Dodaj do ulubionych

Przystojny facet lecz w aparacie ortodontycznym...

23.01.10, 17:41
No właśnie..Poznajecie na ulicy,na imprezie,w transporcie miejskim faceta niebrzydkiego,nawet przystojnego i zauważacie że się nie uśmiecha i nie szczerzy, gdyż ma aparat ortodontyczny w górnej części szczęki...

Odstrasza Was to ? Jaki macie do tego stosunek ?
Obserwuj wątek
    • kobieta1985 Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 17:46
      modne to ostatnio jest.
    • niebieski_lisek Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 17:48
      Sama noszę aparat, ostatnio założyłam kolorowe gumki i nimi szpanuję :) Wiadomo,
      że aparat kiedyś zostanie zdjęty, moim zdaniem można go potraktować jako dbanie
      o siebie i swój wygląd.
    • posh_emka Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 17:56
      Rozumiem,że masz 15 lat i przez przypadek trafiłaś na to forum skoro aparat
      ortodontyczny to takie wielkie aj-waj dla ciebie.....
      • jaka.to.melodia1 Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 18:19
        NIe,akurat mam kilka lat więcej,a wśród koleżanek są różne głosy. Chciałąm poznać Wasze opinie.
        • posh_emka Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 18:20
          Koleżanki jeszcze w liceum.....
    • frozenman Znaczy ma kasę i będzie jeszcze przystojmniejszy! 23.01.10, 18:33
      Też problem :)
    • milady000 jeśli 23.01.10, 18:33
      nie ma resztek jedzenia w drucikach to żaden problem ;)
      • jaka.to.melodia1 Re: jeśli 23.01.10, 18:40
        milady000 napisała:

> nie ma resztek jedzenia w drucikach to żaden problem ;)

haha,z tej strony nato nie patrzyłam ;)
        • lolcia-olcia Re: jeśli 23.01.10, 18:44
          A może jak ma między drucikami resztki to zapasy robi na gorsze
          czasy- znaczy zaradny i zapobiegliwy;p
    • wiarusik Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 18:34
      taaaak,ostre tipsy i ciąganie się za włosy-to lubię;)
    • mrs.solis Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 18:43
      Odstrszyc to moglby mnie brak przednich zebow, a nie aparat.
    • posh_emka Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 18:43
      Sądząc po odpowiedzi- miałam rację. Liceum- specjalnej troski w dodatku.
      Wybaczam pytanie o aparat w takim razie.
      I już odpowiadam- dziecko drogie, dorośli ludzie na takie rzeczy uwagi nie
      zwracają-przynajmniej nie powinni-są rzeczy w życiu ważniejsze niż to czy ktoś
      nosi aparat ortodontyczny-charakter się liczy.

Zrozumiałaś?
      • jaka.to.melodia1 Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 18:46
        posh_emka napisała:

> Sądząc po odpowiedzi- miałam rację. Liceum- specjalnej troski w dodatku.
        > Wybaczam pytanie o aparat w takim razie.
        > I już odpowiadam- dziecko drogie, dorośli ludzie na takie rzeczy uwagi nie
        > zwracają-przynajmniej nie powinni-są rzeczy w życiu ważniejsze niż to czy ktoś
        > nosi aparat ortodontyczny-charakter się liczy.
        >
        > Zrozumiałaś?

W takim razie żyjesz w odizolowaniu w jakimś pomieszczeniu bez klamek,gdyż normalna,powtarzam: normalna kobieta, ma jakiś stosunek do wszystkiego co ją otacza.Tak więc jak widać na pozostałych wypowiedziach w tym wątku,normalne kobiety mają coś do powiedzenia w przypadku facetów noszących aparaty ortodontyczne.
        Patrząc na Twój przypadek,masz chyba jakieś kompleksy z przeszłości odnośnie liceum...Cóż przykro mi z Twojego powdu.

• posh_emka Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 19:11
          No to jeszcze raz- spokojnie przeczytaj i ze zrozumieniam zwłaszcza ten fragment:
          "dziecko drogie, dorośli ludzie na takie rzeczy uwagi nie zwracają...."

Między zauważeniem, a zwróceniem uwagi jest ogromna różnica.
          Dorosła kobieta zauważa=widzi i przechodzi nad aparatem ortodontycznym do
          porządku dziennego- nastolatka lub emocjonalnie niedojrzała kobieta na aparat
          ortodontyczny zwraca uwagę i potrzebuje pomocy na forum społecznym.

Nawet nie pamiętam ile rzeczy dzisiaj zauważyłam-ale jakoś żadna z nich nie była
          godna zwrócenia mojej uwagi- no, a na pewno nie opisywania i debatowania na ten
          temat na forum.

Hm....kompleksów z powodu liceum akurat nie mam- to była pierwsza myśl po
          przeczytaniu twojego idiotycznego pytania-licealistka na forum kobieta.
    • sootball Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 18:57
      To już wiadomo dlaczego się nie uśmiecha. Widocznie nie lubi jak jego zęby są
      brane na czyjeś języki ;)
      Pomyśl, może ma również plomby. Podziel się tym z koleżankami, zasięgnij ich
      rady w tej istotnej sprawie. Ten temat zajmie wam co najmniej jeden wieczór.
      • posh_emka Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 19:12
        Nie tak ostro bo ci zaraz każe spieprzać.... ;)
    • potworski Omijaj! 23.01.10, 19:06
      Omijaj z daleka. Faceci z aparatem na górnej szczęce sprawiają mnóstwo problemów.
      - nie przepuści go bramka na lotnisku=dlatego też jeśli się z takim zwiążesz to
      ominą cię cudowne wakacje w Sharm lub innej Tunezji=no chyba, że wolisz wybrać
      się tam skuterem, ale wówczas twojemu facetowi ciężej będzie wyciągnąć muchy
      spomiędzy zębów
      - aparat może się namagnesować, co może stwarzać krępujące sytuacje=np na
      imieninach kiedy twój facet się uśmiechnie - jego aparat przyciągnie wszystkie
      sztućce ze stołu plus np sprzączki od pasków lub metalowe solniczki. Pozytywna
      strona tego efektu jest taka, że możesz używać faceta jako ozdobny magnesik na
      lodówkę
      - podczas orala twoje wargi sromowe mogą mu się wkręcić w aparat i trzeba będzie
      wzywać ślusarza co może wam nieco popsuć atmosferę romantycznego wieczoru przy
      kominku.
      Dlatego znajdź sobie faceta z innymi wadami=np krzywo przyciętymi baczkami, albo
      brudnym rękawem od kurtki.

jaka.to.melodia1 napisała:

> No właśnie..Poznajecie na ulicy,na imprezie,w transporcie miejskim faceta niebr
      > zydkiego,nawet przystojnego i zauważacie że się nie uśmiecha i nie szczerzy, gd
      > yż ma aparat ortodontyczny w górnej części szczęki...
      >
      > Odstrasza Was to ? Jaki macie do tego stosunek ?
      • jaka.to.melodia1 Re: Omijaj! 23.01.10, 19:26
        Kiedyś to forum było troszke inne,było więcej konkretnych osób z którymi było można popisac,porozmawaić.
        W tej chwili widze że jest mnóstwo "nowych" osób, które wprowadzają rozmowe na tory śmiechu i absurdu,co nie zawsze jest właściwe.Zabawne są natomiast wasze ostatnie wypowiedzi,jak jedna osoba zaczyna pisać coś negatywnego to od razu następny i natępny próbuje dodać swoich pare groszy.
        Powodzenia!
        • kadfael Re: Omijaj! 23.01.10, 19:39
          Może trzeba było o tym swoim problemie napisać do Brawo. Tam na
          pewno potraktowano by go poważnie.
          A Ty pytasz o cos takiego dorosłe kobiety, jesteś niegrzeczna w
          bardzo nastolatkowy sposób, a potem się dziwisz, że nie traktują Cię
          poważnie.
        • potworski Re: Omijaj! 23.01.10, 20:56
          O tak - ja też pamiętam stare czasy na forum. Nie było absurdalnych postów, nie
          buło podśmiech#ujek - panowała atmosfera jak w klubie literackim. Do tego wokół
          przyjemny zapach tabaki, trzaskający ogień w kominku i herbatka. A teraz? Teraz
          granda=hałaśliwa młodzież tymi swoimi odtwarzaczami MP3, McDonaldem i Dr Housem.

> Kiedyś to forum było troszke inne,było więcej konkretnych osób z którymi było m
          > ożna popisac,porozmawaić.
          > W tej chwili widze że jest mnóstwo "nowych" osób, które wprowadzają rozmowe na
          > tory śmiechu i absurdu,co nie zawsze jest właściwe.Zabawne są natomiast wasze o
          > statnie wypowiedzi,jak jedna osoba zaczyna pisać coś negatywnego to od razu nas
          > tępny i natępny próbuje dodać swoich pare groszy.
          > Powodzenia!
      • tibarngirl Re: Omijaj! 13.02.10, 00:16
        Proszę Cię, to nawet śmieszne nie było. ale jakby się uśmiechnął krzywulcami,
        też byś się śmiał, bo krzywe. nie jego wina, że matka natura nie dała mu
        prostych. ponadto, aparat nosi się najdłużej 2 lata, zależy od wady.
    • jan_owy Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 19:52
      No wiesz, no to ja odpowiem na poważnie, mimo, że robienie z tego problemu bez
      Ciebie jest właśnie dość śmieszne i... lekko żałosne - i nie dziw się, że ludzie
      się zbijają.

Człowiek dojrzały i rozsądny nie ocenia negatywnie drugiej osoby przez to, że ta
      nosi aparat. Skoro Ci się podoba, to w czym problem? Boisz sie opinii koleżanek
      czy otoczenia, które powie "jak może zadawać się z facetem noszącym aparat, a
      fuj!". Myślę, że tu jest problem.
      Poza tym, noszenie aparatu, wbrew pozorom, świadczy dobrze o człowieku:
      -dba o zdrowie - w tym wypadku zęby),
      -o swój wygląd - skoro tak troszczysz się o to "co inni powiedzą" i "czy to
      odstrasza" - to wyobraź sobie jaki będzie miał piękny zgryz gdy zdejmie aparat!
      - ma kasę na aparat - to argument dla materialistek.

Więc nie oceniałbym urody człowieka z tego powodu. Chociaż rozumiem po części
      Twój problem. Ale skoro facet Ci się podoba - to chrzanić aparat! ;)
    • reina-de-mi-casa Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 20:12
      Jeśli potrzebujesz, to załóż aparat. Aparat orto. nie odstrasza kobiet...bardziej niż kultura właściciela :) . Szkoda, że tej nie da rady wstawić w aparacik korekcyjny :D

I jeszcze się pod babkę podszywa :D
    • garraretka Rozdwojenie jaźni? 23.01.10, 20:17

> No właśnie..Poznajecie na ulicy,na imprezie,w transporcie miejskim faceta niebr
      > zydkiego,nawet przystojnego i zauważacie że się nie uśmiecha i nie szczerzy, gd
      > yż ma aparat ortodontyczny w górnej części szczęki...
      >
      > Odstrasza Was to ? Jaki macie do tego stosunek ?

a z innego forum:
      forum.gazeta.pl/forum/w,23692,106140902,106140902,Nakierujcie_mnie_prosze_na_dobrego_ortodonte_.html
      > Waham się już dwa lata,nie mogę zebrać siędo "kupy" a także zaskurniaków. Dziś
      > podjąłem męską decyzję że zakładam w ciągu miesiąca.

Przystojny czy nie, z aparatem czy bez - ma być przede wszystkim szczery i inteligentny.

Tutaj brakuje i jednego, i drugiego.
      • jan_owy Re: Brawo garraretka! 23.01.10, 21:52
        Brawo! Nic tylko przyklasnąć:).
        To się koleś ośmieszył.
    • varna771 Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 22:37
      sama nosiłam dwa lata aparat ortodontyczny. Odstrasza??? pierwsza
      moja myśl, facet dba o siebie, a ładny uśmiech i zęby to podstawa:)
    • delayla Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 23.01.10, 23:05
      LOL, ale niektórzy to maja problemy!!
      Ja tam tęsknie za swoim aparacikiem, to juz równo rok bez niego:((((
      A takiego faceta wykorzystałabym perfidnie do aparatowych zdjęć! i może jeszcze
      gdzieś;)...
    • milemi27 Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 06.02.10, 10:31
      przynajmniej dba o zgryz
    • menk.a Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 06.02.10, 10:48
      Nie poznałam nigdy nikogo w... transporcie miejskim, ni w taborze tramwajomym,
      autobusowym ani metrze..:D:D:D:D:D
    • gazetowy.mail Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 06.02.10, 11:31
      "Jaki to melodiu" chciałeś założyć aparat i boisz się, że podczas
      jego noszenia dziewczyny nie będą się Tobą interesowały? Tak jak
      pisano wyżej - normalna dziewczyna patrzy na wnętrze a nie na
      aparat. Jeśli aparat będzie dla niej przeszkodą aby być z Tobą to
      powinieneś się cieszyć.
    • tibarngirl Re: Przystojny facet lecz w aparacie ortodontyczn 13.02.10, 00:14
      Ojej, a w czym to przeszkadza? Masz pewność przynajmniej ,że myje zęby , bo
      podczas noszenia drucika trzeba myć je 3 razy dziennie, po każdym posiłku. A ze
      nie nosił jako dzieciak? może nie miał kasy na to, potem zaczął zarabiać i teraz
      może sobie pozwolić. mozna wyprostować zęby w każdym wieku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka