Gość: Safona IP: *.acn.pl 21.02.01, 22:15 Czyż to nie piękne, gdy możemy dać sobie spełnienie bez mężczyzn? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sebar Re: miłość między kobietami IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 21.02.01, 22:50 Co do tego spelnienia nie jestem calkowicie pewien, aczkolwiek dla mnie milosc fizyczna miedzy dwoma kobietami jest do zaakceptowania, nie jestem pewien jakby bylo na plaszczyznie psychicznej. Zastanawia mnie jeden fakt: dlaczego milosc miedzy dwoma kobietami jest do zaakceptowania dla faceta (czyli mnie)? Natomiast milosc miedzy dwoma meszczyznami jest dla mnie czyms nie do przyjecia. Kolejne pytanie mi sie nasuwa: Czy tolerancja milosci fizycznej miedzy kobietami jest tym wieksza im wieksze jest uczucie ich pozadania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apollo Re: miłość między kobietami IP: *.acn.pl 21.02.01, 23:02 Wystarczy spojrzeć w lustro, a potem na kobiety, aby zrozumieć dlaczego my mężczyźni akceptujemy miłość między kobietami a nie akceptujemy (oczywiście są wyjątki i to liczne) nami mężczyznami. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinn Re: miłość między kobietami 22.02.01, 12:20 Miłość między przedstawicielami tych samych .... jest chorobą psychiczną . Czyż nie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: miłość między kobietami IP: *.veracomp.com.pl 22.02.01, 13:37 ej, no nie przeginaj, jest chorobą ale nie psychiczną, jestem hero.. ale żal mi takich ludzi, to nie ich wina że tacy są, podziękuj naturze ze nie należysz do tych jak to okresliłeś"chorych psychicznie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miras Re: miłość między kobietami IP: 195.205.248.* 22.02.01, 13:45 marcinn - widzialem cie w paru wypowiedziach na inne tematy - gdzie sie nie pojawiles wszystkich obrażałeś (może czasem nawet nie celowo). Wnioskuje , że masz około 15 lat i stąd mało jeszcze wiesz. Zastanów się czasem zanim coś palniesz. Bez urazy :-)/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: miłość między kobietami IP: *.veracomp.com.pl 22.02.01, 14:04 zgadzam sie z Mirkiem, jezeli masz tylko takie opinie do wyrazania, to lepiej sobie podarój, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ontario Re: miłość między kobietami IP: *.lech.pl 22.02.01, 16:26 Do marcinna: Homoseksualizm nie jest chorobą psychiczną, ani zboczeniem, ani perwersją (niektórzy z was pewnie w ogóle nie rozumieją, co ja tu piszę...), a osoby o orientacji homoseksualnej różną się od heteroseksualnej większości tak samo jak niebieskoocy od zielonookich. Kto oglądał "Niebieskookich" na Planete, wie, o co chodzi. Do Sebara: Co do wątpliwości, czy kobiety mogą sobie dać spełnienie, to musisz uwierzyć na słowo, ale jest to absolutnie możliwe i, co ciekawsze, pewniejsze niż to, takie spełnienie potrafi kobiecie dać mężczyzna. Bo wielu nie potrafi, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Re: miłość między kobietami do Ontario IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 22.02.01, 17:23 Jezeli mowisz o spelnieniu miedzy dwoma kobietami co wlasciwie masz na mysli? Co powoduje ze kobiety moga je osiagnac: 1) Dokladna znajomosc mapy ciala-sfer erogennych? 2) Bliskosc psychiczna i zrozumienie oczekiwan natury psychicznej przez kobiete tj czulosc itd. Czy faceci nie moga dac kobiecie spelnienia, bowiem zapominaja o plaszczyznie psychicznej (ze dla nich to czysta fizyka), bo nie znaja w pelni mapy ciala kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: miłość między kobietami do Ontario IP: *.unregistered.formus.pl 22.02.01, 17:27 zwykle po prostu są zbyt egocentryczni. Albo myslą tylko o sobie, albo mierzą kobietę własną miarą - myślą, że jej sprawia przyjemność to co jemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: miłość między kobietami IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 24.02.01, 20:59 Nie wiem, jak jest z innymi. Mnie zdarzyło się raz, jedyny w życiu, zakochać w kobiecie. Nie platonicznie! Było wspaniale... Ale się skończyło i potem już nigdy kobiety mnie nie pociągały, przynajmniej seksualnie. Więc to osoba, anie jej płeć, jest najważniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Re: miłość między kobietami Do Nikity IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 24.02.01, 21:10 Czy mozesz opisac swoj zwiazek? Jak dlugo trwal ? Czy sypialyscie ze soba? Jakie cechy fizyczne i psychiczne pociagaly Ciebie w niej? Jak poradzilyscie sobie z bariera psychologiczna, ktora musiala istniec podczas pierwszego, blizszego kontaktu...? Ktora z Was byla inicjatorka? Przepraszam za tyle pytan Nikito, ale naprawde mysle, ze to jest bardzo interesujace. Nie uwazam to za zboczenie i doceniam fakt, ze chcesz o tym mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: do Sebara IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 24.02.01, 21:33 Cieszę się, że nie uważasz miłości za zboczenie. Ale jak nazwać twoją gorączkową ciekawość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Re: do Nikity IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 24.02.01, 22:14 Pierwszy raz spotkalem taka dziewczyne (co prawda tylko na Forum), wiele sie o tym pisze, ale bardziej "medycznie" nazywajac ta "homoseksualizmem" i przewaznie o facetach, sugerujac, ze to cos bardzo nie normalnego. Naczytalem sie o tym i nie jest to dla mnie jakas sensacja, ale nigdy nie mialem okazji porozmawiac o tym z kobieta, o jej uczuciach, o jej fascynacji druga kobieta... Nie chcialem naruszyc Twojej intymnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: do Sebara IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 02.03.01, 18:45 Nie obraziłam się, tylko rzadko tu bywam, dlatego odpowiadam dopiero teraz. Właściwie nie mogę udzielić ci takich odpowiedzi, jakich oczekiwałbyś, bo chyba nie jestem kompetentna. Po prostu: tak mi się raz zdarzyło. Nie wiem dlaczego. Może to nie jest temat wart dyskusji ( i Forum )? Traktuję to jako jakieś doświadczenie, a że zawsze chciałam próbować wszystkiego, to nie żałuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hemar Re: miłość między kobietami (dla marcinn) IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 03.03.01, 07:11 doktorku,ci ktorzy tak twierdza sa juz nieuleczalnie chorzy Odpowiedz Link Zgłoś
domanjr Re: miłość między kobietami 28.02.01, 10:47 nie jest to za piękne, gdyż przeczy niejako samej miłości. miłość to przecież dawanie siebie samego bezinteresownie komuś, ale nieoniecznie cielesne zaraz. a jak tu dać komuś siebie całego, gdy nie można mu "przekazać" tego, co najdroższe nam, czyli życia? Zaznaczam, że w sposób naturalny. no, ale gdy tylko chcemy brać coś od życia i innych ciągle to już inna sprawa. nie sądzę aby to było przyszlościowe rozwiązanie.chcecie zrobić drugą seksmisję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: miłość między kobietami IP: *.nni.com 01.03.01, 03:58 Czy naprawde kocha sie druga osobe po to, by splodzic z nia dzieci? Naprawde w to wierzysz? Kazde zblizenie to taka swiadoma proba "przekazania zycia"? Czy to ze jestem z inna osoba i nie chce (lub jest to niemozliwe) miec wspolnego potomstwa od razu oznacza nie-milosc? Te argumenty ze milosc lesbijek jest przeciwko naturze itp. to bzudry. A tak poza tym to wierze w milosc do osob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: miłość między kobietami IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 02.03.01, 18:54 Bardzo zgadzam się z Martą. Czuję dużą niechęć do wszelkich bardzo pryncypialnych stanowisk typu: "taka miłość jest dobra, a taka zła". Wogóle nie bardzo dowierzam takim stanowczym stwierdzeniom i ocenom różnych zjawisk. Może warto zastanowić się za każdym razem i dopiero potem powiedzieć: w tym przypadku, w tej konkretnej sytuacji, to nie jest dobre i tak nie powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hemar Re: miłość między kobietami IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 03.03.01, 07:25 odnosze wrazenie ze za podstawe rozwazan nalezaloby przyjac ze "kochac to w lozku " a "milosc to uczucie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hemar Re: miłość między kobietami IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 03.03.01, 07:06 Nie piekne ,to jedynie namiastka .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katja Re: miłość między kobietami IP: *.zfn.uni-bremen.de 20.03.01, 13:31 Nie rozumiem dlaczego piszac o pieknie, spelnieniu, milosci miedzy kobietami, piszesz w tym samym zdaniu o mezczyznie. Dlaczego tworzysz od razu opozycje? Milosc, nienawisc, przyjazn, bliskosc, i wiele innych odcieni relacji miedzy kobietami to jedna rzecz, a mezczyzni to druga. Nie rozumiem takze dlaczego wiekszosc ludzi uzywa slowa "spelnienie", w znaczeniu zaspokojenia seksualnego. Przeciez to cos wiecej niz orgazm. Nigdy nie zastanawialam sie nad stanem swiadomosci tzw. polskiego spoleczenstwa, na temat homoseksualizmu, ale czytajac te garstke wypowiedzi slabo mi. HOMOFOBIA. HOMOFOBIA. HOMOFOBIA. Dlaczego Nikito mialas ochote tlumaczyc jak wygladal Twoj zwiazek osobie heteroseksualnej, ktora pyta w taki sposob, jakby wzywala Cie do odpowiedzi. ("jak dlugo trwal, co Cie w niej pociagalo, kto zainicjowal te znajomosc?") Oczywiscie to Twoja sprawa, ale ten przyklad doskonale ilustruje nieelegancka dominacje heteroseksualistow. Osobom uwazajacym homoseksualizm za "zboczenie" z calego serca wspolczuje. Nie musze dodawac chyba, ze jestem lesbijka. Pozdrawiam wszystkie inne. :-))Aha i jeszcze cos... Dopoki nie zaczniemy reagowac na listy takie jak tu, na forum elektronicznej wersji najpoczytniejszego dziennika w Polsce, dopoty rioc sie bedzie od homofobicznych, idiotycznych, obrazliwych i ponizajacych komentarzy na temat lesbijek i gejow. Moze nadszedl juz czas, zeby cos zmienic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: miłość między kobietami IP: 195.94.197.* 20.03.01, 17:52 Moj chlopak zawsze pyal sie co najbardziej mnie zadowoli i zawsze sie o to staral a le i tak mam fantazje na temat kobiet .Wedlug mnie to zadne zboczenie poprostu lubie sex Odpowiedz Link Zgłoś