Dodaj do ulubionych

jaka to ksiazka-tytuł?

06.09.10, 21:57
czesc, moge was prosic o pomoc? chce znalesc tytul ksiązki, ( tesciowa zapomniala) i jak sie dowiem jaka to i kogo to wypozyczyc. Dzisiaj tesciowa opowiadala o ksiązke ktora sklada sie z 4 tomow, przeczytala 3, bo nie mogla dostac 4 tomu w bibliotece i tak tez zapomniala o tym. dzisiaj opowiadala mi o tej ksiazce i stwierdzilam ze zrobie jej przyjemnosc, postaram sie poszukac i wypozyczyc cale 4 tomy, oczywiscie jesli dowiem sie co to za ksiazka. wiec zapamietalam tyle że:

Akcja rozgrywa sie gdzies w lesie czy cos. Jedzie sobie parka samochodem, i przejezdzaja kolo jakiegos zamku, nagle łapią gumę lub zabrakło im paliwa i idą tam do tego zamku po pomoc. tam w zakmu mieszka jaka kobieta z jakim Lokajem czy cos. i ów zamku jest obraz, ktory wyglada identycznie jak ta dziewczyna z samochodu, zaczela wypytywac wlascicielke zamku kto to jest i kto namalował ten obraz. Na obrazie był ponoc podpis Róża czy cos takiego.

Troche to pogmatwane ale cos tam zapamietalam, ze dalej jest tak, iż ta dziewczyna z samochodu zaczyna miec koszmary jakies złe sny, pozniej poznaja jakas inna parke i jakos akcje dalej sie toczy, czy kojarzycie jakaś taka ksiązke?

dzieki za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • taka-sobie-mysz Re: jaka to ksiazka-tytuł? 06.09.10, 22:38
      nie wiem, co to za książka, ale może naszybciej poznasz tytuł, jeśli pójdziesz do tej bibkioteki, z której teściowa pożyczała książkę. Bibliotekarki często znają treść książek, które mają w bibiotece, nawet jeśli same nie czytały, to czytelnicy czasem opowiadają i dzielą się z nimi opiniami.
      • nstemi Re: jaka to ksiazka-tytuł? 06.09.10, 22:49
        I też chyba mają info o tym, co kto wypożycza?
        • myoptic Re: jaka to ksiazka-tytuł? 06.09.10, 23:00
          no dobra, ale to ma byc taka mala niespodzianka..takze nie pytalam o bibilioteke...a jutro jade do swojej i tak chcialam poprostu zapytac was, toz nie bede kazdej bibliotekarce z osobna opowiadac szczatki jakies historii....
          • nstemi Re: jaka to ksiazka-tytuł? 06.09.10, 23:08
            Nie chodziło mi o pytanie bibliotekarki o to czy kojarzy. Ale one przecież mają informacje, bo zapisują to-kto, co wypożyczał. Ja chętnie bym Ci pomogła, ale takiej książki nie kojarzę sorry, ale wizyta w bibliotece to sposób na szybkie i bez pudła dowiedzenie się cóż to jest.... Powodzenia!
    • brzydal-is-me Re: jaka to ksiazka-tytuł? 07.09.10, 08:16

> Akcja rozgrywa sie gdzies w lesie czy cos. Jedzie sobie parka samochodem, i prz
      > ejezdzaja kolo jakiegos zamku, nagle łapią gumę lub zabrakło im paliwa i idą ta
      > m do tego zamku po pomoc. tam w zakmu mieszka jaka kobieta z jakim Lokajem czy
      > cos. i ów zamku jest obraz, ktory wyglada identycznie jak ta dziewczyna z samoc
      > hodu, zaczela wypytywac wlascicielke zamku kto to jest i kto namalował ten obra
      > z. Na obrazie był ponoc podpis Róża czy cos takiego.

To na pewno Dżona Plisaka książka pod tytułem:
      "róża w obrazie jako zaprzeczenie teorii o wampiryzmie"
      z tym, że to nie był zamek tylko kurnik
    • nothing.at.all Forum ksiązką 07.09.10, 08:20
      Idź na forum ksiązki, tam ludzie kojarzą nawet 100letnie ksiązki po jednym zdaniu:).
      • myoptic Re: Forum ksiązką 07.09.10, 11:58
        dalam tez tam ogloszenie wczoraj na forum mania czyatania i ksiazki i dupa blada...
        • grassant Re: Forum ksiązką 07.09.10, 12:08
          myoptic napisała:

> dalam tez tam ogloszenie wczoraj na forum mania czyatania i ksiazki i dupa blad
          > a...

i co oni tam robią w tym zamku w czterech tomach?
        • nothing.at.all Re: Forum ksiązką 07.09.10, 14:11
          Cierpliwości:). Ktoś na pewno kojarzy i odpisze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka