Dodaj do ulubionych

domowe jedzenie w Krakowie

27.10.10, 14:23
Podobno w Krakowie jedzenie w restauracjach jest bardzo drogie? Może ktoś
zweryfikuje negatywnie to stwierdzenie? Gdzieś przeczytałam,że w restauracji
"u Romana" ( tam chyba kręcili Majkę) jest tanio i smacznie. Był ktoś tam
kiedyś ?
Obserwuj wątek
    • hiacynt Re: domowe jedzenie w Krakowie 27.10.10, 15:57
      Wiesz dużo zależy od tego, gdzie jadasz i czego oczekujesz. Ale nie
      powiedziałabym, że w Krakowie jest jedzenie drogie, myślę, że porównywalnie do
      innych. Miast a poza tym ja jestem zdania, że czasem lepiej jest nieco dołożyć i
      dobrze zjeść niż żywić się jakimś niedobrym jedzeniem. Jeśli chodzi o moje
      ulubione restauracje to ja bardzo lubię Le Scandale na Placu Nowy mają świetne
      sałatki, i dania główne. A ceny nie są wygórowane.
      • mayfly domowe jedzenie 29.07.12, 10:35

ja mam tak, że jak już idę w miasto to raczej staram się wybierać miejsca, gdzie mogę zjeść coś wyjątkowego, jak mam ochotę na domowe jedzenie to sama sobie mogę ugotować, albo jadę do mamy. Dlatego lubię zaglądać do krakowskiego C.K. Browaru koło Bagateli bo tam w sali myśliwskiej można zjeść fantastyczną dziczyznę.
    • jagoda87 Re: domowe jedzenie w Krakowie 11.08.11, 21:17
      no to zależy do jakiej pójdziesz restauracji i co sobie wybierzesz z karty , ale oczywiście można zjeść i drożej i taniej , ja lubię jadać w scandale royal na placu Szczepańskim tam mają dobra kuchnię i ceny tez bardzo przyzwoite
    • monaaaa Re: domowe jedzenie w Krakowie 24.08.11, 14:06
      W Krakowie jest naprawdę sporo różnych restauracji. Są te droższe, ale też i tańsze. Zawsze możesz zajrzeć na stronę pogodzinach.pl gdzie jest sporo recenzji m.in. właśnie restauracji krakowskich. Tam znajdziesz takie, w których majątku nie wydasz, a będziesz mogła smacznie zjeść.
      • alfacentauri Re: domowe jedzenie w Krakowie 29.09.11, 16:17
        Weszłam ostatnio i sprawdziłam ten serwis - ku mojej niespodziance okazało się, że mają dostępnego bloga, a ja uwielbiam czytać o różnych knajpkach i potrawach. Super sprawa :)
        • stormyweather Re: domowe jedzenie w Krakowie 03.10.11, 11:25
          Ja staram się codziennie ćwiczyć przed wyjściem z domu, z różnym skutkiem, ale ogólnie nie jest źle. Na wyjścia na fitness niestety nie mam czasu, teraz w weekendy zacznie się nauka, więc też nie za bardzo - w sumie w każdej wolnej chwili staram się gdzieś jeździć. No i uwielbiam łażenie po knajpkach, w Krakowie jest ich pod dostatkiem - jest teraz nawet specjalny serwis z recenzjami i opiniami na temat różnych miejsc, pogodzinach.pl, więc nie muszę chodzić w ciemno :)
      • manilla Re: domowe jedzenie w Krakowie 30.05.12, 20:05
        szczerze, jak ja mam wyjść gdzieś na miasto to nie na pierogi, czy schabowego, ale raczej w miejsce, gdzie mogę zjeść coś czego sama sobie nie przyrządzę. Jak mam ochotę na domowe jedzenie to jadę do rodziców na wieś, a jak mam ochotę na coś pysznego, żeby zjeść na mieście to idę do restauracji Da Pietro. Można tam zjeść przepyszne pizze i makarony, których jestem zagorzałą fanką.
        • hiacynt Re: domowe jedzenie w Krakowie 29.06.13, 18:41
          mam podobnie, że domowe jedzenie mam w domu, a jeśli wychodzę w miasto to szukam czegoś niepowtarzalnego. Dlatego najczęściej jak wybieram miejsce na dobry obiad zaglądam do Restauracji Augusta. Warto się tam wybrać.
    • mamb Re: domowe jedzenie w Krakowie 20.12.11, 09:38
      generalnie to nie chodzę zbyt często po knajpach z takim jedzeniem :) smaczna restauracyjka jest na Kazimierzu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka