Dodaj do ulubionych

wątek dla pań

13.01.11, 20:00
bo panowie mogą mieć odruch wymiotny
jako fanka gorzkich, ciemnych piw chcę Wam polecić polskie piwo, które niedawno się pojawiło w sklepiku u mnie na wsi skrajnie inne od tych, które piję zwykle i do tego smakowe

Warzone w polskim browarze Jagiełło, o nazwie Magnus, sprzedawane w małych butelkach.
Testowałam już wiśniowe - mniam, miodowe - mniam mniam i uwaga.. dziś kupiłam sobie Magnusa czekoladowego.. nazwa wywołała u mnie skurcz żołądka ale wiedziona ciekawością postanowiłam zaryzykować. Czuć i mocne piwo i czekoladę, zapach czekoladowy. Powiem tak - dziwne ale dobre i pewnie czasem będę do niego wracać :) Generalnie ot najdziwniejszy smak piwa jaki do tej pory piłam i najbardziej zaskakujący.
Obserwuj wątek
    • devilyn Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:05
      Czekolada jakoś do mnie nie przemawia w piwie...ale sama ostatnio zasmakowałam w regionalnym napoju pt. Wiśnia w piwie :D
      • tetika Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:10
        Piwo z zasady powinno byc gorzkawe. Dodajac soku (czy smaku) sprawiamy ze staje sie bardziej kobiece, ale czy przez to lepsze???
        To juz chyba wole dobrego drinka.Slodki dowolnie i bez gazu.
        • devilyn Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:11
          Nikt nic nie pisał o soku!
        • vandikia Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:13
          ja nie lubię drinków :)
          a soku nie dodaję, chociaż eksperymentowała swego czasu z cymesem (?) korzennym, kupiłam bańkę knajpianą i męczyłam całe lato, strasznie słodkie to było
          i dolewałam prawdziwego soku z aronii do piwa kiedyś, żeby zobaczyć co z tego będzie ale nie było to dobre
      • vandikia Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:11
        spróbuj sobie, do mnie uwierz tez nie przemawiała :)
        a wiśnia w piwie.. można popaść w nałóg :)
        • devilyn Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:12
          Ja już hurtowo kupuję wiśnie x 4 :D
          • vandikia Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:14
            ale na 1 raz? bo to się chyba jednak przy większej ilości pochorować można :P
            • devilyn Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:17
              4 na 2 tygodnie :D
    • kiira_korpi Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:09
      A co to za sklepik u Ciebie na wsi?;)
      • vandikia Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:11
        a taki przy ulicy Dolnej :)
    • soulshunter Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:10
      a jakby tak kupic czekolade gorzka wawel 90% i popic piwem to nie wyjdzie na to samo?
      • vandikia Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:12
        nie wiem psze pani :P
        • soulshunter Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:17
          no dopsz kolezanko, natomiast czekolada z winem smakuje naprawde wybornie.
          • real_mayer Re: wątek dla pań 13.01.11, 21:05
            czekolada zagryzana do absyntu też smakuje znakomicie, ale efekty już takie nie są.
    • akle2 Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:17
      Ojej... nie trawię piwa.
    • enith Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:22
      Uwielbiam piwo i generalnie wszelkie dodatki smakowe do niego uważam za profanację. Sok w piwie niezmiennie wywołuje u mnie odruch rzygny. Jednakowoż, piwa dyniowe (sprzedawane w USA wyłącznie w okolicach Halloween) oraz malinowe są bardzo dobre. Natomiast najwstrętniejsze jest zdecydowanie piwo bananowe - dziwoląg zakupiony przez przyjaciela w celu dodatku do chleba bananowego. Nie nadaje się toto do bezpośredniej konsumpcji, natomiast chlebkowi nadaje całkiem przyjemny smaczek.
      • 0ion Re: wątek dla pań 13.01.11, 21:39
        American beer is like sex in a canoe - fucking close to water:)
    • izabellaz1 Re: wątek dla pań 13.01.11, 20:54
      Beczkowy Murphy's z pianką, po której paluchem można rysować jest debeściarski! :)

A tego Magnusa nie widziałam nigdzie...A w jakich okolicach można go szukać? :)
    • real_mayer o kurde!!! myślałam że tylko 13.01.11, 21:00
      ja lubię to piwo :D Ha ha
    • green-chmurka Re: wątek dla pań 13.01.11, 21:04
      Piwo czekoladowe to dopiero musi byc mieszkanka wybuchowa. Dupsko pewnie rosnie po tym dwa razy szybciej niz po normalnym piwie.
    • ritsuko Re: wątek dla pań 13.01.11, 21:07
      A ja przedwczoraj to ustrojstwo odkryłam, dobre zgranie :), potwierdzam- czekoladę czuć mocno, ale raczej słodkie- chyba bardziej do deserów niż ot tak
    • 0riana Re: wątek dla pań 13.01.11, 21:38
      > bo panowie mogą mieć odruch wymiotny

Nasi panowie niestety bywaja przekomicznie uber-hetero i na slowa "piwo czekoladowe" na wszelki wypadek musza wykrzywic gebe w grymasie obrzydzenia, co by nikt przypadkiem nie pomyslal, ze biora w zadek.

Bylam na kilku brytyjskich festiwalach piwa, glownie typu 'ale', i tam piwa o (lekkim) posmaku czekoladowym, toffee czy kawowym to zadna dziwota ani tym bardzie profanacja. I pija je panowie, czesto w wieku mocno emerytalnym (ktorzy w moich oczach sa prawdziwymi piwoszami).
    • 0ion Re: wątek dla pań 13.01.11, 21:42
      Faktycznie bleeeee, wiśniowe to chyba holenderska albo belgijska specjalność.
    • mumia_ramzesa Re: wątek dla pań 14.01.11, 19:34
      Ja ostatnio odkrylam piwa smakowe - probowalam Cooler i Chat Tequila - oba jasne, slabe, cytrynowe, b. orzezwiajace (ale ja lubie kwasoty, na malinowe nie mam checi).
    • nr-m Re: wątek dla pań 19.02.11, 23:45
      Dla lubiących ciekawe smaki również polecam Magnusa czekoladowego. O dziwo nie za słodkie, aromat czekolady jest gorzki, mocno kakaowy, nie chemiczny. Bałam się, że to będzie jakiś koszmar, ale nieeee:)
    • triismegistos Re: wątek dla pań 19.02.11, 23:56
      Za smakowymi piwami średnio przepadam, jestem za to fanką białych. Niemniej piwo czekoladowe brzmi kusząco. Z ciekawostek, piłyście kiedyś portera z syropem waniliowym? Cudo.
    • margie Re: wątek dla pań 20.02.11, 00:12
      ja tez mam:)
      piwa nienawidze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka