01.02.04, 23:24
Mam wielką ochotę przebić sobie pępek tylko że nie wiem czego się spodziewać
tzn. rodzaju bólu. Może któraś z was drogie panie ma już to za sobą i opowie
mi o tym.
pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • agawa76 Re: piercing 01.02.04, 23:51
      przekluwalam w studiu i polecam studio, siostra pzrekluwala u kosmetyczki i jej
      strasznie potem ropial oraz miala zle zrobione znieczulenie. kolezanka
      podobnie, chociaz w innym miescie.
      zniczulenie miejscowe, wiekszy jest strach psychiczny:), bol ..tja.. no boli
      ale chwile.
      jestem panikara i unikam zastrzykow, ale jakos to znioslam...
      pozdrawiam
    • marshia07 wszystko jest ok, nie boli 02.02.04, 01:35
    • envi Re: piercing 02.02.04, 16:38
      ja przekłuwałam pępek i górną wargę,nic nie boli samo przekłucie.może później,jak się goi.i troszkę puchnie.polecam salon piercingowy,to robią też w salonach tatuażu.
    • Gość: Ola Re: piercing IP: *.187-200-80.adsl.skynet.be 02.02.04, 18:43
      W kwietniu zaszalalam i przekulam pepek.Poszlam do najlepszego /czytaj
      najdrozszego/ salonu kosmetycznego w moim miescie.Okolice pepka posmarowano mi
      zelem znieczulajacym po czy zabrano sie do przekuwania.Myslalam,ze umre z
      bolu.Borowanie zeba przy tym co wtedy przezylam to pestka. Trwalo to bardzo
      dlugo bo zapytano mnie czy chce za jednym zapachem czy stopniowo. wolalam
      stopniowo,ale to bylo straszne. Ten zel nic nie pomogl. Mialam wrazenie,ze to
      przekluwanie na "zywca". To byl horror. Niestety nie mialam zadnej
      kolezanki,ktora robila sobie percing,zeby sie skonsultowac.
      Dla mnie to byl koszmar.W zyciu tego nie powtorze. Inne dziewczyny pisza,ze
      nic nie boli.
      Mi sie pozniej "papralo" bardzo dlugo,kolczyk zaczepial o dzinsy i potwornie
      bolalo.Ja odradzam.A w kazdym razie jak sie zdecydujesz,to popros o porzadny
      zastrzy znieczulajacy i nie daj sie nabrac,ze to nic nie daje,ze wiekszosc
      dziewczyn nie boli a robienie zastrzyku to dodatkowy stres.
      • envi Re: piercing 02.02.04, 18:56
        ja uważam że jeśli zrobisz to u profesjonalisty,który na co dzień się tym zajmuje to nawet nie poczujesz.Salon kosmetyczny raczej profesjonalny jest w innych dziedzinach,ale nie w piercingu.w SK można przekłuć uszy a nie pępek.i ja raczej polecam zrobić to na raz niż stopniowo.wtedy ból rzeczywiście daje znać i męka się przedłuża.mnie kłuła profesjonalistka-robiłam kolczyk w górnej wardze,tuż pod nosem i nic nie poczułam,trochę się uśliniłam jak mi zakładała kolczyk,ale zrobiła to tak szybko że nawet o tym nie pomyślałam.Czasem ból wywołuje sama myśl o kłuciu grubą igła.Polecam profesjonalny salon także dlatego,że tam ci podpowiedzą jak dbać o kolczyk,żeby się nie wdała infekcja,nie szarpał o spodnie i inne takie ceregiele.sama się zapytaj.Panie w salonie kosmetycznym mają o tym słabe pojęcie-co innego kolczyk w uchu a w pępku czy języku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka