rumak.hrabiny 10.04.10, 11:51 wspaniała, skromna kobieta, żona prezydenta, przez lata ignorowana przez media. na tym forum też nie była zbyt popularna. dziś chciałbym oddać Jej hołd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martishia7 Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 11:55 Ja się przyłączam. Była pierwszą osobą o której pomyślałam, gdy usłyszałam o tej katastrofie. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 12:20 Była pierwszą osobą o której pomyślałam, gdy usłyszałam o te > j > katastrofie. Ja tak samo.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer i za jej męża (*) list w trójce 10.04.10, 12:00 "Nie byłem zwolennikiem poglądów Lecha Kaczyńskiego, ale jakie to teraz ma znaczenie. Tragedia dla kraju" Odpowiedz Link Zgłoś
alajna85 Re: [*] nt 10.04.10, 12:14 To była dobra kobieta. Wielka strata. Co z resztą dotyczy wszystkich ofiar. Bardzo to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 12:16 Jak usłyszałam o wypadku moja piewrszą myślą było "oby jej się nic nie stało" Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 12:17 Połączmy się w bólu z Jadwigą Kaczyńską. Nie ma większej tragedii niż strata Dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
alajna85 Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 12:20 I Marta Kaczyńska - straciła oboje rodziców w jednej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Maria Kaczyńska ['] 10.04.10, 12:29 Ach, dlaczego oni się nie zapakowali w dwa samoloty, tak podróżować powinny szczególnie małżeństwa. Dlaczego to się musiało stać, jakiś koszmar....... Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: Maria Kaczyńska ['] 10.04.10, 12:35 Spieszmy sie kochac ludzi...tak szybko odchodza... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 12:47 rumak.hrabiny napisał: > wspaniała, skromna kobieta, żona prezydenta, przez lata ignorowana przez > media. na tym forum też nie była zbyt popularna. > > dziś chciałbym oddać Jej hołd Twoja sygnaturka świetnie pasuje do tego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka_k Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 13:25 Mnie też ona pierwsza przyszła na myśl w chwili gdy usłyszałam o katastrofie, współczucie dla rodziny, cześć ich pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 13:31 Bardzo mi Jej żal, bardzo Ją lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
beata.1968 Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 13:33 ja podobnie...gdy zobaczyłam w tvn zdjęcia z katastrofy i dowiedziałam się że p.Maria także zginęła miałam łzy w oczach. oczywiście pozostałych osób też szkoda ale to z jej przyczyny czuję straszny smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
la.bruja Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 14:40 Też pomyslałam o Niej. Kobiecie inteligentnej,sympatycznej, ciepłej w kontakcie, SKROMNEJ. Kobiecie, która zamiast lansowania się w mediach robiła dobre rzeczy. Kobiecie, która na początku prezydentury była narażona na chamskie uwagi, wyśmiewanie i prymitywne żarty. KObiecie z klasą i wysoką kulturą osobistą. czuję wielki żal Odpowiedz Link Zgłoś
angela252 Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 15:11 la.bruja napisała: > Też pomyslałam o Niej. Kobiecie inteligentnej,sympatycznej, ciepłej > w kontakcie, SKROMNEJ. > Kobiecie, która zamiast lansowania się w mediach robiła dobre > rzeczy. > Kobiecie, która na początku prezydentury była narażona na chamskie > uwagi, wyśmiewanie i prymitywne żarty. > KObiecie z klasą i wysoką kulturą osobistą. > > czuję wielki żal Zgadzam sie z twoimi słowami.... Odpowiedz Link Zgłoś
sonata-ksiezycowa Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 15:12 (*) skromna i dobrą osobą była:( Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka29 Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 15:22 Nie byłam zwolenniczką zmarłego prezydenta ale jego żona budziła moja sympatię. Prawdziwa pierwsza dama , która potrafiła łączyć a nie dzielić. Niezależnie od tych sympatii czy ich braku teraz tylko żal z powodu śmierci nie prezydenta czy ministra ale po prostu ludzi i rodzin ,które zostawili... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 15:27 Ja też najpierw pomyślałam o niej, kiedy usłyszałam o katastrofie. To była wspaniała kobieta, z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
froneczka Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 15:48 ['] wielka, wielka strata! teraz tak wyraźnie wychodzi marność tego świata.. bez względu na poglądy polityczne, podziały, nieporozumienia które targały polską sceną polityczną, zupełnie zresztą bezsensowne.. to teraz nieważne. Polska płacze.. Módlmy się za nimi, za ich rodziny i za naszą Ojczyznę, żebyśmy potrafili naprawdę się zjednoczyć.. mądrzejsi o tę tragedię. Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 16:21 Dzis rano po przeczytaniu wiadomosci poplakalam sie myslac wlasnie o niej.Chyle glowe wszystkim poleglym w katastrofie. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 17:51 rumak.hrabiny napisał: > wspaniała, skromna kobieta, żona prezydenta, przez lata ignorowana przez > media. na tym forum też nie była zbyt popularna. > > dziś chciałbym oddać Jej hołd Chwała Jej Pamięci <*> Odpowiedz Link Zgłoś
kefirka.de Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 18:04 (*) Wielki żal,jakby ktoś dobrze znajomy odszedł. Bardzo jej szkoda. Szkoda wszystkich,którzy zginęli,ich rodzin i nas wszystkich Polaków. Już nic nie będzie takie jak było. Olbrzymia strata. Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 18:08 Najpierw pól polski smieje sie z niej dlatego ze jest "niepiękna" oraz "nieprzebojowa jak doda" tylko jej mąz stoi na pierwszym planie zawsze... a teraz wspolczują... :) no tak Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Maria Kaczyńska (*) 11.04.10, 00:25 garstka dyspozycyjnych dziennikarzy tvn, gw, garstka komuchów i ich dzieci lewaków to nie pół Polski, na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
resident_troll Re: Maria Kaczyńska (*) 11.04.10, 04:28 s.p.7 napisał: > Najpierw pól polski smieje sie z niej dlatego ze jest "niepiękna" oraz > "nieprzebojowa jak doda" tylko jej mąz stoi na pierwszym planie zawsze... > a teraz wspolczują... :) no tak Być może jest to dla Ciebie z jakichś względów trudne do zrozumienia, ale normalni, empatyczni ludzie w obliczu tragedii potrafią wznieść się ponad małe złośliwostki i okazać szczere współczucie. Nawet jeśli z tragicznie zmarłymi - za ich życia - było im z różnych względów nie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: Maria Kaczyńska (*) 11.04.10, 06:05 > Być może jest to dla Ciebie z jakichś względów trudne do zrozumienia, ale norma > lni, empatyczni ludzie w obliczu tragedii potrafią wznieść się ponad małe złośl > iwostki i okazać szczere współczucie. Nawet jeśli z tragicznie zmarłymi - za ic > h życia - było im z różnych względów nie po drodze. Nie mam problemow z rozumieniem czegokolwiek. Co najwyzej mogę sie dziwic jakimi hipokrytami i dwulicowcami moga być ludzie którzy jednego dnia szydzą z kogos a drugiego mu wspolczują... Co do elit politycznych to jest tak ze Wiekszosc ludzi w tym samolocie byla wrogami lewicy, lewakow, oraz okolozydowskich liberałow, oni wszyscy swiętują a kazde kondolencje i wspolczucie wyrazane przed kamerami i mikrofonami jest falszywe i robią to co zawsze minki pod publike reaizujac swoje interesy Odpowiedz Link Zgłoś
resident_troll Re: Maria Kaczyńska (*) 11.04.10, 12:55 s.p.7 napisał: > Nie mam problemow z rozumieniem czegokolwiek. Najwyraźniej jednak masz. > Co najwyzej mogę sie dziwic jakimi hipokrytami i dwulicowcami moga być ludzie > którzy jednego dnia szydzą z kogos a drugiego mu wspolczują... Uważasz, że jeśli kogoś nie lubiło się za życia, to trzeba cieszyć się z jego śmierci? Że nie ma innej opcji? Nie widzisz, że jest granica między zachowaniem wobec żywych, bardzo nieidealnych ludzi i zachowaniem wobec tych samych ludzi, kiedy ich już zabraknie? Są oczywiście tacy - pamiętam tych ludzi (w swoim przekonaniu na pewno dobrych chrześcijan), którzy demonstracyjnie dawali wyraz radości po śmierci Geremka. To była szczerość, co nie? Prawdziwa i nie udawana. Godna pochwały. Zgroza. > Co do elit politycznych to jest tak ze Wiekszosc ludzi w tym samolocie byla > wrogami lewicy, lewakow, oraz okolozydowskich liberałow, oni wszyscy swiętują a > kazde kondolencje i wspolczucie wyrazane przed kamerami i mikrofonami jest fals > zywe > > i robią to co zawsze minki pod publike reaizujac swoje interesy Tja, echo huku korków od szampana, wystrzelonych na Wall Street i w Tel Aviwie na wieść o Smoleńsku jeszcze się niesie. Przedstaw jakiś dowód na poparcie tej błyskotliwej tezy a przynajmniej ja uprawdopodobnij. Albo zresztą daruj sobie ten daremny wysiłek. To, co napisałeś wskazuje jednoznacznie, jak bardzo jesteś zapiekły w nienawiści do tych, którzy mają nieco odmienną wizję świata, niż Ty. Polemika z takimi "prawdziwymi Polakami" jest bezcelowa, ponieważ jesteście nieprzemakalni dla jakichkolwiek argumentów - po prostu wiecie swoje i nikt Wam nie powie, że jest inaczej. A z tego, że sami nie potraficie wybaczać wynosicie przekonanie, że wszyscy inni są pod tym względem do Was podobni, co na szczęście nie jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: Maria Kaczyńska (*) 11.04.10, 16:17 > Uważasz, że jeśli kogoś nie lubiło się za życia, to trzeba cieszyć się z jego ś > mierci? Że nie ma innej opcji? Nie widzisz, że jest granica między zachowaniem > wobec żywych, bardzo nieidealnych ludzi i zachowaniem wobec tych samych ludzi, > kiedy ich już zabraknie? Są oczywiście tacy - pamiętam tych ludzi (w swoim prze > konaniu na pewno dobrych chrześcijan), którzy demonstracyjnie dawali wyraz rado > ści po śmierci Geremka. To była szczerość, co nie? Prawdziwa i nie udawana. God > na pochwały. Zgroza. Uwazam akty wspolczucia okazywanie publciznie na pokaz, wobec osoby którą nie tyle sie nie lubiło co atakowało publicznie czy w idiotyczny sposob ironizowało, ocenialo, porownywało są aktem moralnego wandalizmu. NIech takie osoby nie publicznie, ale na cicho wewnątrz siebie przemsyal takei postępowanie, na ile szczere jest taki "wspolczucie"? to nei jest zadne wspolczucie, to turne "wirtualne nawiazy z gwiazdką w srodku" ktoe kazdy idioa moze wkleic i nazwac "zniczem", jak tak bardzo wspolczujeszm, to idz zluz kwiaty, wywies bialo czerownąflagę za okno z czatną wstęgą... Czystą hipokryzją jest udawane uczucie okazywane publizcnie przez ozoby które nie to ze okazywaly czyjas niedoskonalosc ale atakwoaly, kierowaly wulgaryzmy, rzyczyly jak najgorzej za zycia, po to by ostetacyjnie z usmeichem w srtodku walic smutne mowy, wobec wyborcow, czy w skali m eijszej na forum wstawiajac jakies "znicze obłudy" I tacy lduzie wciaz maja czelonsc nazywac ich "bardzo nieidealnymi" (sic) - to pokazuje tylko jedno, ze obłuda i dwulicowosc niektorych lduzi nei zna granic, to jzu jest bezczelnosc. A lduzi ktorzy robią imprezy po smeirci kaczynskiego nei brakuje, to cla postkomunistyczna nomenkladura i liberałowie krecący sie wkol żydowskiego kapitału. To sa ludzie budujacy swoja pozycje dosłownie na trupach innych ludzi > Tja, echo huku korków od szampana, wystrzelonych na Wall Street i w Tel Aviwie > na wieść o Smoleńsku jeszcze się niesie. > dokłądnie, w telewizji zobaczysz jednak tylko smutek i łzy, ladnie wyreżyserowane > Przedstaw jakiś dowód na poparcie tej błyskotliwej tezy a przynajmniej ja upraw > dopodobnij. Albo zresztą daruj sobie ten daremny wysiłek. Co ty robisz? najpierw pytasz po czym by jzu dac samemu sobei odpowiedz? po co zadajesz pytania jesli nei chesz znac odpowiedzi? bo sadzisz ze masz racje bo masz, tak po prostu bo uwazasz i sadzisz? To, co napisałeś wska > zuje jednoznacznie, jak bardzo jesteś zapiekły w nienawiści do tych, którzy maj > ą nieco odmienną wizję świata, niż Ty nieprawda, szanuje kazdego czlowieka i jego poglady. Nei lubie tylko dwulicowych zakłamanych obludnikow, i mam prawo nei lubić takich scierw. Polemika z takimi "prawdziwymi Polakami" > jest bezcelowa, ponieważ jesteście nieprzemakalni dla jakichkolwiek argumentów Po pierwsze, wrzucanie do jakiegos worka czy szuflady z jakims napisaem to uogolnienie, mam andzieje ze nieintencjonalne poniewaz za kazdym uoogulnieniem kryje sie klamstwo. No i czekam na te argumenty, bo jak narazie to wyglada na to ze piszesz sam do siebie A z tego, że s > ami nie potraficie wybaczać wynosicie przekonanie, że wszyscy inni są pod tym w > zględem do Was podobni, co na szczęście nie jest prawdą. Za co kto mial by komu wybaczac? mzoe powinnismy to my Putina przepraszac za KAtyń? Odpowiedz Link Zgłoś
wyemancypowana.panna Re: Maria Kaczyńska (*) 10.04.10, 20:42 Bardzo mi jej szkoda. Przyznaję, że nie wiem zbyt wiele o jej działalności (może dlatego, że media jej jakoś specjalnie nie nagłaśniały), ale Pani Maria od samego początku budziła moją sympatię. Może dlatego, że była taką serdeczną, uśmiechniętą i skromną osobą mającą swoje przekonania. Osoba godna podziwu. Niech Spoczywa w Pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś