Dodaj do ulubionych

Zemsta na facetach

28.09.10, 23:41
Nie rozumiem dlaczego by się nie mścić na facetach. Nie mówię tu o niewiadomo jakich zemstach, ale jakichś złośliwościach, dzięki którym mieliby nauczkę i na drugi raz by pomyśleli zanim będą chcieli postąpić tak samo...

A chodzi o to, że w tym roku poznaję samych facetów hmmm....nie wiem jak ich określić, ale nasuwa mi się tylko jedno skojarzenie... Ale do sedna - w tym roku spotykam samych facetów bezpośrednich, którzy od razu mówili, że chcą łóżka, że tylko im o to chodzi. Z żadnym z nich do łóżka nie poszłam, ale był jeden, który spodobał mi się wyjątkowo i w odpowiedzi na pytanie czy jest wolny, usłyszałam, że tak, po czym potem przyznał się, że miał dziewczynę od 2 lat i nie zamierza się z nią rozstawać. Przeżyłam to trochę ciężko, ale udało się, odszedł prawie w niepamięć, ale już wtedy chodziło mi myśl po głowie, że ona powinna się dowiedzieć, ale większość znajomych mówiła "nie, nie, nie rób tego", a ja sobie zadawałam pytanie "a dlaczego nie?", "bo nic tym nie zyskasz", "a satysfakcja to mało i nauczka na przyszłość?" No, ale odpuściłam.

Ale teraz miarka się przebrała. Niedawno spotkałam super faceta (opisywałam to w długim wątku, którego nikt nie raczył przeczytać ani nie dał żadnej rady :)), który to nie chciał iść ze mną od razu do łóżka, bo on sprawę traktował poważnie i jak twierdził szukał miłości i szczęścia, a tak jak ze mną, to nie czuł się nigdy. Trochę mu nie dowierzałam, że tak od razu mówi mi takie rzeczy, ale wydawał się być taki szczery i uczciwy. W każdym bądź razie, on chciał ze mną poważnego związku. Ale ma 2 dzieci i byłą/nie byłą dziewczynę, z którą jak twierdził się rozstał, ale ona go szantażuje dziećmi, ale mimo to, chciał z nią sprawę załatwić i ustalić co z dziećmi, ale chyba mu się to nie udało, bo zadzwonił w zeszłym tyg. i zakomunikował, że ona przyjechała znowu z dziećmi. Więc ja mu dowaliłam w smsach, że nie będę żadną panienką na dochodne kiedy jej nie ma i inne takie. On milczał. Ale mnie coś tknęło i stwierdziłam, że może potraktowałam go za ostro i zadzw. i był wielce zdziwiony, że po tych smsach ja dzwonię. Zrozumiałam, że mówił mi takie rzeczy, a potem nagle przestał je czuć, zabawił się moimi uczuciami, nawet nie informując mnie, że to już koniec znajomości. A taki był poważny i uczciwość dla niego jest najważniejsza i naprawdę czułam, że się zakochał i świetnie się ze mną czuł i co nagle bum i koniec, a ja niech się męczę jego milczeniem. I ja mu już tego nie odpuszczę!
Obserwuj wątek
    • saga55-5 Re: Zemsta na facetach 28.09.10, 23:47
      noooo.......tylko ........co Ci to da ???
      • youreves Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 00:20
        SATYSFAKCJĘ. To wystarczający powód dla mnie.
    • marguyu Re: Zemsta na facetach 28.09.10, 23:53
      youreves,
      co sie dziwosz. Infantyulna jestes do oporu to sobie zagrywaja.
      Moze kiedys , w dalekiej przyszlosci jak zmadrzejesz, dojrzejesz i pozbedziesz sie slowotoku,
      ktos wezmie cie na serio i potraktuje jak myslacego czlowieka.
      Widzac aktualny stan rzeczy nawet o tym nie marz.
    • six_a Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 00:06
      kto to zrozumiał, przyznać się?
      robię sobie próbę jarzenia, której chyba nie przechodzę, nie przechodzę, nie przechodzę....
      no i nie przeszłam
      ładnie.
      • ladyhermiona Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 00:11
        Ja. Autorki żaden facet nie wziął na poważnie, wiec ta postanowiła z braku możliwości zemsty na swoich eksach zemścić się na bogu ducha winnych facetach.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 00:15
          Ja. Autorki żaden facet nie wziął na poważnie, wiec ta postanowiła z braku możliwości zemsty na swoich eksach zemścić się na bogu ducha winnych facetach.

Tak też sobie pomyślałem. "sfiksowała bo chłopa dawno nie miała, chłopa jej trzeba"
          • simply_z Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 00:19
            nie no ,nie mowimy o zemscie na niewinnych osobach ,ale doniesienie dziewczynie czy zonie ,zę facet ja zdradza albo wyraza taką chęć,w sumie czemu nie?;)
            • youreves Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 00:23
              No właśnie o to mi chodziło.
              Ale zaraz się towarzystwo zbulwersowało do tego stopnia, że nicki pogubili, bo takie same wypowiedzi pod dwoma nickami. Widać, że życie w sieci kwitnie, niektórzy mają nawet po 2 osobowości :)
              • brms Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 08:27
                bo
                > takie same wypowiedzi pod dwoma nickami

To sie nazywa cytat.
                Od dzis bede dawala jeden watek dziennie celem oswiecania.
      • youreves Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 00:20
        No jak widać nie Ty, więcej niż 3 zdania i się gubisz!
        • six_a Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 11:54
          no ale ja właśnie bardzo chciałam zrozumieć i nawet zrozumiałam już, bo ludzie uprzejme tu siedzą.
          musisz dać się komuś wziąć na poważnie
          nie ma innej rady.
    • potworski Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 00:17
      Na takie wątki państwo powinno wprowadzić co najmniej 22 procentowy VAT i akcyzę. Może by się ludziom odechciało.
      • youreves Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 00:29
        Dziękuję Wam dziewczynki za rady. Tyle się słyszy o babskiej solidarności, ale widzę, że tu siedzę tylko głupie i puste suki, które siedzą na swoich grubych tyłkach przez kompem i tylko czekają komu dowalić. A takie dowalanie to oznaka niskiej samooceny i kiepskiego życia, powie Wam to każdy psycholog i psychiatra też :)
        Wątek uważam już za zakończony, a Wy tu możecie się dalej ujadać ile chcecie.
        A ja poinformuję dziewczynę jednego o jego poczynaniach, a obecną/byłą dziewczynę ostatniego delikwenta też poinformuję jak się zabawia ojciec jej dzieci. I tyle w temacie. A co mi to da? Satysfakcję i nadzieję, że na drugi raz i jeden i drugi pomyśli, albo chociaż jeden, to już będzie wielki sukces.
        • leptosom Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 06:05
          ...albo chociaż jeden, to już będzie wielki sukces.

Życzymy dalszych takich WIELKICH sukcesów.
        • alpepe niby mi było cię żal, na początku 29.09.10, 09:38
          ale po tym poście to już bardzo. Masz całe pokłady frustracji w sobie, nie wiem, czy z braku faceta, czy z powodu przeżyć, ale powinnaś się na tym skupić, a nie na facetach. To się da wykurować, może jakaś terapia?
        • krolowa_karo Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 11:50
          > A takie dowalanie to oznaka niskiej samooceny i kiepskiego życia, powie Wam to każdy
          > psycholog i psychiatra też :)

Mszczenie się to taka wyższa forma dowalania? Nie jest oznaką niskiej samooceny?
    • sienmuza O co tu chodzi? 29.09.10, 08:15
      Zaglądam na to forum w ostatnim czasie dość regularnie. Myślałam, że w odróżnieniu od innych są tu inteligentni i kulturalni ludzie, którzy nie obrzucaja współrozmówców błotem. Po prostu milczą, jeśli nie mają nic konstruktywnego do powiedzenia. Nie znoszę chamstwa. Nie rozumiem co jest nie halo z długimi wątkami, dlaczego atakuje się dziewczynę, która została wykorzystana (a nie tych facetów) - o co tu chodzi?!
      • gr.een Re: O co tu chodzi? 29.09.10, 09:40
        długich wątków nie czytam, bo przeważnie są nudne
        czy tu ktoś pisze złośliwe uwagi? Ja nie zauważyłam
    • piekna.i.wyrafinowana Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 09:37
      bez urazy, ale dobra zemsta:) wymaga intelektu, umijetnosci planowania, doprawdy nie wiem jak osoba zależna od płci przeciwnej miałaby tejże dobrej zemsty dokonać...
      a wyczytałam z wątku tego że w twym życiu priorytetem jest facet,naiwną babkę najłatwiej na dupę skołować... a naiwność łatwo wyczuć
    • a_nonima Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 11:53
      Youreves ważne zeby zachować odpowiedni poziom zachowania i wyrażania swoich opinii.

Nie wiem jakbym się zachowała na Twoim miejscu, nigdy nie chciałam się mścić, ale możliwe, że pomyslałabym żeby powiedzieć kobiecie, że jej facet nie jest taki super wierny.
      Nigdy nie wiemy jak się zchowamy w syt w której nie mieliśmy (jeszcze) okazji się znaleźć.
      • anka_cyganka35 Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 12:28
        to sa własnie baby. dziewczyna pisze o tym jak zachowują sie faceci (tzn. są zakłamani) a Wy lejecie na nią wiadro pomyj. ciekawa jestem czy tak samo byście reagowały gdyby Wam sie moje drogie coś takiego przytrafiło i wasi faceci robili Was w konia. tez byście były takie wyrozumiałe? żenada. własnie w kobiecym solidaryzmie uważam, ż epowinna poinformować partnerki owych panów o tym, że pomimo tego, że sa z nimi w związkach szukaja przygód. i dzięki takim jak Wy robia i będa nas robić w h.uja
    • belli_sima Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 12:04
      Mnie akurat taki język się nie podoba, ale rozumiem gniew i frustrację autorki wątku. Też przeszłam etap poznawania facetów podobnego pokroju i wiem, jakie emocje to we mnie generowało. Nic przyjemnego słyszeć od "entego" faceta, że chce się tylko zabawić. I też często zastanawiałam się, dlaczego uchodzi im to na sucho a ich kobiety nic nie wiedzą i tkwią w nieświadomości. I uważam, że sporo takich dupków czyni tak właśnie dlatego, że czują się bezkarni.
    • mezyunah Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 15:22
      Youreves, znam takich facetow, tez mialam do czynienia z nimi. Bylam zla, na poczatku na nich, potem na siebie, ze dalam sie tak nabrac. Doszlam jednak do wniosku, ze moja zlosc, to dodatkowa krzywda, jaka sama sobie wyrzadzam , oprocz tego co ktos mi zrobil.
      Najlepszym sposobem w takich sytuacjach, to olac goscia. Zycie daje lekcje kazdemu w odpowiednim czasie, przekonalam sie.
      Druga sprawa - wierze w zasade, ze podobne przyciaga podobne, moze wiec powinnas zweryfikowac Twoje intencje wobec facetow, czego chcesz od nich. Moze tez sie chcialas zabawic, niekoniecznie dajac szczere uczucia? Ja swoje intencje zawsze staram sie zbadac, czy przypadkiem to nie ja jestem strona, ktora kogos chce wykorzystac, a nie odwrotnie. Zemsta nigdy nie jest dobrym rozwiazaniem.
      Pozdrawiam
    • katastrofa.smolenska Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 19:44
      dyrdymaly
    • annataylor Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 19:49
      a po co się mścić?
      to nic nie zmienia
      jak ktoś jest palantem, to nim zostanie
      nie lubię takich gierek z facetami
      niektóre laski są świrnięte na punkcie zemsty i dokopania facetowi...
    • mamba8 Re: Zemsta na facetach 29.09.10, 20:54
      Jak zemsta jest krótka i treściwa (nie zajmuje ci dużo czasu i energii) to jestem za. Bezsensu jest odpuszczanie sobie, bo wtedy masz dużo złej energii w sobie i dłużej rozpamiętujesz (ja przynajmniej tak mam).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka