Dodaj do ulubionych

Pomocy, leki i alkohol

06.10.10, 15:59
Witam,
Jestem chora rano wzięłam wczoraj przepisane apo-napro i cipronex.Koło 15:00 była u mnie koleżanka i wypilyśmy po 1 piwie z okazji jej obrony, zapewniala że nic mi sie nie stanie po 1 piwie, że przecierz to tylko 1 piwo,a w ulotce nic nie było o alkoholu,a w ogóle piwo to prawie nie alkohol.No i wiem, głupia jestem,namówiłam się ,a teraz sie zastanawiam, czy może mieć to jakiś wpływ na leczenie? Czy wogóle mogę wziąć teraz po południu jeszcze 1 apo-napro(wg zaleceń lekarza), a potem kolo 21 znowu po 1 apo-napro i cipronex. Wiem ,że to głupie zachowanie,ale stało sie, więc proszę mnie nie osądzać tylko pomóc
Obserwuj wątek
    • princess_yo_yo Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 16:02
      aaa, teraz to tylko dr HOuse moze pomoc!!!!!!
      • gr.een Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 17:19

princess_yo_yo napisała:

> aaa, teraz to tylko dr HOuse moze pomoc!!!!!!

wątpię by dał radę : /
    • zetka50 Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 16:05
      Jesli to nie antybiotyk to nic Ci się nie stanie, ale następnym razem pamiętaj, że bierzesz leki:)
      • zawszemagda Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 18:49
        Tylko że cipronex to antybiotyk właśnie.
    • izabellaz1 Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 16:06
      Widać dla Ciebie i piwo za mocne. W ulotce naproxenu jest mowa o alkoholu.
    • cafem Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 16:09
      Nic Ci nie bedzie.
      I wiecej nie pij przy lekach.
    • red_magnollia Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 16:22
      Dzięki z aodp.Wiem, głupio zrobiłam, ale stało się, dlatego napisałam,żeby ktoś mądrzejszy ode mnie napisał mi co i jak, znowu wyszedł brak mojej asertywności, kolezanka powiedziała że nieraz piła 1 piwko po lekach, nawet antybiotykach i nic jej nie było, dlatego dałam sie namówić ,tym bardziej że nie widziałyśmy sie z pół roku, choć wiem że to głupie co zrobiłam i zaczęłam się przejmować ;(
      • zawszemagda Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 18:51
        No logika głupiej lali - nic jej nie było to chyba jasne że w danym momencie nie osunęła się w drgawkach na podłogę. Nerki albo wątrobę można walnąć, bo antybiotyk+naproxen+alkohol to tak jakbyś sobie polała włosy domestosem - tak to można porównać.
        • princessjobaggy Re: Pomocy, leki i alkohol 07.10.10, 16:04
          > Nerki albo wątrobę można walnąć, bo antybiotyk+naproxen+alkohol to tak jakbyś sobie polała włosy domestosem - tak to można porównać.

Nie, nie mozna tego tak porownac. Jedno piwo+ten konkretny NSAID+ten konkretny antybiotyk to zdecydowanie nie to samo co polanie wlosow domestosem. Jesli autorka ma zdrowa watrobe/nerki to jej nic nie bedzie. Nie strasz ludzi.

• puszysta_gimnazjalistka Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 17:04
      Po co marnować sobie zdrowie i finanse dopalaczami, taka mikstura lepiej wchodzi i taniej wychodzi :)
      • alpepe Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 17:12
        a przy tym jest dowiedzione, że działa, skoro wspominają o tym ulotki.
    • maitresse.d.un.francais Boże litości... 06.10.10, 17:12
      a w ogóle piwo to prawie nie alkohol.

Prawie nie alkohole owszem występują, ale nie pod naszą szerokością geograficzną, tylko na przykład we Francji i Grecji. I NIE jest to piwo!
    • princessjobaggy Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 17:37
      Spokojnie mozesz wypic jedno piwo podczas przyjmowania naproxenu i Cipronexu. Wez kolejne dawki jak przepisal lekarz.
    • mumia_ramzesa Re: Pomocy, leki i alkohol 06.10.10, 17:40
      Nie mozesz przerywac leczenia, szczegolnie antybiotykiem (Cipronex). Bierz leki tak jak zalecil lekarz a w przyszlosci nie pij alkoholu w czasie kuracji.
    • brzydal-is-me Re: Pomocy, leki i alkohol 08.10.10, 07:49
      Przykro mi, ale już nie ma znaczenia co weźmiesz.

Jedno piwko i offline.

A mogłaś zapytać przed uwaleniem się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka