidorowy. Znacie cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wicehrabia.julian zacznij się ruszać 29.12.09, 16:39 i po prostu nie jedz, a nie pogryzaj byle co Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 16:51 sporo kalorii i cukru mają, ale z drugiej strony dobre bo zawierają błonnik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 16:51 O, ja mam właśnie smaka na jabłko, a okazało się, że nie mam na stanie. A nie będę ukrywał, że wszamałbym np takie: sundry napisała: > Jabłka? Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 16:54 potworski! zielone jabłko?! a kysz, przepadnij. chemia jak dla mnie. ale to dlatego, że za dużo czasu jako dzieciak w sadzie spędziłam, za bardzo przywykłam do niepryskanych prosto z drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 17:01 Papierówki też są zielone przecież. Czyli co? Chemiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 17:17 nie, papierówki nie aż tak chemiczne jak granny smith ze zdjęcia, które wrzuciłeś. jabłko transportowane przez kilkanaście dni MUSI mieć więcej chemii niż jabłko pokonujące krótszą drogę: sadownik-skup-sklep (max 4, 5 dni). byłam w zeszłym roku na targach sial w paryżu i większym zainteresowaniem od eksporterów granny smitha cieszyli się polscy eksporterzy, nie tylko ze względu na cenę- wszystko ma być teraz bardziej "bio" i "eko. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 17:20 Szkoda, bo te chemiczne dziady są w smaku dobre. No nic=pozostanę przy polskich ligolach. No chyba, że ktoś inny rzuci pomysłem na twarde i soczyste jabłka? Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 17:32 kiedyś była fantazja (skrzyżowanie mcintosha z lindą)....najlepsze jabłka jakie jadłam w życiu. (podobno istnieje jakieś jego ulepszenie WITOS, ale nie spotkałam się- musiałabym kupić sadzonkę i sama wyhodować :D) teraz wierna ligolowi jestem, ale za jakiś miesiąc będą w sklepach coraz gorsze....resztki z chłodni.... ;( no i jak się w miarę twardy trafi, to golden delicious. co dziwne, im bardziej ordzewiony, tym bardziej mi smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 17:37 Imponujesz mi swoją jabłkową wiedzą. Czy ty jesteś królową polskiego jabłka, czy też twój mąż przywozi ci zawsze walizę jabłek z delegacji i sobie je segregujesz zamiast rozwiązywać krzyżówki panoramiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 17:52 kochanek przywozi, mąż natomiast hoduje w doniczce koło łóżka ;] Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 17:55 b.montana napisała: > kochanek przywozi, mąż natomiast hoduje w doniczce koło łóżka ;] Skończyły mi się riposty, więc, żeby czymś cię zająć kiedy będę spier#dalał z wątku wkleję ci zdjęcie tego oto niezwykle interesującego borsuka: Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 18:04 varia1 napisała: > kosztele z mojego drzewa:) Szpanować na forum to każdy potrafi. Wyślij kurierem to się przekonam=mogę nawet recenzję posadzić na forum to może i biznes rozkręcisz. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 17:02 sundry napisała: > Mam całą skrzynkę w garażu:) A gdzie masz garaż? Wyślę sondę zwiadowczą. Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 16:49 a może zwykły biały ser półtłusty? 100g ma 128 kcal ale 100g to baaaaardzo dużo (przynajmniej dla mnie:D) i można spokojnie się najeść połową tego. poza tym marchewka, zdaje się, że papryka, ogórki zielone. Odpowiedz Link Zgłoś
f_jak_frustratka Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 16:52 Najbardziej niskokaloryczna jest rezygnacja. Z przegryzek. Przegryzka z definicji ma być chyba przyjemnością. Przegryzanie ogóreczków się nie kwalifikuje do przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 16:57 Suszone owoce. Mogą to być morele, śliwki, żurawina wielkoowocowa, plasterki jabłek, czy ananasów. Lub jeszcze jakieś inne. Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 17:11 suszone owoce nie są niskokaloryczne, 100g ma od 250 do 350 kcal (zależy jaki owoc i ile cukru dodanego). są dużo zdrowsze niż np. batonik albo czekolada, ale niestety nie są sposobem na schudnięcie :( Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva i po co? 29.12.09, 17:25 naszym problemem jest nie to, ze zywimy sie czyms wiecej niz tylko ogorkami, ale to, ze za malo energii spalamy przez ruch i myslenie! po co sie dreczyc jedzeniem ogorkow, jesli mozna zaczac normalnie zyc... Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 17:30 podobno sperma jest niskokaloryczna i dobra na cere. No ale albo przekaska, albo kremik. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Niskokaloryczne 29.12.09, 18:18 Wszystkie owoce i warzywa (nie licząc orzechów, bananów, gruszek i winogron - winogrona jasne są kaloryczniejsze od ciemnych... albo dowrotnie - nigdy nie pamiętam) I wszystko jak najmniej przetrawione (czyli surowe) ja się jestem w stanie zapchać na jakiś czas surową marchewką albo jabłkiem. No i z rzeczy "zabronionych" = jasne pieczywo, ziemniaki +ryż w ograniczonych ilosciach, to samo z tłuszczami... A słodycze to w ogóle w śladowych ilościach :-( Odpowiedz Link Zgłoś