Dodaj do ulubionych

lenistwo facetow ot i tyle

20.06.10, 11:02
Pogląd mezczyzn, ze kobieta powinna sama zarabiac tyle co on i
krzyczenie o rownouprawnienu swiadczy o lenistwie facetow, o braku
jego zaradnosci. Panowie nie zaslaniajcie sie rownouprawnieniem
jezeli jestescie leniami co to kobiety i rodziny nie potrafia
utrzymac na godnym poziomie! pozdrawiam Kotka-Kotka
Obserwuj wątek
    • lolcia-olcia Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:07
      Kotka, ale kobieta powinna też wziąć na siebie ciężar utrzymania rodziny. Nie
      tylko liczyć na to co przyniesie do domu facet, a potem marudzić, że tak mało
      przynosi i stale jej coś nie pasuje.
      • facettt zgadza sie 20.06.10, 11:12
        jestesmy leniami, ale kochamy kobiety i jestesmy gotowi rozlozyc
        im czerwony dywan i niech szuraja po nim do roboty i niech przynosza nam do domu mase pieniazkow :)
      • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:13
        moze i tak ale watek mi sie przypomnial gdzie zjechali dziewczyne bo
        zarabia 500zl a jej 42letni! maz 1500zl i krzyczano na dziewczyne.
        Ostatnio moj kolega powiedział, ze jesli zostane jego zona haha to
        wcale pracowac nie musze i moge wychowywac dzieci albo pracowac dla
        pasji:)i taki poglad mi sie podoba, taki prawdziwy facet- mam prawo
        wyboru czy chce zostac z dziecm czy popracowac i nie liczy ze go bym
        miala utrzymywac
        • lolcia-olcia Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:18
          W związku jesteśmy partnerami i oboje mamy zapewnić poziom dający poczucie
          bezpieczeństwa oraz satysfakcji. Nie wiem jak ludzie za takie grosze potrafią
          się utrzymać i jeszcze o dzieciach myśleć...
          • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:21
            byc moze obydwoje- jezli tego chca, ale nie oszukujmy sie kobieta
            zawsze ma z praca ciezej, bo jest kobieta i pracodawca boi sie, ze
            zajdzie w ciaze, bo czasem chce byc poprostu matką i wychowywac to
            dziecko az do rozpoczecia szkoly, a faceci na to krzycza o
            rownouprawnieniu niech kobieta sama zarabia, kobieta jest kobieta i
            nigdy mezczyzna nie bedzie
            • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:22
              tez sie zastanawiam jak za takie grosze mozna zyc, przykre to
              • lolcia-olcia Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:25
                Jak się chce to można pracę znaleźć, nawet gdy jest mało płatna można się
                dokształcać i równać do góry, a nie siedzieć, płakać jaka to ja nieszczęśliwa
                jestem. Nikt nie mówił, że życie jest łatwe.
        • sundry Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:04
          Taa, a jak na stare lata koledze by się odwidziało, to zostaniesz z ręką w nocniku.
          • jack20 Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:55
            sa kobiety ktore uwazaja, ze tylko inwalidki, cwiercinteligentki i
            niezaradne nie znajduja typow zdolnych ich utrzymac i to na wysokim
            poziomie i to z uroda wcale nie musi isc w parze tylko z
            wyrafinowanym i rozumnym (w ich pojeciu) podejsciem do zycia
          • mahadeva Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 14:12
            nie zostanie, bo zona jest chroniona materialnie przez prawo :)
            • sundry Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 14:50
              Po rozwodzie żona przestaje nią być.
      • pendzacy_krolik a autorka gdzie sie polskiego uczyla? nt 20.06.10, 16:57
    • jack20 Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:11
      sa rozne modele ukladow mesko-damskich.
      skup sie na szukaniu kogos odpowiadajacego twoim wymogom a nie
      krytykanctwu innych modeli.
      • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:16
        jak słyszałam jak tu z krytykowano dziewczynę zarabiajacą 500zł to
        mi sie jej zal zrobiło- kobieta nie musi zarabiac, nie musi dobrze
        zarabiać to chłopak-maż powinien zadbac o bezpieczenstwo finansowe i
        nie chodzi tu o modele- jesli kobieta chce dobrze zarabiac niech
        zarabia, jesli nie moze i faceci krzycza o rownouprawnieniu to
        swiadczy o nich i o ich lenistwie
        • facettt bzdury 20.06.10, 11:20
          kotka-kotka napisała:

faceci krzycza o rownouprawnieniu to
          > swiadczy o nich i o ich lenistwie

to nie faceci krzycza o rownouprawnieniu, lecz kobiety.
          mezczyzni dlugie lata stawiali temu opor, a tylko pod kobiecym przymusem w koncu sie na nie zgodzili.

a zazem droga panno, jak sie powiedzialo "a" (rownouprawnienie)
          to nie sie powie "b" i szuruje do roboty, by zarabiac pieniadze.
          • kotka-kotka Re: bzdury 20.06.10, 11:29
            w rownouprawnienu nie chodzi o to, ze kobieta ma dom utrzymywac a
            faceci krzycza o tytm dla wygody. Jakby mnie facet na 1 randce
            wypytywał ile zarabiam i mnie zmuszał do pracy to bym go w d
            kopneła:)
            • facettt bzdury cd... 20.06.10, 11:34
              kotka-kotka napisała:

> w rownouprawnienu nie chodzi o to, ze kobieta ma dom utrzymywac a
              > faceci krzycza o tytm dla wygody.

To kobiety zaczely ten krzyk, wiec teraz prosze isc do roboty
              i nie przeszkadzac mi ogladac TiVi.
        • jack20 Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:22
          to bylo przykre i jest przykre, ze w tym panstwie ludziom stwarza
          sie takie warunki zycia.
          nie zamierzam krytykowac twojej postawyczy twoich wyobrazen zony, .
          stwierdzam tylko, ze do tego potrzebna jest akceptacja drugiej strony
          • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:34
            wiem:) jakby facet zadal ode mnie, ze to ja mam utrzymywac rodzine
            albo bylabym do tego zmuszona a on by mi o rownouprawnieniu jak
            pisałam wyzej kopnelabym w tylek i "do widzenia"- uwazam, ze to
            mezczyzna powinien zarabiac na dom, chociaz bede miala swietny zawod
            nie wyobrazam sobie zarabiac wiecej nie facet
            • facettt wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 11:36
              kotka-kotka napisała:
              chociaz bede miala swietny zawod
              > nie wyobrazam sobie zarabiac wiecej niz facet

A ja tam wierze w Twoja wyobraznie :)
              • kotka-kotka Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 11:43
                Dam Ci jeszcze jeden przykład dlaczego to mezczyznie powinni wiecej
                zarabiac- bo my mamy inne warunki fizyczne, inna psychikę. Moja
                siostra zawsze chciała zostać chirurgiem tyle, ze nie dała rady jak
                miała miesiaczke była senna chciało jej sie spać, było jej słabo i
                koledzy wypuszczali ją zawsze wczesniej- zrezygnowała, ma meza
                chirurga który fajniej zarabia, a ona sobie robi kobieca
                specjalizacje- poprostu warunki fizyczne kobietom w niektorych
                sytuacjach nie pozwalaja tyle co facetom więc nie wymagajmy od
                kobiet, ze zarobia tyle samo co facet- pewnie ze tak niech sie
                spelnia zawodowo ale jak zarobi mniej a jest w domu zle nie
                krzyczcie, ze to jej wina bo jest rownouprawnienie
                • facettt Nadal wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 12:15
                  i poprawilas sie.

prawidlowy post,
                  a ze jestem nauczycielem,
                  to musze miec sklonnosc do ocen :)
                • aretahebanowska Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 12:43
                  A od kiedy to specjalizacje medyczne dzielą się na kobiece i męskie?
                  No i powiedz to do protozoa (nie wiem czy się tu ostatnio pojawia),
                  że kobieta nie nadaje się na chirurga bo jej okres przeszkadza.
                  Zresztą znam kilka kobiet po chirurgii - dają radę.
                  • kotka-kotka Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 12:55
                    no i super, ze daja rade! ale nie kazda kobieta daje rade, mam
                    nadzieje ze nie jestes jakas medyczka, która stara sie o
                    kardiochirurgie bo zaraz rozpeta sie wojna:)ja kibicuje kobieta
                    chirurga ale uwazam tez, ze jest im bardzo ciezko ze wzgeldu na
                    swoja fizycznosc. Znam kobiety-chirurgow, ktore zamiast zajmowac sie
                    prawdziwa chirurgia- ktora wykonuja faceci, operuja całe zycie
                    zylaki- jedna sprawa ze ich mezczyzni nie dopuszcaja i z tym nalzey
                    walczyc, bo znam krzepkie babki ktore radza sobie w ekstremalnych
                    sytuacjach- takim kibicuje i mocno trzymam kciuki, inna sprawa jest
                    to ze niektore przez swoja kobiecosc nie daja rady przyklad czyt
                    powyzej
                    • kotka-kotka Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 13:01
                      i tak dziele specjalizacje na kobiece i meskie, przez co tez by mnie
                      zjedli medycy co poniektorzy- facet dermatolog to dla mnie gej i
                      tyle:p pozdrawia stoma
                      • aretahebanowska Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 13:10
                        Już zdążyłaś odpowiedzieć na moje pytanie o specjalizacje i powiem
                        Ci, że z Twojej odpowiedzi wynika, że jesteś (piiiiiiiiiii - sama
                        się cenzuruję) małą, głupią smarkulą o móżdżku wielkości ziarna
                        maku. Do wyrywania zębów wystarczy.
                        • kotka-kotka Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 13:19
                          i wlasnie po tej odpowiedzi nie wierze, ze jestes chirurgiem:)ciałl
                    • aretahebanowska Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 13:07
                      A to o kardiochirurgii, to miało być obraźliwe? Dziecko drogie, ja
                      się o nic nie muszę starać, bo mam co chciałam. Ale nadal nie
                      dowiedziałam się co to są te kobiece specjalizacje. Jak Cię dopadną
                      zylaki to wtedy nie powiesz, że to nieprawdziwa chirurgia - w ten
                      sposób deprecjonujesz pracę tych osób. A wiesz ilu łajzowatych
                      facetów chirurgów zajmuje się przez całe życie wycinaniem wyrostków?
                      • kotka-kotka Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 13:15
                        czyli pewnie jestes babka chirurgiem, która chce mnie naprostowac,
                        ja mam swoje zdanie o tym i koniec- nie deprecjonuje pracy innych,
                        bo zylaki to problem i jak napisałam trzymam kciuki za babki
                        chirurgów- jak sa krzepkie, fizycznie wydolne to ok, ale nie kazda
                        sie nadaje i już- ile to moja siostra sie napłakała czemu nie jest
                        facetem, bo nie dawała rady- zycie. Druga sprawa jest taka, ze jesli
                        kobietka sie nadaje do pracy chirurga a codziennie od mezczyzn
                        chirurgow slyszy mase sprosnych zartow i sami jej nigdzie nie
                        dopuszczaja- bo jest kobieta to z tym nalezy walczyc bezwzglednie i
                        mam nadzieje, ze kobiet chirurgow bedzie duzo wiecej

Jak napisałam-facet dermatolog to dla mnie gej-nie wiem czemu mam
                        takie skojarzenie ale dermatologia jest typowo kobieca

• aretahebanowska Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 13:22
                          Nie, nie jestem ani chirurgiem, ani dermatologiem. Nie jestem
                          lekarzem (ubiegam koment - nie jestem sfrustrowaną babą, która nie
                          dostała się na medycynę). Znam mnóstwo dermatologów facetów, i gejów
                          i nie gejów, i takich o których nic nie wiem (bo mnie tak to
                          naprawdę nie interesuje). A jeśli chodzi o stomatologię to ona jest
                          męska czy kobieca. I czy gejem może być chirurg szczękowy np., bo to
                          bardzo ciekawa teoria jest, z tą płciową zależnością specjalizacji.
                          • kotka-kotka Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 13:32
                            www.mlodylekarz.pl/forum/showthread.php?t=7889 ot poprostu
                            derma uchodzi za niemeska, a ja mam tez takie skojarzenie

www.mlodylekarz.pl/forum/showthread.php?t=3931 tutajk troche
                            jest dlaczego kobieta chirurg ma ciezko, chociaz niektore maja
                            predyspozycje

I nie wiem co masz do wyrywania zebow? jakbys mnie chciała tym
                            obrazić, maja pasja jest ten zawód i sie nie wstydze, a tym mnie
                            napewno nie obrazisz;) pozdr
                            • aretahebanowska Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 13:39
                              Osobiście nie mam nic. To Ty przechwalasz się studiowaniem
                              stomatologii jakby to był jakiś nieziemski wyczyn
                              • kotka-kotka Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 13:49
                                Wlasnie napisałaś tak jakbys mnie chciała obrazic, ze nadaje sie
                                tylko do wyrywania zebów. Zawód jak zawód ani lepszy ani gorszy- nie
                                przechwalam sie tylko cieszę, ze mam to co mnie w zyciu interesuje

Zycze wiecej dystansu do siebie, bo ja tak klotliwej postawy nie mam
                                jaka widzie u ciebie, odpocznij, wyspij sie i bedziesz od razu
                                inaczej patrzec na zycie
                    • htoft Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 13:13
                      kotka-kotka napisała:

> ja kibicuje kobieta chirurga

Nie rozumiem. To jakaś nowa forma? (typu ,,psycholożka"?) Wcześniej napisałaś, że studiujesz stomatologię. A tak w ogóle to polecam pisanie po polsku!
                      • kotka-kotka Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 13:18
                        bo studiuje stomatologie tylko co ma piernik do wiatraka? moja
                        siostra chciała byc chirurgiem, mam kolezanki studiujace na um i
                        marzace wlasnie o tym, wogole pytania nie rozumiem ale ok
                        • htoft Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 14:03
                          Chodzi o to, że zapewne miałaś na myśli ,,ja kibicuje kobietOM chirurgOM". Po raz kolejny radzę: pisz po polsku, bo jak całe życie nie bałem się dentysty, to teraz zacznę.
                        • wojna71 Re: wierze w Twoja wyobraznie :) 20.06.10, 14:56
                          Ostatnio mojemu koledze młoda p. stomatolog na chirurgi szczękowej
                          próbowała wyrwać ósemkę. Miała problem, cały zabieg przeprowadził
                          mężczyzna. On też miał problemy z wyrwaniem,ale jemu przyszło do głowy
                          użyć dentystycznej wiertarki do nadłamania zęba. Jednak nie wszystko
                          jest dla kobiet.
        • sundry Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:06
          Jasne,że nie musi zarabiać, w życiu mało co się musi..Ale niech nie ma
          pretensji, jak ją ktoś za pasożyta uzna, albo jak nie znajdzie się frajer, który
          "powinien" na lenia łożyć.
        • mahadeva a dlaczego kobieta nie moze dobrze zarabiac? 20.06.10, 14:13
          zeby w miare dobrze zarabiac wystarczy miec troche rozumu, wyksztalcenia i
          ochoty do pracy i rozwoju - nic trudnego!
          • kotka-kotka Re: a dlaczego kobieta nie moze dobrze zarabiac? 20.06.10, 14:23
            moze dobrze zarabiac jak jej to odpowiada ja jestem za opcja ktora
            przedstawila kochanica.francuza poprostu sama na siebie nie bede
            nakladac ciezaru na wszystko i juz, szukam faceta o moich pogladach
            i nikomu krzywdy nie robie, nie potrafilabym meza utrzymywac
    • teletoobis Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:20
      Wypisywanie takich brednio swiadczy o wielkim zakompleksieniu i nieznajomosci
      facetow. Dodatkowo tez o postawie roszczeniowej autorki: dajcie mi, bo mi sie
      nalezy! Rownouprawnienie postrzega tylko wtedy kiedy ma z tego korzysci.
      Boze bron mnie przed takimi "kobietami"
      • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:31
        a mnie bron panie boze przed takimi facetami:)niech twoja miła
        zapieprza do roboty i robi na teletoobisia bo ten jej bezpieczenstwa
        nie potrafi zapewnic, taki facet to dla mnie CIAMAJDA zyciowa
        • peter_jurgen_boock Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:01
          W zupełności mi wystarcza to, że potrafię zarobić na siebie, na swoje autko, na
          podróże co jakiś czas i realizację różnych fajnych pomysłów. Po ch... mi taka
          roszczeniowa, rozkapryszona kretynka twojego pokroju z wiecznymi problemami, no
          sama przyznaj uczciwie, CO TO DLA MNIE BYŁBY ZA INTERES!!?? :D
          • jack20 Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 13:02
            a po ch.. jakies babie taki egoista???
        • teletoobis Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 15:13
          Jakos 46 lat przezylem i dzieka bogu nie musialem utrzymywac zarozumialego
          pasozyta podobnego do ciebie
    • masher Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:21
      japier... baby pierw chca rownouprawnienia, chca cudow wiankow a jak sie okazuje
      ze im nie odpowiada to mowia ze nie tego chcialy. takie przypadki to chyba tylko
      do pluga zaprzac i jechac pole orac, wtedy bedziecie szczesliwe.
    • kombinerki_pinocheta Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:30
      > Pogląd mezczyzn, ze kobieta powinna sama zarabiac tyle co on i
      > krzyczenie o rownouprawnienu

Cos Ci sie Kochana pomylilo, takie hasla o wyborze, rownouprawnieniu czy uniezaleznieniu sie kobiet od mezczyzn glosza feministki.
      Ty natomiast prezentujesz wyjatkowo wygodnicki typ. Dajcie mi, bo jestem kobieta i mi sie nalezy. Ale masz do tego pelne prawo.
      • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:37
        czyli uwazasz, ze to kobieta powinna rodzine utrzymywac bo jest
        rownouprawnienie? i nie wazne, ze pracodawcy wola mezczyzn bo nie
        zachodza w ciaze, ze wiekszosc prezesow i szefow to mezczyzni bo sa
        mezcczyznami i tak od kobiet sie wymaga , wlasnie to mezczyznie
        prezentuja w ten sposob wygodnicki typ
        • kombinerki_pinocheta Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:51
          > czyli uwazasz, ze to kobieta powinna rodzine utrzymywac bo jest
          > rownouprawnienie?

Nie obchodzi mnie to, kto utrzymuje rodzine Kowalskich z Gesiej Gorki. Wszystko zalezy od malzonkow, umowy miedzy nimi.
          Natomiast nie podoba mi sie Twoja roszczeniowa postawa. Masz do niej prawo, szukaj jelenia.

>pracodawcy wola mezczyzn bo nie
          > zachodza w ciaze

Moze wola mezczyzn, poniewaz sa lepszymi pracownikami, maja wieksze doswiadczenie, sa bardziej kompetentni, lepiej potrafia sie sprzedac. Kolejne niezle usprawiedliwienie dla samej siebie.

>wiekszosc prezesow i szefow to mezczyzni bo sa
          > mezcczyznami

W jakis sposob sobie na to zasluzyli. Podejrzewam, ze ciezka praca i masa wyrzeczen, a nie tylko tym, ze maja fiuty.
          Dodatkowo, to wlasnie ci prezesi utrzymuja swoje rodziny. :)
          • marguyu Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:57
            kotka, kicia czy kociczka,
            jak bedziesz duza i urosnie tobie takze mozdzek, to (byc moze?)
            zrozumiesz, ze zycie nie jest takie proste i bardzo rozni sie od
            filmu dla amerykanskich nastolatek.
            O czytania kesiazek, nawet najglupszych, nie podejrzewam cie, stad
            przyklad filmowy.
          • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:59
            to bede szukac "jelenia" wedlug mnie prawdziwego mezczyzne.:)
            pamietaj tez ze kobiety maja inne predyspozycje fizyczne i
            psychiczne więc nie wiem czemu niektorzy faceci oczekuja, ze kobieta
            moze zarobic tyle co facet;) przyklad tej kobietki z 500zł i meza
            42leniego z 1500zl- i krzyk mezczyz zeby zarobila wiecej o faceci
            malo kto wspomnial- dla mnie dziwna postawa
            • lolcia-olcia Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:01
              Daj już spokój tym ludziom. To jakiś marginalny przykład.
            • peter_jurgen_boock Odpowiedz sobie na pytanie... 20.06.10, 12:07
              jakie miałabyś realne atuty, które tego "prawdziwego mężczyznę" (ja pozostanę
              przy nazwach jeleń lub frajer) miałyby przekonać do ciebie? Co masz czego nie
              mają inne, żeby pójść na twoje warunki (dość kiepskie). I co ten nieszczęśnik
              będzie z ciebie miał, jaki pożytek?

A to czy mnie uważasz za lenia, czy prawdziwego, bądź nieprawdziwego mężczyznę
              to po mnie spływa... tak samo jak się nie przejmuję lumpem z dworca, który
              mamrocze na mnie pod nosem obelgi, gdy odmówię mu poczęstowania papierosem... :P
              • kotka-kotka Re: Odpowiedz sobie na pytanie... 20.06.10, 12:16
                i bysmy sie nie dobrali, bo ja mam widocznie na zycie i poglady inne
                widocznie:)jak ktos napisał widocznie ja akceptuje taki model
                rodziny, bo jak napisałam w innym zle bym sie czuła i jeszcze jak
                facet by komus mówqił no Kotka zarabia wiecej niz ja no ale mamy
                rownouprawnienie to by mnie szlag trafił;p

Mam wiele do zaoferowania, byc moze inne maja tez i jeszcze wiecej i
                nie maja takiej postawy i chetnie beda utrzymywac rodzine- i wlasnie
                ty taka wybierzesz, mnie wybirze facet honorowy, ktory bedzie
                pracowity i rozumie, ze zycie kobiety to nie pracowanie na dom
            • sundry Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:10
              A do czego twoim zdaniem kobiety mają predyspozycje? Do mycia garów i zmieniania
              pieluch? W czym jesteśmy gorsze niż faceci? Jak już baby mają takie kiepskie
              zdanie o sobie, to co tu się dziwić,że pracodawcy też;)
              • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:25
                nie chodzi, ze kobieta ma siedziec w domu i nic nie robic, niech
                spelnia sie zawodowo-zarabia na siebie ale niech nikt nie oczejkuje,
                ze jej zarobki beda rowne z zarobkami faceta, bo jak nie to
                oburzenie faceta jak to przeciez jest rownouprawnienie niech zarabia
                tyle co ja.:) to jest smieszne;D
                • sundry Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:31
                  A co to, kobiety są upośledzone? Moją osobistą ambicję by uraziło, jak by mi
                  ktoś mówił,że nie jestem w stanie zarobić co najmniej tyle samo co facet.
            • aretahebanowska Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:45
              A po co Ty się w ogóle uczysz, skoro chcesz żeby facet Cię
              utrzymywał? Marnujesz pieniądze podatnika, a Twoje studia nie są
              tanie. Chyba, że jesteś na płatnych, bo byłaś "za dobra" na dzienne.
              • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:59
                jestem na dziennych studiach, dostałam sie bez problemu, bez
                swiadectwa z paskiem- była o tym wojna na emamie, ucze sie dla
                siebie bo to moja pasja to co bede w zyciu robic, co nie oznacza ze
                bede utrzymywac meza, bo to jego zadanie
        • sundry Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:08
          kotka-kotka napisała:

> czyli uwazasz, ze to kobieta powinna rodzine utrzymywac bo jest
          > rownouprawnienie?

Raczej powinna siebie utrzymywać,a nie oglądać się na pana, czy jej raczy dać na
          waciki;)
          • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:11
            tak, tak siebie to tak ale rodzine utrzymywac moze facet:)
            • sundry Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:14
              A dlaczego nie wspólnie z kobietą?
              • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:22
                bo pisałam wyjasnienia w innych postach- kobieta zazwyczaj nie
                zarobi tyle co facet, rodzi dzieci, ma okres, ma inna psychike tak
                więc ja nie stawiam znaku rownosci w zarobku kobiet i mezczyzn-
                poprostu, a to krzyczenie o rownouprawnieniu to juz wogole jest
                zenujace;)
                • sundry Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:33
                  Nie każda kobieta rodzi dzieci, nie każda chce je mieć. A już tłumaczenie się
                  okresem czy psychiką uważam za żenujące.
                • aretahebanowska Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:47
                  Ty już lepiej nie myśl tyle, bo sesja i uczyć się trzeba. Inaczej
                  faktycznie będziesz musiała zaleźć jelenia co Cię utrzyma.
                  • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:57
                    ucze się i w miedzy czasie pisze swoje złote mysli
                • outthereltd Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 14:43
                  kotka-kotka napisała:
                  kobieta zazwyczaj nie
                  > zarobi tyle co facet, rodzi dzieci, ma okres, ma inna psychike tak
                  > więc ja nie stawiam znaku rownosci w zarobku kobiet i mezczyzn-
                  > poprostu, a to krzyczenie o rownouprawnieniu to juz wogole jest
                  > zenujace;)

żenująca to jest ta wypowiedź, smutne jest to, że wyszła ona spod palców kobiety
    • irmaiks Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 11:55
      Nie znam żadnego faceta, który ma takie poglądy
      • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:00
        tu na forum niedawno było jak skoczyli na pewna pania ze zarabia
        500zl, a o jej mezu z 1500zl malo kto wspomnial;)
    • fiigo-fago sponsoring 20.06.10, 12:05
      Sponsoring to sponsoring, tyle że jedne kobiety mają odwagę nazwać
      rzecz po imieniu a drugie zasłaniają się niby małżeństwem. A taka
      osoba sponsorowana to dziwka vel prostytutka, bo inaczej tego nazwać
      dosadnie się nie da.
      Ja tam osobiści nie chce się żenić z dziwką, bo bym ani jej nie
      szanował ani w takim układzie samego siebie. Więc tutaj nie żadne
      lenistwo ma do rzeczy, ale zwykła godność, której części kobiet po
      prostu brak.

• kotka-kotka Re: sponsoring 20.06.10, 12:09
        zabawne:)tutaj lezy wiele aspektow dlaczego kobieta nie zarobi z tym
        samym wyksztalceniem tyle samo co facet, wiec nie rozumiem dlaczego
        oskarzasz mnie o jakis absurdalny sponsoring?bezpieczenstwo u faceta
        to podstawa i tego szukaja kobiety, facet ktory im tego nie zapewni
        i sie zaslania rownouprawnieniem to ciamajda:p
        • fiigo-fago Re: sponsoring 20.06.10, 13:15
          Ale gdy dajmy na to kobieta zarabia te 10-20% mniej na dom niż jej
          partner to przecież niema żadnego problemu bo i tak kasa jest
          wspólna. Ale w momencie gdy nie chce zarabiać i chce być utrzymanką
          to już jest sponsoring. A facet nie chcący być z dziwką nie jest
          ciamajdą, tylko facetem z jajami, bo nie każdy chce być jeleniem
          skubanym przez takie panie, a jeśli już to w burdelu na własne
          życzenie gdzie nikt nie udaje że jest kimś innym...
        • htoft Re: sponsoring 20.06.10, 13:18
          Co tu za bzdury wypisujesz? Np. w Twoim zawodzie: czy kobieta-stomatolog bierze mniej od mężczyzny-stomatologa?
          • kotka-kotka Re: sponsoring 20.06.10, 13:43
            napisałam, ze w wiekszosci zawodów tak jest ze faceci zarabiaja
            wiecej nie we wszystkich
            • htoft Re: sponsoring 20.06.10, 14:05
              W jakich jeszcze zawodach? Górnik? Magazynier? Nauczyciel nauczania początkowego? Kasjer? Bez jaj. Chodzi o to, że w większości kobiety wybierają gorzej płatne zawody, ,,bo i tak mąż będzie je utrzymywał". Średnia zarobków u kobiet jest niższa, ale nikt nie publikował danych dotyczących różnic na poszczególnych stanowiskach (jeśli coś takiego znajdziesz, chętnie poczytam).
      • facettt strategia strusia? 20.06.10, 12:20
        fiigo-fago napisał:

> Sponsoring to sponsoring, tyle że jedne kobiety mają odwagę nazwać rzecz po imieniu a drugie zasłaniają się niby małżeństwem.

- no i.?
        a o mezczyznach zapomniales.?
        stabilny seks, to stabilny seks.
        ma swoja wartosc i tyle.

stabilny sek, to stabilny seks
      • jack20 Re: sponsoring 20.06.10, 12:22
        to nie to, ze ty nie chcesz sie zenic ale zadna kobieta nie wyjdzie
        za kretyna,.ktory w malzenstwie bedzie ja jak dziwke czy prostytutke
        traktowal.
        pozostaja ci wiec profiprostytutki i bicie konia
        • kotka-kotka Re: sponsoring 20.06.10, 12:29
          wez mnie nie obrazaj:), niestety zmartwie Cię mój kolega jest bardzo
          chetny na taka strategie, która sam zaproponował- nie myslac przy
          tym, ze ja go jako mojego meza czy kogokolwiek nie widze ale
          niewazne, zrobił wrazenie, poprostu ma jaja i nie oczekuje, ze to
          kobieta bedzie zarabiac- a ja mogłabym pracować jak mam ochote dla
          PASJI:)istnieja tacy mezczyzni
        • kotka-kotka Re: sponsoring 20.06.10, 12:37
          nie obrazaj mnie.:)mój kolega do mnie ostatnio własnie z taka
          strategią-chociaz absolutnie nie widze go jako mojego meza czy
          kogokolwiek, ale nie powiem zrobił wrazenie, ma chłopak jaja- ja
          jako jego zona mogłabym pracować dla PASJI:) istnieja tacy
          mezczyzni, a nie wygodnicki typ zaslaniajacy sie rownouprawnieniem-
          kobitka to kobietka
          • kotka-kotka Re: sponsoring 20.06.10, 12:40
            która tyle co facet nie zarobi- oczywiscie istnieja wyjatki-ale w
            wiekszosci przypadkow jesli mezczyzna ma wyksztalcenie takie jak
            kobieta to ktory z nich wiecej zarabia? zazwyczaj jest to mezczyzna,
            wiec nie oczekujmy od kobiet, ze beda na facetow pracowac, jakbym ja
            utrzymywała meza poprostu byłoby mi za niego wstyd ze mam taka
            niedorajde
        • fiigo-fago Re: sponsoring 20.06.10, 13:20
          Chłopcze, w szkole nie nauczyli widać czytać ze zrozumieniem.
          Nie pisałem że nie chce się żenić, bo mamy w planach ślub, a
          napisałem jedynie że nie chce się żenić z dziwką, czego nie zrobię.
          A przebieg Twojego życia seksualnego mogłeś zachować dla siebie, bo
          mnie ono specjalnie nie interesuje... ;)
    • real.becwal Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:08
      kotka-kotka napisała:

> Pogląd mezczyzn, ze kobieta powinna sama zarabiac tyle co on i
      > krzyczenie o rownouprawnienu swiadczy o lenistwie facetow, o braku
      > jego zaradnosci. Panowie nie zaslaniajcie sie rownouprawnieniem
      > jezeli jestescie leniami co to kobiety i rodziny nie potrafia
      > utrzymac na godnym poziomie!

mamy równouprawnienie. Róbta na nas!
    • menk.a Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:14
      Ty, lala, a ty tego nicka to założyłaś tylko po to, żeby bzdury pie...ć na forum?
      • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:18
        moge sobie pisac co mi sie podoba:D wlasnie napisałam jeden z moich
        poglądów zyciowych i moje zdanie na temat pewnych jednostek, ktorym
        w tylkach sie poprzewracalo i uwazaja, ze to kobietka powinna
        harowac na dom;)
        • menk.a Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:32
          Wiem, że możesz pisać największe bzdury. Tylko po co był ci potrzebny do tego
          nowy nick. :-/
          • kitek_maly Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:41
            To nie pierwszy durnowaty wątek założony przez tą panią. :>
            • menk.a Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:45
              Ani nie jedyny nick.:P
        • sundry Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:34
          Kobietkom mówimy stanowcze nie:D Tak samo jak pieniążkom:D
          • outthereltd Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 14:50
            sundry napisała:

> Kobietkom mówimy stanowcze nie:D Tak samo jak pieniążkom:D
            oraz ziemniaczkom i kotlecikom ;-)
    • postponed Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:16
      a kobieta, która sama siebie nie umie utrzymać to co? wspaniała i dzielna ofiara
      nierównych praw kobiet?
      • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 12:19
        napisałam, ze kobieta na siebie moze zarabiac:) ale na sibie, nie
        na dom
        • postponed Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 13:08
          a to niby czemu na siebie a nie na dom?
          • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 13:16
            bo ja to tak widze:)
            • postponed Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 13:22
              jesteś leniwa, roszczeniowa i współczuję Twojemu mężowi
            • fiigo-fago Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 13:23
              kotka-kotka napisała:
              > bo ja to tak widze:)

Raczej troll’ujesz. ;)
              Ale dyskusja sama w sobie ciekawa, więc nakarmiłem troll’a. ;)
              • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 13:46
                nie trolluje wlasnie taki mam poglad- w sprawach utrzymania domu,
                dzieci.:)
                • facettt i znowu dalas plame 20.06.10, 14:03
                  dentystki dobrze zarabiaja - a ze robilem sobie wlasnie sztuczna szczene - to wiem.
                  • kotka-kotka Re: i znowu dalas plame 20.06.10, 14:18
                    i co z tego ze dobrze zarabiaja? ja pojade na misje do afryki i bede
                    pracowac za darmo albo w ramach wolontariatu, a moim utrzymaniem i
                    dzieci niech zajmnie sie maz, a jak zacznie sie wychylac i paplac o
                    rownouprawnieniu to znajde innego o dom i rodzine ma dbac maz, jak
                    zona chce to niech mu finansowo pomaga ale to jego obowiazek przede
                    wszystkim
                    • sundry Re: i znowu dalas plame 20.06.10, 14:55
                      Toż cię o alimenty na dzieci może pozwać:)
                    • facettt i nadal dajesz plame wyrwizombko :) 20.06.10, 15:14
                      kotka-kotka napisała:

> i co z tego ze dobrze zarabiaja? ja pojade na misje do afryki i bede
                      > pracowac za darmo albo w ramach wolontariatu, a moim utrzymaniem i
                      > dzieci niech zajmnie sie maz, a jak zacznie sie wychylac i paplac o
                      > rownouprawnieniu to znajde innego o dom i rodzine ma dbac maz, jak
                      > zona chce to niech mu finansowo pomaga ale to jego obowiazek przede wszystkim

nie pojedziesz do zadnej Afryki, wyrwizombko,
                      tylko masz tu na d... siedziec i zarabiac na wille
                      (z przychowkiem.)
                      • kotka-kotka Re: i nadal dajesz plame wyrwizombko :) 20.06.10, 15:28
                        hahaha jeszcze czego:) mogę się dokładać ale moim zdaniem jak ktos
                        tu napisał maksymalnie 40% , a reszta nalezy do faceta czyli 60%. Ty
                        zes jest chyba nienormalny, ze ja bede dokladac sie pol na p[ol z
                        facetem plus bede rodzic dzici plus je wychowywac plus gotowac a w
                        zyciu! juz moja w tym glowa, ze znajde normalnego faceta z
                        normalnymi pogladami, a nie zaslaniajcy sie rownouprawnieniem- z
                        takich to się smieje. A do afryki pojade jak bede miala na to
                        ochote:)
    • norra.a Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 13:30
      Nie chce mi sie czytac calego watku. Nie jest tego wart. Ale co sie od razu
      nasuwa to to, ze jestes na tyle tępą lalą, ze nie potrafisz sama przyzwoicie
      zarobic a w dodatku jeszcze bezczelnie wmawiasz mnie i innym kobietom tu
      obecnym, ze kobieca podrzednosc wzgledem mezczyzny to zjawisko normalne i
      uzasadnialne...

Szkoda ze zamiast sama zapewnic sobie zaspokojenie wlasnych potrzeb musisz czy
      planujesz wisiec na facecie. Ale pora rozgladnac sie troche szerzej. Moze do
      Twojej wioski do to jeszcze nie dotarlo, ale w dzisiejszych czasach kobieta z
      latwoscia zarobi tyle co mezczyzna a nieraz sporo wiecej. Jezeli potrzebujesz
      przykladow to moge Ci za niego skromnie posluzyc.

Polecam zglebianie wiedzy, zdobywanie doswiadczenia i zdjecie moherowego beretu.
      • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 13:44
        to radze najpierw przeczytac caly watek a pozniej sie wypowiadac;)
        ciałł
        • norra.a Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 14:07
          Przeczytalam. Ziew.
      • kochanic.a.francuza Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 14:09
        "w dzisiejszych czasach kobieta z
        latwoscia zarobi tyle co mezczyzna a nieraz sporo wiecej. Jezeli
        potrzebujesz
        przykladow to moge Ci za niego skromnie posluzyc."

Oczywiscie, ze moga wiecej zarobic, ale ciezej(z roznych wzgledow)
        im to przychodzi i wiecej musza na to poswiecic. Nie o to w zyciu
        chodzi by sie naharowac i pokazac: patrzcie ja tez potrafie
        zarobic. Nie zawsze beda Cie za to podziwiac, a wrecz moga cie
        przetracic. Wszystkie drace sie za rownouprawnieniem to singielki,
        ktore roboty nie znaja (praca zawodowa to nic w porownaniu z
        dziecmi) albo mlode mezatki, ktore mysla, ze im zawsze zycie bedzie
        plynac jak Wisla do Gdanska. Wejdzcie sobie na forum dla pan po 50-
        tce, tam jest prawdziwe zycie.
        Mialam 20 lat i gebe pelna frazesow o rownouprawnieniu, sily za
        dwoch facetow, pewnosc siebie, "leadership". Zrobilam kariere i
        banknoty wypychaly mi portfel. Dzisiaj sie pomalu wycofuje.
        Wszystkim bedzie lepiej, kiedy to samiec zarobi. Ile zarobi tyle
        zarobi, ktos musi te dzieci chowac. Nie po to przyszly na swiat by
        w zlobkach i swietlicach z obcymi bujaly i obcym systemem wartosci
        nasiakaly. Harmohijne laczenie kariery i obowiazkow to mit!. To
        jarzmo, ktore kobiety same sobie zakladaja na szyje. Doswiadczylam,
        wiem. Kto nie slucha, niech sie sam zazyna.
        • kotka-kotka Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 14:20
          brawo!! o to mi chodziło ale nie wiedziałam jak to wszystko ując:)
        • norra.a Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 16:47
          Och, wyluzuj.
          Moja firma po urodzeniu daje rok przerwy, kolejne dwa możliwość pracy na pół etatu. Wszystkie koleżanki wracały kiedy chciały do pracy na warunkach nie gorszych.
          Lepiej dla kogo jak facet więcej zarobi? Dla dzieci? Dla faceta? Rozumiem, że w imię instynktu macierzyńskiego i roli w społeczeństwie narzuconej przez facetów i dziunie takie jak kotka-kotka kobieta musi wyrzec się możliwości samorozwoju i robienia tego co po prostu lubi?
          Pomiędzy dobrą i dobrze płatną pracą a "zarzynaniem się" jest jeszcze cała paleta możliwości.
    • coralina1982 Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 13:54
      Nie ma co generalizować, istnieją też mężczyźni zaradni.
    • ale.sobie.konto.wymyslilem Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 13:55
      Zaradni faceci znajdują głupie kobiey które na nich pracują.
      • coralina1982 Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 14:14
        To już jest raczej pasożytnictwo - czasem w dodatku lenistwo, o którym mowa
        wyżej. Żadna w tym jak dla mnie zaradność, tylko łapanie się pierwszej, łatwej
        gałęzi.
    • figgin1 Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 14:35
      Kotko-kotko. Muszę cię zmartwić. Płeć wcale nie jest usprawiedliwieniem dla
      bycia leniem i niedojdą życiową. Ty po prostu jesteś niedojdą, nie cipka cię do
      tego predysponuje tylko twoje własne cechy osobnicze. Jeśli naprawdę nie możesz
      sobie znaleźć normalnej roboty to nie dorabiaj do tego ideologii, bo normalne
      kobiety potrafią. I nie maruź, ze brakuje ci jeleni do skubania, bo według
      twojej teorii chyba masz taką umiejętność? Chyba, że i w tym jesteś do niczego,
      pozostaje ci tylko ogłoszenie "sponsora szukam"
      • vijet Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 14:53
        W Polsce, za finanse w rodzinie, mężczyzna powinien odpowiadać w około 60%,
        kobieta zaś w 40%. Wynika to z pewnej (niewielkiej) różnicy w zarobkach, jak
        również możliwości ewentualnej ciąży u kobiety. Poza tym kotka-kotka
        (Cugier-Kotka?) albo trolluje, albo rzeczywiście wierzy w występowanie tylko
        dwóch wariantów: facet "robi" na rodzinę i cała odpowiedzialność spoczywa na nim
        (kobieta może, ale nie musi), lub, gdy wariant ten spotyka się z dezaprobatą
        forumowiczów, twierdzi, że "faceta utrzymywać nie będzie" i wyzywa innych od
        leniów. Jest również wiele opcji pośrednich, w większości przypadków obie strony
        dokładają się w mniejszym lub większym stopniu do całego biznesu. Generalnie
        rzecz biorąc w dalszym ciągu mam nadzieję, że ten wątek to jednak jakaś
        prowokacja ;)
        • sundry Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 14:58
          Bardzo podoba mi się twoja wypowiedź, rzadko zdarzają się takie wyważone posty
          na forum.
      • norra.a Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 16:49
        10/10
        Fantastycznie napisane. Podziwiam i zazdroszczę umiejętności tak precyzyjnego
        podsumowania całego wątku :D
    • wrr2 Re: lenistwo facetow ot i tyle 20.06.10, 15:18
      Zgodzę się, że część facetów jest leniwa i wygodnicka, ale przejawem tego jest
      natychmiastowe zapominanie o równouprawnieniu, gdy przychodzi do podziału
      obowiązków domowych i opieki nad dzieckiem, a nie w tym, że kobiety też muszą
      pracować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka