Dodaj do ulubionych

Dawać drugą szansę - warto?

IP: *.chello.pl 20.04.04, 19:08
Jest już taki wątek, ale pod enigmatycznym i mylącym tytułem o andrzeju g.
A temat moim zdaniem jest ciekawy: jak dzisiaj, może z perspektywy czasu
uważacie, warto było dawać drugą szansę, czy nie? I co z tego wynikło?
Bo ja mam dobre doświadczenia i uwazam, że warto było.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Dawać drugą szansę - warto? IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 19:29
      ja uważam, że nie można jednoznacznie stwierdzić tak lub nie, bo wszystko
      zależy od sytuacji
    • vaporetto Re: Dawać drugą szansę - warto? 20.04.04, 19:55
      ktoś mi kiedyś powiedział,że zawsze należy dawać drugą szansę, a trzeciej-
      nigdy . Coś w tym chyba jest.
      • bbrigida Re: Dawać drugą szansę - warto? 20.04.04, 20:03
        Pan wyjechal na dni pare w delegacje daleka, pani zgrzytliwa rysa spokoju nie
        dawala wiec przeprowadzila male sledztwo na wlasna reke, po znajomych
        dalszych, a i byla juz zone zapytala o kilka szczegolow,

historie z drugiej strony dalibog inna uslyszala, otoz to zona zazadala
        rozwodu dowiedziawszy sie o kolejnej zdradzie meza, i pozew wniosla, prosil
        by dala mu jeszcze szanse ale kazala mu isc precz i z domu sie wyniesc
        natychmiast bo w zadne jego obietnice uwierzyc juz nie potrafila, wine mu
        udowodnila i znac nie chce byle ojcowskie obowiazki spelnial, a majatek byl
        jej po rodzicach to i do dzielenia przy rozwodzie za duzo nie bylo,

teraz pani czeka az pan z delegacji wroci.
        • Gość: Szon Re: Dawać drugą szansę - warto? IP: *.iginet.net / *.iginet.net 20.04.04, 20:17
          Kiedyś rozeszłem się z kobietą bo poznałem inną. Ale po jakimś czasie odezwała
          się i zapytała jak mi się układa z ta drugą kobietą.Odpowiedziałem że nie
          rozmawiamy ze sobą i teraz zaczynamy powoli ze soba rozmawiać znów.
          Ale teraz powiedziała mi coś takiego " Czy ty byś się zgodził na jakieś powroty
          na moim miejscu na jakieś rozstania i powroty, gdybym to ja odeszła do innego a
          potem chciała wrócić jak zrobiłeś ty. Miałeś szansę ale odszedłeś.'"
          I teraz bądź mądryi zrozum tu kobietę.
          Ale może sie ułoży wszystko i może będzie o.k.
          Kto wie.
          • Gość: balbina Re: Dawać drugą szansę - warto? IP: *.bredband.comhem.se 20.04.04, 20:25
            Wyrazaj sie jasniej, nic nie rozumiem? To z ktora jestes i do ktorej masz
            wrocic i kto chce do kogo wracac?
            • Gość: Szon Re: Dawać drugą szansę - warto? IP: *.iginet.net / *.iginet.net 20.04.04, 20:42
              Po kolei.
              Rozeszłem się z Anią bo poznałem inną dziewczynę Karolinę. Z Karoliną nic mnie
              nie łączyło ale Ania nie dała się przekonać i się rozstaliśmy. ALe po kilku
              miesiącach Ania się odezwała i zapytała jak mi leci z tą Karoiliną więc
              powiedziałem zgodnie z prawdą że nie jesteśmy razem więc Ania zapytałą mnie czy
              nie może się odezwać do mnie jeszcze.
              Myślałem że może chce wrócić bo tak ze mną rozmawiała i tak coś czułem , ale te
              jej słowa " Miałeś szansę ale odszedłeś odemnie, a mogłeś ze mną być. Czy ty
              byś się zgodził na moim miejscu na jakies powroty" trochę mnie zaskoczyły bo
              wydaje mi się że są to słowa które nie pozostwiają złudzeń że nie będzie jak
              dawniej.
              I tak sobie myślę myślę i nic nie rozumiem.
              To tyle wyjaśnień.
              • Gość: Alicja Re: Dawać drugą szansę - warto? IP: 62.233.186.* 20.04.04, 20:56
                u mnie nigdy nie było powrotów...zawsze ja zrywałam, faceci czuli sie tak
                zranieni, ze nie odwazyli sie nawet pytac o drugą szansę...chciałabym jednak
                zaznaczyc cos takiego...otóż tydzień temu rozstałam się z facetem, którego
                kocham. To pierwszy facet do którego poczułam cos tak głębokiego, ale niestety
                nie wyszło. Chciał rozstania, dałam mu wolność, ale niestety nie okazał się
                facetem na poziomie, bo rozstanie było bardzo przykre, bez rozmowy, bez
                wyjaśnień, bez przeproszeń...kompletny brak szacunku...jednak to ten facet,
                któremu mogłabym wszystko wybaczyć, nawet to jak mnie potraktował i mimo tego,
                ze wielu mi to odradza, gdybym wiedziała, ze wszystko przemyslał, gotowa
                byłabym dac drugą szansę...chyba dlatego, ze kocham
              • Gość: Justyś mówimy poprawnie IP: *.4web.pl 22.04.04, 18:47
                rozeszłem??a to ciekawe.może bedziesz dla innych bardziej zrozumialy jak sie
                bedziesz po polsku wyrazal?
    • losiu4 Re: Dawać drugą szansę - warto? 20.04.04, 21:01
      zależy od sytuacji... i osobowości jednej i drugiej strony

Pozdrawiam

Losiu
      • bebbed Re: Dawać drugą szansę - warto? 20.04.04, 21:03
        No proszę... A potem jak ja napiszę, że istnieje (i rozkwita coraz bujniej...)
        stereotyp antyfeministy idioty, chama i prymitywa to się niektórzy na mnie
        oburzają ;))
        • Gość: Kuku Re: Dawać drugą szansę - warto? IP: *.chello.pl 20.04.04, 21:05
          Ale o co chodzi?
      • cafee Re: Dawać drugą szansę - warto? 20.04.04, 22:48
        losiu4 napisał:

> zależy od sytuacji... i osobowości jednej i drugiej strony

Jejku jeszcze jeden post na ten sam temat.
        Podpisuje się pod tym co wyzej napisane,dodać trzeba ,że tak naprawdę
        to te dwie osoby muszą sie kochać i pragnąć.Jeżeli te dwa warunki są spełnione
        to rokowania na pozytywne zakończenie sa duze.Zawsze znajdzie się metoda
        na powrót.Tylko coś musi ich do siebie przyciągać.
    • Gość: mila Re: Dawać drugą szansę - warto? IP: *.icpnet.pl 21.04.04, 13:37
      Daliśmy sobie drugą szansę po roku rozłąki. Jest dobrze, teraz już dobrze i
      własciwie nie załuję. Ale przeszłość goni nas strasznie, wciąż wraca i nęka
      (jego była dziewczyna). I nie jest tak fajnie, jak mogło być gdybyśmy się nie
      rozstali. Zawsze warto takie decyzje dogłębnie przemyśleć, zanim się je
      wprowadzi w życie.
    • Gość: sekserka uwazam ze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 15:04
      jesli kobieta nie grzeszy uroda i inteligencją to - WARTO. bo kto ja zechce ,
      nie dosc ze odzysku to jeszcze nieciekawą fizycznie ...
    • Gość: pan Re: Dawać drugą szansę - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 15:13
      Oczywiscie, że warto.
      Słuchajcie tego, co odrzucił i żałuje
      Bez niej nie ma sensu
      Przy niej wszystkie bledną
      A tak prosiła błagała
      A jak jak osioł
      Teraz walczę i nie dam za wygraną
      Różnie bywało miedzy nami
      Miałem jej dość
      Ale kocham ją
      Może bedę żałował, ale bardziej jak nie spróbujemy raz jeszcze
      Dawajcie szansę, bo to może byc jedyna szansa na Nasze szczęscie
      • ree-j-bie Re: Dawać drugą szansę - warto? 21.04.04, 17:01
        nie cierpię takich dysout, jak juz się decydujesz Ty albo ktoś to sie
        zdecydujcie!, Nie zawracajcie dupy komus trzeciemu!
      • Gość: Alicja Re: Dawać drugą szansę - warto? IP: 62.233.186.* 21.04.04, 17:03
        super napisane i to ma sens co mówisz, ale chyba tylko wtedy kiedy jest się
        pewnym, ze naprawde sie kocha...bo można do siebie wracac kilkakrotnie z
        przyzwyczajenia, albo żeby się przekonac, ze ta druga osoba jeszcze na
        nas "leci"...różne sa powody, ale czasami bez sensu robić nadziei drugiej
        osobie, jeśli nie jest się przekonanym w 100% co do swoich uczuć
      • lena_magda pytanie do Pana 22.04.04, 11:48
        a mozna zapytac po jakim czasie sie ocknales - co stalo sie przyczyna, ze
        jednak walczysz - czy Twoja Dziewczyna poprostu przestala Cie blagac i prosic i
        poczules, ze mozesz ja starcic tak naprawde/ Twoja odpowiedz jest dla mnie
        wazna... dziekuje
        • Gość: pan Re: pytanie do Pana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:01
          Na szczęscie ocknołem się po miesiacu, ale i tak żałuję, że za późno, ponieważ
          ona tak mnie prosiła, że mogłem zrobić to wcześniej i dac jej poczucie
          bezpieczenstwa, a nie dac jej tak cierpieć, teraz walczę aby uwierzyła, że
          szansa jest dana nie jej, ale nam bo to również ja kocham ją, prosiła cały
          czas, ale dała za sobą zatesknić. A ja już nie chcę w ten sposób tęsknić, że
          jej nie ma, ale tak że jest, tylko wyszła.
          • lena_magda Re: pytanie do Pana 22.04.04, 14:25
            Rozumiem. To musi byc milosc. Powodzenia i trzymam kciuki
    • Gość: alejaja Re: Dawać drugą szansę - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 10:23
      Tak, warto dać szansę jak się kocha, bo powiedzmy sobie prawdę, nie ma osób
      idealnych, a jak kochamy właśnie tą to powodzenie znalezienia lepszej są nikłe.
      Bądzmy dla siebie łaskawsi i wybaczajmy, kochajmy się i badzmy razem, miłości
      się nie lekceważy jak się jest zakochanym można WSZYSTKO wybaczyć. A
      przynajmniej spróbować raz jeszcze
    • fiu-fiu Re: Dawa? drug? szans? - warto? 22.04.04, 18:11
      nie warto.
      czas pokaze .... nawet 2-3 lata, czasem potrzeba pieciu....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka