Dodaj do ulubionych

Fotogeniczność?

11.03.11, 18:34
Jesteście fotogeniczne?
Bo ja za cholerę. W naturze jakoś ujdzie, nawet się jakiś czasem obejrzy, a na zdjęciach wyglądam jak upośledzona, albo gorzej.
Na zdjęciach widać każdą moją wadę jakiej nie widać w naturze.
Sama natura jakoś ładnie wszystko tuszuje, sprawia, że wydaję się ładna, a fota robi w drugą stronę.
Nienawidzę zdjęć i fotografowania się, bo zawsze wyłażę jak tatarska dupa. :P
Jak jest z Wami Panie i Paniusie. Lubicie sesję, zdjęcia, macie ich dużo takich swoich?
Obserwuj wątek
    • simply_z Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:37
      zdjecia ,ktore robię sobie sama;) albo jesli ktos mi robi ale zna sie na tym -jak najbardziej
      zdjecia pozowane typu na jakis wycieczkach ok..ujdzie
      zdjecia z zaskoczenia?? never ..wygladam jak niedorozwinieta;)
      nie jestem fotogeniczna (chyba) ,kiedys nawet jakis kolega uszczypliwie powiedzial mi ,że rozumie czemu nie lubię się fotografowac ;)
    • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:42
      poka zdjęcie
      • krwawa_orlica Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:48
        Nie, fstydzem się. :P
    • eat.clitoristwood Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:44
      Żona pokazała koledze tapetę z jej podobizną w mojej komórce.
      Kolega stwierdził: "on musi Cię naprawdę kochać".

Ale to był tylko żart, naprawdę. :)
    • zawsze-soffie Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:45
      wiecie nie to żebym się chwaliła ale mi mówią ciągle ze ładna jestem ( dopuszczam możliwość ze kłamią) ale jak kur...a patrzę na zdjęcia to sobie zadaję pytanie: w którym miejscu? ale zlewam to wystarczy mi to kadzenie :DDDDDDD
    • sundry Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:47
      Na takich amatorskich wyglądam całkiem dobrze, natomiast te od fotografa to istny dramat, we wszystkich dokumentach mam fatalne zdjęcia:/

"Kiedy Puchacz i Kicia wyruszyli w rejs życia|W zgrabnej łódce groszkowozielonej|Wzięli z sobą parówki,duży zapas gotówki|I słój miodu z nalepką The Honey". (Edward Lear)
      https://img1.jurko.net/avatar_1410.gif
    • dziewczyna_rzeznika Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:47
      TTM
    • chersona Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:48
      mnie fotogeniczność minęła z wiekiem. gęba sucha taka mi się zrobiła, kanciata i praktycznie nigdy się sobie nie podobam. nie to, co kiedyś. no i przez to tak, jak kiedyś lubiłam, tak teraz nie lubię robić sobie zdjęć. przez jakiś czas myślałam, że to kwestia aparatu. gnębiłam swojego faceta - weź jeszcze raz zrób, i jeszcze raz, bo ciągle miałam nadzieję, że to przypadek, że następne zdjęcie się uda. nie udało się, a ja przerzuciłam się na koty.
      • krwawa_orlica Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:54
        Normalnie zgodzę się z Tobą słowo w słowo.
        Bo jak tak patrzę na swoje zdjęcia z liceum i początku studiów, to widzę ładną szczupłą laseczkę o drobnych rysach, a teraz widzę tłustego potwora z nalaną gebą i worami pod oczami. W naturze jakoś tego nie widać i jak ktoś pisał wyżej, nawet mówią, że ładna jestem i jak patrzę na siebie w lusterku to też nie jest źle, ale na zdjęciach Lucyfer normalnie.
    • prawdziwybabsztyl Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:52
      Myślę, że tym, którzy nie cierpią na przerost ego ciężko jest się super pozytywnie ocenić. Zapytaj znajomych, co myślą o Twojej fotogeniczność, najlepiej takich, którzy nie słodzą na potęgę.
      • krwawa_orlica Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:57
        No znajomi i przyjaciele, to zawsze coś miłego powiedzą, choć zawsze powtarzają, że wolą mnie w rzeczywistości niż na zdjęciach, a więc jednak.
        A przerost ego? Kiedyś sądziłam, że jestem najładniejsza i najzgrabniejsza i mogę w ogóle mieć cały świat, z wiekiem coraz mocniej utwierdzam się w przekonaniu, że przeciętna jestem, choć na pewno nie brzydka. Widocznie zbliżanie się do 30tki jest dla mnie bolesne.
    • ursyda Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:55
      ja wyglądam znośnie tylko na tych z zaskocznia
      jak nie daj Boże przypozuję to wyglągam jak uląg
      • krwawa_orlica Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:58
        Co to uląg? :D
      • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 18:58
        chcialas powiedziec Óląg.
        • green_samma Re: Fotogeniczność? 12.03.11, 12:41
          Jak będziecie po 50-tce kochane laseczki to dopiero zobaczycie jakie jesteście fotogeniczne ha,ha,ha. Ale nie warto się tym przejmować, brać życie takim jakie jest, nie takie piękności jak wy zbrzydły. Nie patrzeć w lustro za często a fotografować przyrodę.
    • anula291 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 19:04
      dołączam do grona niefotogenicznych:) cholernie brzydko wychodze i niezależnie od sytuacji.Z 50 ZDJĘĆ MOŻE KILKA BĘDZIE WZGLĘDNYCH :)CZASEM nawet ładnie ale to rzadkość :)
    • sweet_pink Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 19:05
      Ja w naturze nie wyglądam dobrze i dodatkowo jestem niefotogeniczna...na zdjęciach wychodzę gorzej niż tatarska dupa.
      • krwawa_orlica Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 19:07
        Nie ma to jak pewność siebie. :P
        • sweet_pink Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 19:15
          Prze ten temat mi się przypomniało, ze mam wybrać zdjęcia z nart dla teściowej...jeśli istnieje coś gorszego od czegoś gorszego niż tatarska dupa to jet to coś gorszego niż tatarska dupa ubrane w zimowa kurtkę i kask..porażka, porażka...ehh...
          • krwawa_orlica Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 19:20
            Nó, ja musiałam do legitymacji zrobić, w końcu się udało i tak tera na nie patrze i patrze i truchleję.
            • raohszana Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:35
              Wcale jej nie wierz, jak tak gada, że tak okropnie wygląda i blablabla :P
              Ja w legitymacji to mam wybitne zdjęcie :]
    • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 19:07
      bo wy sie woglen ie znacie, wogle! Nie ma takiego czegos jak fotogenicznosc lub jej brak. Jjest tylko ch...owy fotograf, albo dobry i kropka.
      • zawsze-soffie Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 19:21
        ja się znam !!! :P
      • nowel1 e tam 11.03.11, 19:22
        No nie jest to cała prawda :-)
        Ostatnio z okazji pewnego artystycznego przedsięwzięcia ja i grupa innych kobiet miałyśmy zrobionych sporo zdjęć, i amatorskich, i profesjonalnych.
        Ja jestem ze swojego wyglądu na większości zadowolona, choć nie uważam się za ogromnej urody osobę, natomiast jedna z dziewczyn, bezsprzecznie piękna osoba, chyba nawet najpiękniejsza z nas wszystkich, na każdym zdjęciu wyszła źle. Każde ujęcie uwypukliło wady jej twarzy i nie wyłapało zalet.
        • afffffff4 Re: e tam 11.03.11, 20:25
          a bo to chyba w większym stopniu zależy od mimiki niż urody. Na zdjęciach nie wychodzą dobrze osoby, które nie potrafią się wyluzować w pełni przed aparatem, tzn. "strzelają" jakieś nienaturalne miny. Fotogeniczny jest chyba w spojrzeniu, uśmiechu może...
      • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 20:49
        i.
    • funny_game Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 19:52
      W dzieciństwie ślicznie księżniczkowo wychodziłam na zdjęciach, a później tak zbrzydłam, że i fotoszop nie pomoże i cudne światło i dobre chęci i co tam jeszcze. Od trzech dni śmigam w okularach-kujonkach i się sobie podobam. Może czas to sprawdzić na focie.
    • princessjobaggy Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 19:56
      Nie wiem czy jestem, czy nie, nie wiem jak wygladam na zywo, widziana oczami innych. Nie lubie siebie na zdjeciach, ale mam to w dupie, szczerze mowiac.
      • mocno.zdziwiona Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 20:18
        Też jestem niefotogeniczna. Kilkanaście lat temu to jeszcze jako tako, teraz to potwór z podwójnym podbródkiem, worami i ziemistą mordą. Ale cóż, nigdy nie będzie się wyglądało lepiej niż teraz, bo czas leci :/ i będzie tylko gorzej :p
    • happy_time Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 20:18
      Na zdjęciach robionych przez fotografa, takich do dokumentów wychodzę beznadziejnie. Na innych bywa różnie :)
    • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 20:22
      Ja bardzo różnie ale na ogół gorzej niż lepiej. I traf chciał, że jeśli mam robione fotki to zazwyczaj przez jednego kolegę (który tak dyżurnie wszystkim robi w towarzystwie) i wychodzę na nich jak paskuda :)
    • sumire Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 20:24
      zależy, kto mi zdjęcie robi ;)
      mam kumpla, znakomitego fotografika, który co prawda lubuje się w mocno przestylizowanych zdjęciach, ale wyglądam na nich tak, jak chciałabym wyglądać w rzeczywistości...
      ogólnie jednak nie znoszę pozować do zdjęć, wolę je robić.
      • mariela1987 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 20:27
        ja jestem. Od dziecka mi to mówili: obojętnie czy z zaskoczenia czy ustawiane :)
        • nolus Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 20:42
          kiepsko wychodzę na zdjęciach, niestety. aparat podkreśla wszystkie moje wady, dlatego nie lubię oglądać swoich fotek. wydaje mi się, że najlepiej wychodzą na zdjęciach osoby o szczupłej twarzy i wystających kościach policzkowych.np. u modelek przede wszystkim wymaga się drobnej buzi, więc coś w tym musi być.
          • raohszana Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:41
            nolus napisała:

> kiepsko wychodzę na zdjęciach, niestety. aparat podkreśla wszystkie moje wady,
            > dlatego nie lubię oglądać swoich fotek. wydaje mi się, że najlepiej wychodzą na
            > zdjęciach osoby o szczupłej twarzy i wystających kościach policzkowych.np. u m
            > odelek przede wszystkim wymaga się drobnej buzi, więc coś w tym musi być.
            Akurat. Wychodzą jak jakieś kościeje<ma wystające kości policzkowe i szczupły ryj> :P
      • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 20:42
        no wlasnie, to jest to o czym mowilem.
        • krwawa_orlica Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 20:58
          No właśnie, a ja mam mordę jak tatar dupę i co tera?
          Klisza pęka, mówię Ci Panie. :P
          • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:11
            odpowiednie oswietlenie, granie cieniami, filtry i cuda pani mozna robic. Cuda. Wez sobie wyobraz, ze kiedys nie bylo fotoszopa i ludzie robili piekne zdjecia.
    • salma75 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:10
      krwawa_orlica napisała:

>Lubicie sesję, zdjęcia, macie ich dużo takich
      > swoich?

Mamy ich dużo, bo jesteśmy fotogeniczni :).
      Ostatnio wprawdzie to ja głównie pstrykam, ale kiedyś to mnie focono. Dobrze czuję się przed aparatem :).
      • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:12
        i jestem skromna jak zakonnica z zamknietego klasztoru :P
        • salma75 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:18
          Tak, tak, wiem... Już zarzucam worek na głowę - jestem jak quasimodo, nie wychodzę dobrze na fotach, więcej - wychodzę fatalnie.
          Uratowałam się? ;)
          Chociaż... żeby fotogenicznym być wcale nie trzeba mieć jakiejś wyjątkowej urody. To nie o to chodzi... I quasimodo aparat może pokochać ;).
          • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:20
            no tosz caly czas to powtarzam i nikt mnie nie wierzy, nikt!
            • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:23
              Ma! forum.gazeta.pl/forum/w,16,123127035,123131966,Re_Fotogenicznosc_.html

I niech już nie biadoli :P
              • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:25
                i zeby mi to bylo ostatni raz, a ty mala masz piwo.
                • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:28
                  Nie mam. Ostatnie ciemne właśnie mi wyszło...
                  • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:30
                    to poslij umyslnego na stacje benzynowa.
                    • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:34
                      Jestem samowystarczalna. Mam jeszcze whisky i koniak :)
                      • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:35
                        to czego mialczysz. Jestem za łiskaczem na lodzie.
                        • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:37
                          Łiskacz na lodzie?! Aromat się zmrozi.
                          • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:39
                            ja teaz wole czystego, ale nie wszyscy taki lubia.
                            • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:44
                              Ja tylko czystego. Żadnych bełtów i mieszanek z sokami, wodą czy lodem.
                              • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:45
                                qrde no, juz cie lubie.
                                • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:47
                                  To jeszcze zrób mi ludzką fotę a potem możemy się napić :D
                                  • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:53
                                    niestety zarzucilem pstrykanie kilkanascie lat temu.
                                    • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:59
                                      eee to jeszcze nawet dobrze się nie rozkręciłeś. Chyba, że masz sto lat.
                                      • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:03
                                        powiedzmy ze szybko sie ucze :)
                                        • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:08
                                          I równie szybko się nudzisz :P
                                          • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:10
                                            nie, to nie tak. Powiedzmy ze stracilem wene. W kazdym razie sprzet dalej trzymam.
                                            • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:19
                                              A widzi! Czyli miłość pozostała! Teraz tylko jakąś muzę znaleźć trzeba (nie, nie myślę o sobie) coby sprzęt się nie marnował :D
                                              • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:21
                                                a zebys chciala wiedziec. Aha, a sprzet jeszcze na klisze a nie jak te dzisiejsze cyfrowki.
                                                • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:25
                                                  Ja tarota stawiam to wiem :P

Klisze fajna rzecz. Dwa razy miałam taką fajną sesję robioną dobrym sprzętem z kliszą. Fantastyczny klimat.
                                                  • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:30
                                                    i ten dreszczyk niepewnosci jak wyszlo :)
                                                  • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:40
                                                    A potem darcie efektów pracy :P
                                                  • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:42
                                                    az tak zle nigdy nie bylo. W koncu co miszcz, to miszcz nie?
                                                  • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:46
                                                    Ja mam wątpliwości. Miszczowie tak nie rzucają tego w czym są dobrzy.
                                                  • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:48
                                                    przeciez mowie ze sprzet dalej trzymam
                                                  • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:49
                                                    I co komu po sprzęcie jak nieużywany?
                                                  • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:58
                                                    ale sprawny! Czeka jako ten spiacy rycerz na Giewoncie na swoj czas co to ma nadejsc.
                                                  • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 23:04
                                                    Tego rycerza poza czekaniem już nic nie czeka.
      • ritsuko Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:08
        salma75 napisała:
        > Ostatnio wprawdzie to ja głównie pstrykam

Wiem, wiemy i bolejemy nad tym :P
    • kombinerki.pinocheta Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:15
      Mam jedno zdjecie, na ktorym fajnie wyszedlem, reszta to jakies nieporozumienie.
      Oczywiscie bylem wtedy pijany.
      • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:22
        Może częściej pij?
        • kombinerki.pinocheta Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:26
          Nie wypadam dobrze w wiekszym towarzystwie, a picie z 2-3 osobami konczy sie rozmyslaniem w nastepnym dniu, dlaczego to nie potrafie sie normalnie bawic, nie jestem towarzyski i nawet rozmawiac nie potrafie z ludzmi, a sam tez pil ze soba nie bede.
          Podsumowujac: nie robie sobie zdjec :)
    • jej_torebka Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:15
      od jakiegoś czasu lubię swoje zdjęcia. zaczęłam panować nad tym co robię z twarzą ;)
      to jest w pewnym stopniu kwestia do wyćwiczenia.
      • salma75 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:20
        I torba oczywiście jest skromna...
        Tylko salmiątko be.
        ;)

Zmykam miśki się kurować, bo dzisiaj na bank fotogeniczna nie jestem ;).
        • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:21
          nartki wychodza?
          • salma75 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:28
            soulshunter2 napisał:

> nartki wychodza?

Coś mi się wydaje, że tak :/.
            Nie tyle same narty, bo nie jeżdżę z gołą głową, co wieczorne przechadzki po knajpach ;).
            Zatoki zawalone na maxa, migdały też, laryngolog szpitalem mi grozi, nie jest dobrze :(. Idę se bo mi źle :(.
            • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:31
              a moze jakas inchalacje? Jak bylem maly to mama mi z rumianku robila. Nienawidzilem tego jak jasna cholera ale pomagalo.
              • salma75 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:46
                soulshunter2 napisał:

> a moze jakas inchalacje? Jak bylem maly to mama mi z rumianku robila. Nienawidz
                > ilem tego jak jasna cholera ale pomagalo.

Soul, ja już wszystkiego używałam.
                Tym razem to chyba grubsza sprawa.
                Wiesz co fajnego robię od wczoraj? Wlewam sobie do nosa 3 x dziennie 0,5l wody z solą emską. Zajeb...a sprawa :/.
                Chyba czas umierać, hejterzyna przeżyje 3 orgazmy z radości, a potem się posra - to mnie martwi najbardziej.
                • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:53
                  tak latwo sie poddasz> No wiesz, narciarze to twardziele!
            • izabellaz1 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:58
              Świeczki i konchy wypróbuj. Serio
        • jej_torebka Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:27
          wlecze się za mną ta torba, cho.lera.
          mówiłam Wam żebyście mnie nie przezywali ;P
          • soulshunter2 Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:28
            bylo se innego nicka wymyslic. Np jego_torebka.
            • jej_torebka Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 23:16
              to by za bardzo trąciło teletubisiem.
      • ritsuko Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:06
        Ty tu nie ściemniaj, bo ja foty widziałam ;]
        • jej_torebka Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 23:25
          czylim jednak niefotogeniczna? ech, życie.
          • ritsuko Re: Fotogeniczność? 12.03.11, 12:09
            Eno, mi nie o to chodziło :P, jesteś fotogeniczna, ale czy to takie znowu wyćwiczone to nie wiem :)
            • jej_torebka Re: Fotogeniczność? 12.03.11, 20:12
              heh, zapędziłam Cię w kozi róg. ;)

a tak serio to z tym wyćwiczeniem to w moim przypadku prawda. a zaczęłam ćwiczyć po zlocie, więc wiesz, najlepszego nie widziałaś. ;)

przy okazji - cieszę się, że to w końcu mi robią zdjęcia, bo z moim wykształceniem raczej to ja byłam zawsze i wszędzie naczelnym fotografem.
              • ritsuko Re: Fotogeniczność? 12.03.11, 22:14
                A właśnie, jak Twoja praca? Już masz coś zrobionego? Chętnie obejrzałabym jakieś Twoje kolejne dzieło :)
    • raohszana Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:35
      krwawa_orlica napisała:

> Jesteście fotogeniczne?
      Ni cholery. Jakby nie patrzył i nie obfotografował - ryło zawsze krzywe. No chyba, że se grzywkę zaczeszę i nawalę nieco tapety to wyglądam jak Morrigan z DA. Nie wiadomo co gorsze.
      • rozczochrany_jelonek Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:51
        no chyba gorzej by było gdybyś zaobserwowała podobieństwo do Stena ;)
        • raohszana Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:53
          rozczochrany_jelonek napisał:

> no chyba gorzej by było gdybyś zaobserwowała podobieństwo do Stena ;)
          Nie da się ukryć, że wtedy to trzeba by było chyba worek na głowie nosić - ciekawa postać, ale za cholerę mi się nie podoba fizycznie :D
          No, niby dobrze, że do Morrigan - ale mówią, że charakter też - i nie wiem, może od wygląda mi się psuje? :D
          • rozczochrany_jelonek Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:47
            wiedźma mus mieć charakterek ;D
            • raohszana Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:48
              rozczochrany_jelonek napisał:

> wiedźma mus mieć charakterek ;D
              Swoim charakterkiem to ja mogę zawstydzić wszystkie wiedźmy świata :D
    • fiigo-fago ego 11.03.11, 21:39
      Na zdjęciach wychodzisz taka jaka jesteś naprawdę.
      A w lustrze widzisz odbicie które twoje ego zdążyło zaakceptować i pewnie polubić, mimo wad których już nie dostrzega.
      • bijatyka Re: ego 11.03.11, 21:49
        Tak chyba będzie. Dlatego ja się przeglądam w monitorze kompa. Tapetę windows mam czarną to i jakoś idzie.
        • nomikaka Re: ego 11.03.11, 22:38
          O koniecznie muszę tapetę w monitorze zmienić, będę widzieć swe wspaniałe odbicie w końcu w dużym wymiarze, dotychczas w pracy przeglądałam się w wygaszonym ekranie komórki.
        • fiigo-fago Re: ego 12.03.11, 08:28
          Ale ja serio serio piszę. ;)
          Człowiek ma twarz asymetryczną, wbrew pozorom. I inaczej wygląda gdy widzimy go w odbiciu lustrzanym. Więc ludzie nas widza inaczej, tak jak i na zdjęciach, niż my siebie w lustrze. Do widoku z lustra się przyzwyczajamy szybciej bo je częściej widzimy. Ale jeśli ktoś robi sobie sporo zdjęć to też z czasem się przyzwyczaja do swojego widoku z takiego punktu widzenia, i mniej wad w nim odnajduje. Przynajmniej tak to racjonalnie tłumaczyli, a ja jestem skłonny przyjąć takie tłumaczenie, bo brzmi sensownie. ;)

p.s. a swojego odbicia w monitorze się boję, bo wyglądam w nim czasami jak sam diabeł! ;)))
      • iamhier Re: ego 12.03.11, 13:30
        do figo-fago-CO ZA BZDURA! NA ZDJECIACH TWARZ TO TYLKO FOTOMONRAZ.KAZDA TWARZ-CHIMERA PRAWA LUB LEWA.I photoshop.

Najbardziej podobni do siebie jesteśmy W KAMERZE.

Ten kto byl w modelingu dobrze wie,ze im gorzej wychodzisz na zdjeciach TYM PIEKNIEJSZA JESTES W RZECZYWISTOSCI.

I jeszcze jednp: na modelki przyjmowane sa brzydkie dziewczyny,wielkie i bez kształtów....zgadniej dlaczego? Dlatego,za ZAWSZE KORZYSTNIE WYCHODZA NA ZDJECIACH.

Kamera i real.W zasadzie im ktos brzydszy na zdjeciu tym bardziej jest ładniejszy.Stad powodzenie randki ze zdjecia zapewne....a potem wielkie rozczarowanie........

Wszystko juz teraz moze byc zatuszone na zdjeciach.

Człowiek urodziwy powinien unikac fotografów.Zdjecia z komórki,amatorskie bez makijażow,pokaza jego obraz.Plus kamera....amatorska....Dlatego najlepsze zdjecia to te zrobione przez amatora.Tam wygladamy tak jak wygladamy NAPRAWDE!!
        • iamhier Re: ego 12.03.11, 13:42
          chodzi o to ze ludzie z symetryczna twarza fatalnie wychodza na zdjeciach.
        • fiigo-fago Re: ego 12.03.11, 14:08
          Straszny bełkot przetykany histerycznym krzykiem, do tego częściowo nie na temat, bo nie chodziło o retusz komputerowy. Aż mi się nie chce merytorycznie odpowiadać na to.
          • iamhier Re: ego 12.03.11, 15:12
            do fiigo-masz racje,wiekszosc polskich fotografow nie powinna ogladac aparatu fotograficznego.Prawda boli.Wiem.
    • rozczochrany_jelonek Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 21:54
      na zdjęciach robionych z zaskoczenia wychodzę znośnie ;)
    • ritsuko Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:03
      Mam tak samo jak Ty...
      • kombinerki.pinocheta Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:09
        Juz nie badz taka przesadnie skromna. Z taka twarz nie mozna zle wychodzic na zdjeciach. No chyba, ze ktos chce na kazdym wygladac jak panny z okladki.
        • ritsuko Re: Fotogeniczność? 11.03.11, 22:41
          Spytaj salmy, jestem jej ofiarą, ona potwierdzi :D
          • kombinerki.pinocheta Re: Fotogeniczność? 12.03.11, 08:34
            Najlepiej bedzie jak przeslesz mi swoje zdjecia i sam ocenie. Oczywiscie mowie o fotkach, na ktorych jestes bez ubrania, bo inne mnie nie interesuja.

Salma taka artystka? Akty tez robi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka