k873 28.01.10, 22:18 jakie polskie miasta zrobiły na was najgorsze wrażenie i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frozenman Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 22:19 W-wa Brud i handel uliczno-dworcowo-podziemny. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_owocowa Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 22:30 Zgorzelec. Zygac mi sie chce jak przez niego przejezdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 23:02 > Brud i handel uliczno-dworcowo-podziemny. trzeba było wyjść poza dworzec :P Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 23:11 To nie jest pytanie o najgorsze dworce i ich okolice, ale o miasta jako całość. A widziałeś dworzec we Wrocławiu? Tam to jest syf dopiero :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 07:52 Ejjjj, ale kible niesamowite- najczystsze dworcowe kible jakie widziałam- serio stan na rok... hmm. Przy okazji zdarzyło mi się spędzić trochę czasu w nocy na dworcu we Wrocławiu (One Love 3 i przerwa w pociągach ;)) i nawet bezdomni jacyś tacy przyjacielscy się wydawali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 13:21 rzeka.chaosu napisała: > A widziałeś dworzec we Wrocławiu? Tam to jest syf dopiero :/ No juz przez przesady. Dworzec wrocławski przynajmniej się jakoś prezentuje a Warszawskiego się mieszkancy nawet wstydzą. To, ze powiesili tam ekrany z odjazdami pociągow nie sprawilo, ze tam nie smierdzi, nie ma brudu i meneli. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 18:06 Architektura, a dbanie o stan budynku to dwie różne rzeczy :) Wiadomo, że centralny to koszmar (wschodni i zachodni jeszcze gorzej, nie mówiąc już o stacjach skm i linii podmiejskich). Na dworcach mieszkańcy miast bywają jednak bardzo rzadko. W ocenie miasta liczy się przecież całość, a nie dworzec (większość osób zna Warszawę z okna pociągu, ew. z wyświetlaczy na centralnym :P i z tamtejszych "wspomoże pani"). Co do Wrocławia - proporcjonalnie do wielkości i funkcji miasta jest tam pewnie nie mniej meneli i smrodku niż w Warszawie, ale nie ma co się o to licytować. Nie nasza wina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 22:35 warszawa - p...one japiszony biegające po chodnikach kraków - jezu spróbuj o cos zapytac, to odburknie Ci buractwo albo i to nawet nie..jak ktoś jest uśmiechnięty i życzliwy to napewno przyjezdny Odpowiedz Link Zgłoś
anmei1 Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 22:49 Wałbrzych - okolice przepiękne, miasto koszmarne. I ci ludzie... Najbardziej roszczeniowa społeczność jaką w tym kraju widziałam. Białystok - ksenofobia, marazm, brzydota, nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
venee Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 00:03 Z tych co miałam przyjemność być to bez dwóch zdań Katowice są najbrzydsze. W-wy nie lubię i już. syf i smród nawet na starówce. Co do Białegostoku to można się zgodzić co do nudy czy ksenofobii, ale pod względem urody to dużo się zmieniło przez kilka ostatnich lat i teraz naprawdę ładnie się prezentuje w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 07:56 Hmmm w życiu nie spotkałam się z czymś takim w Krk- sorry ale nie przychodzi mi nic innego do głowy jak to, że w podobnym tonie Ty pytasz :) Warszawa- wszyscy na nią najeżdzają- sama byłam niechętna wyjazdowi tu- ale cóż życie rzuciło i już :). Prawda jest taka, że ta prawdziwą, piękną Warszawę poznaje się z czasem- pewne miejsca już na zawsze pozostaną w moim sercu :). A to, że przeciętny przyjezdny na krótko widzi okolice biurowców i po nich ocenia- cóż przykre Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: najgorsze polskie miasta 30.01.10, 12:20 W Krakowie spróbuj zapytać "którędy do centrum" ;) Różn nienawistne spojrzenia się trafiały i komentarze "do centrum?? pani z Warszawy?? centrum handlowego?? chyba na Rynek!" Nie miałam złych zamiarów, nie jestem z Warszawy, nie wiem skąd im się to wzięło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: najgorsze polskie miasta 30.01.10, 16:20 lisy napisała: > W Krakowie spróbuj zapytać "którędy do centrum" ;) > > Różn nienawistne spojrzenia się trafiały i komentarze "do centrum?? > pani z Warszawy?? centrum handlowego?? chyba na Rynek!" hehehe, dobre. kompleks prowincji u nich centrum nie ma. po akcencie rozpoznają "obcych" > > Nie miałam złych zamiarów, nie jestem z Warszawy, nie wiem skąd im > się to wzięło ;) > Odpowiedz Link Zgłoś
delecta Re: najgorsze polskie miasta 31.01.10, 09:15 Taaa, a powiedz: Starówka, to wzrokiem zabiją. Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: najgorsze polskie miasta 31.01.10, 11:19 Hahahahaha no nie mów że zaryzykowałaś? :D Ja bym się bała :D Odpowiedz Link Zgłoś
policjawkrainieczarow Re: najgorsze polskie miasta 01.02.10, 05:37 lisy napisała: > Hahahahaha no nie mów że zaryzykowałaś? :D Ja bym się bała :D dlaczego? normalne pytanie, wystarczy pokazac droge na Dworzec Glowny a jak juz dojedziesz do Warszawy to Ci miejscowi pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 22:48 najbrzydsze miasto w PL- Katowice Odpowiedz Link Zgłoś
k873 Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 22:58 tak, katowice faktycznie strasznie odpychają... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 11:05 no proszę, a ja uważam, że Katowice pod pewnymi względami wygrywają z Krakowem, w którym mieszkam od 10 lat i który dość często uważam za okropne miasto do życia :) Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 11:26 Slupsk - brzydkie, zaniedbane, brudne, brak fajnych miejsc Bydgoszcz - po prostu brzydka i wszedzie daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
ciasteczkowy_diabelek Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 16:06 la-bast napisała: > Slupsk - brzydkie, zaniedbane, brudne, brak fajnych miejsc Ciekawe ile czasu spędziłe(a)ś w Słupsku i jak dobrze je znasz, by móc oceniać. Słupsk od jakiś 10 lat bardzo się rozwinął, pomijam już ilość sklepów i galeri, które powstaly w tym mieście w ciągu ost. kilku lat, ale mam też na myśli wygląd parków, cmentarzy, alejek. Jedyne, z czym się mogę zgodzić, to mała ilość fajnych miejsc, w które można by pojść. Reszta to totalna bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 17:46 wystarczajaco duzo, maial tam chlopaka, a ostatnio bylam tam 3miesiace temu i nadal jest paskudne, uwazam Slupsk za jedno z ohydniejszych miast w Polsce.Ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciasteczkowy_diabelek Re: najgorsze polskie miasta 31.01.10, 20:48 la-bast napisała: > wystarczajaco duzo, maial tam chlopaka, a ostatnio bylam tam > 3miesiace temu i nadal jest paskudne, uwazam Slupsk za jedno z > ohydniejszych miast w Polsce.Ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: najgorsze polskie miasta 31.01.10, 21:08 akurat z tym bylym mam dobry kontakt i kojarzy mi sie dobrze, ale tylko on, to miasto niestety nie Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkota Re: najgorsze polskie miasta 11.02.10, 22:25 Mi się akurat Katowice podobają, uważam je za jedno z ładniejszych polskich miast ,ale nie najładniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 23:01 Mnie się osobiście nie spodobał Toruń. Dużo osób lubi to miasto, a ja mam awersję. Poznań jest śmieszny, ma dziwne uliczki i chyba tez niezbyt. Reszta OK, nawet Śląsk mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 23:06 vandikia napisała: > Poznań jest śmieszny, ma > dziwne uliczki... Na czym polega śmieszność Poznania i 'dziwność' uliczek? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 23:11 nie wszystkie są proste :) są pkręcone, tu tramwaj, tam przejście nie umiem Ci tego do końca wyjaśnić starówka malownicza i urocza, szczególnie w letnie popołudnie ale ogólnie to miasto powodowało we mnie uczucie zagubienia, a że na codzień bywam w pogmatwanej wawie w której tego nie doświadczam, to dziwnie się z tym czułam Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 07:58 Ja byłam i również mi się podoba (moja mama jest z Gliwic). Po Katowicach cały Śląsk oceniać? Zamek w Pszczynie chociaż widziałeś/aś? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: najgorsze polskie miasta 31.01.10, 06:35 vandikia napisała: > Mnie się osobiście nie spodobał Toruń. > Dużo osób lubi to miasto, a ja mam awersję. Poznań jest śmieszny, ma > dziwne uliczki i chyba tez niezbyt. > Reszta OK, nawet Śląsk mi się podoba. Śląsk - miasto, całe życie człowiek sie uczy. no tak - skoro nie Poznań i Toruń? Okropne, okropne mieściny Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 23:04 kraków.nadzy anglicy na każdym kroku.i trzeszczące burdele. Odpowiedz Link Zgłoś
anmei1 Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 23:06 Oceniamy miasta, w których mieszkaliśmy czy takie, w których spędziliśmy 2 dni albo widzieliśmy na pocztówce? Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: najgorsze polskie miasta 30.01.10, 01:25 wiarusik napisała: > kraków.nadzy anglicy na każdym kroku.i trzeszczące burdele. co to są trzeszczące burdele? Odpowiedz Link Zgłoś
minasz a ile miast widzieliscie w Polsce? 3 28.01.10, 23:17 skoro najbrzydsze według was to Torun Kraków Warszawa czy Poznan heheheh mi z tego co pamietam nie przypadła do gustu Wierzbica Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: a ile miast widzieliscie w Polsce? 3 31.01.10, 06:36 minasz napisał: > skoro najbrzydsze według was to > Torun > Kraków > Warszawa > czy Poznan heheheh > > mi z tego co pamietam nie przypadła do gustu Wierzbica :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: a ile miast widzieliscie w Polsce? 3 11.02.10, 22:26 czyzbys była z wierzbicy? to miasto jak sie do niego wjezdza przypomina ulan bator bodajze jak sie jedzie od strony radomia wynurzaja sie "wierzowce" wielkopłytowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 23:17 k873 napisała: > jakie polskie miasta zrobiły na was najgorsze wrażenie i dlaczego? Wrocław. ilekroć jadę od strony Oleśnicy i chcę dostać się w okolice dworca, ląduję na drugim koncu miasta. Złe wrażenie poprawia nieco latem gwar na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 13:23 grassant napisał: > k873 napisała: > > > jakie polskie miasta zrobiły na was najgorsze wrażenie i dlaczego? > > Wrocław. ilekroć jadę od strony Oleśnicy i chcę dostać się w okolice > dworca, ląduję na drugim koncu miasta. Ale to Ty jedziesz przez kromera i na wylot do Poznania czy jak? Bo droga z Olesnicy do dworca jest nadzwyczaj prosta. > Złe wrażenie poprawia nieco > latem gwar na rynku. W srodku nocy bym dodala ;P Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 15:16 erillzw napisała: > > > > Wrocław. ilekroć jadę od strony Oleśnicy i chcę dostać się w > okolice dworca, ląduję na drugim koncu miasta. > > Ale to Ty jedziesz przez kromera i na wylot do Poznania czy jak? Bo droga z Olesnicy do dworca jest nadzwyczaj prosta. > Zawsze mijam Mc Donaldsa, most, za nim na wiadukt, albo pod i jadę jakby prosto główną ulicą. Tak czy siak, nie wiem wyjeżdżam Za miasto. Na Kudową, Opole? Muszę zatrzymać się na stacji benzynowej, spytać zawrócić, bla bla. O nocy już nie wspomnę . Miałem tak ostatnio z 5,6 razy. Wyjazd powrotny na W-wę raczej bezproblemowy. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: najgorsze polskie miasta 30.01.10, 01:05 grassant napisał: > Zawsze mijam Mc Donaldsa, most, za nim na wiadukt, albo pod i jadę > jakby prosto główną ulicą. Tak czy siak, nie wiem wyjeżdżam Za > miasto. Na Kudową, Opole? Na Kudowe, Opole to troche nijak ma sie do opisu i nie wiem jak musiałbys jechac zeby obok dworca nie przejechac gdy w tamtym kierunku jedziesz. :) > Muszę zatrzymać się na stacji benzynowej, > spytać zawrócić, bla bla. O nocy już nie wspomnę . Miałem tak > ostatnio z 5,6 razy. Wyjazd powrotny na W-wę raczej > bezproblemowy. :)) Kurde no nie wiem ale dla mnie z wylotu na Wawe do dworca jest prosta droga tylko koło CH Młyn ktory masz po prawej zamiast prosto trzeba pojechac w lewo. Nastepny punkt to most za ktorym jest McDonalnd, kolejnym Pasaz Grunwaldzki, drugi most, potem nie na wiadukt tylko w prawo i w kierunku Galerii Dominikanskiej, na swiatlach przed nimi w lewo. Potem tak jak droga prowadzi wokol fosy i na zakrecie fosy trzeba skrecic w prawo i wyjezdzasz prosto na dworzec. :) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: najgorsze polskie miasta 30.01.10, 03:24 ... potem nie na wiadukt tylko w prawo i w kierunku Galerii Dominikanskiej, na swiatlach przed nimi w lewo. Potem tak jak droga prowadzi wokol fosy i na zakrecie fosy trzeba skrecic w prawo i wyjezdzasz prosto na dworzec. :) Wydrukuję sobie ten opis dużymi literami i spróbukję pojechać zgodnie z nim. Myślisz, że dam dojadę? :) Dzięki. Potrzebuję od strony centrum. Będzie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: najgorsze polskie miasta 30.01.10, 12:11 grassant napisał: > Wydrukuję sobie ten opis dużymi literami i spróbukję pojechać > zgodnie z nim. Myślisz, że dam dojadę? :) Dzięki. > Potrzebuję od strony centrum. Będzie ok? Dokładnie od centrum Cię prowadze bo tak najlatwiej jesli mowimy o wlocie z Wawy :) Wystarczy, ze popatrzysz po punktach ktore Ci opisałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: najgorsze polskie miasta 30.01.10, 16:17 erillzw napisała: > grassant napisał: > > Wydrukuję sobie ten opis dużymi literami i spróbukję pojechać > > zgodnie z nim. Myślisz, że dam dojadę? :) Dzięki. > > Potrzebuję od strony centrum. Będzie ok? > > Dokładnie od centrum Cię prowadze bo tak najlatwiej jesli mowimy o > wlocie z Wawy :) > Wystarczy, ze popatrzysz po punktach ktore Ci opisałam :) > Najczęściej od W-wy (Piotrków-Bełchatów), Ale zdarza się od Z.Góry, Jarocina albo Ostrowa...:) Wtedy jakby łatwiej. Naprawdę nie wiem w czym rzecz. Wyjechać łatwiej, bo jest opisany nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 23:49 pBytom ,brr ,szare ponure ,typow przemysłowe. natomiast zastanowilo mnie to co powiedzial palya (?) o krakowie ,ze ludzie sa niesympatyczni jesli ich o cos zapytac i hmm w sumie tak jest.W innych miastach są milsi serio pytam ,wlasciwie wstyd sie przyznac nie znam za dobrze innych miast... Odpowiedz Link Zgłoś
kaatrin Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 23:58 Pochodze z Krakowa i poniekad sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensjaa Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 10:52 Kielce są piękne, z każdym dniem dosłownie, przybywa coś nowego, a miasto nabiera wdzięku i nowoczesności. Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: najgorsze polskie miasta 28.01.10, 23:53 Ze znanych mi - 2 socrealistyczne: Tychy i Nowa Huta Mam na myśli paskudną zabudowę bo ludek nawet sympatyczny, postagrarny i wesoły (Tychy) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 00:02 mm nowa huta ( czesc nowsza) z jej blokowiskami jest wstretna to fakt ale czesc stara z lat 50-tych ,plac centralny ,osiedle kolo centrum nowohuckiego jest naprawde niezwykle ,swietna zabudowa ,cos zuplenie innego i naprawde..moze sie podobac;) . Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 00:31 Jak wszystko jednak zależy od indywidualnego odbioru... Wiadomo, de gustibus.. Ciekawe, co sprawia że dany styl nam odpowiada wizualnie. Chociaz nie da się ukryć, że Nowa Huta posiada swoją wartość jako rodzaj skansenu. Ale gdybym sie tam wybrała, odwiedziłabym opactwo w Mogile :) Odpowiedz Link Zgłoś
tragopan Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 13:36 Mieszkałem kiedyś w Nowej Hucie na jednym z tych osiedli niedaleko placu centralnego. Potwierdzam, że to miejsce ma swój urok :) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 15:17 tragopan napisał: > Mieszkałem kiedyś w Nowej Hucie na jednym z tych osiedli niedaleko placu centralnego. Potwierdzam, że to miejsce ma swój urok :) w młodości każde miejsce ma swój urok :) Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 00:36 Masochizm estetyczny? :) Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 00:44 Ups Myslałam że jestem w wątku "najpiekniejsze polskie miasta" który przed chwilą przegladałam. Czas iść spać :DD Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 00:38 Lodz, strasznie brudna, dziurawa i smierdzaca. A Sieradz to taka mini-Lodz, rowniez strasznie zaniedbane miasto. No i te wszystkie miasteczka typu Ostrow Wlkp, szare, na wystawach kroluja spodnie wersacze a na ulicach dresy. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensjaa Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 10:51 > Lodz, strasznie brudna, dziurawa i smierdzaca. Nooo... Bo już się bałam, że nie padnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
whitney85 Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 10:11 Ostróda - jest pięknie położona ale strach wyjść po zmroku. Kiepska baza noclegowa, nie ma gdzie zjeść i 1 nocny a do niego kolejka 13- letnich chłopców w dresach, którzy szukają awantury non stop albo żebrzą na stacji benzynowej aby mieć na automaty. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 10:40 jak byłam mała byliśmy w Poznaniu miasto zapamiętałam jako brzydkie, szare blokowisko jak były tam z pracy delegacje to siłą się broniłam wolałam już do Szczecina jechać (w sensie, ze dalej) po latach jednak wylądowałam w Poznaniu ZAPAMIĘTANY obraz z dzieciństwa był zupełnie inny niż miasto od tego czasu uważam, że każde miasto ma swój urok i nie oceniam/klasyfikuje **************** a tak na marginesie ... prawie centrum Wawy a ja widziałam właśnie z okna 2lisy biegające po parkingu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oolog Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 13:04 a tak na marginesie ... prawie centrum Wawy a ja widziałam właśnie z okna 2lisy biegające po parkingu !!! prawie w centrum? a konkretnie gdzie? spytałem babcię,to nawet w opowiadaniach swojej babci nie słyszałą o czymś takim. Natomiast w takim wiedniu tłuste szczury możesz zobaczyć w jasny dzień w samym centrum, min na najbardziej znanej ulicy/deptaku. O milionach myszy w tymże centrum nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 13:34 szczury wielkości małego psa też widuje :D nawet fotę trzasnęłam :D liskom nie zdążyłam, ale pewnie będzie okazja bo może to jakaś para? i ma tu "gniazdo" w sensie dom lisy w Wawie to nie statek kosmiczny widziałam je już i na starym Mokotowie i na starym Żoliborzu (w obu miejscach zamieszkania) Odpowiedz Link Zgłoś
oolog Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 15:25 disa napisała: > szczury wielkości małego psa też widuje :D nawet fotę trzasnęłam :D > liskom nie zdążyłam, ale pewnie będzie okazja bo może to jakaś para? i ma tu "gniazdo" w sensie dom > > lisy w Wawie to nie statek kosmiczny > widziałam je już i na starym Mokotowie i na starym Żoliborzu (w obu miejscach zamieszkania) > mieszkałem długo na St. Mokotowie i nie słyszeliśmy o lisach, chyba, ze na ramionach pań. Owszem, kiedyś można było spotkać zająca na Cm. Żołn.Sow. A teraz myszy z pól przenoszą się do piwnic nowych osiedli.. Ale co to jest wobec krokodyla, który buszował nad Jez. Białym na Lubelszczyźnie? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: najgorsze polskie miasta 30.01.10, 01:00 disa napisała: > lisy w Wawie to nie statek kosmiczny > widziałam je już i na starym Mokotowie i na starym Żoliborzu (w obu miejscach > zamieszkania) > Na Saskiej Kepie tez widzialam. Zadna mi nowosc. We Wrocku tez sie je widuje :) I na Woli kiedys tez widziałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
maxlikaz Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 15:29 > a tak na marginesie ... prawie centrum Wawy a ja widziałam właśnie z okna 2lisy > biegające po parkingu !!! To pewnikiem Hanna i Tomasz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 13:27 soulshunter napisał: > Zakopane po trzykroć! Po względem tłumów to się nawet zgodze.. ale jak się wie gdzie iść to jest pieknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 13:30 Z najgorszych w sensie wizualnie powiem, że Łodz. Szara, bura, fabryczna.. moze teraz cos tam sie rusza ale wrazenia nie sa za przyjemne. Czestochowa niestety podobnie. Spodziewalam sie czegos wiecej po tym miescie a tu podobnie jak Lodz. Konin miasto elektrowni i niekoniecznie klimatu, moloch na maksa.. Wylamie sie i powiem, ze Warszawa wcale nie jest az tak zla. Jest owszem szara i wyglada jak zozona z roznych klockow ktore akurat ktos mial pod reka ale nie mozna jej odmowic klimatu i fajnych miejsc :) Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 12:34 z tych największych to Łódź. odpicowana od frontu ulica Piotrkowska a po niej śmigaja jacyś niepewni pacjenci na koksie, pałace, wykopy, ruiny, robotnicze kamienice,blokowiska z wielkiej płyty. wjachać tam trudno a wyjechać stamtąd jeszcze trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pijawka_lekarska Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 12:50 Kielce - brzydkie, szare, nieciekawe Częstochowa -poza Jasną Górą, jw Lublin - poza starówką, jw Odpowiedz Link Zgłoś
tragopan Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 13:33 Ja jestem z Lublina i na mnie Lublin też robi bardzo złe wrażenie. Za każdym razem, gdy wychodzę z domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
oolog Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 15:27 tragopan napisał: > Ja jestem z Lublina i na mnie Lublin też robi bardzo złe wrażenie. Za każdym ra > zem, gdy wychodzę z domu :) ee Lublin nie jest najgorszy. Klimat niestety tworzą ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
masai_mara Re: najgorsze polskie miasta 31.01.10, 21:16 To jest nas już dwoje:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 13:38 Coz, kazdemu podoba sie co innego: mnie osobiscie do gustu specjalnie nie przypadl Gorzow Wielkopolski i Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
pukacz80 Oczywiscie Lodz 29.01.10, 15:07 Miasto okropnie topograficznie i mieszkancy o skrzywionej mentalnosci. 2 lata tam mieszkalem i nigdy wiecej z wlasnej woli moja noga tam nie stanie. Kandydat numer 1 do nalotu dywanowego w .pl Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 15:28 k873 napisała: > jakie polskie miasta zrobiły na was najgorsze wrażenie i dlaczego? Piotrków Tryb., Tomaszów Maz. miasta-osady Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 15:53 z tych, które widziam, zdecydowanie Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 18:34 Bełchatów. I ta unosząca się, widoczna z daleka zielono-siwa mgiełka:( Co do zwierzątek to w zeszłym roku, w lecie, stojąc na światłach na placu Unii Lubelskiej(Wawa) widziałam osobiście 2 szczury przechodzące przez przejście dla pieszych:O znikły mi z oczu koło straży pożarnej. Ludzie byli zdębiali na ich widok. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwazna35 Re: najgorsze polskie miasta 29.01.10, 21:28 Łódź!!! Względy wizualne - wygląda tak, jakby wojna dopiero co się skończyła, kulturowe - większość ludzi prostych lub dresiarzy i bytowe - odległości, fatalna komunikacja... Odpowiedz Link Zgłoś
nuova polskie miasto na NIE 29.01.10, 18:49 Katowice. Chyba nie muszę komentować. Odpowiedz Link Zgłoś