Dodaj do ulubionych

Sposób na .......

17.10.10, 23:08
... teściową?

Witam miłe Panie!
Niedawno żaliłam się tu nad niesłownością mojej teściowej - chodziło o przekładany przez nią ciągle przyjazd do nas. Dostałam wówczas od niektórych osób po d...., że nie doceniam tego co mam i jestem ogólnie be ;-)

Tak więc przyjechała wreszcie, oburzona, że o co nam chodzi, przecież nic się nie stało.
Ale ja nie o tym.... siedzi już prawie miesiąc, miałam nadzieje, że na wszystkich świętych wróci do siebie, a tu n.i.e.s.p.o.d.z.i.a.n.k.a ze strony męża i mamusi. Siedzę sobie w pokoju, a ona w kuchni obok pyta mężą ile ma jeszcze u nas zostać. Moją obecnośc w domu zignorowała w tym momencie. On oczywiście wspaniałomyślnie, to zostań u nas jeszcze.... No ręce k... opadają. Ja na skraju nerwicy, bo gdzie my dwie, to już "mało fajnie", a tu się kolejny wspólny miesiąc szykuje.

Jestem wkurzona tym bardziej, że naprawdę u nas kiepsko teraz z kasą. A Ona molestuje mnie co dzień co na obiad, co na kolację, z czym ma zrobić mojemu mężowi kanapki do pracy (to że robi mu kanapki, to już oddzielna historia....) Czasem robi zakupy za swoje.
A mnie to krępuje.
Tak się zaczęłam zastanawiać, czy przypadkiem nie ograniczyć swoich zakupów do chleba, masła i ziemniaków. Może jak jej się kasa skończy, to wcześniej wyjedzie?
Obserwuj wątek
    • voxave Re: Sposób na ....... 18.10.10, 08:10
      w sprawach finasowych stawiać jasne warunki-----pogadać z teściową jakie mamy dochody i że nie stać nas na żywienie dłużej niż trzy dni dodatkowej osoby----sprawy honorowego nieprzyznawania sie do szczupłego budżetu odlożyć na bok-----jasna sytuacja---jasne kontakty
    • megi1973 Re: Sposób na ....... 18.10.10, 08:26
      rozumiem,że dziecka nie planujecie skoro nie jesteście w stanie wyżywić trzeciej osoby (no ile ta starsza pani może zjeść...)
      • agpagp Re: Sposób na ....... 18.10.10, 09:30
        moja niedoszła może dużo nie jadła ale... my z braku kasy żywiliśmy się czasem samą zupą a ona gotowała dwudaniowe dania ( obowiązkowo drugie z mięsem ) żeby synuś głodny nie chodził . Zamiast jakiegoś taniego smarowidła musiało być masło. A niczego nie kupowała tylko dawała nam listę co kupić bo będzie nam gotować. Była na szczęście krótko . No i już nie będzie NIGDY moją teściową :)
    • swie_tlik Re: Sposób na ....... 19.10.10, 07:55
      To prawda, na razie nie planujemy. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że bieda nigdy Ci do domu nie zajrzała. Cieszę się. Ale skoro nigdy nie musiałaś zmagać się z brakiem kasy to proszę, nie bądź uszczypliwa w stosunku do osób, które to spotakło. Pozdrawiam
      • brzydal-is-me Re: Sposób na ....... 19.10.10, 08:09
        Masz rację, ale ciesz się że ally, zawsze zajebista, von boska Ci nie odpisała.

Ta to normalnie zbiera po 3-4 tysiące peElenów w samych 5 złotówkach w wazoniku!!
    • brzydal-is-me Re: Sposób na ....... 19.10.10, 08:11
      Mniej stresu kochana, bo po Twej wypowiedzi pisanej wnioskuje żeś zestresowana :)

Sposobów na teściową tyle ile ludzi, a i tak najlepszy arszenik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka