Gość: naomi IP: *.icpnet.pl 07.02.04, 22:13 teraz na czasie sa powiedzonka typu suczka , blachara , sztuczna, blondie ??? czy sa waszym zdaniem jakies roznice miedzy nimi ??? toczy sie o to spor... podpowiedzcie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aguirre_Gniew_Boży Re: suczki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 22:34 Nie wiem ale czuje,że ty jesteś suczką właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naomi Re: suczki ? IP: *.icpnet.pl 07.02.04, 22:53 to masz zryty system bo nie zaliczam sie do zadnej z tych kategorii ...a po czym tak osadzilas(eś)??? Odpowiedz Link Zgłoś
pyzy_na_polskich_drozkach Re: suczki ? 07.02.04, 23:01 Gość portalu: naomi napisał(a): > to masz zryty system bo nie zaliczam sie do zadnej z tych kategorii ...a po > czym tak osadzilas(eś)??? to żywy dowód na to że niektórych ogurrów należy trzymać z daleka od miernego hiphopu, za bardzo zapada im w pamięć. suczki..rararararara...my znamy wasze sztuczki...rararararara proponujemy kurację wstrząsową a'la tytus de zoo: w prawe ucho grieg, w lewe bach a w nos marsz żałobny na dudy i basetlę (mniej więcej) - i tak przez 24h z kwadransem przerwy na siusiu co trzy godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albo Re: suczki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 23:08 Albo jakiś porządny rock,najlepiej polski przed snem.Właściwie to i punk byłby wskazany,bo faceci w więzieniach lepiej śpiewają niż ten poża się Boże hip-(SR) hop w gaciach z krokiem u kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
nonloso Re: suczki ? 08.02.04, 09:01 być może się mylę lecz według mnie: blachara - określenie dziewczyny zainteresowanej samochodami, bądź też właścicielami samochodów. Szczególna odmiana to panie w mini chętnie wsiadające do pojazdów tuningowanych sztuczna - dawne "plastic", "plastyc", "plastik" - wielbicielki klubów z toną makijażu na twarzy, sztucznymi rzęsami, włosami, paznokciami na 10 cm. (Nie wpuszczane przez selekcjonerów do klubów - temat poruszany był w Wysokich Obcasach w tamtym roku) blondie - blondynka, także tleniona, termin określający nie tylko wygląd zewnętrzny ale też pewne stereotypowe cechy charakteru.(niezdecydowanie, głupota). Moim zdaniem zakres tych cech należałoby poszerzyć o niekonwencjonalne myślenie, umiejętność abstrakcyjnego pojmowania rzeczywistości ;) suczka - no własnie.... Znane, od dawna, także w wersji "sunia". ALe dośc problematyczne. Njszersze z pojęć, o każdej blacharze można powiedzieć "suczka" ale nie każda suczka może byc "blacharą"... Sklasyfikowałabym "suczkę" w tym samym polu znaczeniowym co "lacha", "szprycha", "niezła dupa", "sztuka". Może być użyte jako wzmocnienie wyrażanego zachwytu nad urodą. W piosence dodana jest jednak jeszcze jedna cecha znaczeniowa, mianowicie świadome podrywanie i naciąganie na różne rzeczy panów. Którzy oczywiście są mądrzejsi i się nie dają, bo takie "sztuczki" to oni znają... Znowu te stereotypy a i tak wszyscy wiedzą, że "my rządzim światem, a nami kobiety" ;) Ale się wymądrzyłam... hihi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: suczki ? IP: *.crowley.pl 09.02.04, 12:28 Nie wiem, jakoś tak blachara kojarzy mi się z dziewczyną chodzącą w glanach. Suczka to taki piesek. Sztuczna to ktos nienaturalnie zachowujący się, brak swobody. Blondie to taki zespół. :) Odpowiedz Link Zgłoś