Dodaj do ulubionych

Wybierzmy Miss Igrzysk Olimpijskich! ZENUJACE!!!

24.02.02, 13:01
Co Wy na to, mile Panie i mili Panowie, ktorzy chetnie tu zagladacie. Ja jestem
typem wrednej baby, ktora niektore konkursy pieknosci doprowadzaja do szalu
(np. konkursy pieknosci dla dzieci). Niech sobie beda te konkursy, ale... Ale
wlasnie... Czy zawodniczki sportowe stanely do konkursu pieknosci? NIE! Dla
nich konkurs pieknosci NA SILE organizuje portal Gazety. Tylko po co? Jak dlugo
jeszcze w naszej kulturze kobiety bedzie sie oceniac przez pryzmat urody ich
lica?! Dziwie sie, ze Redakcja portalu Gazety tez oglasza taki KRETYNSKI
konkurs! Czyzby to wymogi bycia konkurencyjnym na rynku portali internetowych?
Dlaczego zawsze trzeba wybrac te najpiekniejsza? Czy wsrod zawodniczek
sportowych pierwszenstwo nie nalezy sie tylko tej, ktora jest najlepsza, ale
moze i nie najladniejsza wcale? Jesli ktos kiedys wybral sport na swoje hobby,
a nie wybieg dla modelek, to czy nie dlatego, ze byc moze nie byl ladny, ale
byl sprawny, gibki, szybki, zwinny, etc. Ale przeciez kobieta powinna byc
URODZIWA!!! To pierwsze przykazanie kobiecosci!!! Od tego nie ma dyspensy!!!

A tak na marginesie... pare rozwazan o znaczeniu urody kobiecej dla panow...
Czytam w jednej z ostatnich 'Polityk' felieton piora Stommy. Stomma pisze o
pewnym prawicowym polityku, posle Maciarewiczu, ktory z racji swoich przekonan
(i teraz zacytuje): 'nie porozmawia wiec z Millerem o pogodzie, nie rozwazy
szans Malysza z Kwasniewskim, nie podyskutuje z Geremkiem o dziejach
sredniowiecznych, nie wymieni paru zdan z Jarugą-Nowacką (choć to piękna
dziewczyna i koleżanka z sasiedniej szkoly), nie przeanalizuje smaku wina z
Oleksym, nie stuknie sie z Olechowskim...' (koniec cytatu).
Co mnie wkurza? Miller zna sie na pogodzie, Kwasniewski na sporcie, Geremek
jest historykiem, Oleksy smakoszem wina, Olechowski to dobry kompan, a Jaruga-
Nowacka jest... PIEKNA i tylko z tego powodu zasluguje na meskie
zainteresowanie. Gdyby nie byla piekna, nie bylaby warta zaszczycenia jej
meskim towarzystwem. Jak mnie to wkurza!!! Jaruga-Nowacka to istotnie piekna,
dojrzala kobieta, z ktora mozna by pogadac o sytuacji spolecznej kobiet w
naszym urodziwym kraiku. Ale po co gadac z kobieta?! Na kobiety sie patrzy,
jesli tylko sa na tyle piekne, ze warto na nie patrzec. Rozmowa z nimi to tylko
pretekst do patrzenia rzecz jasna!
Obserwuj wątek
    • zlotylotos Re: Wybierzmy Miss Igrzysk Olimpijskich! ZENUJACE!!! 24.02.02, 13:07
      Pozdrawiam Cię, nessuno, siostro moja i podpisuję się obiema (ślicznymi, a
      jakże!) rączkami pod Twoją wypowiedzią Niepotrzebnie jednak dajesz się ponosić
      emocjom. I tak przyszłość świata leży w naszych rękach, mówię Ci, nadchodzi
      epoka matriarchatu :-))
      Z siostrzanym pozdrowieniem
      ZłotyLotos
      • nessuna Re: Wybierzmy Miss Igrzysk Olimpijskich! ZENUJACE!!! 24.02.02, 13:16
        Zlota Lotos,
        Dzieki za siostrzane pozdrowienie. Rewanzuje sie tym samym i serdecznie
        pozdrawiam. No to juz jestesmy przynajmniej dwie. Sliczne - ma sie rozumiec! Jak
        ta lala! Malowana - rzecz jasna!
        • forward Re: Wybierzmy Miss Igrzysk Olimpijskich! ZENUJACE!!! 24.02.02, 14:27
          Kabaret miss sportu najlepiej oddaje Kurnikowa, to nie turnieje ale wygląd i
          wpływy za reklamy rekompensują jej brak wyników w sporcie.
          Drogie panie nim obejmiecie władzę nad światem zrozumcie że nie wszyscy faceci
          myślą ołówkiem i marzą o tym by ich kobieta przygotowała im w niedzielę kotlet
          z marchewką.
      • ignatz Re: Wybierzmy Miss Igrzysk Olimpijskich! ZENUJACE!!! 24.02.02, 14:40
        Niestety, musze Was, drogie panie, zmartwic. Otoz, primo, matriarchat wcale sie
        nie zacznie - matriarchat, wbrew pozorom, nigdy sie nie skonczyl, jedynie byl
        czasami mniej zauwazalny. Mnie osobiscie matriarchat cieszy - rzady kobiet to
        nieco wiecej humoru, ale zdecydowanie mniej wojen (przynajmniej tak mi sie
        wydaje). Secundo, faceci na kobiety ZAWSZE beda patrzyli przez pryzmat
        atrakcyjnosci fizycznej. Czemu? Spytajcie sie genow, ktore za wszelka cene chca
        byc przekazane dalej i facetami rzadza. Gladka cera, zaokraglone odpowiednio
        ksztalty, regularne rysy i odpowiednia waga mowia meskim genom jedno: ona jest
        zdrowa! nadaje sie na matke! ZDOBADZ JA! I faceci sluchaja, choc nie wiedza
        czego. Jedyne co nam, facetom, pozostaje, to byc swiadomym swoich ewolucyjnych
        zaszlosci i... tak latwo sie im nie dawac. W koncu zostawienie dzis po sobie
        multum potomstwa nie jest priorytetem. A co nam z tego, ze mamy przy sobie
        piekna kobiete, skoro nie ma do kogo ust otworzyc...
        Unizony sluga matriarchatu, swiadomy swej genowej niewoli,
        Ignatz.
        • Gość: kattia Re: Wybierzmy Miss Igrzysk Olimpijskich! ZENUJACE!!! IP: *.mnc.pl 24.02.02, 15:01
          Niestety z tym matriarchatem to chyba jakoś nie tak.Nie sądzę,żebym go nie
          zauważyła.
          A na temat tych zniewalających genów zostało już tyle powiedziane....Jak to
          możliwe żeby w każdej epoce te same geny podpowiadały biednemu,słabemu facetowi
          coś zupełnie innego ?
          Ale miło poznać mężczyznę,który nie ucieka na hasło "matriarchat".
          • ignatz Re: Wybierzmy Miss Igrzysk Olimpijskich! ZENUJACE!!! 24.02.02, 15:21
            Slabo znam sie na historii. Wiem jednak, ze nie zawsze standard piekna
            odpowiadal dzisiejszemu. Czasami wiecej tluszczyku znaczylo lepiej (oznaczalo
            to zasobnosc finansowa), czasami powodzeniem cieszyly sie male piersi, czasami
            male stopy - wynikalo to z uwarunkowan kulturowych i predzej czy pozniej
            znikalo.
            Ale nie przypominam sobie, zeby jakakolwiek epoka holubila kobiety dajmy na to
            pryszczate, o posturze faceta i matowych, cienkich wlosach. Nie bede tlumaczyl
            przeciez, co oznacza wyrazna linia bioder, ksztaltne (ksztaltne! nie male czy
            duze) piersi i gladka cera - w tych przypadkach natura jest nieublagana.
            A co do matriarchatu - nie chodzi mi o ten cywilizacyjny czy narodowy, ale ten
            najbardziej podstawowy - rodzinny. I niewazne, ze to facet przynosil do domu
            pieniadze. Literatura pelna jest opisu twardych i zaradnych pan domu,
            trzymajacych wszystko w kupie dzieki wlasnemu rozumowi - te przyklady musialy
            sie skads wziac, przeciez to nie przypadek, ze tylu ludzi wpadlo na ten sam
            pomysl.
            Pozdrawiam,
            Ignatz.
    • goga.74 Re: Wybierzmy Miss Igrzysk Olimpijskich! ZENUJACE!!! 24.02.02, 16:45
      Moj znajomy pojechal kiedys na miedzynarodowa
      konferencje naukowa i "przywiozl" z niej taka historie.
      Otoz na kazdej konferencji z reguly kilka najlepszych
      referatow jest wyznaczonych do zdobycia nagrody " the
      best paper". Wiec bylo kilka nominacji, wsrod nich dla
      jednej kobiety. Jednej bo byly to nauki scisle. Owa
      kobieta byla interesujaca, inteligentna i przyjechala z
      ciekawymi wynikami swoich badan. Na dodatek byla
      piekna. Nagrody nie zdobyla - nie bylo w tym nic
      niesprawiedliwego, bo ktos inny mial lepszy referat. Za
      to... zostala miss konferencji. Niespecjalnie sie
      ucieszyla, bo w innych celach przyjechala i do innej
      nagrody aspirowala. Pocieszajace- wielu uczestnikow,
      mezczyzn odebralo to jako niesmaczne. Dlaczego nikt nie
      wybieral "mistera" konferencji?
      • forward Re: Wybierzmy Miss Igrzysk Olimpijskich! ZENUJACE!!! 24.02.02, 16:53
        Niesmaczne to fakt, ale zmiana mentalności i stereotypów musi zabrać trochę
        czasu.
      • nessuna Re: Wybierzmy Miss Igrzysk Olimpijskich! ZENUJACE!!! 24.02.02, 17:18
        goga.74 napisał(a):

> Moj znajomy pojechal kiedys na miedzynarodowa
        > konferencje naukowa i "przywiozl" z niej taka historie.
        > Otoz na kazdej konferencji z reguly kilka najlepszych
        > referatow jest wyznaczonych do zdobycia nagrody " the
        > best paper". Wiec bylo kilka nominacji, wsrod nich dla
        > jednej kobiety. Jednej bo byly to nauki scisle. Owa
        > kobieta byla interesujaca, inteligentna i przyjechala z
        > ciekawymi wynikami swoich badan. Na dodatek byla
        > piekna. Nagrody nie zdobyla - nie bylo w tym nic
        > niesprawiedliwego, bo ktos inny mial lepszy referat. Za
        > to... zostala miss konferencji. Niespecjalnie sie
        > ucieszyla, bo w innych celach przyjechala i do innej
        > nagrody aspirowala. Pocieszajace- wielu uczestnikow,
        > mezczyzn odebralo to jako niesmaczne. Dlaczego nikt nie
        > wybieral "mistera" konferencji?

Wlasnie! Gdyby redakcja portalu Gazeta.pl zaproponowala wybory i Miss i Mistera
        Igrzysk Olimpijskich, jakos bym to przelknela. Ale przeciez uznano, ze mezczyzna
        o sportowej sylwetce to juz jest super gosc i wszyscy sportsmeni z natury sa po
        prostu, wypisz wymaluj, Mister Universum. Kobieta jednak, nawet wysportowana, to
        malo. Bo kobieta rodzi sie po to by byc PIEKNA, by panowie (oczywiscie ze
        niektorzy - na szczescie!) mogli sie nia zachwycac, i ze bycie taka np.
        mistrzynia lub wicemistrzynia olimpijska jest niczym, jesli sie ma krzywe nogi,
        jak Irina Slucka. Bo Slucka ma krzywe nogi, ale to nie przeszkodzilo jej w
        zdobyciu tytulow mistrzowskich.
        Uroda jest wazna. Kazdy z nas przywiazuje do tego wage. Kazdy. Mnie tylko wkurza,
        ze nawet tam, gdzie chodzi o cos zupelnie innego niz ladna buzia, i tak wprowadza
        sie ranking urody kobiecych twarzy. Tym sposobem kobiety zawsze maja poczucie, ze
        aby poczuc sie kobieta w pelni akceptowana, winny byc przede wszystkim piekne.
        Reszta to i tak nic nie znaczacy dodatek.
        Mojej kolezance wyrwala sie kiedys taka kwestia a propos innej kolezanki,
        niewatpliwie ladnej dziewczyny, ktora oblala jakis tam egzamin: 'tak mi jej
        szkoda, ona jest taka ladna'. Niezla kwestia!
        • Gość: dodo Re: Wybierzmy Miss Igrzysk Olimpijskich! ZENUJACE!!! IP: *.sympatico.ca 24.02.02, 18:42
          a ja mysle, ze wszystkiemu winne sa same kobiety, ktore to po prostu lubia.
          te wszystkie wybory miss tego czy smego nie mialyby miejsca gdyby dziewczynki, dziewczyny, ich
          mamusie, same dorosle kobiety nie rzucaly sie ku temu jak slepe i opetane. dla wiekszosci facetow tzw.
          "mloda dupa" wcale nie musi byc jakos klasycznie piekna czy nieziemsko elegancka zeby byc
          wystarczajaco atrakcyjna by sie za nia obejrzec i to czy tamto sobie pomyslec. to my, kobiety, pchamy sie
          drzwiami i oknami do roznych konkursow miss i koniecznie chcemy uslyszec, ze nie tylko madra,
          inteligentna i wyksztacona ale jakaz przy tym atrakcyjna!
          nie ma sie co oszukiwac i krzyczec z wielkiego konia o dyskryminacji i seksizmie - same jestesmy temu
          winne i dopoki nasza mentalnosc sie nie zmieni, konkursy typu miss malego cichego czy miss utah beda
          mialy miejsce w nieskonczonosc. a ja jestem juz w takim wieku, ze dla mnie kazda mloda dziewczyna
          wydaje sie atrakcyjna, zwlaszcza jesli sie milo usmiecha i wie czego chce!
          • goga.74 Re: dodo 24.02.02, 19:34
            Dodo, te panie sportsmenki same sie nie "pchaly" do
            zadnego konkursy pieknosci tylko pojechaly na zawody
            sportowe.
            A na marginesie to mi sie jeszcze jedna rzecz tam
            bardzo nie podoba - otoz po kliknieciu na "pokaz
            wyniki" pojawiaja wszystkie wynikie, a wiec nie tylko
            ktora pani jest najpiekniejsza ale i ktora najbrzydsza.
            Takie uszeregowanie naszej reprezentacji wedlug urody.
            To juz jest naprawde nieladne, niech przynajmniej tylko
            oglosza "szczesliwa zwyciezczynie".
            Wyobrazmy sobie sytuacje, prawdopodobna zupelnie. Jedna
            z tych pan zaglada na strone gazety i widzi ze jest
            uznana za najbrzydsza z naszej reprezentacji.
            Przyjemnie jej?
        • Gość: Słońce Re: Nessuna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 18:48
          Nie po raz pierwszy popieram cię w całej rozciągłości. To żenada. Przecież
          powinno się dać też nam - kobietom - możliwość wypowiedzenia się na temat
          panów. Przyznam, że to tego typu impreza, gdzie naprawdę niezłych męskich lasek
          nie brakuje, i każdy może znależć coś dla siebie;-)))(ż eużyję tutaj
          szownistycznego zwrotu). Te muskulatury, spojrzenia (łyżwierstwo figurowe
          szczególnie Gwendal Peizerat). Mówię serio. Konkurs na najładniejszą polską
          olimpijkę to czysty seksizm. Proponuję więc utworzyć wątek Najprzystojniejszy
          sportowiec ale w ogóle (nie tylko Polacy), co niniejszyn czynię
          pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka