Dodaj do ulubionych

Matko Święta!

29.12.10, 21:37
Dzisiaj dowiedzialam sie o tym filmiku chyba na YT, na ktorym jakis dzieciak maltretuje kota. Boze, o malo co sie nie poplakalam jak to zobaczylam, a w tv i tak pokazali mniej drastyczne fragmenty. Najgorsze jest to, ze ten kot chyba ledwo dychal - byl to chba dorosly kot, a takie zwierze, jesli jest zdrowie i silne, nie da sobie robic takich rzeczy, a na pewno nie dziecku - normalnie by sie wywijal, krecil, drapal, gryzl, wiem bo mam kota i widze, jaki jest ruchliwy, gietki i zywy. A tamten kot prawie w ogole sie nie ruszal, mialam wrazenie, ze dzieciak maltretuje jakas zywo wygladajaca zabawke, do momentu, az nie rzucil nim o podloge, wtedy zwierzak poruszyl tylną łapką. Matko, mam nadzieje ze tych bydlakow spotka kara!!!
Obserwuj wątek
    • maitresse.d.un.francais Re: Matko Święta! 29.12.10, 21:42
      skąd się biorą takie gnoje jak ten gó...arz? i co z nimi robić?
    • happy_time Re: Matko Święta! 29.12.10, 21:42
      Na szczęście udało się odnaleźć debila, który nakręcił ten film. Niestety jest nie pełnoletni więc prawdopodobnie niewiele mu grozi :(
      • maitresse.d.un.francais Re: Matko Święta! 29.12.10, 21:44
        happy_time napisała:

> Na szczęście udało się odnaleźć debila, który nakręcił ten film. Niestety jest
        > nie pełnoletni więc prawdopodobnie niewiele mu grozi :(

Bo to "dziecko" jest i "nie wie, co robiło".
        • happy_time Re: Matko Święta! 29.12.10, 21:52
          Dziecko, które maltretowało kota ma 3 lata więc nie wiedziało co robiło, ale dziecko, ktore film nakręciło ma 15 lat i powinno odpowiadać już za to co robi. Jak dorosły, ale polskie prawo w tym przypadku jest jakie jest.
          • maitresse.d.un.francais Re: Matko Święta! 29.12.10, 22:12
            Dziecko, które maltretowało kota ma 3 lata więc nie wiedziało co robiło, ale dziecko, ktore film nakręciło ma 15 lat i powinno odpowiadać już za to co robi. \\

A jak myślisz, dlaczego użyłam cudzysłowów?
            • happy_time Re: Matko Święta! 29.12.10, 22:21
              Ja wiem co miałaś na myśli, ale napisałam takie ogólne wyjaśniene bo może nie każdy wie (sytuacja z innego forum)
      • kulawa_wodzirejka Re: Matko Święta! 29.12.10, 21:44
        ale tez co za dziecko zachowuje sie w ten sposob? moim zdaniem wypadaloby wziac za du.pe jego rodzicow i zobaczyc, co to za jedni. Ide wymiziac swojego kota bo mi sie przykro robi jak pomysle co tamten biedak przeszedl.
        • maitresse.d.un.francais Re: Matko Święta! 29.12.10, 21:48
          kulawa_wodzirejka napisała:

> ale tez co za dziecko zachowuje sie w ten sposob?

To ironia była. Nie uważam, żeby każdy poniżej 18 lat był dzieckiem, ale prawo tak to widzi.

moim zdaniem wypadaloby wziac
          > za du.pe jego rodzicow i zobaczyc, co to za jedni.

Na pewno typki, które murem stoją za synciem i prezentują myślenie "ACH, ACH, TO NASZE NAJWSPANIALSZE NA ŚWIECIE DZIECKO, a kto myśli inaczej, temu w ryj i chatę mu spalimy".

Mogą też prezentować myślenie "przecież to tylko zwierzę".

Ide wymiziac swojego kota b
          > o mi sie przykro robi jak pomysle co tamten biedak przeszedl.
    • berta-live Re: Matko Święta! 29.12.10, 21:50
      Podobno kot jednak przezył i teraz jest w schronisku dla zwierząt. Razem z pozostałymi zwierzakami, które były w tym mieszkaniu. Wszystkie TOZ zarekwirował.

krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,8882127,Policja_dotarla_do_autora_brutalnego_filmu_z_kotem.html
      • happy_time Re: Matko Święta! 29.12.10, 21:54
        Tak kot z filmu żyje i inne zwięrzęta, które tam były zostały zabrane "opiekunom".
    • rzeka.chaosu Re: Matko Święta! 29.12.10, 21:54
      Właśnie czytałam o tym na gazecie. Filmik masakra, durne bachory.
      • simply_z Re: Matko Święta! 29.12.10, 22:01

mali psychopaci ,tak się zaczyna ..najpierw zwierzeta ,podpalenia ,potem morderstwa.
        wlasciwie wiekszosc psychopatow przeszla taką ściężkę w dzieciństwie.
        • kota_behemota Re: Matko Święta! 29.12.10, 23:08
          W ostatnich dwóch dniach ten film odbił się szerokim echem na innym forum internetowym. I bardzo dobrze, dużo ludzi się włączyło. Sama też napisałam maila do tozu, tvn24 i uwagi. Z uwagi nawet do mnie oddzwonili, że chcą po nowym roku puścić o tym reportaż i pytali czy wypowiem się publicznie. :P Cudowna wiadomość, że namierzyli tego kto nagrał i że kot żyje. :)))
    • wyjdeztego Re: Matko Święta! 29.12.10, 23:19
      no ja to tez widzialam, wczoraj chyba i mialam lzy w oczach, jak ogladalam ten 'filmik'.
      ja w ogole nie lubie dzieci, ale te na tym filmie, to sa wyrostki wypaczone, z ktorych nie bedzie za duzo pozytku dla spoleczenstwa, wyrosna na psychopatow i mordercow. Rodzicow bym wsadzila do pudla, a gowniarzy poobijala o sciane tak samo, jak tego kota maltretowali :( straszne :(
      Ten kotek zachowywal sie jak zastraszone zwierze, nad ktorym juz nie raz sie znecali! on w ogole, zauwazcie, nie bronil sie! nie drapal gowniarza! ten gnojek nosil go za glowe, a kotek w ogole nawet go nie drapnal, co nie jest normalne... Ja mam koty cale zycie, teraz tez mam kotke, ktora kocham bardzo i ona o tym wie, ale jak cos jej nie pasuje, to potrafi mnie drapnac, bo takie to sa stworzenia drapiezne. Tak ze oni tego kota juz wczesniej musieli niezle przecwiczyc wiele razy zeby doprowadzic go do takiego stanu:(
      straszne:(
      sorry, ze tak sie rozpisalam, ale jestem tak zbulwersowana, ze nie moge:(
    • sweet_pink Re: Matko Święta! 30.12.10, 10:10
      Ja mam jeszcze nadzieję, że dowalą rodzince kuratora....co będzie miał w głowie 3 latek który jest przyuczany do maltretowania zwierząt...brr...(btw już 2 latek kuma, że np psa się nie ciągnie za ogon)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka