Dodaj do ulubionych

w obronie Joanny Krupy

22.01.11, 20:44
nie rozumiem, dlaczego media naśmiewają się z jej sposobu wysławiania się. ile to już się naczytałam negatywnych komentarzy na temat jej wypowiedzi.
uważam, że trzeba na to spojrzeć z innej strony: osoba mieszkająca od dziecka w Stanach nie będzie mówiła piękną polszczyzną. nawet rozmawiając w domu z rodzicami po polsku.

powiem szczerze, że mnie nie przeszkadzają jej wpadki językowe, właściwie ich nie zauważam (ze względu na to, że biorę na to poprawkę i może przymykam oko na błędy)

a Was irytują jej wypowiedzi? tj. pomieszanie angielskiego z polskim?
Obserwuj wątek
    • teletoobis Re: w obronie Joanny Krupy 22.01.11, 20:50
      a kto to w ogole jest?
      • annataylor Re: w obronie Joanny Krupy 22.01.11, 20:55
        ta laska od "Top Model" :)
        • teletoobis Re: w obronie Joanny Krupy 22.01.11, 20:59
          kurde ale masz problem....
          • annataylor Re: w obronie Joanny Krupy 22.01.11, 21:04
            nie mam problemu, tylko wyrażam moje zdanie na pewien temat :P
            • teletoobis Re: w obronie Joanny Krupy 22.01.11, 21:54
              Podziwiam twoja przenikliwosc, znajomosc tematu i zakres zainteresowan
            • akle2 Re: w obronie Joanny Krupy 23.01.11, 18:19
              Aniu, jej się to po prostu opłaca, inaczej nie byłaby taka medialna.
    • kitek_maly Re: w obronie Joanny Krupy 22.01.11, 20:51
      Fajna sygnaturka - wezmę ją sobie do serca. :P

Co do Dżoany, to nie wiem, bo nie mam TV, ale z tego co wyczytałam na Pudelku, to chyba raczej ludzie nie szydzą, ale się nabijają tylko. A że wystąpiła kiedyś w koszulce Tap Madl, to chyba tym dała znać, że ma dystans do tego tematu.
    • akle2 Re: w obronie Joanny Krupy 22.01.11, 21:03
      Już Ty się o nią nie martw, to jest jeden z elementów marketingu.
    • berta-live Re: w obronie Joanny Krupy 22.01.11, 21:51
      Coś mi się wydaje, że z jej sposobem wysławiania to tak jak z francuskim akcentem Pascala Brodnickiego. Dopóki kamery włączone to pięknie kaleczy ojczysty język.
      • piotr_57 Re: w obronie Joanny Krupy 22.01.11, 21:54
        berta-live napisała:

> Coś mi się wydaje, że z jej sposobem wysławiania to tak jak z francuskim akcent
        > em Pascala Brodnickiego. Dopóki kamery włączone to pięknie kaleczy ojczysty jęz
        > yk.

Identycznie było z Maxem Kolonko. Też po 2 latach pobytu za wodą zapomniał polskiego języka.
    • rzeka.chaosu Re: w obronie Joanny Krupy 22.01.11, 22:03
      Nie, wolałam młodego Holoubka w filmach.
    • kropkaaga Re: w obronie Joanny Krupy 22.01.11, 23:24
      Ja bardzo cenię Ją za wielkie serce dla zwierząt.Za to co dla nich robi.Wykorzystuje swój wizerunek dla słusznych celów.Nie przeszkadza mi wcale Jej akcent.Wydaje mi się bardzo sympatyczna.Więcej takich ludzi na świecie.Pozdrawiam
    • green-chmurka Re: w obronie Joanny Krupy 23.01.11, 00:38
      Daj jej namiary na forum kobieta, my ja tu nauczymy po polskiemu gadac.
    • truskawkowe_studio Re: w obronie Joanny Krupy 23.01.11, 01:19
      Dzoana jest zajebista. zyczylabym sobie zeby moje 'zagraniczne' dzieci mowily po polsku tak dobrze jak ona.
    • soulshunter Re: w obronie Joanny Krupy 23.01.11, 12:02
      > uważam, że trzeba na to spojrzeć z innej strony: osoba mieszkająca od dziecka w
      > Stanach nie będzie mówiła piękną polszczyzną. nawet rozmawiając w domu z rodzi
      > cami po polsku.

czego najlepszym i dobitnym przykładem jest niejaki Zbigniew Brzeziński.
      • jagoda_pl Re: w obronie Joanny Krupy 23.01.11, 17:48
        Miałam kiedyś przyjemność uczestniczyć w spotkaniu z nim - przepiękna polszczyzna! Żeby tak każdy urodzony i wychowany w Polsce mówił...
    • dr.verte Re: w obronie Joanny Krupy 23.01.11, 17:52
      nie wiem co kto ma do Joanny , sam bym chetnie ustawil jej glos w nawigacji:

www.youtube.com/watch?v=YTAYeKeflWo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka