tuska123 28.07.10, 10:06 Mam mega doła godzinę temu własnie mąż się wyprowadził(no ja go spakowałam).Czeka mnie rozwód,szukam pracy.Ciężko mi a łatwy rozwód to nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annjen Re: rozwód........ 28.07.10, 10:22 że go wygoniłaś, to bardzo dobrze - najgorsze jest tkwienie w chorych relacjach bez perspektyw na zmianę. skoro podjęłaś decyzję i jesteś jej pewna, to teraz może być tylko lepiej. najważniejsze w tej chwili jest, abyś znalazła pracę i była samowystarczalna. jeśli nie będzie to praca Twoich marzeń, nie przejmuj się, istotne, zeby ona w ogóle była. z czasem pewnie znajdziesz coś satysfakcjonującego. bardzo potrzebne ci będą bliskie osoby (choć jedna), w których będziesz mogła mieć oparcie i które będą Cię w razie czego przywoływać do porządku. powodzenia, zobaczysz, że po wszystkim poczujesz się silniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: rozwód........ 28.07.10, 10:30 Współczuję. Jeśli potrzebujesz rady w kwestiach formalnych, wejdź na forum: forum.gazeta.pl/forum/f,24087,Rozwod_i_co_dalej_.html Odpowiedz Link Zgłoś
szironna Re: rozwód........ 28.07.10, 11:34 zajrzyj na forum "rozwód i co dalej..." rozwód może być traumą, ale wcale nie musi. nie wiem jaki jest powód Waszego rozstania, więc trudno cokolwiek radzić. z tego co piszesz to b. świeża sprawa. Zatem spokojnie, emocje to zły doradca. przemyśl czego chcesz, porozmawiaj z mężem, może uda się Wam porozumieć. i jeśli nie ma szans na ratowanie związku, to oby chociaż rozwód udało się Wam ugodowo przeprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Re: rozwód........ 28.07.10, 14:35 Każda próba pocieszenia zabrzmi banalnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: rozwód........ 28.07.10, 14:42 Wiec masz za soba najwazniejszy krok- podjelas decyzje. I nie jest wazne dlaczego. Zadko kiedy rozwod wychodzi rozwodzacym sie na zle. Wszak nie ma nic gorszego od tkwienia na sile w chorym zwiazku. Staraj sie o tym nie myslec. Po prostu dostalas druga szanse ktora MUSISZ wykorzystac Odpowiedz Link Zgłoś