pendzacy_krolik 11.03.10, 18:11 wpadla mi fiszbina od biustonosza pod beben w pralce (dla niezorientowanych - fiszbina=drut podrzymujacy cycek). w zwiazku z powyzszym pytanie: -jak wyjac samej wyjac druta ,bo pralka niemilosiernie halasuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja-27 Re: hej! 11.03.10, 19:27 Są takie specjalne plastikowe "druciki", które zapina się na otworkach w bebenie i powinno złapać. Ale kurcze nie wiem jak to się nazywa. Mój mąż wie, ale nie odbiera telefonu. Jak odbierze to napiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 19:40 czy to mozliwe,ze twoj maz od wczoraj nie odebral telefonu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-27 Re: hej! 12.03.10, 20:07 Mój mąż jest w innym kraju i czasem nie mogę go złapać przez tydzień. A dzisiaj z nim gadałam, ale zapomniałam się zapytać - przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 20:11 obiecanki-cacanki, a drut stoi w bebnie:) zapytaj przede wszystkim,gdzie sie te plasticzki kupuje,bo moze nie w polsce. ja-27 napisała: > Mój mąż jest w innym kraju i czasem nie mogę go złapać przez tydzień. > A dzisiaj z nim gadałam, ale zapomniałam się zapytać - przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-27 Re: hej! 12.03.10, 20:22 W Polsce to też jest. Bo to akurat tutaj coś wpadło :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-27 Re: hej! 12.03.10, 20:30 Dodzwoniłam się to jest: - spinka samozaciskowa do przewodów, można to kupić w każdym sklepie elektrycznym lub z materiałami budowlanymi. Teraz zdaję sobie sprawę jaka głupia jestem że zapomniałam takiej rzeczy. Wybacz. Minun mummuni muni minun mammani; minun mammani muni mut. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 20:38 dziekuje bardzo. dlaczego sie obwiniasz? jestem tylko "jedna z wielu" na tym forum. wielkie dzieki. jutro poszukam jakiegos sklepu z taki artykulami. ale wiesz co, wydaje mi sie,ze wiem,jak to wyglada.moj maz w domu czyms takim spina przewody elektryczne.taka plastikowa zaciskowa petelka,chyba... ja-27 napisała: > Dodzwoniłam się to jest: > - spinka samozaciskowa do przewodów, można to kupić w każdym sklepie > elektrycznym lub z materiałami budowlanymi. > > Teraz zdaję sobie sprawę jaka głupia jestem że zapomniałam takiej rzeczy. Wybac > z. > > Minun mummuni muni minun mammani; minun mammani muni mut. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-27 Re: hej! 12.03.10, 20:45 Dokładnie tak. A ja nie wiedząc że to do przewodów pomyślałam, że to coś specjalnego do pralek. :) Mi kiedyś taka plastikowa opaska na włosy wpadła i właśnie to mój M. to wyjął. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 20:50 tzn.mam to wlozyc do dziurki w bebnie i obracac bebnem? tylko bron boze nie dzwon znowu do polski!:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-27 Re: hej! 12.03.10, 20:53 Mąż w Norwegii jest teraz:) Tak włożyć w dziurkę i zacisnąć i kręcić. Nie jest to łatwe, ale mi opaskę za którymś razem wyciągnęło. Mam nadzieję, że Tobie też się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 20:56 aha,to na odwrot jestescie. jutro sprobuje,poinformuje o efektach:) ja-27 napisała: > Mąż w Norwegii jest teraz:) > Tak włożyć w dziurkę i zacisnąć i kręcić. Nie jest to łatwe, ale mi opaskę za > którymś razem wyciągnęło. > Mam nadzieję, że Tobie też się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: hej! 11.03.10, 20:22 no co ty, nie wiesz jak sie druta wyciaga? Wez mnie nie zalamuj :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 19:39 soulshunter napisał: > no co ty, nie wiesz jak sie druta wyciaga? Wez mnie nie zalamuj :/ no jednak wzielam i cie zalamalam:) Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: hej! 12.03.10, 19:41 Idz do sasiada niech ci wyciagnie, jak tak wlasnie robie. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 19:46 green-chmurka napisała: > Idz do sasiada niech ci wyciagnie, jak tak wlasnie robie. tiaaaaa, a potem za przysluge zażąda,abym ja mu wyciagnela. no,chyba,ze bylby to ten spod 5tki..... Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: hej! 12.03.10, 23:00 pendzacy_krolik napisała: > green-chmurka napisała: > > > Idz do sasiada niech ci wyciagnie, jak tak wlasnie robie. > > tiaaaaa, a potem za przysluge zażąda,abym ja mu wyciagnela. > no,chyba,ze bylby to ten spod 5tki..... ------- Eh tam, robisz problem, on tobie wyciagnie a ty mu obciagniesz a jak jeszcze przystojny ten spod 5-tki to ja bym te druty do pralki specjalnie wsadzala. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: hej! 12.03.10, 19:46 w każdej pralce jest filtr, może tam wpadnie fiszbina i będziesz mogła ją wyjąć. A jak nie to wołaj jakiegoś chłopa co się na pralkach zna i Ci druta wyciągnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 19:48 mvszka napisała: > w każdej pralce jest filtr, może tam wpadnie fiszbina i będziesz > mogła ją wyjąć. A jak nie to wołaj jakiegoś chłopa co się na > pralkach zna i Ci druta wyciągnie :P chlopow mam w domu dwoch,ale zaden sie do tego nie nadaje:( Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 20:05 mvszka napisała: > toć mówię, wołaj takiego co się zna no wiem,chcialam sie tylko pochwalic,ze mam w domu az dwoch facetow, ale chyba nie ma czym? Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: hej! 12.03.10, 20:10 no zazdroszczę Ci, bo ja mam tylko jednego małego i jak się zrobi duży nie będzie mój. A to, że się nie znają na pralce- trudno- ideałów nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 20:12 mvszka napisała: > no zazdroszczę Ci, bo ja mam tylko jednego małego i jak się zrobi > duży nie będzie mój. A to, że się nie znają na pralce- trudno- > ideałów nie ma moj tez nie bedzie moj:) i to calkiem niedlugo raczej. co do idealow - a kobiety musza sie znac na kuchni,praniu,sprzataniu,cerowaniu i przesadzaniu kwiatow? musza. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: hej! 12.03.10, 20:17 ee tam, wiesz ile jest kobiet co gotować nie umie? Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 20:18 mvszka napisała: > ee tam, wiesz ile jest kobiet co gotować nie umie? wiem.a wiesz ilu jest mezczyzn, ktorym to przeszkadza? bo ja nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: hej! 12.03.10, 20:20 tacy, którym to przeszkadza to mnie kompletnie nie obchodzą Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 20:22 mvszka napisała: > tacy, którym to przeszkadza to mnie kompletnie nie obchodzą mnie juz tez nie, bo to musi dzialac w obie strony.ja umiem gotowac- on umie naprawic pralke itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: hej! 12.03.10, 20:27 to, co musi działać w obie strony to (niestety) coś więcej niż gotowanie i naprawianie pralki, no chyba, że o chęciach płynących z dwóch stron mówisz Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 20:32 mvszka napisała: > to, co musi działać w obie strony to (niestety) coś więcej niż > gotowanie i naprawianie pralki, no chyba, że o chęciach płynących z > dwóch stron mówisz to byl tylko przyklad. nie ma co ukrywac,ze zwiazek opiera sie rowniez na wzajemnym swiadczeniu sobie uslug:) Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: hej! 12.03.10, 20:36 oczywiście masz rację, z tym, że jak się razem mieszka to ciężko powiedzieć, że jak facet naprawi pralkę to zrobi kobiecie usługę czy przysługę, bo to przecież i o jego skarpety chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 20:41 mvszka napisała: > oczywiście masz rację, z tym, że jak się razem mieszka to ciężko > powiedzieć, że jak facet naprawi pralkę to zrobi kobiecie usługę czy > przysługę, bo to przecież i o jego skarpety chodzi oni maja skrupuly,kiedy nie stac ich na fachowcow.jak troche wiecej zarobia to uwazaja,ze juz nic nie musza robic w domu,bo pracuja ,bo to,aby dac innym zarobic.ale to jest tez przejaw jakiejs troski o dom. Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: hej! 12.03.10, 20:21 > a kobiety musza sie znac na > kuchni,praniu,sprzataniu,cerowaniu i przesadzaniu kwiatow? musza. Ze co? Musza? Ja sie nie znam. I nie musze:D Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: hej! 12.03.10, 20:28 cafem napisała: > > a kobiety musza sie znac na > > kuchni,praniu,sprzataniu,cerowaniu i przesadzaniu kwiatow? musza. > > Ze co? Musza? > Ja sie nie znam. I nie musze:D ja juz tez nie musze.ale ciezko bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy_krollk Re: hej! 12.03.10, 20:16 Magnesem. >> -jak wyjąc samej wyjąć druta ,bo pralka niemilosiernie halasuje? I dużo wyć przy tym:) Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: hej! 12.03.10, 23:05 Ale tu was jest krolikow, pendzacy krolik i pierdzacy krolik, ten pendzacy goni tego drugiego i ten drugi pewnie pierdzi ze strachu.a moze wy rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy_krollk Re: hej! 12.03.10, 23:25 > Ale tu was jest krolikow, pendzacy krolik i pierdzacy krolik, ten pendzacy goni > tego drugiego i ten drugi pewnie pierdzi ze strachu. Totalnie pokręcilaś. Ja pierdzę od żarcia cebuli i fasoli, nie ze strachu. A czemu pendzący pędzi to ja nie wiem. Ale on od zawsze tak ma:) >a moze wy rodzina. Się tak kochamy, że my prawie rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś