aga90210 Re: jak ważne dla kobiety jest wykształcenie face 21.01.10, 19:54 Tak, według mnie musi mieć skończone lub kończyć studia. I to nie w wyższej szkole lansu i blansu. Zaraz mnie pewnie zjedziecie, ale choć mogę się przyjaźnić z inteligentnym i oczytanym mechanikiem samochodowym, to nie chcę się z takim spotykać na innej stopie- w pewnym momencie nie mielibysmy o czym ze sobą rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
phalaenopsis Re: jak ważne dla kobiety jest wykształcenie face 22.01.10, 01:41 Bez gumki tylko z dyplomem mba... Nie, skuteczność dotychczasowego kształcenia i tak wychodzi w rozmowie. Odpowiedz Link Zgłoś
aardwolf Re: jak ważne dla kobiety jest wykształcenie face 22.01.10, 04:04 Nie ma żadnego znaczenia. Jedyne co się liczy to dobra gadka. Wiem z własnego doświadczenia że jak się ma doktorat i dobrą pracę ale nie ma dobrej gadki to jest się śmieciem którym gardzi własna matka. Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: jak ważne dla kobiety jest wykształcenie face 22.01.10, 08:40 dla mnie jest bardzo ważne. wielu facetów (spośród moich znajomych rzecz jasna), którzy nie ukończyli studiów lub studiują na jakiejś prywatnej uczelni to niestety ograniczone głąby z którymi ciężko znaleźć wspólny temat. zdarzają się rzecz jasna wyjątki nie mniej jedna rzadko (bbaaaardzo rzadko) przeze mnie spotykane. Odpowiedz Link Zgłoś
ranita_08 Re: jak ważne dla kobiety jest wykształcenie face 22.01.10, 14:47 Nie o to chodzi, żeby miał skończone studia na elitarnej uczelni, ale o to,żebym miała z nim o czym porozmawiać, zeby rozumiał moje zainteresowania i żebyśmy mogli wspólnie budowac naszą przyszłość Tak więc jeśli kobieta ma wykształcenie wyższe lub doktorat to rczej kiepsko jej będzie ułożyć sobie życie z mężczyzną posiadającym wykształcenie podstawowe. Jak minie pierwsza fascynacja, zacznie się proza codziennego życia to nie będzie o czym porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma zaradność 22.01.10, 15:50 Często pojawiają się wypowiedzi, że wykształcenie nie ma znaczenia, liczy się zaradność życiowa. Ale co ma jedno do drugiego? Mnie nie zależy na wyższym wykształceniu dlatego, że gwarantuje ono wyższe dochody (bo zgadzam się, że nic nie gwarantuje), ale dlatego, żebyśmy mieli o czym rozmawiać (tak w uproszczeniu). Co mi po zaradności? Odpowiedz Link Zgłoś
katiko Re: jak ważne dla kobiety jest wykształcenie face 23.01.10, 02:12 To zalezy od Twoich priorytetow. I o jakich elitarnych uczelniach mowimy? W skali miedzynarodowej jak MIT czy Harvard czy tez na poziomie krajowym? W trakcie studiow zartowalam sobie (ale tez nie mialabym nic przeciwko), ze wyjde za jednego z moich ulubionych kumpli ktory skonczyl ablo zawodowke albo technikum i jako jedyny z towarzystwa mieszkal na wsi. Za to odkad pamietam zawsze pracowal i dazyl do swojego okreslonego celu. Z tym slubem nie wyszlo - zalozyl rodzine przed koncem moich studiow. Moj maz robi wlasnie studia na jednej z "elitarnych" uczleni w mniemaniu co niektorych. Ale jak go poznalam to nie mialam pojecia,ze tam trafi a On nawet nie liczyl, ze go przyjma wiec studia na jakiejs tam uczelni to nie byl zaden wyznacznik. Gdyby tam nie trafil nie sadze bym sie tym przejmowala. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 nie bede sciemniac :) 23.01.10, 09:55 zeby dobrze wypasc: dla mnie wazne. Moze nie w tym sensie, że ma pokazac dyplom, ale dla mnie bardzi wazny jest intelekt partnera. Najfajniejszy facet ponizej ewnego poziomu nie ma szans, po prostu mnie nie kreci. Dodam, ze intelekt, choc jest waznym kryterium nie jest jedynym. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_charmante gośc musi być na poziomie,a nie po studiach 23.01.10, 17:01 znam paru buraków i idiotow z wyzszym wyksztalceniem.. i kilku takich, co to po zawodowce i pelna kulturka.. myslę, ze liczy się to, jak sobie dajesz radę w życiu, jaki jestes...a nie dyplom Odpowiedz Link Zgłoś
mkmilusia Re: gośc musi być na poziomie,a nie po studiach 25.01.10, 12:42 Dla mnie było oczywiste, że mój mąż musi być po PW, UW, ostatecznie SGH.Może to chodzi o dobry materiał genetyczny dla potomka? Potomek jest ok., chodzi do elitarnego liceum i nie muszę wydawać pieniędzy na korepetycje. Ale na nic by się zdała najlepsza uczelnia, gdyby kandydat na męża nie był kulturalny, robił błędy ortograficzne i używał wulgaryzmów. Odpowiedz Link Zgłoś
ziut_ka Re: jak ważne dla kobiety jest wykształcenie face 25.01.10, 13:14 Dla mnie niekoniecznie. Wybór faceta tylko pod względem wykształcenia jest dla mnie niedorzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś